Şimdi Ara

YENİ C5 (112. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.248
Cevap
13
Favori
378.412
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 109110111112113
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Aircross geldıgıne gore sedanmodelıde yakında gelır muhtmeelen
  • 2016 model Sandero Stepway'i 2012 Model C5 Confort ile takasladım. İyi bir tercih yaptık mı zaman gösterecek artık.

    Konfor vesaire yönünden tabii ki kıyaslama yapılmaz fakat sattığım araç 52.000 km'de iken aldığım araç 175.000 KM'de. Tek gözümü korkutan bunlar. Sandero'da senede bir servise bakıma gidiyordum. C5'de umarım sürpriz arızalarla karşılaşmayız.
  • c5 te triger değişimi ne zaman yapılmalı 10 yıl veya 180bin km denmiş bu süreyi geçiren oldu mu?
  • Oncelikle herkese merhaba arkadaslar nasipse bir c5 almaya karar verdim. İlk aracim olacak fakat 2 secenek arasinda kaldim 1.6 e hdi exclusive ve 2.0 hdi arasında kaldim. Gonlum 2.0 hdi dan yana fakat sadece süspansiyon ve guc olarak okadar mtv odemeye degermi diye duşunmeden edemiyorum. 1.6 e hdi da beni tatmin edermi acaba önerilerinizi ve tavsiyelerinizi bekliyorum tskler. (2.0 hdi 210 bin km 2010 model de hatasız boyasız tramersiz) 1.6 ehdi 2013 model 160 bin km de ikiside exclusive paket)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nexus_07 cevap verdigin icin tskler ozelden mesaj yazamıyorum tel no mu yanlis yazdim düzeltemiyorum. Sakıncası yoksa whatsapptan göruşme şansimız olurmu bir c5 kullanıcısı olarak çok faydalı bilgiler vereceğinize eminim tşkler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Oncelikle herkese merhaba arkadaslar nasipse bir c5 almaya karar verdim. İlk aracim olacak fakat 2 secenek arasinda kaldim 1.6 e hdi exclusive ve 2.0 hdi arasında kaldim. Gonlum 2.0 hdi dan yana fakat sadece süspansiyon ve guc olarak okadar mtv odemeye degermi diye duşunmeden edemiyorum. 1.6 e hdi da beni tatmin edermi acaba önerilerinizi ve tavsiyelerinizi bekliyorum tskler. (2.0 hdi 210 bin km 2010 model de hatasız boyasız tramersiz) 1.6 ehdi 2013 model 160 bin km de ikiside exclusive paket) c5 kullanıcı arkadaşlar yardımcı olursanız çok memnun olurum
  • Arkadaşlar 2012 model C5 aracımla dün seyir halindeyken bir şey farkettim. Frene basmadığım halde stop lambaları ara ara yanıp yanıp sönüyordu. Özellikle ben fren yapıp ayağımı çektikten sonra oluyordu. Sanırım fren müşürüyle alakalı. Bir de ayağımla fren pedalını terse doğru ittirince de yanıyordu fren lambaları. Müşürden mi yapar bunu?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: erAn_

    Arkadaşlar 2012 model C5 aracımla dün seyir halindeyken bir şey farkettim. Frene basmadığım halde stop lambaları ara ara yanıp yanıp sönüyordu. Özellikle ben fren yapıp ayağımı çektikten sonra oluyordu. Sanırım fren müşürüyle alakalı. Bir de ayağımla fren pedalını terse doğru ittirince de yanıyordu fren lambaları. Müşürden mi yapar bunu?
    Sorun çözüldü arkadaşlar. Fren müşürü arızalıymış. Belki ilerde benzer arızayı yaşayan olursa işine yarasın diye sonucu da yazıyorum.
  • Selam dostlar 2013 e-hdi aracımın sol ön farı patladı. Tavsiye edeceğiniz bir lamba var mı, far modeli H7 sanırım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LazerBülbül -- 4 Şubat 2020; 20:3:48 >
  • Bu ne ya, konuyu canlandırmak lazım, 2020 Eylülden beri C5 1.6 THP Dynamique sahibiyim. Şanzımanı tork konvertörlü 6 ileri BVA olduğu için C5'in bilindik konforuna bir de şanzıman konforu eklenmiş durumda. Yakıtı dışında her şeyinden çok memnunum :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bloodin kullanıcısına yanıt
    Merhabalar, bu motorun LPG uyumu nedir?
    Turbo benzinli motorlar için sıvı sistem LPG'lerin verimli olduğunu okudum bir çok yerde. Hiç araştırdınızmı?

