Şimdi Ara

YENİ C4 110HP HDI SXPK MCP

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
0
Favori
4.252
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba Arkadaşlar;

    2007 Ekim ayında aldığım C4 SXPK Benzinli Tiptronik vitesli aracımı 2008 Şubat ayı içerisinde kötü bir yolda mıcır sebebi ile 7 takla atarak pert ettim. Aracın önü, arkası ve sağ tarafı komple gitti. Ancak A-B-C blokları tavanı çok iyi taşıdığı için tavanda çok hafif bir ezilme oldu fakat bloklar sapasağlam ayaktaydı.

    Ben ters dönüp kalan araç içinden kemerimi çözüp kendim çıktım, hastane kontrol falan akbinde çok şükür burnum bile kanamadan kurutldum. Kazadan 3 gün sonra işyerimde çalışıyordum yani. Alacak nefesimiz varmış bu ayrı konu ama C4 sağlamlığını burda benim açımdan ispatlamış oldu.

    Bir müddet korku sebebiyle araç alamadım ve kullanmadım. Ancak dayanamadım ve geçen hafta gidip yeni kasa C4 SXPK HDI MCP aracımı satın aldım. İlk sürüş tecrübem baya sıkıntılı geçti ama alışıyorum tekrar.

    Gelelim asıl mevzuya.

    Makyajlı C4 SXPK HDI MCP araç hakkındaki ilk izlenimlerim şunlar;

    1- Önceki aracıma oranla daha seri ve atak bir araç. Fren ve gaz pedalları daha hassas gibi geldi bana. Dokununca fırlıyor yada duruyor.

    2- İç dizayn açısından malzemede biraz değişiklik yapılmış, göğüslük rengi koyulaştırılmış, devir göstergesi orta panele alındığı için daha merkezi bir sürüş ortamı oluşturulmuş. Genel olarak koltuk ve plastik kalitesi güzel.

    3- Çok şikayet edilen yerinden çıkan cam çıtaları mevzu ortadan kaldırılmış gibi görünüyor çünkü kontrol ettim sıkı sıkıya yapıştırılmış yerlerine. Ayrıca diğer kapı içi contaları filan daha kaliteli yapılmış.

    4- Ön tampon ve çevresi tamamen değiştirilmiş bence bu hali daha güzel olmuş. Plaka kısmını ortaya aldıkları için kaldırımlara dikey yanaşırken çok yanaşıp plakalık kırmaktan kurtuldum en azından :) Aynı şekilde arka tarafta biraz daha yumuşatılıp oval hale getirilmiş. Bağaj içerisnde sağ ve sol tarafta bulunan eşya gözleri bu ovalliğe bağlı olarak biraz küçülmüş. Öncedan yangın tüpünün yanına farklı birkaç malzeme koyabiliyordum şimdi ise aynı yangın tüpü ancak sığıyor.

    5- Amorisörler değiştirildi, artık ses yapmıyor dediler bayide ama bunun gerçeği yansıttığını sanmıyorum zira kasislerden geçerken çıkan "tak" sesi hala var. Genel anlamda yol tutuşu hala güzel.

    6- Yine başka bir şikayet konusu olan (sadece HDI araçlar için) ön cama monte edilmiş dikiz aynası hala aynı yere monteli ve ön görüşü bence kapatıyor. Önceki aracımda (Benzinli) bu durum söz konusu değildi.

    7- Aracın donanımı SXPK olmasına karşın Benzinli SXPK'da olan gözlük yeri ve otomatik kararan iç dikiz aynası bu araçta YOK. Baylas'ın Citroen sayfasında var gözüküyor oysa. (Kaldırılmış, artık gözükmüyor - 01.12.2008)

    8- Çakmaklık yanında 12 Volt soketi var ama USB soketi yok.

    9- Ön konsolda sağ ve sol cam kenarlarındaki ve ekranın etrafındaki havalandırma ızgaralarının çevresi göğüslük zemin döşemesinden farklı olarak gri parlak metalik bir yapı ile kaplanmış. Önceden böyle değildi.

