Şimdi Ara

yeni bilgisayarım çok ses çıkarıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.012
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • yaklaşık bir hafta önce bilgisayar toplattım. yük altında değilken bile çok normalden fazla ses çıkarıyor. yaklaşık yarım saat Burnout Paradise oynadıktan hemen sonra everesten çektiğim görüntü:
     yeni bilgisayarım çok ses çıkarıyor


    normalde bu sıcaklıklar hangi düzeyde olur sıcaklıkların daha yüksek olması gerekmez mi? herhalde gerektiğinden daha fazla dönüp çok sese neden oluyor. 120 mm lik xigmatekin tek fanı vardı işlemci de ise stok fan yeterince soğutamıyor o yüzden çok dönüp ses çıkarıyor diye düşünüp yandan içeri hava üfleyen ufak ek fan yerleştirdim fakat durum yine aynı. bir de tozlanmasın diye yerden yukarı aldım yakınlaşınca ses hepten çekilmez oldu. ne yapabilirim yardımlarınızı bekliyorum.







  • yazmamissin ama amd x4 kullaniyorsun cekirdek sicakliklarindan ve islemci voltajindan belli.gayet de buz gibi yani ama kasa ici havalandirman iyi degil hddler 49 derece cikmis 40-41 olmasi gerekirdi.sesin sebebini de soyleyeyim islemci fani 4201 devir donuyor gordugun gibi.amd stok fanlar iyi sogutur ama cok seslidir acilinden bir islemci sogutucusu almalisin 30 liradan basliyor ve kafa utulemiyor boyle.
  • evet işlemcim amd x4 635. 20 dk'dır ekranı kapatıp boş bıraktım sıcaklıklarda sadece 1-2 derece fark var fan 3500 rpm. vatanda toplattırdım her tarafı güç kablosuyla doluydu. ses yüzünden bugün açıp kablo toplamak için yapılan deliklerle kabloları arkadan verdim şuan için oldukça boş hddlerden birincisi çok eski belki ondandır ama ikinci wd my book harici disk. 30-50 tl civarı alabileceğim bir fan stok kadar iyi soğutur mu? yada elimdekinin belli sıcaklık altındayken devirini düşüremezmiyim. ayrıca cevap için sağol.
  • anakartinda q-fan smartfan gibi bir ozellik varsa aktif edip stok fanin devrini dusurebilirsin biostan arastir hwmonitor ya da pchealth gibi bolumlerde olabilir markaya gore degisiyor.30-50 liraya alacagin bir fan stok kadar sogutur boyle sesli de olmaz ancak kasana sigar mi bilemiyorum hesapli bir fan gosterecem ama kasani olcmen lazim baya buyuk cunku fan.145(W) x 150(H) x 134(D)mm 800-1500 devir 120mm fan

    http://www.vatanbilgisayar.com/xigmatek-hdt-d1284-hdt-d1284-intel-lga775-&-amd-am2754939940-islemci-sogutucu/productdetails.aspx?I_ID=45734



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jake Lockley -- 15 Eylül 2010; 20:14:56 >




  • sağol kasada xigmatekin sorun çıkacağını sanmıyorum oldukça boş yer var devride iyimiş yarısından bile daha az.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.