Şimdi Ara

yeni cpu yeni anakart kocaman sorun!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
708
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • merhaba arkadaşlar. bu hafta e6600 işlemci ve asrock dual-vsta anakart alıp yavaş yavaş emektarı upgrade etmeye başladım. malum bütçe sıkıntıları.. dün eski sistemimden parçalarla yeni parçaları bir araya getirip kurulum yaptım. ekran kartı asus geforce agp8x n6600-256mb, ram twinmos ddr 2*512/400mhz, fsb 350w bluestorm ve yeni bileşenler..

    ilk başta şansımı deneyip eski hdd ye format atmadan bi süre idare etmek istedim, ama olmadı. sonra formata giriştim ama sürekli reset atıyordu alet. biosda bile! anakart yeni olunca biraz afalladım. sonra bi jumper ayarını değiştirdim (standby durumundan usb ve ps/2 keyboard ile uyanmayı olanaklı kılıyormuş ve daha çok amper çekiyormuş) ve bu sefer reset olayından kurtuldum. windows kurulumunu tamamladım, gayet yükledim yavaş yavaş driverları ve bir kaç programı, nete girdim, falan derken yine arka arkaya reset atmaya başladı, ama bu sefer 3 saat kadar gayet güzel çalıştı. cpu ısısı normal değerlerde seyrediyor.

    gerçekten tıkandım, bir fikri olan varsa lütfen paylaşsın.. şimdi aleti açtım, zman tutacağım, ne kadar süre sorunsuz çalışacağını göreceğim. bu arka arkaya reset atması bir kaç kere, gerçekten endişelendiriyor beni, gider ayak bir parçayı yakmasak bari...



    bu arada belki bana yardım etmenizde yardımcı olur. otomatik olarak algılama ayarında ramlerimi 333mhz olarak gördü bios. arka arkaya resetlerden sonra windows başlama ekranına geldiğimde geçen sefer windowsun başlatılamadığını, bunun güçten kaynaklanabileceğini söyledi. birde agp slotunda 1.5v luk kartları destekliyormuş bu anakart, 3.3v lukları değil. ister istemez güçle alakalı bi sorun varmış hissine kapılıyorum ama fsb 350w nasıl yetmez anlayamıyorum..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muNis -- 19 Mayıs 2007; 10:41:27 >







  • ya canım kardeşim e6600 gibi süper bi işlemci alıpta onu asrocka takmak neyin nesi Allah aşkına ya....
  • bütçe? bir seferde tüm parçaları yenileme şansım yoktu, bu sebeple önce işlemci, sonra ram ve ekran kartı, en son anakart şeklinde iki aylık bir upgrade programı yaptım. bekleyip hepsini birden alma şansımda yoktu. yoksa bende farkındayım e6600'ün sistemin geri kalanı için biraz 'fazla' olduğunun..

    bu arada sabah 10:25den beri kullanıyorum, çeşitli uygulamalar çalıştırdım, oyun dahil olmak üzere, henüz aynı sorun tekrarlanmadı. fakat ramleri biostan 400mhz'e ayarlamış olmama rağmen hala sorun yaşıyorum.

    yardımlarınızı bekliyorum, şimdiden teşekkürler.
  • KArdeş bende de asus anakart vardı aynı problemleri yaşadım, gerçi ram lerim markasızdı ve ram lerden kaynaklandığını keşfettim, sende de anakart ram seçiyordu bu sebeptenyaşadığın problemler olabilir diye düşünüyorum.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: fx66ex

    KArdeş bende de asus anakart vardı aynı problemleri yaşadım, gerçi ram lerim markasızdı ve ram lerden kaynaklandığını keşfettim, sende de anakart ram seçiyordu bu sebeptenyaşadığın problemler olabilir diye düşünüyorum.


    teşekkürler fikir için.. şu ana kadar hala sorunsuz çalışıyor, fırsat bulursam başka ramlerle tekrar bakmaya çalışırım.

    bu arada FSB:DRAM değeri ne olmalı?
  • asrock yerine bare asus p5b al daha iyi..
  • quote:

    Orjinalden alıntı: baro55

    asrock yerine bare asus p5b al daha iyi..


    O zaman ramlerini ve ekran kartını kullanamaz arkadaş.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: muNis


    quote:

    Orjinalden alıntı: fx66ex

    KArdeş bende de asus anakart vardı aynı problemleri yaşadım, gerçi ram lerim markasızdı ve ram lerden kaynaklandığını keşfettim, sende de anakart ram seçiyordu bu sebeptenyaşadığın problemler olabilir diye düşünüyorum.


    teşekkürler fikir için.. şu ana kadar hala sorunsuz çalışıyor, fırsat bulursam başka ramlerle tekrar bakmaya çalışırım.

    bu arada FSB:DRAM değeri ne olmalı?

