Şimdi Ara

Yeni Aveo Sedan 1,2 LS (24. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
526
Cevap
4
Favori
86.244
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Nurullah Bey

    Yukarıda ben aracımı yeni aldıktan sonra bu şekilde demiştiniz.


    quote:

    Nazar değecek ne yazık ki. Benim arabanın başına gelmeyen kalmadı. Şuan çizik, sürtme izleri ve kireçleriyle beraber duruyorki daha fazla nazar değmesin. Malesef bu kış çok fazla kaza oldu. Kış lastiği almayan insanımız kaza yaptıkça olan hepimize oluyor


    maalesef şimdi de dolu yağışı ile kalakaldınız Allah yardımcınız olsun çok üzüldüm.


    Bu arada geçen ay, arabamla ilk kez uzun yol yaptım.
    Ordu-Adana-Ordu gittim geldim

    uzun yol performasından inanılmaz memmun kaldım.Gidişte 794 km yolu 180 TL'lik yakıtla gitmişim. Yani km'de 22 krş değerini yakalamışım

    Tabii araçta eşimle birlikte idim. Yedek stepneyi de (lastik tamir kitine güvenemediğim için çelik jant alırken çıkan eski jantlardan birisini yedek stepne yaptırmıştım) düşünürsek toplam yükümüz 200 kg civarıdır. Genelde hız sabitleyiciyi kullanmaya çalıştım.

    Nurullah Bey size daha önce Pozantı yokuşunda araç zorlanır mı diye sordum ama şimdi oraya harika paralı otoban yapmışlar. Otoban Niğde'ye gelmeden başlıyor, Adana'ya kadar devam ediyor. Pozantı'dan iniş çok zevkli idi, Adana'ya nasıl geldim anlamadım, dönüşte yokuşları çıkarken çok zorlanmadı. 3000 deviri geçmeden kullandım
    Ordu'ya döndükten sonra HGS geçiş saatlerime baktım. İndiğim sürede çıkmıştım çok mutlu oldum

    bir kez daha bu aracı aldığıma çok mutlu oldum.

    undefined



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi omkazim -- 30 Mayıs 2013; 22:00:05 >




  • @omkazim

    Malesef dediğiniz gibi oldu. Şimdi iyiki onları bekletmişim diyorum. Her halukarda Allah'a bin şükür. Araba nasip etmişki başına bela geliyor diyerek şükrediyorum. Bu arada ismim Emrullah
    Bu yakıt değerine ne yalan söyleyim inanasım gelmedi. Ben daha 28 kuruşun altına inemedim. Gerçi hep 110-115 gibi gidiyorum uzun yolda ama bana bu değerde bir hata var gibi geldi. Arkadaşım 1.3 dizel linea ile bile uzun yolda 25 kuruş yakıyor mesela. Ben genelde 29-32 kuruş arası yakıyorum.

    Bir haftadır İstanbuldaydım yeni geldim az önce. Allah orda yaşayanlara sabır versin. Ömrüm boyunca bir daha gitmak istemem. O yolculuk, in binler, aktarmalar, uçağa binmek için üst aramaları filan bezdirdi beni. İmkanım olsa 20 saatlik yola bile arabayla gitmeyi tercih ederim açıkçası. Arabam olduğu için şuan tekrar tekrar şükreddiyorum. Allah kimseye yokluğunu göstermesin.

    Haftaya sıra azaldıysa bir uğrayacağım inşallah servise. Olmadı boyatacağım artık. Nasıl olsa uzun süre bineceğim. Araçtan son derece memnunum ama benzin fiyatı biraz gıcık ediyor açıkçası. Her seferinde yaklaşık olarak %196 vergi vermek zoruma gidiyor. Araç km yaptıkça açılıyor. Klima açınca biraz etkilense de ben yokuş performansından memnunum. Tabiki koltuğa yapıştırmıyor ama sakin kullanan biri için son derece yeterli. Yollar da gittikçe düzgün ve çok şeritli hale gelmeye başlıyor. En az 6 buçuk yılı kaldı. Malum alırkenki hedefim 8 yıl kullanmaktı. Kazasız belasız yolculuklar. En önemlisi güvenlik gereisi teferruat. @omkazim




  • quote:

    Bu yakıt değerine ne yalan söyleyim inanasım gelmedi. Ben daha 28 kuruşun altına inemedim. Gerçi hep 110-115 gibi gidiyorum uzun yolda ama bana bu değerde bir hata var gibi geldi. Arkadaşım 1.3 dizel linea ile bile uzun yolda 25 kuruş yakıyor mesela. Ben genelde 29-32 kuruş arası yakıyorum.



