Şimdi Ara

Yeni Bir Ürün ..:: Elektrikli Kombi ::.. (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
334
Cevap
9
Favori
154.437
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar nette gezerken "Türk mühendisin icadı elektroheat"diye bir ürün gördüm.hiç kullanan var mı,veya bu alet hakkında sizlerin düşüncesi nedir?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: oblomov03

    Arkadaşlar nette gezerken "Türk mühendisin icadı elektroheat"diye bir ürün gördüm.hiç kullanan var mı,veya bu alet hakkında sizlerin düşüncesi nedir?

    Türk mühendisleri daha güzel şeyler icad ediyor sen merak etme ancak maalesef ördek beyinli otoriteler sahip olamadığından başkalarına icad ediyorlar.
    Elektrikli kombi olayı bence tam bir akıl hastalığı.
    Yani şuan zaten elektrik darboğazı sözkonusu neredeyse her işi elektrikle halletmeye çalışıyoruz.
    Üstüne bir de ısınmayı eklersek bence bir çok yerde lambalar söner hatta pc lerin fanları örümcek bağlar.
  • Elektrikli kombi bu doğalgaz zamları ile Türkiye'nin neresinde olursanız olun karlı gibi gözükmekte İl ayrımı yapmanıza gerek görmüyorum neden derseniz

    İzmirde arkadaşa 175/200 TL arası elektrik faturası geldiğini söylüyor bunun içine kombi dışında kendisinin ve ailesinin şahsi elektrik kullanımınında dahil olduğunu belirtmekte.

    Şimdi Doğalgaz kullansaydı farzı misal rakamlar örnektir.

    200/250 TL arası fatura ödeyecekti. Ankara da doğalgaz faturası sıcaklıkların izmire göre daha düşük olduğu için doğalgaz tüketimide ona göre yüksek olacaktır yani 2 kat doğalgaz yaktığını düşünelim. 500/600 TL doğalgaz gelir. Peki elektrikğide 2 ile çarpalım 375/400TL elektrik gelir.

    Ben şahsen elektrikli kombi kullanmıyorum kiracı olduğu için ama kendi evim olursa kullanırım, Şu an oturduğum daire nin iç duvalarında yaklaşık 10cm kalınlığında IZOCAM var, bunun elektrikli kombi kullanımında muazzam etkisi olur, dış yalıtımlarda vardır yani siz iç ve dış izolasyonu/yalıtımı yaptırıp elektrikli kombi kullanırsanız mevcut elektrikli kambi kullanımına göre kabaca %10/20 Ekstra elektrik kazancı sağlamış olur faturanızda 100 TL de 10TL kar elde etmiş olursunuz. izolasyon çok önemlidir.

    Bir arkadaşımız üretilen elektriğin doğalgazdan sağlandığını söylemiştir kendisi %101 haklıdır kendisi doğalgazın elektrikten uygun olduğunu belirtme istediği için bu örneği vermiştir lakin Dünya üzerinde elektrikten elektrik üretimi denemin ancak maliyetini doğru düzgün kurtarmadığı için mantıklı bulunmamıştır. Alternatif olmadığı için Doğalgazdan elektrik üretilmektedir daha ucuz olduğu için değil, Doğalgazın kullanım alanları oldukça dardır, ancak elektrik doğru kullanıldığında verim %99 dur.

    Ben idda ediyorum Dış yalıtım artı çok özel olarak evin iç kısımlarına yapılan yaklaşık 10cm kalınlığındaki IZOCAM ve üstü sanırım alçıpan ile kapanıp tekrar duvar haline getirilen detaylı bir yalıtım yapıldıktan sonra Elektrikli kombi ile en soğuk koşullarda (uçmadan, Dağda yaylada değilseniz) 300/400TL dir. yineliyorum Bu yalıtım ile alakalıdır Elektrik Enerjisi Isıya dönüştürülmektedir, Siz yalıtım ile ısının evin içinde kalmasını sağlarsanız çok daha uygun sonuçlar oluşturabilirsiniz.

    Tavsiye :

    Peteklerin 1/2 senede bir içlerinin temizlenmesi, eğer uygunsa yenilenmesi.
    Kullanılmayan odanın peteğinin kapatılması, Kombinin merkezinin peteklere oranla evinin köşesi başı değil mümkün olduğunca merkezi ortası seçilmeli
    Elektrikli kombilerde baca yoktur Mutfakta cam kenarlarına koyarak Kombi kazanının camdan gelecek soğukluk karşısında ısı kaybından koruması.
    Peteklerin arkası (Duvar Kısmı) Yalıtım kartonları vb. aparatlar ile sıcaklığın duvara değil içeri yansıtılması.
    Evi boş tuttuğunuz zamanlarda (işe giderken) kombinin kapatılması :)

    Önemli Not :
    Yalıtım Yoksa Kombinin kazan sıcaklığı çok sık düşecektir, buda ısıtıcının çok sık çalışacağı ve bir o kadarda elektrik tüketimin artacağı anlamına gelir, Yalıtımın doğru yapıldığı bir evde Elektrikli kombi Doğalgaza ve Diğer Yakıt türlerine oranla oldukça karlı sonuçlar çıkartacaktır, deneyip görebilirsiniz.

