Şimdi Ara

Yeni bina ve Şebeke Başvuru süreci

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
2.845
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar,
    Yeni binaya taşınıyorum ve şebeke bağlantısı henüz yapılmadı. Benim gibi olan kişilere yardımcı olmak için yaptığım aşamaları buradan yazarak bilgilendireceğim.

    -Öncelikle bölgenizin Genel Müdürlüğüne giderek talebinizi yazılı veya sözlü belirtmeniz gerekiyor.
    23:08:17 13:50 ** Türktelekom ümraniye müdürlüğüne giderek müşteri temsilcisine(M.T) şebeke talebimi ilettim.(Bazı müdürlükler dilekçede isteyebiliyor.) M.T. den bağlantı süresi hakkında bilgi istediğimde "ekiplerin yoğunluğuna göre bu süre değişebiliyor. Biz sizi sıraya ekledik. Sıranız gelince bağlantınız yapılır. 1 haftada sürebilir 2 Yılda." Ne 2 Yıl mı ?? Tabiki demedim. Peki bekleyeceğiz o halde yapacak birşeyimiz yok dedim ve çıktım.
    -Sosyal medyanın gücü
    Tabiki kimse beklemek istemez ufak bir araştırma yaptım ve Paul reisin(türktelekom ceo) twitter hesabını buldum ve şöyle bir twet attım. 23:08:17 16:30**
    Yeni bina ve Şebeke Başvuru süreci
    Yaklaşık 2dk sonra bilgilerim istendi. Özelden telefon numaramı verdim ve 10 dakika geçmeden telekom tarafından aranıldım. (16:50**)"Türktelekom genel müdürlüğünden iletişim bilginiz bize verildi nasıl yardımcı olabilirim ?" şebeke olmadığını belirttim. Adresi verdim. " Şikayet kaydınızı oluşturduk ve ekiplere ivedi bir şekilde bağlantının yapılması için gerekli yönlendirmeyi sağladım. Konunun bizzat takipcisi olacağım ve sizi bilgilendireceğim." Gözlerim yaşardı. Beklemedeyim gelişme oldukça konuyu güncelleyeceğim.


    02.09.2017 - Kısaca özetlemek gerekirse 5 günde şebeke bağlantısını tamamladım. Sürecin uzamamasının kilit noktası ekiplerle birebir iletişimde olmam ve birazda şansımın olması :).



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mehmet1424 -- 2 Eylül 2017; 12:14:32 >







  • Ben de 9 Ağustos'tan beri altyapı ve şebeke bekliyorum.

    Twitter, Facebook tüm kanallardan da "taciz" etmeye devam ediyorum. Bir gelişme yok henüz. En son bugün aradılar durum hakkında müdürlükten bilgi istediklerinden filan bahsetti gelişme olunca iletişim kuracağız dediler.

    Sonuç beklemeye devam. Bizim müdürlüğün keyfi çatarsa belki bayramdan önce internet bağlantımıza kavuşuruz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • paul amcama twitterdan 1 tweet atmamla herşeyi bitirdim ekipler 2 hafta sürmeden geldiler yan binadan kabloyu çektiler gelen ekipten bi abi şikayet etmişsin ceoya bizi dedi sosyal medya başımıza bela oluyor iyice bu aralar dedi kimseye söylemede başımıza bela olmasın dedi şikayet etmesen daha uzun sürerdi diyor belediye izin vericek vs uzuycak dedi bende şaşırdım sordum şikayetten dolayı mı geldiniz dedim etmesen daha uzun sürerdi büyük ihtimal deyip kablolamayı yaptılar tüm kabloları çıkmıycak şekilde plastik kelepçeyle bağladı kutuyu uygun bi yere takti kabloyu sokete yerleştirdi sonra gittiler yarım saat sürdü en fazla sonra kendime bunun için mi bekledim 1.5 ay bu kadar basit bir işlem için mi dedim aslında çok uzun sürücek bir işlem yapmıyorlar kazı olsa bile 2-3 saatte bitiriyorlar daha öncede okul için hat çektiler 2 günde 8 tane telekom kapaği koydular yola adamlar 2-3 saat çalışıyo sonra öğlen molası veriyorlar yemekten sonra çay içiyorlar 1-2 saatte o sürüyor 3 gibi çalışmaya başlayıp 5 gibi bitiriyorlar gidiyolar işten çok yatıyolar sıkıştırsalar 1 günde bitebilicekler ama 3 gün sürdü ekipler çok yavaş çalışıyorlar ben bunu anladım bu yüzden bu işler 6ayda 7 ayda oluyor adam 1 günlük işi 3 güne uzatıyor böyle olursa 3 senede sürer twitterin işe yaramaması üzücü