    Bende inanamadım zaten
    Depoyu Sivas'in SuŞehri ilçesinde fullemiştim ve akabinde km göstergesini 0 yapmıştım, o yakıtla Adana'ya geldim
    (Adana'ya girdiğimde yakıtın %40'ı duruyordu ki bu mesafe 634 km idi).
    Adana şehir içinde yaklaşık 150 km sürdükten sonra Adana'da yakıtımı fullediğimde (ki yakıtta iki çizgideydi) km o değerde idi.

    Tabii aracımı çok sakin kullandım 95'i hiç geçmedim diye bilirim hemen hemen tüm yollar double olduğu gibi sürekli hız sabitleyici ile kullandım, birde gece yolculuğu yaptım yollar bomboştu ve inanamama rağmen bu değeri yakaladım çok şükür, Dönüşte 27 krş seviyesi ile gelmişim tabii bunda Pozantı yokuşundaki yüksek benzin sarfiyatı etkili olmuştur.
    Sürekli Benzinim Shell'den alıyorum ve aile geleneği gibi oldu, belki etkisi vardır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi omkazim -- 1 Haziran 2013; 15:07:19 >




  • Arkadaşlar geçen hafta Ordu - Adana arası 750 km yol yaptım
    gerek yolculuğum sırasında verdiğim molalarda gerekse Adana'ya geldikten sonra motordan(kulağımı iyice motora dayadım) hiç fan sesi gelmediğini fark ettim.
    Aracımızda fan yok mu, varsa o kadar yol gittikten sonra hiç fan sesi duymamam normal mi?
  • Aracı çok sıkıştırmadıysanız kontağı kapatınca genelde bizimkilerde fan da susuyor. Ama dizellerde fan sesi bazen biraz geliyor bildiğim kadarıyla. Ben daha kontak kapattıktan sonra fan sesi duyduğumu hatırlamıyorum. Belki olsa bile 10-15 saniye sürmez. Zira zaten aracımız 100-105 derecede çalıştığı için normal hava girişi bile çoğu zaman yolda yeterli soğutma sağlıyor. Eski araçlar 80 dereceye düşürmeye çalıştıklarından daha güçlü ve uzun süre çalışan fanlara sahiptiler. Eski araçlardan aklıma şahinler, yenilerden de fluence'ler geliyor. Çoğu fluence şehir içinde sıcak havada normal yolda giderken bile deli gibi fan sesi verebiliyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kesbi

    Aracı çok sıkıştırmadıysanız kontağı kapatınca genelde bizimkilerde fan da susuyor. Ama dizellerde fan sesi bazen biraz geliyor bildiğim kadarıyla. Ben daha kontak kapattıktan sonra fan sesi duyduğumu hatırlamıyorum. Belki olsa bile 10-15 saniye sürmez. Zira zaten aracımız 100-105 derecede çalıştığı için normal hava girişi bile çoğu zaman yolda yeterli soğutma sağlıyor. Eski araçlar 80 dereceye düşürmeye çalıştıklarından daha güçlü ve uzun süre çalışan fanlara sahiptiler. Eski araçlardan aklıma şahinler, yenilerden de fluence'ler geliyor. Çoğu fluence şehir içinde sıcak havada normal yolda giderken bile deli gibi fan sesi verebiliyor.

    Arabamdan çok şükür memnum ama sadece şehirlerarası yollarda, şehir içinde çok yakıt tüketiyor, geçen hafta Ankara trafiğinde 170 km yaptım ve yakıt tüketimin 0,46 krşa yaklaştı çok moralim bozuldu. (şehirler arası yollardan 0,22 krş görmüşlüğüm var) Araba'da bir sıkıntı olabilir mi ki?

    Şu an aracım 8500 km de ve haftasonu Ordu-İzmir seferi yapıp 1100 km yol gideceğim, gitmeden aldığım yere genel bir bakıma soksam mı diye düşünüyorum ne dersiniz?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi omkazim -- 9 Ekim 2013; 14:08:58 >




  • Bence aracınızda hiçbir sıkıntı yok. Benzin pahalı yapacak bişey yok. Ben uzun yolda 28 kuruştan aşağı inemedim ve şuanki fiyatlarla 32-33 kuruş civarı oluyor. Malum havalar da soğuyor tüketim daha da artacaktır. Bir de kış lastiğine geçersek halimiz duman. Şehir içi benzinli bir araç için çok iyi değerler bunlar bence.

