Şimdi Ara

YENİ CITROEN C4 - C4X ANA KONU 2021-2024 (298. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar: burak.ozer
1 Kayıtlı Üye ve 5 Misafir - 6 Masaüstü
5 sn
6.164
Cevap
213
Favori
423.539
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
37 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
19. Sırada  bugün en iyi #2
Sayfa: önceki 296297298299300
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • frzstate kullanıcısına yanıt

    18 kilometre de tutarsız

    O hızda hiç gitmedim

    Neredeyse koşma 👣 hızı


    Ortalama hızım 50 kilometre altına düşmemesi lazım

  • Hocam sizin birimlerde sıkıntı olabilir mi?mesafeniz gerçekten 899 km miydi? Mil olarak ölcüp km olarak mj hesapliyor acaba?
  • frzstate kullanıcısına yanıt

    Benim aracımda da ort. Hız 20 km/s, yakıt tüketimi hem yol bilgisayarı hem depo ölçümü yaklaşık 8 lt. Ki sürekli kısa mesafe ve soğuk motor var işin içinde. Bugün mesela aracı toplam 23 km kadar kullandım sabahtan akşama kadar. Bu mesafede toplamda 8 defa kontak açmışım, öyle kötü bir senaryoda kullanıyorum.

  • frzstate kullanıcısına yanıt

    Hesaplamada bir yanlışlık yok. Ekrandaki birim km/L olarak gözüküyor. Yani 1 litre ile 7.6 km gittin demek. Birimi düzeltirseniz hesabınızla benzer sonuç elde edersiniz. 100/7.6 = 13,15

  • MÜŞAVİR kullanıcısına yanıt

    Aynen bu araçla 10 lt ve üzerini yakmak için sürekli yarışlara katılmak gerekiyor😂

  • C4 aracın yakıt tüketimi eko modda ne kadar fark ediyor?
  • alpnr1905 kullanıcısına yanıt

    Birkaç kez eko modu denemek istedim, trafikte allak bullak oldum, araba ölmüş eşeğe dönüyor eko modda. Kaza bile yaptırır insana, en güzeli normal mod ki eko mod ile arasında çok büyük fark olacağını düşünmüyorum yakıt tüketimi anlamında. Çektiğin eziyete değmez.

  • iscinar İ kullanıcısına yanıt

    Ortalama hızın 50 km/s olması için ya sürekli çevre yollarını kullanmak ya da genelde uzun yol yapıyor olmak lazım. Yoksa Ankara, İstanbul gibi büyükşehirlerde şehir içinde ortalama 50 km/s hıza ulaşmak mümkün değil.

  • frzstate kullanıcısına yanıt

    Hani belirli bir parkurda, belirli bir zamanda 10 lt üzeri tüketim görülebilir, olmaz diyemem ama arkadaşın depo ölçümleri bir değil iki değil. Hani birinde hata var desek hepsi 12-14 lt aralığında tüketim. Ki yol bilgisayarı da zaten 1 lt yakıt ile 7,6 km mesafe göstermiş. Araçta mı bir sorun var acaba?  Rodaj meselesi de değil bence durum, bu kadar fark olmaz, olsun olsun 0,5 lt olsun, hadi 1 lt farketsin. 

  • alpnr1905 kullanıcısına yanıt
    Ben eko modu sehirlerarasi yolda yada dur kalk trafikte drive assist ile kullanıyorum. Önümdeki araç çekildiği zaman araç biraz daha yavaş hızlanıyor buda konforu artırıyor.normal modda arac hizlanmak icin acele ediyor
  • burak.ozer B kullanıcısına yanıt

    Dur kalk trafikte drive assist ile kullanırken;


    - Motorun start/stop özelliği açık olmalı mı?

    - Siz hiç müdahale etmeden, trafik akınca hareket ediyor, durunca duruyor mu?

    - Şehir içinde, yoğun trafikte saçmalamadan çalışıyor mu ve böyle düşük hızlarda sistemi devreye nasıl alıyorsunuz?

    - Son olarak motosikletlileri tanıyor ve onlara göre davranıyor mu? (Önüne araç değil de motosiklet denk gelirse mesela)


    Teşekkürler.

  • MÜŞAVİR kullanıcısına yanıt
    Start stoplu denemedim hiç zira eski aracimda da ilk kapattığım şey start stop
    Uzun sure durursa ilk kalkışta onaylar gibi gaz vermenizi isteyebiliyor ama kısa sureli duraklamada /yavaslamada sorun yok
    Ilk calisma icin 30 km şartı vardi sanirim bikere 30 a gelip açınca bir daha sikinti olmuyor.normal modda dediğim gibi öndeki hareket edince birden hareket etmek isteyip içeride sallayabiliyor ama eco da daha iyi.
    Motor hiç denk gelmedi
  • burak.ozer B kullanıcısına yanıt

    Teşekkür ederim cevap için. 30 km/s ve üstünde devreye girdiği kılavuzda da yazıyordu ama gerçek hayatta da öyle mi öğrenmek için sordum.


