Şimdi Ara

Yeni Başlayanlar İçin Tavsiyeleriniz ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
833
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhablar arkadaşlar. Yeni bir hobiye sahip olmak için sizden bilgi ve görüş almak istiyorum. RC model arabalar için yakıtlımı yoksa elektriklimi tercih etmeliyim. Şu ana kadar oyuncak diye tabir edilen araçlardan kullandım yani bu model araçlarda tecrübem yok. Elektirik veya yakıtlı arasındaki farklar kullanma açısından nelerdir? Teknik açıdan yeni başlayanlar için hangisi daha çok tavsiye edilebilir? Birde araçlar KİT halinde geliyormuş sanırım bunu kurmak kolaylıkla yapılabilecek birşeymidir?

    Şu an aklıma gelen sorular bu şekilde... Bana yeni başlayacağım bu hobi konusunda tecrübeli arkadaşlar yardımcı olurlarsa çok sevinirim... Şimdiden teşekkürler...



  • yeni baslayanlar icin elektrikli daha iyidir kurmak kolaydır netten alırsan genelde kit olarak gelir diger türlü kurulu gelir zaten bu arada cok güzel bir hobi
  • Performans açısından ve maliyet açısından yakıtlımı yoksa elektriklimi tercih edilmeli peki? Elektriklide sarş süreleri nasıl ve sarj için gerekli bir maliyet varmı?
  • Yeni baslayan icin bence elektrikli olanlar iyidir.Nitro veya benzin yakitli olanlar biraz tecrube gerektirir.
  • Nitrolu araçlar yeni başlayanlar için her zaman daha cazip gelir. Ama bakımı elektrikliye göre çok daha zordur. Genellikle yeni başlayanlar düşük bütçe ile bu hobiye başladığı için ucuz araçlara yöneliyorlar. Ucuz nitro araçların da motorları hepten zor ayar tutar, tecrübeli insanları dahi illallah ettirir..

    Son 3-4 yıldır gelişen brushless teknolojisi ile elektrikli araçlar ciddi performanslara ulaşıyorlar. Brushless sistemli araçlar nitrolu araçlardan kesinlikle geri kalmıyor. Hem de bakımı çok daha rahat, kiri-pası daha az.

    Brushless araçlarda kullanım süresi bataryanın türüne, kapasitesine, kullanılan elektroniğe ve aracın türüne, kullanım koşullarına göre oldukça değişkendir. Bu süre bir batarya için 5 dakika da olabilir 55 dakika da..

    Gene yeni başlayan arkadaşların genelde yaptıkları diğer bir hata, araştırmaya, öğrenmeye üşendiklerinden araçlarını RTR (ready to run) şeklinde alıp hemen kullanmak istemeleridir. Bunun sonucunda en ufak bir arızada, kırımda model araç dükkanlarının yolunu tutarlar.. Yeni başlayan bir kişi için bir aracı kit şeklinde almak doğal olarak göz korkutur. Ama aracınızı kendiniz toplayak aracınızı öğrenmiş, kendinizi geliştirmiş, olası durumlarda yapacağınız müdahaleyi kestirebilmiş olursunuz. Ayrıca kitten araç toplamak ta çok zevklidir.

    Unutmamak gerekir ki bu hobinin ağırlıklı kısmı aracı kullanmak değil, söküp takmak, aracı, kendiniz geliştirmek vs vs.. dir..




  • Bi ucundan başlamak ve biraz forum okumak en yararlısıdır.
  • Arkadaşım en pahalı arabayı alıpta bu hobiye başlayabilirsin:)Helikopter ve uçakta külahlar değişir ama.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: manmalx

    Arkadaşım en pahalı arabayı alıpta bu hobiye başlayabilirsin:)Helikopter ve uçakta külahlar değişir ama.

    nasıl değişir ?

    edit : diyecektimm ama adam gitmiş



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bad_people -- 15 Şubat 2012; 16:19:26 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.