Şimdi Ara

Yeni Clio 4 benzin tüketimi paylaşımı 1.2 16V 75bg ve Turbo 90 bg motorlar (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
597
Cevap
19
Favori
211.372
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 1.2 ci arkadaşlar az yaktırmak için 90 la gitmeyin, hız sabitlemeniz varsa 96 ya sabitleyin daha az yaktığını göreceksiniz. Bu şekilde 600km lik bir parkurda 4.8lt, 250km lik bir parkurda 4.9lt tüketim değerleri elde ettim.

    Bir de not düşmek istiyorum, gerek 0.9 gerekse 1.2 motorlar küçük hacimli olmalarından dolayı dış faktörlerden çok etkileniyorlar (rüzgar,eğim,sürtünme,yük vs.).Mesela kar lastiği taktığımda uzun yol tüketimim 4.8lt den 5.5lt ye çıkıyor. Tavsiyem lastik basınçlarınızı sık sık kontrol edin ve uzun yolda yüklüyken basınçlarınızı artırarak sürtünmeyi düşürün.Yükünüze göre 35-33, 34-32 olabilir.
  • the engine kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler. Hafta sonu uzun yol yapacağım, bahsettiğiniz hız olayını deneyeyim.
  • the engine kullanıcısına yanıt
    bilgi için sağol. 96 sayısını bir denemek lazım. bu arada benım testlerime göre hız sabitleyici yokuş yukarı çıkışların bol oldugu yerlerde tüketimi arttıran bir etken.
  • Clio 4 0.9 turbo

    ortalama : 8 litre
    Ortalama hız: 18,8
    Aracın km : 9600

    Yaklaşık biir depo kullanımımdaki yol bilgisayarı değerleri üstelik spor kullanmadım eco mod açık ama hep dur kalk ve kısa mesafe ..biraz önce depoyu fulledim 175 tl ye içeride biraz yakıt vardı önceki fullemem de sıfırlamıştım ve şok oldum çünkü yaptığım km 425. depo hesabına göre araç kilometrede 411 krş yakıyor (175tl/425=411,76 krş ) pişman oldum BU ARAÇ ÇOK YAKIYOR

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cok ilginc ben aracimla 500 km sehir ici kullanimda 6.5 ltyi yakaladim ustelik ortalama hizimda 17 km eco mod kapali ve arac 3500 kmde, bide bir sehir disi deneyimim oldu yeni 180 kmlik bol inisli cikisli bir yolda yolun yuzde yetmisinde 80 km hiz sabiteyici (kalanida virajlardan dolayi daha dusuk hizlar) ile 3,6 degeri yakaladim benim icin buyuk sok oldu, klima kapaliydi hizi dusuk tutmamin nedeni hem yol musait degildi hem de en az ne kadar yaktirabilirim diye merak etmistim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: -kain-

    Cok ilginc ben aracimla 500 km sehir ici kullanimda 6.5 ltyi yakaladim ustelik ortalama hizimda 17 km eco mod kapali ve arac 3500 kmde, bide bir sehir disi deneyimim oldu yeni 180 kmlik bol inisli cikisli bir yolda yolun yuzde yetmisinde 80 km hiz sabiteyici (kalanida virajlardan dolayi daha dusuk hizlar) ile 3,6 degeri yakaladim benim icin buyuk sok oldu, klima kapaliydi hizi dusuk tutmamin nedeni hem yol musait degildi hem de en az ne kadar yaktirabilirim diye merak etmistim.

    Çok merak ettim o değerleri nasil yakaliyorsunuz?Hem de benzinde..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ana konuda da paylastim. Sehir ici ankarada 1.2 joy ile 8 lt. Arac 1500 km de. Lpg ile 9 lt yaksa gayet kabul edilir bir tuketim olacak.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • olçaytu kullanıcısına yanıt
    şehir içi o değeri yakalamak bence zor değil, ben bu değeri eskişehir gibi trafiği çok sıkışık yolları çok dar bir şehirde en fazla üçüncü vitesi görerek yakaladım, ortalama hızım 17 km idi. Bir de bence eco modun bir işe yaradığı yok boşuna onun sıkıntısını da çekmeyin sadece kalkışlarda agresif olmayın arabayı normal modda kullanmak çok keyifli. şehir dışı değer için ise ben de şaşkınım o değeri nasıl yakaladım diye ama şunu söyleyebilirim araba en az yakıtı 2000 devirde kullanıyor o da 80 km'ye denk geliyor, düz yolda anlık tüketimde değerler hep 2,8 ve 3,8 arasında idi 4'ü gördüğümü hatırlamıyorum, dediğim gibi hız sabitleyici ile 80 km şehir dışı bir deneyin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -kain- -- 20 Haziran 2013; 11:45:30 >
  • Hocam bizim bir akrabada bu arabadan almak istiyor. Joy 1.2 modelinden yılda yaklaşık 10 bin KM anca yapıyor. Sizce benzinli alsa sorun olur mu?

