Şimdi Ara

YENİ E180 1.6 TESTİ

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
1
Favori
33.786
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bu hafta sonu (dün ve bugün) 2 gün test etme imkanı bulduğum E180 ile ilgili yakıt tüketimi ve kullanımla ilgili bazı tespitlerimi paylaşmak istiyorum.

    Öncelikle 50’li yaşlara gelmiş birisi olarak otomobilden temel beklentimin hız ve performanstan ziyade konfor, donanım ve güvenlik olduğunu, sürüş zevkine de önem verdiğimi belirtmek isterim.

    E180 izlenimlerimden önce son 3-4 yıl içinde kullanma/sahip olma imkanı bulduğum araçlar hakkında bilgi vererek yorumlarımın tutarlılığı konusunda daha açıklayıcı olmayı düşündüm.

    Şu anda günlük olarak şirket tarafından verilen 2.0 Dizel bir Passat kullanıyorum. Genel olarak VW grubunu Türkiye’deki fiyat politikası nedeni ile çok sevmesem de başarılı dizel motorları olduğunu da belirtmek isterim. Rutin iş gidiş gelişlerinde kullanım tarzıma ve trafik durumuna göre 5.5 lt/100 km ile 7.2 lt/100 km arasında bir tüketim değerim var. 2000 cc bir motor için başarılı olduğunu düşünüyorum. (Bu araçla uzun yolda sakin kullanımda 1 depo ile 1.420 km’yi görmüştüm)

    Eşimin önceki aracı olan 2009 model B150 (95 beygir) otomatik araç genel olarak 9.5-11.5 lt/100 km arasında bir tüketim değerine sahipti. Benim görüşüm kullanım şekline göre tüketim değerinin 9 lt/100 km’ye düşürülebileceği. Ancak buda makul sayılmaz. Özellikle Mercedes ve benzinli olması sebebi ile bu araın performansında çok memnun kalmadığımı, kolay ivmelenmediğini (yanlış hatırlamıyorsam 145 tork vardı) ve kullanımı zevksiz bir araç olduğunu ifade etmek isterim.

    Yaklaşık 6 ay önce sattığım Volvo XC60 2.0T aracımla (benzinli, 203 beygir 320 tork) hem şehir içi kullanım hem de uzun yol deneyimim oldu. Bu aracın performansı konusunda söylenebilecek tek şey mükemmel olduğuydu. Hızlanması ve gaz pedalına ufak bir dokunuşta bile istikrarlı bir ivmelenme sergileyen araçta gaz pedalına sonuna kadar basmak nasip olmadı. Ancak her güzelin bir kusuru (veya her şeyin, performansın bir maliyeti) olduğu gerçeği nedeni ile 13 lt/100 km gibi bir tüketim değeri İstanbul’da yaşayanlar (günlük yapılan yol ve trafik yoğunluğu) için makul kabul edilebilir değildi. Bu araçla uzun yolda (çok agresif veya çok sakin sayılmayacak karma kullanımda) 11 lt/100 km tüketim değerini elde edebilmiştim. Bu güne kadar kullanımından en zevk aldığım araçların başında geliyordu.

    Şu anda sahip olduğum 2 araç hakkındaki görüşlerimin ardından konuya döneceğim;
    Volvo S80 1.6 D PowerShift Otomatik. Bu aracı olabildiğince dolu bir versiyonla (ACC dahil) güvenli ve rahat bir araç olduğu için aldım. Bu araç performans aracı değil ancak sürüşünden zevk aldığım ve içine oturduğumda konfor ve güven duygusunu sonuna kadar yaşadığım bir araç. 115 beygir ve 270 tork değeri sunan motor. S80 gibi ağır bir araç için hızlı ivmelenme sağlamasa da makul bir sürüş keyfi sunuyor. İlk kalkış ardından motorun tork değerinin de katkısı ile yeterli bir performans sunduğunu düşünüyorum. Kesinlikle çok sevdiğim bir araç.

    Audi A3 1.6TDI Stronic, Donanım olarak baz bir versiyon olduğu ve teknolojik oyuncakları seven birisi olduğum için çok sevdiğim bir araç değil. Ancak motor ve tüketim değeri olarak başarılı bir araç. Sanırım İstanbul şehir içi kullanımda 1 depo ile 900 km yapmak (5.8 lt/100 km) mümkün görülüyor. Uzun yolda 1.300-1.400 km şaşırtıcı olmayacaktır.