    Ben yıllık bakımı 3 hafta önce yaptırdım. Yaklaşık 400 lira tuttu. 35 liraya enjektör temizleyici dahil. 735 lira kasko (dolu hasarı doğal afet olduğundan kaskoyu delmemiş), 218 lira da trafik sigortası. Yakıtı daha aşağı çekmenin tek yolu bence LPG ama ben istemiyorum. Dizel alsak bile şehir içi sıkışık trafikte çok farkedeceğini sanmıyorum. Uzun yolda benimki 6.2-6,5 litre tüketiyor. Arkadaşın 1.3 dizel lineası da 6-6,5 litre mazot yakıyormuş. Tek sorun benzin pahalı. Bakım zamanı geldiyse bakım yaptırmakta fayda var tabiki.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kesbi -- 9 Ekim 2013; 23:00:48 >
  • Herkese merhaba. Dün memlekete giderken sağ arka lastik patladı malesef. Yanakları yarıldığı için köpük möpük işe yaramazdı zaten. Allahtan arkasında lastikçi olan bir petrole yaklaşık 200m mesafede oldu. Oraya kadar yavaş gittim. Çıkma bir lastik taktırdım. Kasko ödemez sanırım değil mi lastiği. Lastik bulamasam saatlerce çekici bekleyip içindekileri (5 kişiydik) otobüsle yollamam gerekiyordu. Stepnesiz olmuyormuş bunu anladım. Şimdi en kısa zamanda bir jant 2 lastik alacağım. Herkese kazasız belasız bayramlar dilerim.
     Yeni Aveo Sedan 1,2 LS

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Nurullah Bey, çok geçmiş olsun

    stepnenin olmamasını çok yadırgamıştım alırken, sonra arabamın jantlarını değiştirirken çıkan jantlardan bir tanesini yedek stepne yapmıştım, Allah c.c. çok şükür 10.000 km yol yapmama rağmen lastiklerde hiç bir sıkıntı yaşamadım, hatta Jantlı takan yer hava basıncı olarak nitrojen basmıştı mart ayından beri lastiklere hiç hava basmadım ama sürekli jantları takan yere kontrol ettiriyorum.

    fakat asıl bombayı söyleyim, geçen Ordu -İzmir seferi yapmadan önce aracımı aldığım yerde bakıma soktum,orada gördüm ki yeni gelen aveolar yedek stepneli olarak geliyor ayrıca, dikiz aynasında sinyali var. Belki bizim araçta olan bazı şeyler onlarda olmayabilir o kadar inceleyemedim artık



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi omkazim -- 24 Ekim 2013; 8:57:39 >
  • İsmim Emrullah tekrar düzelteyim.

    Benim başıma bunca yıldır ilk defa yolda lastik patlaması geliyor. Genelde az bişey inerken farkederim ya da durduğu yerde inmiş olurdu. Yani şehirde olurdum ve bi şekilde hallederdim. Zira geçen bayram da yola çıkmadan bir gün önce akşam lastiklerden birinin biraz inik gibi olduğunu düşünüp petrolde hava kontrolü yapıyım dedim ve gidene kadar biraz daha indi. Meğer vida girmiş. Hava basıp lastikçiye gittim yaptırdım. Ama uzun yolda üstelik hızla giderken inince lastiğin canına okuyor işte böyle. Durana kadar lastik gitti. Köpük möpük çare etmiyor. Mecburen memlekette 2 tane yine continental marka lastik aldım. Önlere taktırdım. Önleri arkaya aldım. Arka soldakini de bagaja koydum. Bir ara temiz çıkma jant bulursam onu da stepne yapacağım inşallah. Olmuyor olmuyor ama olunca da can sıkıyor. Tek olsam yine neyse saatlerce çekici bekle uğraş filan 1 günün gider ama yolcu da var içinde herkes perişan olacaktı. Çekiciler yolcuyu götürmüyor yasakmış. Mecbur onları bayramda boş yer olmayan bir otobüsü durdurmaya çalışarak yollayacaktım.

