Şimdi Ara

Yeni Corsa hakkında birkaç soru

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
334
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba,


    Yeni bir otomatik hatchback araç alma düşüncesindeyim ve kendime en yakın corsa'yı görüyorum, bütçem buna yetiyor. 208 de güzel gözüküyor ama daha pahalı ve sanırım temelde aynı araçlarmış.


    Daha önce yeni bir araç alma deneyimim olmadı ve araç piyasasınıda takip eden biri değilim. Birkaç yıldır çılgınca bir artış olduğunu görüyorum tabiki fakat son aylarda da bir düşüş varmış sanırım araç piyasasında. Araç almak için doğru zaman mı değil mi gibi soruların zor olduğunu biliyorum. Yinede dilerseniz bu konuda da yorumunuzu okuyabilirim.


    Şimdi gördüğüm kadarıyla 2024 corsa makyajlanmış. Şuan bayilerde satışı yapılan corsa bu yeni corsa (2024) mı yoksa bir önceki corsa (2023) mı? Yoksa bayiden bayiye değişir mi?


    Youtube da bir opel bayisi videosunda gördüğüm kadarıyla 2024 corsalarda satılıyormuş. Fakat 2023 yılı içerisindeyiz. Şuan 2024 kasa bir corsa aldığımda aslında bu kayıtlarda 2023 model mi gözükecek?


    Yılın bitmesine 1 ay var aşağı yukarı. Bu durum fiyatları nasıl etkiliyor? Yani ben şuan bir araç alsam bu 2023 gözükeceği için daha uygun olacaktır ama 1 ay sonra alsam 2024 olacağı için daha mı pahalı olacaktır?


    Yada 2024 kasa bir araç alıyorsam bunun kayıtlarda 2023'ün son ayı trafiğe çıkışlı olması bir problem değil midir örneğin? yada bu dezavantajlı bir durum mudur? ve ben bu dezavantaj yüzünden olması gerekenden daha mı az bir ücret öderim araca?


    Özetle, yılın son zamanlarında yeni bir araç almanın nasıl bir dezavantaj olduğunu anlamaya çalışıyorum. Bu konularda kafam karıştı açıkçası ilgili arkadaşlardan biraz bilgi alabilirsem sevinirim. İyi forumlar.








  • Merhaba, görüşlerimi sizin sıranıza göre ileteyim.


    Fiyat olarak ne kadar aldınız bilmiyorum. Sürekli sıfır araç forumuna takılıyorum (biraz piyasayı takip ediyorum, biraz okumayı seviyorum). O konuda yazılanları derlersem, corsa fiyat olarak iyi olsa da özellikle arka yaşam alanı konusunda polo ve ibiza gibi rakiplerinden geri kalıyor. İbiza'nın güvenlik donanımları içerdiğini okudum, donanımlarına ve fiyatlarına bakmak lazım. Sizin de aklınızda olsun.


    Anladığım kadarıyla araç bulma konusunda sıkıntı olmayacaktır. Yine sıfır araç forumunda sık sık özellikle PSA grubunun bolca araç getirdiği görülüyor. Bu marka özelinde araç bulmanın zor olmayacağını düşünüyorum fakat şartlar değişir, kur yükselir, faiz yükseldi derken bugün yarından daha avantajlı olabilir. Eğer biniciyseniz (bana göre) çok fark olmamak şartıyla üçe beşe bakmayın. Yani bugün aldınız fiyatlar bir miktar daha gevşedi ya da aralık ayında aldınız ama fiyatlar sabit kalsa da faizler yükseldiği için taksit miktarı arttı veya bugünün kampanyaları devam etmedi... Size "şimdi araç alın, bu fırsatları bulamazsınız" desem, daha iyi kampanyalar olur, size karşı mahçup olurum. "Almayın" desem, aralık ayında fiyatlarda, kampanyalarda, faizlerde artış olur, yine mahçup olurum. Kararı siz vermelisiniz ki pişman olmayın.


