Şimdi Ara

Yeni daire Aldım kiracıyla nasıl anlaşacağım?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
545
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar geçen gün yeni bir daire aldığım kiracının sözleşmesi 27 mayısta bitiyor. Benim amacım 2-3 ay sonra daireyi satmak.


    Kiracıyla nasıl bir anlaşma yapmalıyım ki yarın öbürgün evi satılığa çıkardığımda 2-3 ay sonra göstermede sıkıntı yaşamayım? Şimdi düşük fiyattan sözleşme yapsam yarın öbürgün satmazsam düşük fiyattan kalmak zorunda kalcak. Şuan yüksek fiyat çeksem kabul etmeyebilir.


    Hiç sözleşme yapmasam nasıl bir zararım olur? Kendisi dedi istersen 6 ay sonra çıkcam diye tahliye tahahhütnamesi imzalayabilirim diye. Peki imzaladı diyelim benim kira sözleşmesi yapmam gerekir mi? Ayrıca 6 ay sonra kesin çıkıyormu ya çıkmıyom derse mahkeme açtım vs. derken süreç mi uzayacak? Tam olarak olaylar nasıl gelişiyor kafam karıştı iyice.


    Ben otursun istiyorum içerisinde sıkıntı yok ama satmak istediğimde bana sorun çıkarmasın istiyorum. Evi göstersin. Nasıl birşey yapmam gerek hiç anlamıyorum inanın yardım bekliyorum.








  • ilk ve önemli soru şu: Geçerli bir tahliye taahhütnamesi aldınız mı? Ben içinde kiracı olan bir evi yalnızca tahliye taahhütnamesi imzalanması şartı ile alırdım. Taahhütname yoksa size devir olan kira sözleşmesinde evin gösterilmesi ile ilgili caydırıcı hükümler var mı?

  • Tahliye taahhütnamesi imzalamadı ama imzalarım dedi 6 ay sonra çıkcam diye. Sorun şu ben 2-3 ay sonra evi satmak istediğimde göstermeyle ilgili sıkıntı yaşar mıyım acaba.

  • Tahliye taahhütnamesi imzalamadı ama imzalarım dedi 6 ay sonra çıkcam diye. Sorun şu ben 2-3 ay sonra evi satmak istediğimde göstermeyle ilgili sıkıntı yaşar mıyım acaba.


    Kira sözleşmesindeki caydırıcı hükümlerden kastınız nedir hocam? Ayrıca ben şmdi yeni sözleşme yapmalımıyım. Kiracı şuan 2000 tlden kalıyor sözlü olarak 4000 tlden anlaştık diyelim ama sözleşme yenilemedik ilk 15 günde içinde. Eski sözleşme devam ederse adam 2000 tl yatırcam derse napacağım?


    Ha 1 hafta sonra sözleşmesi bitince yeni sözleşme yaptım diyelim bu sefer sözleşme yeni yapıldığı için evi 2-3 ay sonra satmak istediğimde sıkıntı yaşar mıyım ?

  • mKEE M kullanıcısına yanıt
    www.sahibinden.com
    Satın Alınan Evde Kiracı Varsa Süreç Nasıl İşler?
    https://www.sahibinden.com/emlak360/satin-alinan-evde-kiraci-varsa-surec-nasil-isler
  • mKEE M kullanıcısına yanıt

    İlki tahliye taahhüdünü hemen alın. Caymadan, fikrini değiştirmeden. Kiracı ve siz mevcut sözleşmeye bağlısınız. Eğer göstermeme ile ilgili cezai şart varsa eliniz güçlenir.

  • mKEE M kullanıcısına yanıt

    Çok fazla ve gerçekleşmeyecek beklentileriniz var. Evi satın aldığınızda devam eden kontrat ile almış oluyorsunuz, 2000den 4000e %100 artışı hiçbir bilinçli kiracı kabul etmez. Sözleşme tarihi geldiğinde kendiliğinden uzar, bitip oryadan kalkmaz. Kanunen belirlenen gün ve saatlerde evi göstermekle yükümlüdür, fazlası karşı tarafın iyi niyetine bağlı, Bit kaç ay sonra satmak için ev alıyorsanız boş bir evi tercih etmeniz gerekirdi


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tahliye taahhütnamesi işe yarar. Kesinlikle alın. Ama kiracı evi aile evi olarak gösterirrse o da çöp olur. Eşinin muvafakatı olmadan yine tahliye edemezsiniz. O yüzden eşi de imzalasın tahahütnameyi. Ayrıca yine de mahkemeye gitme ihtimali var.

    En mantıkıçlı yol, Kiracının birkaç yıllık kira farkını karşılayıp peşin para teklif etmek. Aksi halde kiracıya çıkartmak çok zor

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • gestapho G kullanıcısına yanıt

    Hocam eşi ve kendisine imzalattım bu durumda neden mahkemye gitceklerki? İcraya versem maksimum kaç zamanda boşalır ev?

  • mKEE M kullanıcısına yanıt
    İkisine de imzalattıysan işin kolay. İhtarnameye gerek yok. Direkt ilamsız icra takibi başlatacaksın. İcraya itiraz edecekler. İcra mahkemesine gidecekler. Genelde karar 4 5 aya çıkar. İcra mahkemeleri hızlıdır. Eğer normal tahliye etmeye kalkarsan (yani icrasız) sulh hukuk mahkemesine gitmen gerekir ki, o da en az 2 yıl sürer.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Benim ev sahibi abim gelecek evden cık diyor 10 gün süre verdi bende çıkamam dedim ilk eve taşındığım sene sözleşme yaptık sonrası karşılıklı güvene dayalı kirayı elden verdim ve bunun için gerekli kanıtlarım var bu pahalılıkta ev bulmak çok zor ve fiyatlar çok yüksek ne tür bir yol izleyebilirim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Abim gelecek diye çıkartamaz seni. Dava açsın, kaybeder rahat ol

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.