    10- Benzinli SXPK aracım her koşulda (eğimli-eğimsiz) geri vitese takıldığında ÖNE kaçırma yapmıyordu. Ancak dizel SXPK aracım ön taraftaki az bir eğimde dahi geri viteste olmasına karşın ÖNE kaçırıyor. Bu durum öne eğimli dar alalara park etmeyi ve dar park alanlarından çıkmayı zorlaştırıyor. Zira hemen gaz pedaline yüklenmek gerekiyor ki bu arkadaki araca çarpmaya sebep olabilir. Geri viteste öndeki az bir eğimde dahi aracın ÖNE kaçması garip geldi. Belki benim aracımda fabrika üretim hatası vardır, servise sormayı düşünüyorum. Yokuş yukarı kalkış için ise hill holder sayesinde ciddi bir geri kaçırma sorunu yok.

    11- 1.500-2.500 km. arasında yapılan bakım artık yapılmıyormuş, kaldırılmış. İlk bakım 15.000 km. de.

    12- Sis farları fotoğraflarda kromajlı gözükse de değil. Eski sis farları birazcık değiştirilmiş o kadar. Bu hali eskiye oranla daha güzel bence ama kromajlı olsa daha harika olabilirdi...

    13- Jantlar da değişmiş ama tahmin ettiğiniz gibi fotoğraflardaki gibi değil :) Eski jantların üst kısımları "V" şeklinde açılandırılıp orta kısmına oyukluk yerleştirilmiş ama delik değil sadece yükselti farkı oluşturulmuş.

    14- Ön ortada firma logosunun bulunduğu kromajlı kısım önceden daha yere paralelken şimdi aracın ön farlarına, yani far grubunda en üstteki park lambalarına doğru kavis verilerek ovallik tamamlanmış. Böylelikle çizgisi biraz daha yumuşatılarak agresifliği azaltılmış.

    15- Yol bilgisayarı ve müzik sistemi ekranı tamamen türkçeleştirilmiş. Ayrıca MP3 çalar SXPK donanımında opsiyon olmaktan çıkarılıp standart hale getirilmiş. Ben eski benzinliSXPK aracımda opsiyon olarak satın almıştım.

    16- Donananımları her ikisinin de aynı yani SXPK olmasına karşın, benzinli araçta şoför kapısının üst iç tarafında gözlük saklama kabı vardı ama dizel araçta bu yok :(

    17- Yine donananımları her ikisinin de aynı yani SXPK olmasına karşın, benzinli araçta direksiyon hıza duyarlı iken dizel araçta değil :(

    Şimdilik ilk gözlemlerim bunlar ileriki zamanlarda ekstra birşeyler bulursam paylaşırım. Mutlu günler dilerim herkese...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MyMOTO -- 2 Aralık 2008; 18:55:27 >







  • hayırlı uğurlu olsun,kazasız belasız binin inşallah...ayrıca da büyük geçmiş olsun,verilmiş sadakanız varmış...7 taklanın ardından sağ çıkmak,hakkaten 2.hayatınızı yaşıyorsunuz kıymetini bilin...
  • Çok geçmiş olsun.. Ayrıca da hayırlı olsun kazasız belasız kullanın.. Aldığınız araba gerçekten çok güzel, ben de bir kaç ay içinde arabamı değiştirmek istiyorum. Bayadır bu konuda araştırma yapıyorum, çok yazmasam da forumda binlerce post okudum denebilir. Şuan kullandığım araba honda jazz, ve 2-2,5 senedir beni hiç üzmedi. Arabayı 50000 civarında almıştım, şuan 86000de ve en ufak bir arızası olmadı. Aynı problemsizliği c4 ten de bekleyebilir miyim? Bu konuda gerçekten kafam çok karışık; çünkü çok farklı uçlarda fikirler beyan ediliyor bu araba hakkında. Fikirleriniz için şimdiden teşekkür ederim.
  • Arkadaşım;

    İyi dilekleriniz için teşekkür ederim. Benim toplamda C4 tecrübem 5 ay :) Bu süre içerisinde negatif herhangi bir durumla karşılaşmadım. Servis ve yedek parça temin edilebilir durumda, eskisi gibi değil zira C4 artık yaygın bir araç. Yedek parça fiyatları yabancı bir araç için normal.

