Şimdi Ara

Yeni Bir Laptop ve Z570 Kullanıcısı olarak Isınma Problemine Yardım..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
581
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selamınaleykum arkadaşlar 4 5 gün önce Z570 aldım.1 Hafta öncesinde Samsung 300E5Z-S03TR Modelini deneme imkanım olmuşdu.Ekran kartı düşük diye bu lenovoyu almaya karar kıldım.Başlangıçda ön yargılıydım model ve performans açısından bir Samsung olamaz diyordum.İlk olarak kasayı görünce şok oldum bu kadar şık bir kasa tasarımı beklemiyordum.Performans açısındanda Samsungda Mod3 de yaşadığım ufak çaplı donmaları bu cihazdada yaşamıyorum.Ses perform..vs.. gayet memnunum açıksası tek sorunum var.Dün Crysis 2 Dirt 3 Hot pursuit Mod3 gibi oyunlarla test etmeye başladım.Takılma vs. yok ancak 10 15 dk sonra Touchpad'in sol tarafı aşırı ısınıyor ayrıca sol taraftaki fan ateş püsküyor tırsıyorum hemen çıkıyorum oyundan :) Nakit kalmadı diye 15 tl ye Addison soğutucu aldım kendini zor soğutuyor zavallı..Size sorum ise bu ısınmalar normalmidir? Isınma esnasında oyuna devam etsem anakart vs. yanma gibi bir problem olurmu ( bu konuda birşeyler okumuşdum ) veyahut bu ısınmayı çözecek ekstra bir çözüm varda benmi bilmiyorum bunları sormak istiyorum oyundan çıkalı 10 dk felan oldu şuan lap top kendini toparladı ses felan yok ısınma hemen hemen bitti..







  • önce nekadar ısınıyor onu bilmek lazım, kaç dereceye çıkıyor onları görmek lazım
  • Bunun için bir program önerirmisiniz boyutu küçük olanından 3gp ile bağlanıyorum bağlantı hızım çok düşük :) Kontol edip daha detaylı bir şekilde sorunumu belirtmiş olurum.
  • ısın değerlerine bakmak için HWMonitor kullanılıyor genelde
  • isinmanin nedenini tam olarak kavrayamadim.ama isi sarfiyatini actigin zaman icerdeki sicak havayi sol taraftan cikariyor iste o ates puskurmesinin sebebi bu olabilir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: llespaull

    isinmanin nedenini tam olarak kavrayamadim.ama isi sarfiyatini actigin zaman icerdeki sicak havayi sol taraftan cikariyor iste o ates puskurmesinin sebebi bu olabilir

    sebebi bu olabilir değil o zaten. dışarıdan hava alıp içerideki sıcak havayı oradan dışarıya üflüyor fanlar.

    yalnız laptop alma arifesinde bu konuyu görmem iyi oldu. çünkü günümüz laptoplarında 10 dakikalık bir oyun oynamada bu kadar ısınma olur mu ki? umarım sadece o laptopa özeldir ve kronik bir sorun yoktur. Neyse bu laptopu kullanan diğer arkadaşların da yorumlarını bekleyelim.

    Bu arada bu konuyu fazla dert etmeyin bence her laptop ısınıyor eğer o sıcaklık sizi rahatsız etmiyorsa laptop yanar, patlar vs vs diye hiç korkmanıza gerek yok. Zerre bir şey olmaz merak etmeyin. Olacak olursa o kendi görevini yapar mavi ekran, res vs verir zaten. Güvenlik katsayısı yüksektir bu tür cihazlarda.




  • bende i7 lisi mevcut 1 saat 2,5 saat oyun oynuyorum en fazla gördüğü sıcaklık 90 derece hiçbirşey olmuyor oyundan çıktın mı sıcaklık etkili ısı sarfiyatı sayesinde 65 70 derece lere birkaç saniye içinde düşüyor korkulacak bişey yok.
  • Arkadaşlar ilk defa kullandıgımı belirtmişdim.HDWMonitoe adlı programa baktıgım zaman 1 saat süreli crysis 2 oynuyorum ve 70 küsürlerde hiç 80 oldugunu görmedim.Ayrıca Crysis 2 Batterfield 3 Modw3 dirt 3 gibi oyunları en yuksek grafiklerle rahat oynatıyor.FM12 Yi 4 5 saat oynuyorum yine 70 küsnürlerde kalıyor.Yarın 2 hafta olacak bu notebooku alalı sadece pilin uzun gitmemesinden şikayetçiyim performans ses vs.. gerçekten çok memnunum sanırım biraz buyutmusum bu ısınmayı olayını
  • >>



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi samanyolu4773 -- 28 Haziran 2012; 13:32:53 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.