    Yeniler nasıl hiç bakmadım ama geldiyse iyi olmuş. LS miydi gördüğünüz bilmiyorum ama ayna sinyali önemli değil bence gereksiz masraf ama stepne iyi olurdu. Bi USB koyalardı yeterdi. Arabanın herşeyinden memnunum. Filmlerde hep görürdük lastik patlayınca sağ sol yapıp takla atarlardı. Ben de çok çekinirdim şimdi lastik patlasa ne olacak diye. Ama arka tekerlek de olsa hiçbir titreşim, sarsıntı yalpalama filan olmadı. Daha önce yazmıştım içindekiler niye durduk diye sordular hissetmediler bile.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kesbi -- 24 Ekim 2013; 9:17:24 >




  • Kesbi hocam geçmiş olsun esp falan devreye girdimi lastik patladığında ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ahkbjk

    Kesbi hocam geçmiş olsun esp falan devreye girdimi lastik patladığında ?

    Teşekkürler. Düz gidiyordum hız sabitleyici 114'te sabitti. Birden araba kesildi hız 90'a düştü ve frene bastım normal bir şekilde durdum. Ne bir sarsılma ne bir tireme hiçbişey olmadı. Savrulmaya çalışsa ESP devreye girerdi sanırım. Sonradan işin ciddiyetini anladım zaten.
  • Allah esirgesin hepimizi
    tekrar geçmiş olsun
  • Arkadaşlar bende bunun fabrikasyon lpglisinden buldum 2012 model 30.000kmde.aracin performansı nasildir acaba kullananlar bilgi verebilirse çok memnun olurum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kerim336

    Arkadaşlar bende bunun fabrikasyon lpglisinden buldum 2012 model 30.000kmde.aracin performansı nasildir acaba kullananlar bilgi verebilirse çok memnun olurum.

    Fabrikasyon LPG'lisi yok bunun. Eğer fabrikasyonsa yeni aveo değildir (ismine bakmayın aveo clasic ile arasında en ufak alaka yok), yeni aveo ise fabrikasyon değildir.

    @ahkbjk Teşekkürler, aynı şekilde cümlemizi.
  • kesbi kullanıcısına yanıt
    merhabalar

    yeni lastikleri arkaya takmanı tavsiye ederim.

    zaten kuralda bu şekildedir.

    yeni lastikler her zaman araç ister öncen çekişli ister arkadan itişli olsun , tam takım alınmıyorsa yeni olanların arkaya takılmasıdır.

    kazasız günler.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sedatirgin

    merhabalar

    yeni lastikleri arkaya takmanı tavsiye ederim.

    zaten kuralda bu şekildedir.

    yeni lastikler her zaman araç ister öncen çekişli ister arkadan itişli olsun , tam takım alınmıyorsa yeni olanların arkaya takılmasıdır.

    kazasız günler.

    Tavsiye için teşekkürler. Ancak önler arkaya göre daha hızlı aşınacağı için öne taktırdım. Yoksa aradaki tutunma farkı daha da açılacak ve aracın dengesi bozulacaktı belkide. Şuan önde yeniler arkada eskiler var. Eski derken 2 yıllıklar ve kışın kış lastiği kullanıyorum. Aman aman bir aşınma yok araç daha 13binde zaten. Kış lastiğiyle yapılan yolu düşersek yeni bile denebilirdi. Bence böylesi daha güvenli. Dengeyi korumak adına aynı marka (continental) aldım ama çok küçük fark var yinede. Çok zorlayarak ve süratli kullanmadığım için sıkıntı oalcağını düşünmüyorum. Yine de ileride başka arkadaşlar açısından tarihe bir not düşmüş olduk. Teşekkürler.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: kesbi

    quote:

    Orijinalden alıntı: sedatirgin

    merhabalar

    yeni lastikleri arkaya takmanı tavsiye ederim.

    zaten kuralda bu şekildedir.

    yeni lastikler her zaman araç ister öncen çekişli ister arkadan itişli olsun , tam takım alınmıyorsa yeni olanların arkaya takılmasıdır.

    kazasız günler.

    Tavsiye için teşekkürler. Ancak önler arkaya göre daha hızlı aşınacağı için öne taktırdım. Yoksa aradaki tutunma farkı daha da açılacak ve aracın dengesi bozulacaktı belkide. Şuan önde yeniler arkada eskiler var. Eski derken 2 yıllıklar ve kışın kış lastiği kullanıyorum. Aman aman bir aşınma yok araç daha 13binde zaten. Kış lastiğiyle yapılan yolu düşersek yeni bile denebilirdi. Bence böylesi daha güvenli. Dengeyi korumak adına aynı marka (continental) aldım ama çok küçük fark var yinede. Çok zorlayarak ve süratli kullanmadığım için sıkıntı oalcağını düşünmüyorum. Yine de ileride başka arkadaşlar açısından tarihe bir not düşmüş olduk. Teşekkürler.

    selamlar tekrardan

    lastik sektöründen biri olarak naçizane tavsiyedir ve güvenlik için çok önemlidir.

    aşağıda alıntı yapacağım iki örnek mevcuttur.