  • sevinmiş yaaaa. @TTDestek heyecanlandırmayın lan böyle güzel insanları.. üzülüyorum sonra. umut veriyorsunuz gözlerini yaşartıyorsunuz sonra devamı gelmiyor.


    hocam işin sakasını geçeyim. 02.06.2017 tarihin de şebeke başvurusu yaptım sizin atmış olduğunuz tweetleri bende attım 2 dk da tweet olarak dönüyorlar numarayı verince hemen arıyorlar ama bir gelişme yok.
    temmuz ayında gitmiştim projeniz verildi 1 aya 2 tane direk dikecez dediler. ne gelen oldu ne giden. dünde babam gitmiş müdürlüğe en geç pazartesi veya salı en kötü bayram sonrası getireceğiz altyapınızı demişler. bekliyoruz bakalım. sizde fazla umutlanmayın. çözüm bulmaya bakın kendinize. Allah yardımcımız olsun sıkıntılı meseleler bunlar. daha altyapı gelince port yok derlerse birde onun sıkıntısını çekeceğiz.




  • 24.08.2017 - Türktelekom ekipleri keşif için geldiler. Bina girişinin kazılacağı ve bina kapı arkasına fiber dolabı yeşleştirileceği belirtildi. Süre bilgisi verilmedi.
  • Bizim müdürlük daha kapı girişinden bakır kabloyu çekmekten aciz 16 gün oldu hala tık yok. Araya bayram da girecek şimdi bekle eşşeğim bekle. 2017 yılında bakır bir internet bağlantı için sürünüyoruz resmen.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bi gelisme var mi hocam bende mesaj attim ilgilenicez haber vericez dediler bekliyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 26.08.2017- Bu sabah ekipler yolun karşına türktelekom kapağı yerleştirdi ve oradan bina girişine kadar boş boru çektiler. Bundan sonrasının başka bir ekipte olduğunu kablo baülantılarının onların yapacağını belirtti. Ekiple biraz muhabbet kurunca sağ olsun konuyla ilgilenip işi diğer ekipten alıp kendisinin yapacağını belirtti. Bayramda nöbetçi kalacakmış. Pazartesi gelirim tekrar dedi :)
    Yeni bina ve Şebeke Başvuru süreci



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mehmet1424 -- 26 Ağustos 2017; 19:12:19 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • eBRiHanceR kullanıcısına yanıt
    3 ay sonunda binamin onune diregi diktiler. Simdi sira binaya kutu koymalari kaldi. Ondan sonra da port derdini çekmeden internete baglanacagiz insallah.sancinili donem bunlar bu sıkıntıda olan herkes sorunu biran once çözülür umarim