    Bir arkadaşta 2007 yılından beri elektrik yetersiz, sanayiler kriz falan kapasitesi düşük çalışıyor, kapasite yükselice elektrik sarfiyatı artacak ve elektriksiz kalacağız şeklinde yazılar yazmış 2007/2008/2009 yani tam 3 senedir 4. seneye girecek :) Doğalgaz Dönüşüm tesislerinde arz, talep vardır, talep düştükçe gaz kısılır ve az elektrik üretilir, talep arttıkça gaz vanaları açılır ve daha çok dönüşüm sağlanır. Ayrıca Elektrik işine takip ediyorsan özel'de dahil oldu son 1 yıl içerisinde. Birde belirtmek istiyorum son 2/3 yıldır devlet özel sektörden elektrik de alıyor örnek vermek gerekirse Bursa da Zorlu holding Türk Elektrik A.Ş ye elektrik üretip satmakta, bu sistemlerde arz talep üzerine çalışmakta, yani elektrik biter diye üzülme he dersen ki voltaj düşer o zaman en kalitelisinden 300/400TL ye Regülatör alırsın 165/230 arası elektriği regüle edersin sorun bile yaşamazsın.

    Saygılar ;)




  • Size daha uçuk birşey tarif edeyim anlatayım. ELEKTRİK PARASI ÖDEMEYE SON. :p

    Malzemeleri yazıyorum
    10/15 Adet 12V 40Ah BAKIMSIZ KURU AKÜ -=-=-=-= 150 TL Civarlarında tanesi (Daha uygunada buluna bilir ben internetten şimdi baktım)
    12v - 220v Çevirici -=-=-=-= 50 tl (Internette buldum ancak daha kaliteli birşey alınmalı.)
    Akü Şarj apartı -=-=-=-= 300/500 tl
    Rüzgar Türbinü 5KW aylık 990KW üretim kapasiteli 10 Bin Euro (Çok çok daha uygunları vardı ama şimdi bulamadım. hatta kendi rüzgar güllerini yapanlar bile internette mevcut.)
    4/5 Katlı Bina -=-=-=-= Oturduğunun binanın en üstü katı
    5/7 Metre direk -=-=-=-= Sağlam ve 4 Tarafından Sağlam şekilde sabitlenmeli
    Rüzgar -=-=-=-= Buna yapacak pek birşey yok 4/5 Katlı binalar genelde oldukaç yüksektediler ve terasın etrafıda aynı yükseklikte binalar olduğu için çoğunlukla rüzgar alırlar, ancak biz işimizi sağlama alıp 5/7 Metre yüksekliğinde bir direk ile daha yükseğe ulaşıp binaların rüzgarımızı kesmemesini sağlıyoruz.

    Genelde 3/5 Katlı binaların arasında sokakta dolaşırken 1/2Knot arası Rüzgar alırız rüzgarın geliş yönü ve sokağın yapısına göre değişiklik olabilir,

    Çatılarda bu oran 2/3/5knot seviyesine kadar çıkmakta 5/7 Metrelik demir diğerimiz rüzgarımızın 5/7 ve üstü olacağını garantilemek ve işimizi sağlama almak amacıyla düşünülmüştür, amaç çevredeki binalardan yüksekte olmak ve rüzgarımızın kesilmesine hiç bir engebeye, yükseltiye izin vermemektir. Direğimizi Dikten ve 4 tarafından ekstra güvenlik önemleri alarak sabitledikten sonra Rüzgar Türbinü'müzü tepesine sağlam şekilde monte ediyoruz ve usulca dönmesini seyrediyoruz :)

    Rüzgar Gülümüzü çatıya monte ettikten sonra her biri 150 TL olan 12V 40Ah (oldukça güçlü, 40Ah tam dolu kapasite ile UPS olarak kullanılırsa çok aşırı konfigurasyonu olmayan bir pc yi 1 saatten çok daha fazla çalışmasını sağlar, Dilerseniz 8/10 Tane bile koymanız işinizi görecektir.

    Akülerin olduğu bölüme kadar Rüzgar gülünün elektrik tesisatı çekilir.
    Aküler Güzelce bağlanır, Rüzgar gülünden gelen kablo Şarj aparatı ve şarj aparatıda akülere bağlanır,
    Akülerin son ucuna 12v-220v Çeviri monte edilir, Rüzgar güllerinde akülere dolan elektrik akülerden 220x monofaz olarak çıkmasına yardımcı olur çevirici.
    Akülerin şarj süresi 10/15 saatten fazla olacaktır, çünkü kapasiteleri oldukça yüksektir. İşin sağlamı siz 48 saat şarj edin aküleri her biri 13 KG civarındadır.

    Aküler dolduktan sonra mantığımızın bize gösterdiği yolu takip ediyoruz ve Rüzgar güllerinden kabloyu Şarj ünitesine Şarj ünitesi Akülere, Akülerde Çeviciye bağlanıyor, sıralama budur aksi durumunda bilmiyorum 5 katlı bina ne olur :)
    Dairenize elektriğin girdiği yere şalterlerin olduğu yere bu akülerden gelen kabloyu yeni bir şalter ile eklemek suratı ile uygunca bağlayınız. Bina elektrik saatinizin şalterini kapatın, aşağıdan dairenize giren elektrik kablolarının daire grişindeki şalteri kapatın, ek olarak yaptığınız şalteri açıp dairenize elektriği veriniz.

