Şimdi Ara

yeni askerlik firariler (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
6.335
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • sharapnelll S kullanıcısına yanıt

    Selam. Yanlış anlamazsan bir şey soracağım hocam. Değdi mi bu kadar sıkıntı çektiğine? Değdi mi ömrünü cezaevlerinde, mahkemelerde ve en önemlisi sgk sız geçirmene? Değdi diyeceğine ihtimal vermiyorum açıkcası ama yine de sormak istiyorum.

  • yanlış anlaşılacak bir şey yok..ayrıca konu değip değmemesi de değil..o zamanki yaşam şeklim yaptığım iş ve düzenim askerliğe yer vermıyordu hayatımda..ayrıca ömrüm cezaevlerinde geçti diyemem toplamda bir kaç ay yattım..şirinyer askeri cezaevin de 2,5 ay kapalı e tipinde 2 ay..toplasan 2 ayda gözaltı süreleri..ama tabi yasal olarak aranman olması resmiyette ilerleyememek hayatta önünde engel oluşturuyor..dediğim gibi ben Antalya da yaşıyorum ve benim iş hayatım turimzde geçti..işsiz kalmadım..barlar beachler tekneler de çalıştım....soruna net yanıt vermem gerekirse evet değdi diye cevap vermekten ziyade..pişman değilim..dediğim gibi benım yasam seklim iş hayatım ilişkilerim o donem askerlikle bağ kurdutmadı bana..gittiğimde askerliğe ne olduğunu anlayamadığım bir sarmanın içinde buldum kendimi..Antalya daki hayatımdaki çevremden tamamen farklı bir insan grubu..bunun yanı sıra alışık olmadığım bir militarist düzen..yani yapamazdım ben askerlik..mental olarak 15 ay orada durmam imkansızdı....tabi bu arada askerlik yaptığım yerde komutanlardan yana yada askeri şartlardan yana hiç bir sıkıntım yoktu..yani birliğimdeki ortamı kötüleyemem..sonuçta bu askerlikten elverişli değildir raporu alamadığın sürece yada bitirip gelmediğin yada bedelli yapıp ilişkini kesmediğin sürece yakanı bırakmıyor..buradan bana mail atan çok arkadaş oluyor..aranmaları çıktığında yada ifadeye çağrıldıklarında neler olucağına dair sorular soruyorlar bende yardım amaçlı cevaplıyorum..firari şekilde yaşayıp yaşamamak kendi tercihleri..





  • sharapnelll S kullanıcısına yanıt

    Amacınız daha çok "ben bunları yaşadım, insanların yaşamasını istemiyorum" gibi geliyor bana. Bu kadar detaylıca anlatmanızı da buna bağlıyorum şahsen.


    Dediğinizi anladım. Hayatınızı ve düzeninizi ya da çevrenizi bırakıp gitmek istemediniz. Belki de geri geldiğinizde aynı çevreyi, ortamı veya düzeni bulamamaktan korktunuz. Ya da gidip gördüğünüz ortam ile Antalya daki ortamınızı ve çevrenizi bağdaştıramadınız. Anlıyorum tamamen sizi, yani anlaşılmadığınızı düşünmeyin.

    Biraz da askerde geçirdiğiniz süredeki psikolojik halinizden bahsetseniz çok detaylı olur. Mesela ilk gününüz, ilk haftanız, ilk aylarınız gibi. Oradaki ruh halinizi daha çok merak ediyorum yani sizi firara götüren süreci demek istiyorum. Zira askerlik yaptığınız yerde komutanlardan ya da askerlik yaptığınız ortamdan şikayet etmediğinizi görüyorum mesajınızda.


    Peki şu an kaç yaşındasınız? Toplamda ne kadar sgk sız süre geçirdiniz? Emekli olmanıza ne kadar var eğer emekli olmak gibi bir hayaliniz var ise?





  • 40 yasındayım rocker hayatım devam ediyor..birazda özgür ruh halim bu yaşam şeklimi seçmeme sebep oldu..diğer sorularınıza cevap verirdim..ama hem sayfayı bu sorular ile meşgul etmek istemem (sonuçta burası firar sorunu yaşayanların kafasına takılan yada bilgisi olmadığı konularda cevap aradığı bir sayfa) hemde sahile bisiklet sürmeye gidicem..mailim adresimden yazabilirsin :))

  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.