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 22 gün önce arabayı teslim aldım, 0.9 Turbo 90 Beygir. araba şu anda 1100 km'ye geldi ve toplam 375 tl lik benzin aldım dahada 90 km kalan yakıt gösteriyodu sabah...

    ANLIK yakıt şu anda ortalama 8.5 - 9.5 civarı, ilk 100 km ortalamam 6.4 dü şimdi 7.0 lere çıktı. Bu arada full şehir içi nerdeyse şehir dışına çıkmadım. Genel olarak sakin kullanıyorum arabayı, saldırarak kullanmayı denediğimde deyim yerindeyse su gibi yaktı ama turbo özelliğide devreye giriyo unutmamak lazım. Tabi bide daha ilk 1100 km si motor açılmadı yüksek benzin yemesi normaldir...

    Arabanın km'si arttıkça yakıt tüketimi ne kadar düşer bilmiyorum ama bu arabayı alıcak arkadaşlar 200 TL(bir depo) max. 700 km'ye göre kendilerini ayarlasınlar, 700 km az diyosanız almayın bu arabayı üzülürsünüz. Ben Full+Full aldım arabayı 37.000 TL ye aldım icon modeli, bu kadar dolu full ve dizel arabalar 50.000 TL den başlıyo en az, hem az yaksın hem full olsun arabam diyosan 50.000 tl vericeksiniz bu kadar basit...

    Bana göre arabanın eksi yönleri;
    - el freni çok sert kullanımı zor ( belki kullandıkça yumuşar çözülür bilmiyorum)
    - aynı şekilde bagaj kapağıda çok sert kesinlikle tek el ile kapatılmıyo ( aynı şekilde buda belki kullandıkça yumuşar çözülür bilmiyorum)

    Diğer yönden bu araba 0.9 motordan dolayı araba çekmez yaa diyenlere aldırmayın hatta ben gülüyorum, herkez akılsız bu arkadaşlar çok akıllı herhalde. Renault bütün test süreçlerinden sonra bu arabaları piyasaya sürüyo 2013 yılındayız hatırlatmak istiyorum 90'larda değiliz artık.
    Ben kullandığım sürede de hiç bir şekilde rampalarda düz yolda bi zorlanma yaşamadı araba.




  • Benim sehirici 5.8 yaktirdigim 0.9 motor bugun ortalamayi sifirladigimizda babamin kullaniminda 7.3 yakti. Kullanimdan kullanima cok degisiyor yani. Ayrica ben bayirdan ve kullanim seklinden bu kadar etkilenen bir motor gormedim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir hafta oldu alali 7 litre yakmis ortalama olarak, genel olarak sehirici kullandim, kucuk bir ilcede yasiyorum trafige cok az ggiriyorum daha az yakmasi gerekiyor sanki. Kullanimdan dolayi olabilir daha acemiyim, ileride nasil olacak bakalim

    Arac tce

    Edit: kucuk sehir dedigim ortalama hiz 36 gosteriyor ona gore dusunun iste



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dragonborn -- 23 Haziran 2013; 15:42:28 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ilkerki

    Arkadaşlar selam,

    Mart 2013 başlarında 0.9 Tce Touch aldım. Ankara Eryaman' da oturuyorum. İş güzergahım İstanbul yolu ve Eskişehir yolunu kapsayan bir karışıma sahip. Çok fazla iniş çıkış yok. Akşam ve sabah saatlerinde belli noktalarda dur kalk yapıyorum. Toplamda 4 ya da 5 trafik lambası var. Parkur uzunluğu gidiş dönüş toplamda 50 km / gün.