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • STorM003 S kullanıcısına yanıt
    THP motorlar performanslı oldukları kadar nazlı ve hassas motorlardır. Özel bakım gerektirdikleri gibi özel bir LPG sistemi de gerektirirler. THP motorlar için en sorunsuz kitler aracın modeline özel olarak üretilen "Prins VSI II Di" kitleri. Maalesef bu kit piyasanın en pahalı LPG kitlerinden biri fakat ileride başınızın en az şekilde ağrımasını istiyorsanız bu kiti taktırmanız gerek. Bakın ağrımamasını yazmadım çünkü THP LPG uyumu pek olmayan özel bir motor. En doğrusu benzinde kullanmak.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Cevabınızın bu kısmı; 'Bakın ağrımamasını yazmadım' benim için çok kıymetli.
    Sonuç olarak 1500€ luk kit bile taksak kafamız rahat etmiyor.
    Bu da aracın benim açımdan işletme maliyetini çok yukarı çekiyor. Ben kendi araç kullanım alışkanlığımı düşünürsem thp nin ortalama tüketimini 9-10lt altına pek düşürmem diye tahmin ediyorum. Aman gaza az dokunayımda araç az yaksın diyerek kullanamıyorum.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • STorM003 S kullanıcısına yanıt
    O zaman değil 9, 11'den aşağı da pek düşmez :) Hee çok zevkli bir motor, orası ayrı mesele, keşke benzin fiyatı problemi olmasa da tadını çıkara çıkara kullansak. Aynı motor Peugeot RCZ'de de var işte siz düşünün zevkini... Tabi RCZ çok daha hafif bir araç ve motorun 200 beygirlik versiyonu da var, otomatikmen çok daha atik ve daha az yakıyor RCZ'de.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Bloodin kullanıcısına yanıt
    Merhabalar tekrardan bilginize ihtiyacım var. 1,6 THP C5 ler 120 km/s hızda hangi devir aralığında çalışıyor?

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • STorM003 S kullanıcısına yanıt
    Güzel soru :) Neredeyse hiç bakmadım desem... Genelde 100 ile giderim uzun yolda, bu hızlarda 2100 devir civarında gezer. Hız sabitleyicide 100'den yukarı çıkıldığı zaman anlık ve ortalama benzin tüketimi fark edilir derecede artıyor. 100 yerine 120 ile gittiğinizde 100 km'de 5,5 lt yerine 7,5-8 lt görebilirsiniz.

    Unutmazsam 120 ile sabitleyip devrini yazacağım.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Bloodin kullanıcısına yanıt
    Çok minnettar olurum. Bu bilgi hiç bir yerde yok. İnceleme videoları ise ağırlıklı 1,6 e-hdi ya da 2.0 hdi üzerine genelde.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • erAn_ kullanıcısına yanıt

    verdiğiniz sandero makyajlı kasamıydı 1.5 mi yoksa 0.9 hangi motor birde manuel mi merak ettim

  • STorM003 S kullanıcısına yanıt

    1.6 e-hdi ler 1800 devir civarı oluyor thp hiç kullanmadım dediğiniz gibi nette pek bilgi yok.

  • 
Sayfa: önceki 109110111112113
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.