    Ben de sizin gibi araca biner binmez ilk iş start/stopu kapatıyorum, onun için sordum onu da, kılavuzda bununla ilgili bir şey yazmıyordu.


    Tekrar teşekkürler, yoğun bir trafik denk gelirse denemek isterim. Çevre yolunda denedim, stabil çalışıyor ama dur/kalk trafikte denemeye korkmuştum, şimdi daha rahat denerim artık. 




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MÜŞAVİR -- 13 Mayıs 2024; 10:54:40 >
  • MÜŞAVİR kullanıcısına yanıt

    star/stop devrede olursa kırmızı ışıkta durunca uyku modundan uyanmıyor. Denedim sürekli ama olmuyor. Star/stop kapalı olmalı otonom sürüşte.


    Araç tanımı olarak değil de engel gibi düşünün kartonda olsa algılıyor. Mesafesini koruyor. Yumuşak bir sürüş için eko modda kullanın, star stop kapalı olsun. Ama şehir içi ara yollarda iş yapmaz. Ancak çevre yolu falan iş görür. Ben uzun yolda kullanıyorum sigara içerken falan.


    Yol çizgisine çok dikkat edilmeli, çizginin üzerinde toz olsa dümdüz gidersiniz virajda. Türkiye otonom sürüşlere hazır değil ne yol olarak nede diğer kullancılar olarak.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Styric -- 13 Mayıs 2024; 11:24:55 >
  • Styric kullanıcısına yanıt

    Teşekkürler faydalı bilgilendirmeniz için. Uzun yolda viraj içerisinde hız düşürme özelliği yok değil mi? Toyotaların yeni modellerinde var, otonom sürüş esnasında viraja girerken hızı düşürüp, çıkışta ayarlı hıza getiriyor, bizde yok değil mi? Kılavuzda göremedim öyle bir şey.

  • MÜŞAVİR kullanıcısına yanıt

    Eklemek isterim kırmızı ışıkta önünüzde araba yoksa durmaz kırmızı ışıkta geçer. Trafik lambalarını algılamıyor.


    Örneğin 150 km ye ayarladınız boş yolda gidiyorsunuz. Ben öyle yaptım şahsen, önünüzde bir araç yoksa ayarladığınız hızda dönüyor virajı ben daha yüksek denemedim. Ben otonomda 110 dan fazlasını tavsiye etmem. Tesla falan fark etmez bana güven vermiyor. Belki sigara içerken bir şeyler yerken yapılabilir yardımcı gibi düşünebilir. Sürekli elinizi bırakmayın uyarısıda mevcut. Ama öyle antalya yolu gibi yollarda hiç maceraya gerek yok. En fazla duble çevre yollarında yapılabiir.

  • Styric kullanıcısına yanıt

    Doğru diyorsunuz, halen emekleme aşamasındaki bu teknolojilere gereğinden fazla güvenmek beraberinde hata ve olası kazaları getirebilir. Egea ile uzun yol seyahatlerinde yolun 4/3 ünü ACC ya da CC ile gidiyordum, büyük kolaylıktı. Bu aracımla henüz uzun yola gitmedim, Drive assist ile (yolun izin verdiği ve kontrolün her halukarda bende olması şartıyla elbette) uzun yol seyahati nasıl olacak merak etmiyor değilim.


    Kırmızı ışık durumunu uyarmanız çok iyi oldu, özellikle dikkat etmek gerek o zaman. Zaten 2 aydır gördüğüm kadarıyla tabela okuma durumu sadece hız tabelalarından ibaret.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MÜŞAVİR -- 13 Mayıs 2024; 11:45:28 >
  • MÜŞAVİR kullanıcısına yanıt

    Haklısınız, bu olaylar daha çok yeni. Zaman vermek gerekli. Evet tabela sadece hız limiti şu sınırlayalım mı düşürelim mi yükseltelim mi diye uyarı veriyor. Kazasız sürüşler dilerim.

  • MÜŞAVİR kullanıcısına yanıt

    Sabah erken işbaşı, öğlen sonrası paydos ve güzergahın da herkesin ters istikameti olunca 50 bile az olur


    Mahalleden çıktınmı yol akar 👍


    Hani halk arasında bir söz var

    "Siz giderken ben dönüyordum"

    Ben onu yaşıyorum.

  • MÜŞAVİR kullanıcısına yanıt

    Dün ben de denedim

    Trafikte kırmızı ışıkta öndeki araç durursa o da duruyor, yeşilde öndeki araç mesafesi açılınca harekete geçiyor


    Ancak İstanbul gibi şehirde kullanımı zor

    Öndeki araçla mesafeyi koruduğu için sürekli araya kaynak oluyor, bu da aracın mesafeyi tekrar ayarlamak için frenlemesine, o da arkadakilerin (muhtemelen) küfür etmesine sebep olur.


    Motor ve insanı algılıyor.

  • 
Sayfa: önceki 296297298299300
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.