    Gelelim tüketim değerine;

    Aracım henüz 350 Km de... Yani bayiden aldığımda doldurmuş olduğum 100 TL lik benzin henüz bitti. E tabi buradan hemen 100 TL benzin ile 350 Km yaptığımı hesaplamışsınızdır kurt ekonomistler olarak :) :)

    Kullanım tarzım shift light a genellikle uymak şeklinde. Yani araç bana vitesi küçült ya da büyüt diye uyarı verdiğinde buna uyuyorum. Trafik akış hızına uymak için sadece 2 - 3 defa 115 Km/ h hıza ulaştım. Kalan zamanlarda max. 70 - 90 Km/ h hızla kullanıyorum. Rodaj bitmeden araca abanmak istemediğimden henüz ivmelenme performansını deneyemedim ama buna sabırsızlanıyorum. Yol tutuş gayet başarılı. Eşimin Fiestası kadar iyi diyebilirim. Ben çoka az yaksın diye değil zaten dizayn ve tasarıma aşık olduğum için bu aracı aldım.

    Sonuç: Renault sihirbaz değildir. Düzenbaz hiç değil. Sürüş tarzınıza müdahale edemeyeceğinden yakıt sarfiyatınızı garantileyemez.

    Ben Renault avukatı değilim ama; yukarıdaki değeri samimi olarak ve abartmadan,dürüstçe yazdım. Belki kafasında soru işareti olanlara fikir verir.

    Saygılar,
    ilker

    Bende de 1.2 motorlu joy var Eryaman- Bilkent arası her gün 52 km ortalamam 5-5,5 litre oluyor. Bu yol şehir içi sayılmaz ama şehir dışı diye değerlendirmek gerekiyor :)




  • quote:

    Orijinalden alıntı: simos35

    Hocam bizim bir akrabada bu arabadan almak istiyor. Joy 1.2 modelinden yılda yaklaşık 10 bin KM anca yapıyor. Sizce benzinli alsa sorun olur mu?

    Hiçbir sorun olmaz çünkü dizel ile aralarında 10 bin tl fark var 120 bin km yaptıktan sonra bu 10 bin tl çıkıyor. 120 binden sonra dizel araçtan zevk falan alınmayacağı malum ayrıca 10 bin tllik farkı dizel seçeneğinde peşin ödüyorsun; benzinli araçta ise gezdikce yakıt alıyorsun. Özetle yılda 20 bin km geçmiyorsan dizel alma :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Augias

    quote:

    Orijinalden alıntı: simos35

    Hocam bizim bir akrabada bu arabadan almak istiyor. Joy 1.2 modelinden yılda yaklaşık 10 bin KM anca yapıyor. Sizce benzinli alsa sorun olur mu?

    Hiçbir sorun olmaz çünkü dizel ile aralarında 10 bin tl fark var 120 bin km yaptıktan sonra bu 10 bin tl çıkıyor. 120 binden sonra dizel araçtan zevk falan alınmayacağı malum ayrıca 10 bin tllik farkı dizel seçeneğinde peşin ödüyorsun; benzinli araçta ise gezdikce yakıt alıyorsun. Özetle yılda 20 bin km geçmiyorsan dizel alma :)

    hocam birde yokuşta performansı nasıl ? biz dacia stepway ile bunun arasında kaldık. arada bir yaylaya çok rampa olan yerlere gidiyorlar. Yokuşta sıkıntı çıkar mı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • simos35 kullanıcısına yanıt
    1.2 75 beygir araçtan performans beklemeyin işinizi görür her yokuşu çıkar ama performans beklemeyin.
  • Zalımsın reno hayınsın reno bu arabaya 1.2 motor konur mu reno :-@ samsun ordu arasında 6.8 ney yaa en fazla 120 yapmışken arabada 3 kişi varken :-)

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1.2 joy sport tourer manisa-antalya arası ortalama tüketim 5,2 litre araç 2000 km. de hız 90-100 arasında.
  • Bu araçlara gözünü karartıp lpg dönüşümü yaptıran var mı arkadaşlar?

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • turbo 90 icon manuel sahibiyim. 4000 km oldu. 2000 deviri gecerseniz 8'in ustunde yakiyor sehirici. s.arasi 130'u gecmezseniz 7.

    motoru ac dediler ok, dusuk devir dediler ok. ama o 4-7 arasi hayal. bu tuketimi saglayanlar bunu nasil yapiyor merak ediyorum..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.