    ben de ddr1 +asrock conroe865pe + core2duo e4400 kullanıyorum cpu/dram oranı 1:1 ama benim işlemcinin fsp değeri 800mhz olduğu için. 1066mhz fsb olan işlemcilerde bu değer 3:2 5:4 gibi değişiyor. asrock anakartlar sanıldığının aksine oldukça stabil. bu sebepten kafanı fazla takma herkesin alım gücü farklı. asrock sayesinde ben de eski donanımlarımı kullanabiliyorum memnunum. bu sayede çok masrafa girmemiş oluyoruz düşün biz şuan ddr1 kullanıyoruz firmalar ddr3 kullanan anakartlar directx10 lu ddr4lü ekran kartları çıkarıyorlar. yeni olan hem pahalı hem de sorunlu olabiliyor. sen boardını kullanmaya devam et ilerde yine yavaş yavaş değiştirirsin aşağıda ddr1 ve conroe testlerinin yer aldığı linkler veriyorum incele sorularının cevabını bulacaksın

    http://www.anandtech.com/mb/showdoc.aspx?i=2813&p=4
    http://users.telenet.be/oiges/

    forumumuzda bilgi edinebileceğin bir konu başlığı da mevcut: http://forum.donanimhaber.com/m_10641428/mpage_1/key_/tm.htm



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eckid -- 19 Mayıs 2007; 15:15:03 >




  • evet voila! 15:45 itibariyle durup dururken tekrar reset attı alet.. önerilerinizi beklemekteyim.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: muNis

    evet voila! 15:45 itibariyle durup dururken tekrar reset attı alet.. önerilerinizi beklemekteyim.

    bios güncelle diyeceğim (sitesinde 2.70 i çıkmış)ama bios güncelleme sırasında reset atarsa anakart mefta olur. bu riski de düşün. asrock un sitesinde vga list bölümünde asus n6600 ü 84.21 ile test etmişler. sen de bu sürücüyü bir dene. ramları yuvalarından çıkar öyle çalıştır bios ötsün ardından kapat teker teker ramlari dene. ram test programları var dos üzerinden test eden onlarla bir kontrol et.şuan aklıma gelenler bunlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eckid -- 19 Mayıs 2007; 16:12:02 >




  • asrock un sitesinde şöyle bir soru ve cevabı var:
    Question: I'm using the Core 2 Duo E6XXX CPU and DDRII 533/667 RAM on 775Dual-VSTA motherboard. But the system is very unstable. Sometimes it gets blue screen or fail when installing the Windows® XP or some applications. How do I fix this problem?(9/19/2006) 

    Answer:Please refer to following steps to fix this problem.
    1.Please set the "DRAM Frequency" as "[333MHz (DDRII 667)]" in BIOS setup if you use DDRII 667 RAM. (BIOS/ Advanced/ Chipset Configuration/ DRAM Frequency)
    2.Please enable the "Flexibility Option" in BIOS setup if you use DDRII 533 RAM. (BIOS/ Advanced/ Chipset Configuration/ Flexibility Option)
    If the problem still remains, please update the BIOS to P1.80 or later version.
    http://www.asrock.com/mb/download.asp?Model=775Dual-VSTA#bios



    sen de biostan Flexibility Option seçeneğini enable yapıp dene...




  • bios'u gelir gelmez güncellemiştim. yalnız ne kadar riskli iş yapmış olduğumu bugün anlıyorum. yinede sorunsuz halloldu çok şükür.

    bende desteklenen vga listesine bakmıştım, yalnız liste pci-x için. sanırım agp'de 1.5v olayı dışında bir kısıtlama yok. nette farklı kartlar kullanan insanlar gördüm. fakat ram için bahsettiğin testleri yapacağım. şu anda FSB:DRAM değeri 2:1.. 2.5/2/2/6 ile kullanıyor gözüküyorum.. 128.1 mhz frekans değeri var. (cpu-z den aldığım değerler)

    reset'i dün geceki gibi arka arkaya atmadı bu sefer, sadece bir kere atıp sorunsuz olarak windows'a girdi. cevaplar için teşekkürler.. paylaşımlarınıza devam etmenizi diliyorum.


    not: flexibility opsiyonunu ilk etapta açtım zaten. telaşla biosta uyumluluğu arttıracak herşeyi açıp(cpuid uygulamalarını desteklemeyen OS'lar için bir seçenek ve flexibility olayı) ve , uyumsuzluğu arttıracak herşeyi kapadım (onboard zamazingolar)..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muNis -- 19 Mayıs 2007; 16:34:34 >




  • önemli değil. "sinek küçük ama mide bulandırır" hesabı bu tür sorunlar can sıkar bilirim, belki bir driver çakışması belki de küçük bir ayar... yeni bir şeyler bulursam yazarım. umarım sorununuz hallolur.
  • [Deleted by Admins]
  • kimse bilmezki asrock ta asus un yan ürünü aynı bileşenler kullanılıyo içinde

    arkadaşım intel işlemci ile en sonuç veren ( sorunsuz çalışan ) 2 tane ankart var biri intel in anakartı biride gigabyte
  • bu arada benim düşüncem sorunun ramlerden kaynaklanıyo
    durum bunu gösteriyo
  • şu ana kadar cevap vermiş herkese teşekkürler, tüm gün toplam 2 resetle sistemim gelecek vaad ediyor! :P ram'leri test edeceğim, ama merak ediyorum özellikle bir program öneren var mı? bir yerde bootable cd oluşturularak kullanılan bir programdan söz ediliyordu, windows arayüzünden aynı işlemi yapabilecek program bilen var mıdır diye araştırmaktayım..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muNis -- 19 Mayıs 2007; 21:36:29 >
  • 1. http://www.memtest86.com/ adresinden free download seçeneğinden iso dosyasını indirerek cd ye yaz. bilgisayarı açılışta cd den başlat. testi gerçekleştir.
    2. rightmark memory analyzer programını linkten indir windows üzerinden çalıştır testini gerçekleştir.
    kolay gelsin umarım sorunun çözülür




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.