    Şöyle diyelim; Benzinli aracımın ön sağ far ayakları darbe sebebi ile kırılmıştı. Yani lambalar sağlam ama far sallanıyordu yerinde. 2 ayak sağlamdı ve onlar tutuyordu. Servise gittim bir arkadaşımla. Yolda tahmini olarak arkadaşın işçilik dahil komple far değişimi için tahmin ettiği ücret 600-650,00-YTL civarında idi. Ancak servisin verdiği orjinal yedek parça fiyatı işçilik dahil 400,00-YTL oldu. Dolayısı ile sınıfındaki astra, focus ve civic gibi araçlara oranla ucuz bir değer bu. Ama tabiki linea ve megane göre biraz fazla.

    Ayrıca forumu komple gözden geçirirsen diğer arkadaşların daha fazla tecrübe ile yazdıkları şeyler genel hatları ile sınıfındaki araçlara oranla daha pozitif. Ben memnunum. Kazadan sonra bile başka bir araç almayı hiç düşünmedim. Durum budur :)




  • quote:

    Orjinalden alıntı: MyMOTO


    1- Önceki aracıma oranla daha seri ve atak bir araç. Fren ve gaz pedalları daha hassas gibi geldi bana. Dokununca fırlıyor yada duruyor.




    2006 HDI manuel aracım var, sıfır almıştım. Şu an eşim kullanıyor, ben yeni 2.0 C5'e terfi ettim.

    Önceki aracına oranla seri olmasının birden fazla sebebi var.
    1- Bir çok insan kabul etmek istemese de TURBO Dizel araçlar en az benzinliler kadar seri, hatta bence daha seri.
    2- Önceki aracında eski tip kavramalı otomatik vites var iken şimdiki aracında aslında manuel vitesle aynı olan bir dişli kutusu var.
    Vitesi senin yerine ACTUATOR denilen sistem değiştiriyor. Eski tip otomatiklerin yumuşak vites geçişini sağlayayım derken oluşturduğu kayıplar YOK!
    Bir mühendis olarak bu fikre tapıyorum...
    3- Artık vites kutusunun 6 vites olması da ayrı bir serilik kazandırıyor. (aynı zamanda tasarruf)

    Frene gelince, C4 gibi fren mesafesi 37 metre olan araç zaten pek yok.
    C4ü bırakıp, Yeni C5ime geçince ençok frenleri aradım doğrusu.

    Neyse ki, zorunluluktan lastikleri değiştirince onun da frenleri düzeldi :-) .
    Ancak eski aracınla yenisi arasında fren sisteminde bir fark olduğunu duymadım.

    Cam fitillerine sevindim. Gördükçe onların kalktığını, aşağıya ittirmek takıntım olmuş durumda.

    Güle güle kullan aracını... kazasız!!!




  • Teşekkür ederim Ümit Bey.

    Dilerim siz de kazasız belasız kullanırsınız aracınızı. C4 gerek performansı, gerek uygun fiyata donanım yüksekliği ve gerekse tasarruflu bir araç olması sebebi ile gerçekten mükemmel. Yollara çıkalı yaklaşık 4 yıl olmasına karşın, çizgisindeki karizma hala varlığını koruyor. Aracımı seviyorum açıkçası :)

    Bir sonraki hedefim nasipse abisi yani C5 otomatik. Bakalım, hayat neler getirecek ve neler götürecek.

    Mutlu bir gelecek dileklerimle....
  • Merhaba sevgili MyMOTO, inşallah c5 inizi, zaruretten değil, keyfiyetten alırsınız, Allah kaza bela vermesin bidaha.
  • Hayırlı olsun kazasız belasız kullanın
  • Çok geçmiş olsun arkadaşım.
  • Hepinize çok teşekkür ederim arkadaşlar. Hep beraber kazasız belasız nice zamanlara inşallah.
  • Geçmiş olsun Mymoto.

