Şimdi Ara

YENİ COROLLA VERSO (17. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
456
Cevap
5
Favori
89.489
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • geçen gün kadıköy'de yeni verso D-CAT gördüm şaşırdım valla, galiba Türk plakaydı. nasıl almış nerden almış anlamadım doğrusu.
  • Versonun kış şartlarındaki durumu sorulmuş. Benim araç 1 yıla yaklaştı. Erzurum'da kışı da tamamladık sayılır. Soğuktan kaynaklanan bir problem yok.

    Kış başında, tabi birazda riske girmemek adına dört adet kışlık lastik (lassa) taktırmıştım. Yol tutuşuna tek kelime ile hayran oldum. Buzda esas problem yavaşlama (frendir) ki araç bu yönüyle harika.

    Gerçi bunun ilk sinyalini yaz tatilinde almıştım: Balıkesir civarında hatalı sollayan araçlardan dolayı dört tekerlekle girmek zorunda kaldığım bir stablize (yol çalışması) vardı ki (*****) arkadaşlar, işte budur gidiyoruz. Hafif fren ve bizi kurtaran panik direksiyon yapmamam oldu her halde. Bu arada arçta hangi sistem devreye girdi ne oldu farkında değilim ama araç oradan çıktı. İnanın Allahın işi demekten başka bir mantık bulamamıştım. Elbette Allahın yardımı var ama aracın kışın yol tutuşunu görünce aracın da yardımı olduğuna kanaat getirdim. MÜKEMMEL. Emeği olanlardan Allah razı olsun. Demek ki teknoloji böyle bir şey. Herkese daha da ileri teknolojiler nasip olur İnşallah.




  • Benim de başıma benzer bir olay iki yıl evvel VERSO'yla yokuş aşağı ıslak zeminde viraja biraz süratli girince gelmişti. Sanki görünmez bir el aracı tutup hizaya sokmuş gibi olmuştu. Daha sonra bunun ESP sayesinde olduğunu öğrendim. Gerçekten çok etkili bir teknoloji.
  • Benim aracımda şu ana kadar ESP (VSC) hiç devreye girmedi. Sanırım, çok anormal bir durum olduğunda ancak devreye giriyor. Frenleri gerçekten de iyi.
  • VSC nin devreye girmesi her zaman hissedilmeyebiliyor. Yani anlık, çoğu zaman saniyeden daha kısa bir sürede düzeltme oluyor. Esasında olay başlamadan engel olmaya çalışmak doğru bir yöntem.

    Verso ile ilgili en önemli yenilik elektrikli direksiyon sisteminin de VSC ile bağlantılı çalışması. Kayma durumunda direksiyon yönetimine yardımcı olunması(kontrolün sürücüden bilgisayara geçmesi). Normal ESP de böyle bir özellik var mıdır bilmiyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yayılmaz -- 17 Nisan 2010; 13:18:03 >
  • Verso'cular hiç paylaşım yapmıyorlar.
  • nasıl bir paylaşım istiyorsunuz ki...Verso kullanıcısı olarak şunu söylemeliyim ki..Çok rahat ve kullanımı bir o kadar zevkli bir araç...Bir taraftan size jeep havasını sunuyor...diğer taraftan aile otomobilin nasıl olması gerektiğini gösteriyor...İyi ki verso almışım...kasım 2009 da 15.350 km.de iken aracımı aldım. şimdi 18.500 km.de daha henüz servise götürmedim ama...yaza çıkmadan bir servis yüzü göreceğiz herhalde...Verso mu kullanmak için bahane arıyorum...
  • Özellikle yeni verso sahibi arkadaşlara birşey sormak istiyorum.

    Diğer forumları okuduğumda yazılım güncellemesi olayından çok bahsediyorlar. Yeni versolarda da yazılım, güncelleme gibi birşeyler var mı? Diğer forumlarda çoğunlukla dizel motorlu araçlar için chiptuning vs işlemlerden bahsediliyor.
    Merakım, acaba yeni versonun özellikle 160 olan tork değeri biraz daha artırılabilir mi?
  • Chiptuning turbolu araçlarda etkili olarak yapılıyor diye biliyorum. Tabi sizin aracınıza da bir müdahele yaparlar eminim. Ama bence değmez.
  • en azından, tork değerini daha düşük devirlerde de alabileceğimiz bir sistem, imkan olsaydı harika olurdu.
  • Benzinli araçlarda tork ve gücü arttıracak basit müdahale şekilleri malesef yok. (Dizellerdeki gibi chip veya kutu tipinde)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hakanduzel

    nasıl bir paylaşım istiyorsunuz ki...Verso kullanıcısı olarak şunu söylemeliyim ki..Çok rahat ve kullanımı bir o kadar zevkli bir araç...Bir taraftan size jeep havasını sunuyor...diğer taraftan aile otomobilin nasıl olması gerektiğini gösteriyor...İyi ki verso almışım...kasım 2009 da 15.350 km.de iken aracımı aldım. şimdi 18.500 km.de daha henüz servise götürmedim ama...yaza çıkmadan bir servis yüzü göreceğiz herhalde...Verso mu kullanmak için bahane arıyorum...