    Sanırım Artık Türk Elektrik a.ş ile uzaktan yakından bir işiniz kalmamıştır ama yinede saati söktürüp aboneliğinizi iptal ettirmeyiniz :)

    Şimdi Bu Rüzgar gülü her ne kadar stabil elektrik üretiyor olsada kapınıza kadar elektrik kadar stabil değildir, ilave olarak bir regülatör alarak rüzgar gülünden birde aküleri atlayarak doğrudan şaltere bir elektrik hattı çekiniz, aküler dolduğunda gereksiz şarjı kesecektir bu sistem ancak regülatörsüz bunu yapmanızı ÖNERMEM. piyasada 165/250w arası dalgalanmaların üstesinden gelebilecek regülatörler mevcuttur ki zaten rüzgar gülü çok gelişmiş bir sistem üzerine kurulu kendi içerisinde sistemi kontrol edip pervanenin çok hızlı dönerek aşırı elektrik üretimi gibi durumlar söz konusu değil, ayrıca boyutu, orantısı, ağırlığı itibariyle en yavaş dönüşlerde dahi stabil elektrik üretimini sağlamakta ve 220w sağlamakta.

    yazın olurda ki yapısı itibariyle kolay kolay bozulmaz ama bozulsa bile rüzgar gülünüp 10 Tane 12V 40Ah akü size 2 belki kullanıma göre 3/4 gün bile elektrik sağlayabilir(abartmadan Elektrikli Fırın, Yüksek güçte elektrik süpürgesi, çamaşır, bulaşık makinesi kullanımları dahil değildir :) ) bu akülerin 200Ah lığıda vardır fiyatta ona göre yükselmektedir, dilediğiniz kadar akü bağlanabilir şarj üniteside ona göre değişmeli vs. vs.

    Kışın bozulma yaşanırsa, önlem alıp 22/23 olan oda sıcaklığını 17/18 dereceye çekip kullanmadığınız odaların peteklerini kapatırsanız (Salon Petekleri büyüktür ve genelde 2 tanedir, buraların kaptılması daha mantıklı/tasaruflu) belki akülerdeki şarj ile 1 gün idare edebilirsiniz.

    İşte Sizi Tedaş dan kurtacak mucizevi sistem budur Benim şu an internette bulduğum rüzgar gülü çok pahalı daha uygunu bulunursa 10/15Bin TL ye böyle birşey yapılabilir,

    Tek yapmanız gereken ekipmanların alınması ve bir elektrik, elektronikçi tarafından sistemin kendi mevcut sisteminize entegre edilmesi, Rüzgar gülü, Akü, Şarj ünitesi ve Çevirici aynı yerden alırsan kurumlarını ürünleri alacağınız yer memnuniyetle yapar. nede olsa o kadar para kazandıracaksınız yapacak tabi :)

    Akülerle ilgili bir örnek vereyim : Istanbul anadolu yakasında tam olarak emin değilim maltepe Türk Telekom mu yada farklı bir Türk telekom'mu tam olarak çıkartamıyorum o Türk Telekom'lardan birinin önünden geçiyorum bodrum katın camları açık içeride ben diyeyim 100 siz diyin 200 tane akü var ve benim yukarıda yazdığım 40Ah lık akülerden değil çok daha büyük aküler olduğu belli kamyon aküsü gibi duruyordu her biri.

    Yani demek istediğim akünüz ne kadar çok ve kapasitesi yüksekse o kadar çok elektrik deponuz olacaktır. Bunlar gelişmiş Kuru Jel aküdür ORTALAMA 10 YIL ömürlüdür.

    Yukarıda yazdığım belki astronomik olabilir, kimse evine böyle bir sistem kurmaya bilir/ihtiyaç duymaya bilir, ancak yapılabilecek birşeydir, Nasıl Doğalgazın bir gün biteceğini biliyorsak Kapımıza kadar gelecek elektriğinde tükebileceğini düşünmeliyiz, Bu sistem sizi herşeyden bağımsız yapar, farklı ortamdaymışsınız hissi yaratabilir her yerde elektrik kesildiğinde sizde elektrik olması. Parası olan yaptırabilir.

    Yada 3G (4Mbps) Internetim var diyorsanız ve Dağın başına ev yaptım yaz kış orada oturmak istiyorum elektrikte yok diyorsanız bu sistem tam size göre :)




  • Epidoras dostum,bende senin gibi düşünmüştüm ama bir farkla.Çatıları örten kiremit yerine güneş ışığını elektriğe çeviren güneş pili kullanmayı düşlemiştim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: oblomov03

    Epidoras dostum,bende senin gibi düşünmüştüm ama bir farkla.Çatıları örten kiremit yerine güneş ışığını elektriğe çeviren güneş pili kullanmayı düşlemiştim.