    Uzun zaman önce yasalar değişti. Kendimden örnek vereyim: 2022 model mokka sahibiyim. Bu aracın tescil işlemlerini 2023 ocak ayında yaptım. Bu aracın ilk muayene tarihi ekim 2025 yazıyor. Demek ki bu araç 2022 ekim ayında üretilmiş, ülkeye 2023 yılında giriş yapsa da fabrikadan üretildiği tarih esas alınıyor ve 2022 model olarak geçiyor. Sizin (atıyorum) 2024 mart ayı başına kadar alacağınız sıfır araçların hemen hepsi 2023 model olacak. Almayı düşündüğünüz aracın üretim tarihini danışmana sorarsanız sizi bilgilendirir.


    Makyajlı kasada ön farlar opelin yeni tasarım anlayışına göre şekillendi, ayırması çok basit. Makyajlı corsanın ön yüzü mokka ve grandland'e benziyor, makyajsız olanlarsa farlar belirgin şekilde.


    Makyajsız corsa:



    Yeni Corsa hakkında birkaç soru



    Makyajlı corsa:



    Yeni Corsa hakkında birkaç soru



    2024 model durumunu özetledim, sonuç olarak 1 ay sonra alacağınız araç da, bugün alacağınız araç da 2023 model olacak. Sadece firma kampanya yapar fiyatları biraz daha aşağı çeker ya da sabit kalır veya kur artışından dolayı fiyatlar yükselebilir. Bunu kestirmek şu şartlara (bana göre) zor. Sıfır araç forumunda en dip fiyatların şu an ki fiyatlar olduğu, daha aşağı düşmeyeceği yönünde fikrini yazanlar var ama bu fikre göre mi hareket etmeli yoksa fiyatlar biraz daha aşağı iner beklentisiyle beklemeli mi, bu kararı siz vermelisiniz.


    Aralık ayında almanın bir dezavantajı (atıyorum) aralık 15'te aracı teslim aldınız, 15 gün sonra mtv ödemesi çıkacak. Yani aslında 15 gün arayla 2 kez mtv ödemiş olacaksınız. Bayi her ne kadar satın aldığınızda mtv'yi ödese de aslında bu vergi aracın fiyatına dahil, bu yüzden iki kez ödeyeceksiniz diyorum. Başka bir dezavantaj göremiyorum. Aracın üretim tarihi en az 2 ay öncedir (diye tahin ediyorum) muayene ekim ayında olur, o da dert edilecek bir durum değil diye düşünüyorum.


    Sizi anlıyorum, en avantajlı fırsatı yakalamaya çalışıyorsunuz. Binici iseniz; 1 ay daha sabır diyerek risk alıp belki daha aşağı fiyat alabilirsiniz. Fakat daha yakın zaman önce, kimse beklemiyorken bir gece yarısı kararnamesi ile elektrikli araçlardaki ötv matrahları güncellendi. Bakarsınız aralık 15'te bir karar çıkar ötv zammı olur ya da firmalar bastırır, bir bakarsınız ötv indirimi gelir ama araç bulunamaz olur.


    Size "alın" demem ya da " almayın bekleyin" demem çok büyük risk. Geleceği göremiyorum.


    Geçen sene aralık 21'de almaya karar verebildik. eğer araç bulamasaydık ocak ayına geldiğimizde, yükselen fiyatlardan dolayı büyük ihtimal almazdım.


    Ayrıca şu sıfır araç konusuna bir girin bence, corsa alacaklardan grup toplamaya çalışıyorlardı. Bir bayi ile konuşup 15 kişi aynı bayiden topluca corsa alma planları vardı. Şimdiden 10 kişi olmuşlardı, 15 kişi toplamaya çalışıyorlardı. Bu şekilde almak belki çok daha avantajlı olur.


    Her ne olursa olsun, hakkınızda hayırlısı olsun.





  • Elays E kullanıcısına yanıt
    2024 Corsa değil de Makyajlı kasa Corsa derseniz daha doğru bir tabir olur. Artık bayilere makyajlı kasa geliyor ama belki bayilerin elinde tek tük makyajsız kalmış olabilir. Sizin alacağınız da makyajlı kasa olur çok kuvvetli ihtimal.

    Gs paket için 1010₺ fiyat söylüyorlar. 6-8 ay 200-250bin 0 faizli kredi filan da veriyorlar. Bence alınır.

    Bende 2022 Edition var, memnunum. Tek uyuz olduğum şey, köy yerinde kullandığım için trim sesleri beni uyuz ediyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.