Şimdi Ara

YENİ BAŞLAYANLAR İÇİN ALAN ADI

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
196
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • YENİ BAŞLAYANLAR İÇİN ALAN ADI


    Kendi çevrimiçi rotanızı belirlemek üzeresiniz ve nereden başlayacağınızı bilmiyorsunuz? Belki de bu okyanusta kaybolmaktan korkuyorsunuz. Ama bu iş için bir alan adı almanız gerektiğini duymuş olmalısınız.

     

    Öncelikle, alan adının aslında neyi ifade ettiğine değinmekte fayda var. Çünkü yola yeni başlayanlar alan adını, web sitesi ya da web sitesi barındırma hizmeti (hosting) ile karıştırırlar.

     

    En somut şekilde anlatmak gerekirse; alan adı, tam olarak sizin kurmayı planladığınız çevrimiçi işletmenin açık adresidir. Tarayıcı gezinme çubuğuna bu adresi yazdığımız takdirde bizi evinize yani adrese teslim edeceği gerçeğini sunar.

     

    Başka bir şekilde açıklayacak olursak internet küresel birleşim. Kablolar aracılığıyla birbirine bağlanmış olan dev bir bilgisayar ağıdır ve bütün bilgisayarlar birbirleriyle iletişim kurabilirler. Ve her bir bilgisayara tanımlanmış olan IP adresleri vardır. İnternet ağında bulunan bilgisayarı tanımlayan bir sayı dizininden oluşur.

     

    Örneğin,  77.246.158.2 bu sayı dizininin bir bilgisayarı tanımladığını düşünelim.

    İletişim kurmak için sürekli bu sayı dizinini hatırlamamız gerektiğini ya da sevdiğimiz sitelerde gezinmek isterken sürekli bu dizinleri yazmak zorunda kaldığımızı düşünün. Gerçekten sayılar karmaşası içerisinde kaybolduğumuzu görebiliyorum. İşte bu ihtiyaçtan doğan icat, alan adıdır. Şimdi herhangi bir siteyi ziyaret etmek istediğinizde uzun uzun sayı dizilerini yazmak zorunda değilsiniz. Tarayıcı gezinme çubuğuna yazacağınız bir web adresi bunu kolaylıkla çözecektir. Örneğin, tarayıcı gezinme çubuğuna esnafkayit.com yazdığınızda alan adı sayesinde adrese hemen erişim sağlayıp iletişime geçebilirsiniz.

    https://www.esnafkayit.com/








  • 
Sayfa: 1

Benzer içerikler

- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.