    Sevgili arkadaşım Güneş pili ile bu kadar enerji üretemezsin üretsende aküleri besleyemezsin :) Geneş pili ile Güneşin verimsiz olduğu durumlarda (Bulut, Yağışlı, Kapalı hava..vb..)

    Verim düşer, Güneş Pilinin elle yapılanı yada ucuz üretimi yoktur, belirli kalıplar halinde üretilir,

    Rüzgar Düz arazilerde ovalarda en kötüsü 2/3Knot rüzgar mutlaka olur, ki siz Siz 5 katlı bir binanın Tepesine 5/7 Metrelik bir direk ile 10knota yakın belkide daha fazlası rüzgar elde edebilirsiniz, zaman zaman bu değerde düşme yada artma olabilir.

    Kiremitli çatım var diye dert ediyorsan, çatının olduğu yerde üçgen şeklindedir genelde, en yüksek noktasında dikeceğiniz demirin geçeceği bir delik açarak 1 metresini çatı aralığına geçiriniz sabitleme halatları ilede çatının 4 köşesine küçük 1 metreye yakın çatıya sabitlenmiş demir çubuklara monte ederek sağlamlaştırmış olursunuz.

    Rüzgar Enerjisi, Güneş enerjisine göre çok daha sık kullanılmakta, Çünkü rüzgar az yada çok olur. Güneş her daim olmayabilir konuma göre yılın %70/80'inde çok rahat rüzgar sıkıntısı çekmezsiniz ama güneş %40/50 sinde rahat temin edilebilir, belki daha az bile olabilir ama daha fazla olması çok zordur.

    Sen Düşündüğü şeyi benim bahsettiğim şekilde dene. Sen istersen Elektrikli kombi kullanmayacaksan Kendi evinin ihtiyacını karşılayacak sistemi 5/10Bin TL ye halledebilirsin, Duruma ve malzemeye göre belki ortalama 7,500 TL ye bu işi halledersin :).

    Dersen ki ; Evimde odam daki TV, PC, Bir takım elektrikli aletler ve Telefon şarj cihazlarını çalıştıracak bir sistemi Bir kaç bin TL ye yapabilirsin. ;)

    Saygılar.




  • Dostum rüzgardan elektrik projenin onaylıyorum.
    Bence de güneş pilini birileri dayatıyor sanki ve de gerçekten çok pahalı sistemler.
    Kırılınca mıçtık tamiri yok falan yani.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: heykali

    Dostum rüzgardan elektrik projenin onaylıyorum.
    Bence de güneş pilini birileri dayatıyor sanki ve de gerçekten çok pahalı sistemler.
    Kırılınca mıçtık tamiri yok falan yani.



    Evet ben sana dayatılma olayını söylim, Dünyada Tabi (güneş,rüzgar) enerjilerden Dünyanın hiç bir ülkesine kullanma diye dayatamazsın ancak Şu değilde bunu kullan diye öneride bulunup dost olabilirsin (Pozitif Lobi) buna ister dayatma dersin istersen beni düşünüyorlar diye bilirsin, bu işte mantıklı olan Rüzgar enerjisidir. ilave olarak bir birilerini desteklesinler diye Rüzgar enerji yanına Güneş Pili kurubilirsin.

    Bir kaç gündür yaptığım araştırmalarda sanırım yakında kendime 2/3 Bin TL lik bir evin tüm ihtiyaçlarını karşılayabilecek bir sistem kuracağım, kullanılacak ekipmanlar 10 yıl garantili ve bu ekipmanlar dk başı kurcalanacak oynanacak sistemler değil yani bir kere kuruyorsunuz bir daha pek işiniz olmuyor, yani 10 yıl boyunca bolacağını sanmıyorum bolacak hassas cihazlar olsaydı bu kadar uzun süreli garanti verilmezdi :)




  • Sanırım akülerin ömrü sorun olur.Ne kadar kaliteli olursa olsun,şarz tutma süresi3-4 yılı geçmiyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Epidoras


    quote:

    Orijinalden alıntı: heykali

    Dostum rüzgardan elektrik projenin onaylıyorum.
    Bence de güneş pilini birileri dayatıyor sanki ve de gerçekten çok pahalı sistemler.
    Kırılınca mıçtık tamiri yok falan yani.



    Evet ben sana dayatılma olayını söylim, Dünyada Tabi (güneş,rüzgar) enerjilerden Dünyanın hiç bir ülkesine kullanma diye dayatamazsın ancak Şu değilde bunu kullan diye öneride bulunup dost olabilirsin (Pozitif Lobi) buna ister dayatma dersin istersen beni düşünüyorlar diye bilirsin, bu işte mantıklı olan Rüzgar enerjisidir. ilave olarak bir birilerini desteklesinler diye Rüzgar enerji yanına Güneş Pili kurubilirsin.

