Şimdi Ara

Yeni bilgisayar biosa giremeden kapanıyor.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
521
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Parçalarını yeni alıp kendim topladığım sistemim ilk denememde nedenini anlayamadığımı şekilde bir "çat" sesi ve anakartın bir yerinden (tamgöremedim) gelen ufak bir kıvılcım ve yanık kokusunu takiben açılmadı.

    Daha sonra kasanın ön ve arka fanlarını birbirine bağladığımı ancak bunları PSU ya bağlamadığımı farkettim, ayrıca CPU fanının kablosu da anakarta bağlı değildi. Bu düzeltmeleri yaptıktan sonra tekrar denedim. BU sefer bütün fanlar dönmeye (ekran kartık dahil), biosun Gigabyte ambleminin olduğu açılış ekranı gelmeye başladı, ancak bios menusue giremeden kapandı. Bunun üzerine PSU'nuun yetersiz geldiğini düşünerek Thermaltake TR2 500 W guc kaynagını 800W Xilence PSU ile değiştirdim. Sonuç değişmedi.

    Sistemim aşağıdaki gibi:

    Ram. corsir xms 3 cl8 ddr3 1600 hz. 2 x 2 GB
    Sapphirre 5850
    intel core i5 750 CPU
    Gigabyte P55 UD-3r anankart
    Samsung SATA 1 Tb 32 mb. 7200 rpm hdd


    Ramleri tek tek söküp çalıştırmayı denedim, HDD yi ve DVD writerı söktüm. birşey değişmedi. Standart olan thermal macunu Zalman'ınkiyle değiştirdim, CPU fanının yerine oturduğundan da eminim ancak sonuç yine aynı oldu.

    Bu durumda ne yapmam lazım.başta anlattığım çat sesi ve yanık kokusu pek hayra alamet gibi gelmedi bana açıkçası. Bileşenlerden birine zarar vermiş olabileceğimi düşünüyorum. Bunun olup olmadığını eğer olmuşsa hasarın hangi bileşende olup olmadığını anlamam için ne yapmam gerekir. Bilgisyarımın parçalarını değişik yerlerden aldım, bu nedenle hepsini kuyulayıp aldığım yere göndermem pek pratik olmayacak.

    Bu durumda bağımsız ücretli teknik servislerden hasar tespiti yapması için önerebileceğiniz bir yer var mı?Amacım bu servise sadece hasar tepsit yaptırarak daha sonra gerekeni yapmak.

    Yardımlar için şimdiden teşekkürler.


    Not: BU arada bu konunun benzerini anakart bölümünde de açmıştım ancak sorunun PSUdan kaynaklandığını düşünerek kapatılmasını istemiştim. Şimdi sorun devam edince bu konuyu açmayı uygun gördüm. Amacım forumda konu kirliliği yaratmak değil.







  • anakartında o kıvıcım çıkan yere iyice bak yüzde 99 ihtimal yanmıştır bir kaç devre elemanı ama görünmeyebilir çünkü çok küçüktürler muhtemelen ana kartın yandı . power supply ile de fazla oynamamanı tavsiye ederim başka birşeyler söküp takmakla uğraşmana gerek yok anakarta yoğunlaş
  • dostum anakart hasar almış yüksek oranla
    başka bir anakartta deneyebilme şansın warsa parçaları dene bi
  • Hocam harici sürücüleri ( dvd rom hdd vs ) bir kenara ayırın.

    Anakart, işlemci, ekran kartı ,ram ve güç kaynağını servise götürün. Bunların birinden dolayı olan bir arıza anakarta zarar vermiş olabilir
  • Dediğiniz gibi ben de anakartın hasar görmüş olmasından şüpheleniyorum. Ancak bir sorunum da ramleri ve CPU'yu yurt dışından almış olmam. Yani bunlar da olan bir arıza nedeniyle anakartım hasar görmüşse, hem CPU ya da ramlerin arızalarıyle ilgili herhangi bir yere işlem yaptırabilmem söz konusu değil hem de bunlardan dolayı hasar görmüş anakartım garanti kapsamı dışında kalmış olabilir...
  • Anakartdan yırtabilirsiniz bir ihtimal çünki servis sadece anakartı istiyor.

    Ama geriye kalan cpu, ekran kartı, ram ve psu arızalı olabilir.

    Psunun anakarta vereceği ters, fazla veya az elektrik anakartın yanmasına neden olur.
  • İLk montajda kullandığım PSU mesajda yazdığım gibi 500W Tr 2 thermaltake marka PSU idi. Bu PSU 'yu eski sistemimde yaklaşık 2 yıldır sorunsuz olarak kullanıyordum. Ancak dediğiniz gibi bu PSU'nun ilk çalıştırma sırasında yetersiz güç sağlaması nedeniyle de anakarta hasar vermiş olabilirim.

    Ancak benim anlamadığm biosun açılış (gigabyte ambleminin olduğu) ekraının hala gelmesi. Hatta yeterince hızlı davranırsam F12 ile boot sırasının olduğu sayfaya bile geliyorum ama tasbi sonra hemen kapanıyor. Yani anakartta kalıcı bir hasar olsa hiç açılmaması gerekmez mi?
  • Anakartın üzerinden görünürde önemsizmiş gibide olsa küçücük bir dinenç yansa. Oluşacak arıza o an kendini beli etmeyebilir ama daha sonra anakartın o devre üzerinden elektirk geçmesini sitediği durmda arıza çıkacaktır.

    Anakartı bir insanın sinirleri gibi düşünün omilikde veya boyun bölgesinde bir sinir zarar görse insan ölmeyebilir yaşar ama. Yarı felç yada belden aşağısı felç gibi durmlar meydana gelir.

    Size ilk bilgisayarı açmamı anlatiyim ortaokul son sınıftayım bir bilgisayarım vardı ve çalışma şeklini içini çok merak ediyordum. Bir gün evde kimse yokken açtım. O zamandan beri elektroniğe meraklıyım. Çocukluk işte tornavidanın ucundan anakartın pil tarafına düşmesi ile o kısımda kıvılcım ve duman.

    Sonuç bilgisayar açılıyor tekrar kapanıyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.