    Yeni aracın hayırlı olsun.Güle güle kullan kazasız belasız.
  • Hayırlı olsun kazasız belasız kullan
  • 2009 model yeni c4'lere My way navigasyon sistemi opsiyonel sunulacaktı diye haberler vardı, sitesinde böyle bir opsiyon yok. Yazmayımı unutmuşlar yoksa my way işi yalan mı oldu? Bilen varsa yazarsa sevinirim.
  • C4 sedan için fikir olan var ı?Arkadaşalar citroen hakkında fazla bilgim yok ustaaların yorumlarını alabilirmiyim...şimdiden teşekkürler...
  • C4 çok güzel ve sorunsuz bir araç, 3 yıldır kullanıyoruz.
    Arka süspansiyondan çukura düştüğünde gelen gürültüyü saymazsak herhangi bir ciddi problemi yok.
    Yol tutuş ve fren konusunda bence rakipsiz.

    C4 sedan ise Arjantin, Çin ve Türkiye gibi sedan manyağı ülkeler için UYDURULMUŞ bir dizayn.
    Bana bagaj lazım diyorsan tercih edilebilecek bir versiyon. Öyle bir derdin yoksa, hatchback al derim.
    Sedan olanlar Fransa'da üretilmiyor, kaliteye etkisi var mı bilemiyorum.

    Yinede, kocaman aracım olsun az para vereyim diyenler için uygun bir tercih.


    quote:

    Orjinalden alıntı: coin54

    C4 sedan için fikir olan var ı?Arkadaşalar citroen hakkında fazla bilgim yok ustaaların yorumlarını alabilirmiyim...şimdiden teşekkürler...




  • ben de aynı fikirdeyim..az gelişmiş ülkelerde alt sınıftaki sedan araçlar daha büyük ve gösterişli oldukları inancı ile daha çok tercih ediliyor. bu yüzden clio symbol, 206 sedan, honda city v.s. gibi araçlar mısır, türkiye, endonezya, doğu avrupa v.s. ülkelere yönelik olarak üretiliyor. bu saydığım araçları hatchback orjinal üretimleri ile tasarım ve kalite yönünden karşılaştırırsanız ne demek istediğimi anlayabilirsiniz.kompakt sınıfta yer alan c4 sedan tasarımı kişiden kişiye değişebilir ancak gerçekten orantısız bir araç. serviste tamponu sökülmüş bir c4 sedan gördüm. imkanınız varsa yakından inceleyin ve kaportacı o sanki uhu ile yerine yapışıtırılmış gibi duran tamponu yerine monte etmeye çalışırken yanında durun ve kulaklarınızı tıkayın :)
  • bilgileriniz için teşekkürler... araba duruşu biraz kaba gibi.. motor 1.6 dizel ekonomik diyorlar ama kullanan birileri varmı,kasa ağır motorun çekmeme gibi durumu olabilirmi? bazı arabalarda motorun ufak gelmesi çok fazla yakmasına sebeb oluyor acaba sedanda böyle bir durum olurmu?
    bilgilendirir seniz sevinirim ?teşekkürler?
  • Çekme çekmeme konusunda senin araçtan ne beklediğin önemli.
    C4 sedan 1356kg (boş) C5 1500kg ve aynı motorla C5 satılıyor.

    quote:

    Orjinalden alıntı: coin54

    bilgileriniz için teşekkürler... araba duruşu biraz kaba gibi.. motor 1.6 dizel ekonomik diyorlar ama kullanan birileri varmı,kasa ağır motorun çekmeme gibi durumu olabilirmi? bazı arabalarda motorun ufak gelmesi çok fazla yakmasına sebeb oluyor acaba sedanda böyle bir durum olurmu?
    bilgilendirir seniz sevinirim ?teşekkürler?
  • üstat c 4 lerin bakımları diğer markalara göre nasıl ?
  • üstat burada yok, yerine ben cevaplayayım dedim.

    Ford Focus'u olan arkadaşım var C4'le aynı motoru kullanıyorlar.
    Bakım masrafları genelde aynı, çok az oynuyor.
    15.000de bir gidiyorsun ya 200~300 arası bayılıyorsun özel bir durum yoksa.
    Tam rakam veremedim, son servisten bu yana çok vakit geçti, hatırlayamıyorum.

    quote:

    Orjinalden alıntı: coin54

    üstat c 4 lerin bakımları diğer markalara göre nasıl ?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.