    Bir kaç gündür yaptığım araştırmalarda sanırım yakında kendime 2/3 Bin TL lik bir evin tüm ihtiyaçlarını karşılayabilecek bir sistem kuracağım, kullanılacak ekipmanlar 10 yıl garantili ve bu ekipmanlar dk başı kurcalanacak oynanacak sistemler değil yani bir kere kuruyorsunuz bir daha pek işiniz olmuyor, yani 10 yıl boyunca bolacağını sanmıyorum bolacak hassas cihazlar olsaydı bu kadar uzun süreli garanti verilmezdi :)


    Bu sistemi kendiniz mi kuracaksınız başkasına mı kurduracaksınız? Bu işi hangi firma yapıyor? Saygılar.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: makineman


    quote:

    Orijinalden alıntı: Epidoras


    quote:

    Orijinalden alıntı: heykali

    Dostum rüzgardan elektrik projenin onaylıyorum.
    Bence de güneş pilini birileri dayatıyor sanki ve de gerçekten çok pahalı sistemler.
    Kırılınca mıçtık tamiri yok falan yani.



    Evet ben sana dayatılma olayını söylim, Dünyada Tabi (güneş,rüzgar) enerjilerden Dünyanın hiç bir ülkesine kullanma diye dayatamazsın ancak Şu değilde bunu kullan diye öneride bulunup dost olabilirsin (Pozitif Lobi) buna ister dayatma dersin istersen beni düşünüyorlar diye bilirsin, bu işte mantıklı olan Rüzgar enerjisidir. ilave olarak bir birilerini desteklesinler diye Rüzgar enerji yanına Güneş Pili kurubilirsin.

    Bir kaç gündür yaptığım araştırmalarda sanırım yakında kendime 2/3 Bin TL lik bir evin tüm ihtiyaçlarını karşılayabilecek bir sistem kuracağım, kullanılacak ekipmanlar 10 yıl garantili ve bu ekipmanlar dk başı kurcalanacak oynanacak sistemler değil yani bir kere kuruyorsunuz bir daha pek işiniz olmuyor, yani 10 yıl boyunca bolacağını sanmıyorum bolacak hassas cihazlar olsaydı bu kadar uzun süreli garanti verilmezdi :)


    Bu sistemi kendiniz mi kuracaksınız başkasına mı kurduracaksınız? Bu işi hangi firma yapıyor? Saygılar.



    http://shop.gunes-pili.com/ adresinde var oradan alacağınız kurulum gerektirecek cihazlar için ora ile görüşülebilir, yalnız buradakiler sanırım hepsi markalı biraz tuzlu, iyi bir detaylı arama sonucu daha ekonomikleri bulunabilir daha önceden bulmuştum kaybettim, bulursam yine yazarım.




  • Rüzgar gülü ile ilgili yeni gelişmeler varmı? Nereden bilgi fiyat alabiliriz. İzmir ve çevresinde bunu yapan satan kuran varmı? Bilgisi olan arkadaşlar varsa yardımlarını bekliyorum.
  • Selamlar,

    Forumda yazılanları okudum.
    Bizim evimiz 75 m2 tabana oturan 2007 yılında yapılan müstakil bir villa.
    Duvarlar çift tuğla ve içleri köpük izolasyonlu, kapılar çift camlı pvc, aynı zamanda çok soğuk ve rüzgarlı havalarda koruma sağlaması için elektrikli alüminyum panjurlar mevcut.
    Buna ek olarak biraz ısıtma daha çok keyif için şömine var salonda ve bacanın dışında bir sıcak hava odası yaratarak yaktığımız zamanlarda ısınan havanın salon ve yatak odasında dolaşmasını sağlayan hava menfezleri var.
    İzmir Narlıdere'de oturuyoruz ve bu zamana kadar genel ısınma için klima ve elektrikli ısıtıcı kullandık.
    Sıcak su için elektrikli şofben kullanıyoruz ve sürekli açık.

    Gündüz evde kimse yok akşam 19.00'da işten geliyoruz, salonda 18'lik Sharp kullanıyoruz 2007 model, yukarda yatak odamızda 9'luk Sharp var o biraz eski 2000 model. Bunun dışında üst kattaki diğer odada elektrikli ısıtıcı var.

    Genel ısıtmadan çok lokal ısıtma yaptık bu zamana kadar ama malum evde her zaman iki kişi olmayacağız dolayısıyla genel ısıtma ile ilgili bir alternatif arıyorum.

    Salon 40m2, üst kat odalar 10 - 15 m2 arasında değişiyor, yukarda 3 odamız var, 2 banyomuz var, dubleks olduğu için ısınan hava yukarı kaçmasın diye merdiven çıkısında bir bölme yaptırdık, kışın alt kat dışarda hava aşırı soğuk olmazsa klima ile 22 derece oluyor ama keyif veren bir sıcaklık değil. Şömine ile desteklersek 25 - 26 dereceyi görüyoruz o zaman daha keyifli oluyor.

    Bu şekilde bir sistemle en yüksek 350 TL elektrik faturam vardı geçen sene, 5 ay toplamında 1.200 TL civarında para ödüyorumdur buna genel kullanımda dahil. En son faturama baktığımda kW ücretinin 18 - 19 kuruş olduğunu görüyorum.

    Evi yaptırırken elektrikli kombi için özel elektrik hattı ve iç tesisat döşetmiştin sadece petek ve cihaz alacağım.

    Bu konuda tavsiyeniz nasıl olur, son durum nedir ?