    Yeni bina ve Şebeke Başvuru süreci

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • eBRiHanceR kullanıcısına yanıt
    3 Ay iyi beklemişsin benim kadar sabrım malesef yok :D. Alternatif yol bile düşüyordum. yan binaya internet bağlatıp oradan kablo felan çekecektim ama bizim ekipler hızlı çıktılar. 1 hafta dolmadan şebeke bağlantısı yapılıp internet verilecek herhalde :D
  • eBRiHanceR kullanıcısına yanıt
    Binaya kutu konduktan sonra ne kadar beklenir sizce? Bizim sokağa kablolar çekildi bu hafta, binaya kutu yerleştirildi. Fakat internetten sorgulama yaptığımda santral bilgisine ulaşılamadı şeklinde bir uyarıyla karşılaşıyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mehmet1424 M kullanıcısına yanıt
    Durumlar aynı değil diğer arkadaş adsl/vdsl alacağı için işi daha kısa sürüyor umarım sizin ki dediğiniz gibi kısa sürer kablo çekildikten sonra kutu takılacak sonra test süreci başlayacak ondan sonra btk onayı alındıktan sonra açılacak
  • eBRiHanceR kullanıcısına yanıt
    hocam bizim evin önünde bu direk 2 senedir var. ama kazı falan yapılmadı.

    hatta o direğin üzerindeki modem gibi şeyden de wifi internet veriliyor. bizim evden de çok iyi çekiyor fakat sokaktaki herkese sordum o wifinin şifresini bilen yok. siz soruşturun isterseniz belki sizin direkteki wifinin şifresini bulursunuz
  • yunusesss kullanıcısına yanıt
    Wifi degil hocam o. Kalin kablodan gelen hatlari ayırıyor o.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hayalci79 H kullanıcısına yanıt
    Bayramdan sonra geleceklermis hocam binaya kuyu koymak icin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 27.08.2017 - Kutusu takılan arkadaşlar bağlantısını yaptırabilir. Gelen ekip bana kutunun kodunu verdi(365 c6 ile 7). Dediki çağrı merkezini arayınca alt yapıyı görmez ama bu kodu onlara söyle bağlantı yaparlar. Çağrı merkezini aradım. Şebekeyi görmedi ama kutunun kodunu verdim nakil kayıdını aldılar beklemedeyim.
  • mehmet1424 M kullanıcısına yanıt
    Siz baya çabuk halletmişsiniz bağlantı işini, hayırlı olsun.

    Bizde hala bir gelen - giden yok, en son dün bir hanımefendi aramıştı TT'dan sosyal medya üzerinden şikayet için,önce adresiniz vdsl filan destekliyor dedi durumu anlattım, müdürlükten sürecin hızlandırılmasını isteyeceklerini belirtti, bir faydasını görür müyüm bilmiyorum. Bayram tatilinden sonra bari gelseler .

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • eBRiHanceR kullanıcısına yanıt
    mehmet1424 M kullanıcısına yanıt
    Bize de bayramdan sonra bağlantı için geleceklerini öğrendim



    Sayın mehmet1424, güzel bir çözüm olmuş sizinki. Ben müşteri hizmetlerini aradığımda altyapının henüz görünmediğini söylediler, demek ki elimde kod olsa hemen hallolacak..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mehmet1424

    27.08.2017 - Kutusu takılan arkadaşlar bağlantısını yaptırabilir. Gelen ekip bana kutunun kodunu verdi(365 c6 ile 7). Dediki çağrı merkezini arayınca alt yapıyı görmez ama bu kodu onlara söyle bağlantı yaparlar. Çağrı merkezini aradım. Şebekeyi görmedi ama kutunun kodunu verdim nakil kayıdını aldılar beklemedeyim.

    Hocam bahsettiginiz kutu bu mu? Bunun ustundr yazan kodu mu vermeliyim?
    @mehmet1424

    Yeni bina ve Şebeke Başvuru süreci



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eBRiHanceR -- 27 Ağustos 2017; 21:31:26 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • eBRiHanceR kullanıcısına yanıt
    sokak başında veya cadde üzerinde Beyaz bir saha dolabı vardır. Şu şekilde;
    Yeni bina ve Şebeke Başvuru süreci
    Bu kutunun üstünde numarası vardır. Bizimkinde 365 Yazıyordu. C6 ile 7 İse Resimdeki kutunun içinde boş port numarası. O kutunun içinde 10 adet giriş var. Öncelikle o kutuda boş yer varmı bağlantı için onu öğrenmeniz lazım. Boş yer var ise hangi portlar boş bulduktan sonra çağrı merkezine bildiriyorsunuz bağlantıyı yapıyorlar.




  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.