    Konuyu çok uzattığımın farkındayım, ancak forumda “1.6 motor bu kasayı çekmez” görüşünün sık sık dillendirildiğini bildiğim için yorumlarımın bir performans sürücüsü olmamakla beraber gerek motor ve şanzıman teknolojileri ve gerekse otomotiv teknolojisindeki güncel özellikleri olabildiğince takip eden ve aldığı araçlarda bunları talep eden, kullanan birisi olduğumu anlatmaktı.

    Amacım bir tartışma başlatmak değil, objektif sayısal veriler ve kısmen kişisel yorumları aktarmak.
    - Başakşehir – Balmumcu; Cumartesi günü sabah saatlerinde yapılan bu test sürüşünde TEM-Kağıthane bağlantı yolu-E5-Balmumcu güzergahını kullandım.
    o Mesafe: 31 km
    o Ortalama Hız: 89 km/sa
    o Tüketim: 7.5 lt/100 km
    - Balmumcu-Başakşehir; Cumartesi günü saat 14:00’da, Balmumcu-E5-Haliç-Edirnekapı-Vatan, Mahmutbey yolu-Başakşehir güzergahı kullanıldı. Bir önceki güzergaha göre daha yoğun ancak akıcı bir trafik vardı
    o Mesafe: 25 km
    o Ortalama Hız: 85 km/sa
    o Tüketim: 10.6 lt/100 km
    - Başakşehir-Hadımköy-İkitelli; Pazar günü saat 11:00. Başakşeihr-TEM Otoyolu-Hadımköy-Tem Otoyolu-İkitelli güzergahı kullanıldı. Bu yolun büyük bölümünün eğimli olduğunu belirtmek isterim.
    Başakşehir-Hadımköy etabı: Bu etap sakin kullanıma örnek sayılmamalıdır.
    o Mesafe: 25 km
    o Ortalama Hız: 85 km/sa
    o Tüketim: 10.6 lt/100 km

    Tüm parkur ortalaması
    o Mesafe: 48 km
    o Ortalama Hız: 84 km/sa
    o Tüketim: 9.9 lt/100 km
    - TEM Başlangıç (Doğan Medya Center önü)-Kasımpaşa; Pazar günü saat 13:00. TEM (Doğan Medya Center)-Kağıthane Bağlantı yolu-Kasımpaşa güzergahı kullanıldı. (güzergah uzun yol kullanımına örnek olabilir) gaza yüklenmeden sakin kullanım
    o Mesafe: 18 km
    o Ortalama Hız: 83 km/sa
    o Tüketim: 6.8 lt/100 km
    - TEM Başlangıç (Doğan Medya Center önü)-Kasımpaşa-TEM-Başakşehir; Pazar günü saat 14:00. TEM (Doğan Medya Center)-Kağıthane Bağlantı yolu-Kasımpaşa-Kağıthane bağlantı yolu-TEM-Başakşehir güzergahı kullanıldı. (bir önceki parkurun dönüşte dahil olan şekli) dönüş tamamen tempomat ile kullanıldı.
    o Mesafe: 50 km
    o Ortalama Hız: 75 km/sa
    o Tüketim: 7.9 lt/100 km
    - Son olarak aracın trafiğe çıktığı andan sonra hiç sıfırlanmayan karma kullanım değeri (araç plaka takıldıktan sonra doğrudan benim testime verildiği için toplam km çok az ve çoğunu ben yaptım.)
    o Mesafe: 301 km
    o Ortalama Hız: 42 km/sa
    o Tüketim: 10.3 lt/100 km
    Yorumlarım;
    - Performans: Motor ve şanzıman kesinlikle çok başarılı. Performans açısından rampa hariç hızlanma sırasında keşke daha büyük bir motor olsaydı denilmeyecek yeterli bir performans sunuyor. Düz yolda ivmelenme 203 beygir araç kullanmış birisi olarak hiçte kötü değil ve bence forumda bu motor bu araca olmaz yorumunu kesinlikle hak etmiyor. Ayrıca bu aracın hedef kitlesinin çok genç olmadığını düşündüğümüzde hedef kitle için bu performansın yeterli düşünüyorum. Tem Otoyolunda max 180 km/sa hıza kadar gaza çok aşırı yüklenmeden rahatlıkla çıktı. Kişisel yorumum katalog verisi max. hıza da çıkabilecektir. Hadımköy’e giderken eğimli yolda araç 1.6 motor olduğunu fazla hissettirdi diyemem. Gaza verdiği tepkiler oldukça güzeldi ve sorunsuz hızlandı, max 170 km’ye kadar çıktım. (Ben daha fazlasını denemek istemedim. Araç kesinlikle daha hızlanabilecek güce sahip)
    - Tüketim Değeri; Bu araçla uzun yolda çok sakin kullanımda 6-6.5 lt/100 km değerine erişmek mümkün olabilir. Ancak böyle bir araçla giderken de 90 km hız yeterli gelmeyecektir ve gaza basılması ile bu değerin 9-10 lt/100 km’ye çıkması sürpriz olmayacaktır. Özellikle tempomat kullanımında aracın uzun yolda 6.5-8 lt/100 km değerlerle seyredeceğini düşünüyorum. Şehir içi testi yapmamış olmakla beraber İstanbul şehir içi tüketim değerlerinin 10-11.5 lt/100 km bandında olması beklenebilir. Açıkçası B150 95 beygir aracın tüketim değerinin bile bundan fazla olduğunu görmüş birisi olarak bence kabul edilebilir.