  • Bence bu rezistanslı sistemler artık eskide kaldı. Havadan suya heath pump sistemiyle 2kw harcanıp 4-5 kw ısıtma yapılabilecekken bir rezistansın içinden direkt elektrik akımı geçiriliyor. Bence şu an en ekonomik sistem ısıtma olarak klimadır. Konfor olarak heath pump kombiler veya doğalgaz kombileri.
  • Sevgili Arkadaslar,
    uzun zamandır siteye giremiyorduk. Size Elektrikli kombi (E.K.)kousunda cok kisaca goruslerimizi (ailece) bildirelim. E.K. lerin markası bence onemli degil. Her marka ise yarar. 120 metrekarelik orta izolasyonda bir ev Marmara Bolg. de 22 C yapılmak isteniyorsa 4-8 KW lık bir cihaz yeterli. Toplamda 5 metre tul radyatorde yeterli. Bu cihazlara oda termostatı da koymak sart degil. Cunku alet uzerinden ayarlanabiliyor. Elk. sitemini trifaze yapmak da sart degil. (Biz yaptık gerek yokmus). Ancak devletimiz dunyadaki en pahallı elektrigi vatandaslarına sattıgından bu sitemi ancak bir kıs kullanabildik. 2007 de kurdugumuz istem icin petekler iscilik cihaz dahil yakl. 4 milyar odedik (Bosuna) Bir kıs kullandıktan sonra kovalı komur sabası yakmaya basladık ve cok rahat ve sıcak icindeyiz.
    Sevgi ve saygılarla
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sakin35

    Sevgili Arkadaslar,
    uzun zamandır siteye giremiyorduk. Size Elektrikli kombi (E.K.)kousunda cok kisaca goruslerimizi (ailece) bildirelim. E.K. lerin markası bence onemli degil. Her marka ise yarar. 120 metrekarelik orta izolasyonda bir ev Marmara Bolg. de 22 C yapılmak isteniyorsa 4-8 KW lık bir cihaz yeterli. Toplamda 5 metre tul radyatorde yeterli. Bu cihazlara oda termostatı da koymak sart degil. Cunku alet uzerinden ayarlanabiliyor. Elk. sitemini trifaze yapmak da sart degil. (Biz yaptık gerek yokmus). Ancak devletimiz dunyadaki en pahallı elektrigi vatandaslarına sattıgından bu sitemi ancak bir kıs kullanabildik. 2007 de kurdugumuz istem icin petekler iscilik cihaz dahil yakl. 4 milyar odedik (Bosuna) Bir kıs kullandıktan sonra kovalı komur sabası yakmaya basladık ve cok rahat ve sıcak icindeyiz.
    Sevgi ve saygılarla


    arkadasim yazdigin msj cevap vermek icin kelimeler bulamiyorum yahu ne alaka elektrikli kombi ile komur sonasini karsilastiriyorusun ala ala ne alaka tabiki komurde daha iyi isinirsin ama anlam veremiyorum neye gore dusunupde yazi yaza biliyorsunuz ???????????????????????

    allah askina pazar sabahi sicacik yataktan kalkip komur sobasina komur cikarip ufle mufle sobayi tutusturmakmi var yoksa daha yataktan cikmadan gunlerden pazar oldugunu bilen bir kombinin istedigin bir sicakliga sen kalkmadan evinin istedigin yerini istitmasimi var heralde sen banyo yaparken de sobanin ustunde su isitip onunla mi banyo aliyorsun ? kombide boyle bir sey yok suyu ac sicak su yani oda termostati koymak sart degil diyorsun neye istinaden sart degil oda termostadi hayatinda kullandinmi burda forumlari okuyan binlerce insan var yazi yazan bir kac kisi var insanlari bu sekilde yanlis bilgilendirmeyelim arkadaslar lutfen oda termostati gununu saatine gore evinizi istediginiz sicaklikta tutmaya yarar ise gidecekseniz 8 de termostati 7 ye kurarsiniz 7 de calismaya baslar kombiniz ve yataktan cikinca sicak bir ortam olur ve 9 dada cikiyorsaniz eger otomatik olarak kapatir saat 8 de bu sekilde butun gun sicak kalmaz ev 22 derece acil cikmaniz gerek bir dume ile kombinizi kapatabilirsiniz yahu yapmayin arkadaslar bilen var bilmeyen




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Epidoras

    Size daha uçuk birşey tarif edeyim anlatayım. ELEKTRİK PARASI ÖDEMEYE SON. :p

    Malzemeleri yazıyorum
    10/15 Adet 12V 40Ah BAKIMSIZ KURU AKÜ -=-=-=-= 150 TL Civarlarında tanesi (Daha uygunada buluna bilir ben internetten şimdi baktım)
    12v - 220v Çevirici -=-=-=-= 50 tl (Internette buldum ancak daha kaliteli birşey alınmalı.)
    Akü Şarj apartı -=-=-=-= 300/500 tl
    Rüzgar Türbinü 5KW aylık 990KW üretim kapasiteli 10 Bin Euro (Çok çok daha uygunları vardı ama şimdi bulamadım. hatta kendi rüzgar güllerini yapanlar bile internette mevcut.)
    4/5 Katlı Bina -=-=-=-= Oturduğunun binanın en üstü katı
    5/7 Metre direk -=-=-=-= Sağlam ve 4 Tarafından Sağlam şekilde sabitlenmeli
    Rüzgar -=-=-=-= Buna yapacak pek birşey yok 4/5 Katlı binalar genelde oldukaç yüksektediler ve terasın etrafıda aynı yükseklikte binalar olduğu için çoğunlukla rüzgar alırlar, ancak biz işimizi sağlama alıp 5/7 Metre yüksekliğinde bir direk ile daha yükseğe ulaşıp binaların rüzgarımızı kesmemesini sağlıyoruz.

