Şimdi Ara

Yeni corolla - geri vites balata kokusu (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
7.578
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • @ MaGeSuKo

    Hava kararmıştı resimleri çekmek için... Söz yarın sabah unutmayacağım ve resimleri çekip koyacağım spoilerın...
  • Benim aracım dizel m/m vsc, tek sorunum siyah olduğu için sürekli yıkanmak istiyor

    Kardeşimin doblosunda da bu tarz bir sorun vardı, kalkışlarda sürekli silkeliyor ve vites geçişleri çok sertleşmişti. Servise gitti, yaylardan biri kırılmış ancak açılmışken balatayı da değiştirtmiş ve sorun çözülmüştü.
  • Bu arada A3 forumunda okuduğum bilgiyi aktarmak istiyorum;

    quote:


    Arkadaşlar A3 1,4 tfsi stronik kullanan bir arkadaşım var arabada yaşadığı problemi sizlerle paylaşmak istiyorum.Araç kullanım esnasında yokuş yukarı pozisyonda iken kalkış esnasında araba geri kaçıyor ama bana bu kaçış normal gelmiyor stronik olması arabanın çok geri kaçacağı anlamına gelmez herhalde geri kaçmasın diye hızlı bir şekilde frenden ayamızı çekip gaza bastığımızda araba bu seferde araç patinaj yapmaya başlıyor bu problem audi A3 te normalmidir. Birde hill hold özelliği bu araçlarda mevcutmudurMecut ise görevi nedir.Teşekkürler.


    verilen cevap ise şöyle;

    quote:


    Araba durduktan sonra ayağını hafifce frenden çekip araç haeket etmeyecek şekilde tekrar hafif bir sertlikle frene basıldığında hhold devreye girecektir. hareket için ayağını normal bir şekilde frenden çekip yokuşun eğimine göre normal gazını vermelidir araç bir kaç sn hareket etmeden duracağını görecektir... alışkanlık meselesi... ASR li araca patinaj yaptırmak konusunu ilk defa duyuyorum bunu analamadım. ama heyecana gerek yok kalkışta araç traksiyona girdiği anda geri kaçması mümkün değil...


    m/m şanzımanda geri kayma probleminden şikayeti olanlar da aynı şekilde ayağınızı frenden çekip hemen tekrar bastığınızda 2-3 saniye için kavrama yapacaktır. Bu süre içerisinde tekrar ayağınızı frenden çektiğinizde aracın kaymadığını göreceksiniz.




  • quote:

    Orjinalden alıntı: Malachi77

    @ MaGeSuKo

    Hava kararmıştı resimleri çekmek için... Söz yarın sabah unutmayacağım ve resimleri çekip koyacağım spoilerın...


    Tamam hocam sağolasın
  • İlk mesajın üzerinden 10 yıl geçmiş ve evet Corolla Sedan D-4D MultiMode 2015 model aracımı 1 yıl önce, yani 3 yaşındayken 2. el olarak aldım ve geri geri yokuş yukarı hareketlerde hayvan ölüsü gibi iğrenç bir koku kaplıyor aracın içini. Önceleri böylesi bir kokunun balata kokusu olabileceği aklımın ucundan geçmemişti. "Havalandırma kanalına fare girip orada ölmüş olabilir mi" gibi tuhaf ihtimaller geldi aklıma. Ama neden geri geri yokuş yukarı manevra yaptığımda oluştuğunu çözememiştim. Sonra bir tamirci bunun balata kokusu olduğunu söyledi ama hala emin değildim. Nihayet burada, gerçekten öyle olduğunu anlamış bulunuyorum.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.