    Not: Aracın iç aydınlatması, ön konsol ve ön kapı çıtaların altı ile kapı kolu boşluğundaki aydınlatmayı çok beğendim. Genel olarak malzeme ve işçilik 1. Sınıf. Alman üretimi bir araç olduğunu her detayda görebiliyorsunuz.
    Yukarıdaki değerlere ait ekran görüntülerinin bir kısmı hariç paylaşılabileceğini de ifade etmek isterim.

    Bana bu test imkanını sunan Mercedes bayisine teşekkür ederek yazımı bitirmek istiyorum. Umarım yararlı olabilmişimdir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rubey -- 21 Temmuz 2013; 16:31:06 >







  • Cok guzel bir paylasim... Tesekkurler... Keske birazda aracin yalitim, konfor, ergonomisinden bahsetseymissiniz....

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Harika paylaşım teşekkür ederim , aracım şu anda ege sularından izmir istikametine doğru yol alıyor , oradan da Derince limana yol alacak
  • bence de çok güzel paylaşım. ellerinize emeğinize sağlık. özellikle karşılaştırma yapılması güzel olmuş.
  • Yeni 5.20i ile E180 arasında gidip gelen biri olarak bana çok faydalı oldu paylaşımınız, teşekkür ederim.
  • Üstad yazınızı ilgiyle okudum teşekkürler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Elinize sağlık. Tecrübelerinizle kıyaslayarak doyurucu ve yararlı bir yazı olmuş.
    Bir de 520i çıktığunda onu da kıyaslayabilmek için kullanıp, görüşlerinizi yazarsanız daha da yararlı olacaktır.
  • Elinize sağlık Harika bir bilgilendirme olmuş.Performans yeterli bence.
  • http://www.youtube.com/watch?v=gjA96oZm_Vo





  • Mercedes-Benz E 180 sürüş izlenimi - test



    inceleme yazısı
    http://www.otomobil.com.tr/yeni-mercedes-benz-e-180-test-surus-izlenimi/



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi talatcaner -- 31 Temmuz 2013; 2:02:47 >




  • çok hantal,mercedes mühendisliğne hiçyakışmayan bir motor.
  • çok hantal ve çok yakıyor.mustafakemalpaşa yalova arası 170 km ve 100 tl yaktı.kız ise 120 civarıydı.
  • Güzel bir inceleme ve yorum;teşekkürler
  • 2015 Mercedes E180 Paketlerı Hakkında Bılgı Verırmısınız ?
    Bos dolu orta ust paket hangılerıdır ?
    Style
    Elıte
    Edıtıon
    Premıum dogrumudur ?

    BMW 520i Premium paketıyle hangısısını kıyaslayabılırız ?
  • Güzel inceleme olmuş. Emeğinize sağlık. Bu otomobil ancak lpg takılırsa kullanılabilir. Hele ki şehir içi ağırlıklı olarak kullanılacaksa.
    Mercedes E 180' lpg takılır mı? Takılırsa bir mahsuru var mı? LPG uygulaması yapan var mı?
  • Takiliyor, Atiler 4bin tl civari..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.