    Genelde 3/5 Katlı binaların arasında sokakta dolaşırken 1/2Knot arası Rüzgar alırız rüzgarın geliş yönü ve sokağın yapısına göre değişiklik olabilir,

    Çatılarda bu oran 2/3/5knot seviyesine kadar çıkmakta 5/7 Metrelik demir diğerimiz rüzgarımızın 5/7 ve üstü olacağını garantilemek ve işimizi sağlama almak amacıyla düşünülmüştür, amaç çevredeki binalardan yüksekte olmak ve rüzgarımızın kesilmesine hiç bir engebeye, yükseltiye izin vermemektir. Direğimizi Dikten ve 4 tarafından ekstra güvenlik önemleri alarak sabitledikten sonra Rüzgar Türbinü'müzü tepesine sağlam şekilde monte ediyoruz ve usulca dönmesini seyrediyoruz :)

    Rüzgar Gülümüzü çatıya monte ettikten sonra her biri 150 TL olan 12V 40Ah (oldukça güçlü, 40Ah tam dolu kapasite ile UPS olarak kullanılırsa çok aşırı konfigurasyonu olmayan bir pc yi 1 saatten çok daha fazla çalışmasını sağlar, Dilerseniz 8/10 Tane bile koymanız işinizi görecektir.

    Akülerin olduğu bölüme kadar Rüzgar gülünün elektrik tesisatı çekilir.
    Aküler Güzelce bağlanır, Rüzgar gülünden gelen kablo Şarj aparatı ve şarj aparatıda akülere bağlanır,
    Akülerin son ucuna 12v-220v Çeviri monte edilir, Rüzgar güllerinde akülere dolan elektrik akülerden 220x monofaz olarak çıkmasına yardımcı olur çevirici.
    Akülerin şarj süresi 10/15 saatten fazla olacaktır, çünkü kapasiteleri oldukça yüksektir. İşin sağlamı siz 48 saat şarj edin aküleri her biri 13 KG civarındadır.

    Aküler dolduktan sonra mantığımızın bize gösterdiği yolu takip ediyoruz ve Rüzgar güllerinden kabloyu Şarj ünitesine Şarj ünitesi Akülere, Akülerde Çeviciye bağlanıyor, sıralama budur aksi durumunda bilmiyorum 5 katlı bina ne olur :)
    Dairenize elektriğin girdiği yere şalterlerin olduğu yere bu akülerden gelen kabloyu yeni bir şalter ile eklemek suratı ile uygunca bağlayınız. Bina elektrik saatinizin şalterini kapatın, aşağıdan dairenize giren elektrik kablolarının daire grişindeki şalteri kapatın, ek olarak yaptığınız şalteri açıp dairenize elektriği veriniz.

    Sanırım Artık Türk Elektrik a.ş ile uzaktan yakından bir işiniz kalmamıştır ama yinede saati söktürüp aboneliğinizi iptal ettirmeyiniz :)

    Şimdi Bu Rüzgar gülü her ne kadar stabil elektrik üretiyor olsada kapınıza kadar elektrik kadar stabil değildir, ilave olarak bir regülatör alarak rüzgar gülünden birde aküleri atlayarak doğrudan şaltere bir elektrik hattı çekiniz, aküler dolduğunda gereksiz şarjı kesecektir bu sistem ancak regülatörsüz bunu yapmanızı ÖNERMEM. piyasada 165/250w arası dalgalanmaların üstesinden gelebilecek regülatörler mevcuttur ki zaten rüzgar gülü çok gelişmiş bir sistem üzerine kurulu kendi içerisinde sistemi kontrol edip pervanenin çok hızlı dönerek aşırı elektrik üretimi gibi durumlar söz konusu değil, ayrıca boyutu, orantısı, ağırlığı itibariyle en yavaş dönüşlerde dahi stabil elektrik üretimini sağlamakta ve 220w sağlamakta.

    yazın olurda ki yapısı itibariyle kolay kolay bozulmaz ama bozulsa bile rüzgar gülünüp 10 Tane 12V 40Ah akü size 2 belki kullanıma göre 3/4 gün bile elektrik sağlayabilir(abartmadan Elektrikli Fırın, Yüksek güçte elektrik süpürgesi, çamaşır, bulaşık makinesi kullanımları dahil değildir :) ) bu akülerin 200Ah lığıda vardır fiyatta ona göre yükselmektedir, dilediğiniz kadar akü bağlanabilir şarj üniteside ona göre değişmeli vs. vs.