    2006 model 60bin deki aracımı eşime devrettim, kullanmaya devam ediyoruz.
  • 75.000 deki 2005 model aracımın debriyaj setini değitirdim.
    400 tl debriyaj seti
    20 tl volant silme
    80 tl işçilik
  • 75.000 km'de debriyaj setini değiştirmek erken olmuş gibi. Gerçekten değiştirmek gerekiyor muydu?
    Baskı balata vs hep değişti mi?
  • araç 5 aydır bende, 70.000 km de aldım.
    debriyaj kullanmaya bağlı birşey benden öncekiler nasıl kullandı bilmiyorum.
    bir de aracın kasası motor için biraz ağır bu da baskı balata ömrünü kısaltır deniliyor.
  • herkese iyi günler
    Perşembe günü yani 17 haziranda toyota verso premium + metalik gümüş gri ve (arka park sensörü +yan ve tampon köşelerini koruma çıtaları +boya ve koltuk koruyucu) ek donanımlarında bi arç satın aldık bu salıda nasipse teslim alıcaz arabayı. Arabayı teslim alırken , teslim aldıktan sonra , ilk kullanım zamanlarında ve faydalı olabilcek herhangi ne varsa paylaşabilirmisiniz? Aslında toyotaya pek yabancı değiliz 2004 toyota avensisi satıp aldık bu aracı , performans ve konfor olarak ne tür değişklikler hissedicez merak ediyorum.
  • arkadaşlar forumunuzu yeni okudum.

    benim öğrenmek istediğim Verso Premium Navi modeli ile ilgileniyorum ancak bu araçta farlarında mercek sistemi yokmu acaba yada bixenon özelliği.

    yanlış hatırlamıyorsam bir önceki kasada full modelde farlar mercek sistemi vardı.ama ben katalogda göremedim benmi yanlış biliyorum.

    birde araç kasislerde veya bozuk yolda çok tıkırtı yapıyormu acaba?mesela bir arkadaş arka bagajdan gelen seslerden bahsetmiş çok.gerçekten varmı böyle birşey.

    bana göre toyotanın en sorunsuz modellerinin başında verso geliyor.kendim kia cerato 1.6 dizel kullanıyorum.gerçi çok memnunum ama ikinci ve esas araç olarak almayı düşünüyorum.

    fikirlerinizi,yaşadığınız olumlu yada olumsuz şeyleri paylaşabilirseniz sevinirim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi drangelman -- 20 Haziran 2010; 8:42:03 >
  • 7-8 aydır verso premium kullanmaktayım.yumuşak bir kullanışla 7.5/100 km yakıt tüketimim var.diğer kullanıcıların dediği gibi torku biraz yetersiz.
    oldukça kullanışlı ve güven veren bir araç.1.8 cvt şanzımanlı modeli olsaydı,vergi mergi demeden onu alırdım.
    yeni bir model olduğu için ufak tefek tasarım hataları olabiliyor.
    mesela ortadaki ve bagajdaki çakmak girişi kapakları sert plastikten olduğu için hemen kırıldı,koptu.yumuşak plastikten olmalıydı.garantiden değişim istedim bekliyorum.
    radyo teypte de problem yaşıyorum,ekran ve power/volume tuşu donuyor.garantiden değişecek.

    bunun dışında araç gerçekten sorunsuz ve kaliteli.bagajdan ses gelmesi eşyaların düzgün yerleştirilmemesinden kaynaklanır.üst tablanın altında bölmeler olduğu için oradaki eşyaları düzgün yerleştirmek gerek.Ben zenon kit taktırdım.avensisteki gibi mercekli değil.oldukça dağınık bir ışık hüzmesi var karşımda.
    yolcu taşıma konusunda da oldukça kullanışlı.bir yurtdışı seyahatinden sonra havaalanında 8 koca adam 7 kişilik versoya sığarak işimizi gördük

    kasislerde arka tarafı biraz hoplatıoyr.o da burulma kirişi yüzünden.bağımsız süspansiyon yok.

    kullanıcılara tavsiyem bütçeniz varsa krom paketi taktırın.artı krom tampon koruyucu taktırın.aracınız daha da güzelleşecek ve model atlayacaktır.

    navi modeli için 4000 tl fark vermeye değmez bence.dvd ve tv özelliği yok çünkü..öyle bir özellik olsa koltuk kafalıklarına monitör yerleştirip uzun yolculuklarda yolculara güzel bir uğraş olurdu..

    artık heryerde navigasyon bedava.200 tllik bir cihaz veya nokia telefon işinizi görür.
    film seyretme işini de arka yolculara netbook vererek ve aux girine netbooku bağlayarak(arabanın hoparlörünü kullanıyorum) hallediyorum.
    netbooku da çakmaktan şarj ediyorum.

    eksileri
    otomatik vites
    sunroof
    düşük tork
    pahalı navi

    artıları
    dış görünüm
    düşük yakıt tüketimi
    sorunsuzluk
    standart trc,vsc gibi özellikler




  • aracın ilk zamanlar çok yakması normalmidir? yani 100 tllik benzin aldık o bilgi ekranında 230km gider bu yakıtla yazdı :/
  • versosuna koltuk kılıfı kullanan arkadaş varmı? nerde ve ne kadara alabiliyoruz. teşekkürler.
  • 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.