Şimdi Ara

Yeni başlayacağım fikir verin

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
677
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 1 yıldır B sınıfı ehliyetle 50cc scooter kullanıyorum. Şimdi 125 ya da 150 cc ile devam etmek istiyorum. Tabi önce A2 ehliyet alacağım.
    Vitesli motor hiç sürmedim. Bayramdan önce bir kursa gittim bana ilk sordukları daha önce motor sürdün mü oldu. Sürmedim deyince mırın kırın ettiler, önce git birinden öğren biraz vites değiştirmeyi falan dedi. Bunu söyleyen kurs müdürü. Bir heves kırıklığı ile ayrıldım ordan.
    Bu işler gerçekten böyle mi her yerde? Herkes vitesli motor sürmeyi anasının karnında öğrenmediğine göre illa tanıdık birilerinden deneyim kazanıp sonra mı kursa gitmek gerekiyor?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >



  • Hocam baska kurs arastir ve gittiginde de ozellikle sor motor icin de direksiyon egitimi veriyorsunuz degil mi diye. Yoksa sallarlar. Ha ayrica para sorun degil ise nerede ikamet ediyorsun bilmiyorum ama ozel egitimlere de yonlendirebilirim.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • O kursun önünden bile geçme hocam. Ayrıca arayın MEB'i şikayet edin. Öyle iş mi olur yahu?
  • Moralini hiç bozma, ülkemizdeki kursların büyük çoğunluğu böyle. Yamaha riding academy veya motto akademi gibi bir yerden eğitim alırsan sana çok şey katar.Böyle bir imkanın yoksa bulunduğun şehirdeki tüm kursları ara sürmeyi bilmediği ve sınavdan önce mutlaka sürmek istediğini söyle.Sınav alanında da pratik yapmak istediğini belirt .Ben ehliyeti alırken de kurs bana motoru verdi ve al istediğin kadar gez dolan dedi. Kimse eğitim vermedi.
    Doğru oturuş pozisyonu, vites atma-düşürme, frenleme, kontra tekniği,ayna kontrolü, bakış gibi temel konuları video izleyerek teorik olarak öğren ve pratikte uygulamaya çalış.Bunların bir kısmını bildiğini düşünüyorum ancak kendini geliştir.Bol bol pratik yap. Pratik yaparken vücudu kasma ve sakin ol.
    Vitesli motorda acemilik evresinde yapılan iki yanlış vardır.ilki vücudu kasıp tehlikeye kilitlenip dönememek ikincisi ise ön freni sıkarken yanlışlıkla gaz açmak. Acemiyken fren yaparken debriyaja basmalısın.Bu sayede istemsizce gaz açmazsın.Ben eğitim alanında bulunduğum kısa sürede bu tarz nedenlerden ötürü iki tane kaza oldu. Bu anlattıklarımı tecrübe kazanarak zamanla öğrenirsin kısa yolu ise doğru düzgün bir kurstan eğitim alman.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.