    Kışın bozulma yaşanırsa, önlem alıp 22/23 olan oda sıcaklığını 17/18 dereceye çekip kullanmadığınız odaların peteklerini kapatırsanız (Salon Petekleri büyüktür ve genelde 2 tanedir, buraların kaptılması daha mantıklı/tasaruflu) belki akülerdeki şarj ile 1 gün idare edebilirsiniz.

    İşte Sizi Tedaş dan kurtacak mucizevi sistem budur Benim şu an internette bulduğum rüzgar gülü çok pahalı daha uygunu bulunursa 10/15Bin TL ye böyle birşey yapılabilir,

    Tek yapmanız gereken ekipmanların alınması ve bir elektrik, elektronikçi tarafından sistemin kendi mevcut sisteminize entegre edilmesi, Rüzgar gülü, Akü, Şarj ünitesi ve Çevirici aynı yerden alırsan kurumlarını ürünleri alacağınız yer memnuniyetle yapar. nede olsa o kadar para kazandıracaksınız yapacak tabi :)

    Akülerle ilgili bir örnek vereyim : Istanbul anadolu yakasında tam olarak emin değilim maltepe Türk Telekom mu yada farklı bir Türk telekom'mu tam olarak çıkartamıyorum o Türk Telekom'lardan birinin önünden geçiyorum bodrum katın camları açık içeride ben diyeyim 100 siz diyin 200 tane akü var ve benim yukarıda yazdığım 40Ah lık akülerden değil çok daha büyük aküler olduğu belli kamyon aküsü gibi duruyordu her biri.

    Yani demek istediğim akünüz ne kadar çok ve kapasitesi yüksekse o kadar çok elektrik deponuz olacaktır. Bunlar gelişmiş Kuru Jel aküdür ORTALAMA 10 YIL ömürlüdür.

    Yukarıda yazdığım belki astronomik olabilir, kimse evine böyle bir sistem kurmaya bilir/ihtiyaç duymaya bilir, ancak yapılabilecek birşeydir, Nasıl Doğalgazın bir gün biteceğini biliyorsak Kapımıza kadar gelecek elektriğinde tükebileceğini düşünmeliyiz, Bu sistem sizi herşeyden bağımsız yapar, farklı ortamdaymışsınız hissi yaratabilir her yerde elektrik kesildiğinde sizde elektrik olması. Parası olan yaptırabilir.

    Yada 3G (4Mbps) Internetim var diyorsanız ve Dağın başına ev yaptım yaz kış orada oturmak istiyorum elektrikte yok diyorsanız bu sistem tam size göre :)

    aradasim ruyandami gordun sen bu sistemi ? yahu ne guzel hesap yapiyorsunuz elektrik faturasina son sen bu sistemle 1 saate televizyonunu calistirda opde basina koy ala ala yaaa gece gece hic gulecegim yokdu evet aslinda bu sistem dogru ama maliyeti oyle az buz bir sey degil bir evde firin var elektrik supurgesi var camasir var buzdolabi var pc var var oglu var bu neye yeter sen bu sisteme verecegin para bir evin tum elekrigi icin +- 50.000 euro civari evet evet saka degil ama dikkat et evdeki herseyi calistiracak sekilde senin yaptigin bu sistem diyorsunki 12V:220V yapan invertor 50 tl yahu sen buna sadece baglasan baglasan cep telefonunu sarj etmek icin sarj cihazini baglarsin :) hayir bu kadar yaptin bali herseyi evdeki tv yi buzdolabini filanda 12 volt yapda karavanlardaki gibi 220 evde hic olmasin arkadaslar bir kez daha soyluyorum bilgimiz olmadan bilgi vermeye calismayalim neden diyecek olursan bilmeyen birseyleri yapmak isteyen insanlari yanlis bilgilendiriyorunuz lutfen ....




  • Merhaba beyler,

    Bende kombi işini kafaya koydum, satın almayı düşünüyorum.
    Yaptığım hesaplamalara göre ayda 1.600 kW enerji tüketimi ile evi ısıtabileceğimi düşünüyorum, genel kullanım dahil, yaklaşık 450 TL elektrik masrafı olacağını düşünüyorum, elektriğin pahalı oldu zamanlarda şömine ile desteklemeyi düşünüyorum. Bu hesaplamalar Ocak ayı yani en soğuk ay için. Evin detayları zaten önceki mesajlarımda vardı, tekrar yazmıyorum. Elektrik kombi kullanan arkadaşlardan güncel marka ve kullandıkları cihazların tüketimleri hakkında detaylı bilgi alabilir miyim ?
  • aralık 2010 ocak 2011 harcama tutarı veren olursa ben de çok sevineceğim ..köyd eki ev için düşünmekteyim ...doğalgaz yok soba yakmak zahmetli en cokta sıcak su dert kışın ..zaten normalde ısınacak mekan 50 m2 ..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: oblomov03

    Epidoras dostum,bende senin gibi düşünmüştüm ama bir farkla.Çatıları örten kiremit yerine güneş ışığını elektriğe çeviren güneş pili kullanmayı düşlemiştim.


    bunu benim amcamlar güneşkolektörüyle yapmışlar :)
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.