    "Türkiye de Satıcılar ve kullanıcılar genel olarak şöyle bir düşünceye sahiptirler : bir araçta sadece iki lastik değiştirildiğinde, bunlar ön "aksa" takılmalıdır. Ancak doğrusu genel kural olarak şudur: Yeni lastikler arkaya. Bu hem önden çekişli hem de arkadan çekişli araçlar için geçerlidir. Bu kuralı doğrulamak için söylenebilecek en önemli olgu şudur: Özellikle yağışlı ıslak zeminlerde güvenlik büyük bir önem kazanır, daha yıpranmış olan lastikler arkaya takıldığında, su dağıtma kapasitesi düşük olan eski lastikler aracın içe savrulmasını kolaylaştırmakta ve sonuçta direksiyon hakimiyetinin kaybedilmesine yol açmaktadır. Aynı şekilde ıslak zeminde düz yolda frenlemelerde de frenleme özelliklerin ters yönde etkileyebilmektedir. Eski lastiklerin daha kolay patlayabileceği ve bugün arka lastik patlaklarında direksiyon hakimiyetinin daha kolay kaybedildiğinin ispatlandığı göz önüne alınırsa, kuralımız bir kere daha doğrulanmış olur: Yeni lastikler arkaya takılmalıdır.

    Az kilometre yapmış önden çekişli araç sahipleri açısından bir yararı da, uzun süreli kullanım ve yaşlanma nedeniyle lastiklerin bozulmasını engelleyen (yeni lastiklerin arkaya ve kullanılmış lastiklerin öne takılması şeklinde) bir döngü oluşturmasına olanak vermesidir. Arka lastikler görece daha yavaş yıpranır ve bunların uzun süre orijinal konumunda tutulması, bu lastiklerin iyice yıpranmadan değiştirilmesi gibi bir zorunluluk yaratacaktır.

    Bu durumun istisnaları şunlardır;

    Dört tekerlek çekişli bazı araçlarda, diş derinlikleri arasında önemli bir farklılık ortaya çıkıyorsa genel kuralın aksine hareket edilir.

    Kış ve yaz lastiği kombinasyonlarında.

    Ön ve arka lastik ebatları farklı olduğunda.

    Yeni lastiklerin hız sınıfı daha düşük olduğunda!

    Arka lastiklerde görülebilen içbükey aşınmaya bağlı olarak, yani düzeyde aşınmış arka lastikler öne geçirildiğinde, araç dengesinin olumsuz yönde etkilenme olasılığı varsa.

    Satın aldığınız yeni iki lastikler yönlü ise öne, asimetrik lastikler arkaya."


    aşağıdaki linkte güzel bir video anlatım var.



    http://www.youtube.com/watch?v=UEl_k2rw5ug

    güvenli seyahatler...




  • Bilgi için teşekkürler ancak ben buna inanmıyorum biraz da. Çünkü lastiklerde zaten ara ara ön arka çapraz değişim önerilir. Eşit diş ve eşit tutunma sağlanmalıdır. Arka çok aşınmış önler yeni veya önler aşınmış arkalar yeni daima sorundur. İlle arkaya yeni takarsak da önden kayma eğilimi oluşur ve önden çekişte önler daha da aşınarak aradaki fark açılır. Lastikte rotasyon nedir diye aratırsanız sanırım bazı bilgilere ulaşırsınız. Yani sürekli aşınan lastik miktarı aynı veya eşit tutulmaya çalışılmalıdır. Lastik üreticileri bile bunu önerir. Yani çekiş kısmındaki lastik aşındıkça arkaya alınır.



    http://www.lassa.com.tr/pdf/Video_Text_2.pdf
    http://www.fulda.com/fulda_tr_tr/test_and_tips/maintenance/tyre_rotation/
    http://www.goodyear.eu/tr_tr/tire-advice/tire-maintenance/tire-rotation.jsp



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kesbi -- 11 Kasım 2013; 17:59:58 >




  • rotasyon ayrı bir durum, yani aracın lastiklerinin kendi içinde değişikliği ;

    yeni alınan 2 lastiğin nereye takılacağı ayrı bir durumdur.

    kural olarak yeni alınan lastikler arkaya takılır.

    yine de tercih sizin tabi ki .

    iyi günler.
  • 
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.