Şimdi Ara

Yeni ehliyeti almış birisi haftada 3-4 gün 90 km yol gidebilir mi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
1
Favori
180
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba, hocalarım 28 yaşında bir arkadaşınız olarak eğitim gereği her gün 100 km gidiş 100 km geliş olmak üzere toplam da 200 km yol gitmem gerekiyor. Bunun %90'ı kuzey marmara oto yolunda geçecek. 2. El bir araç düşüncesi veya uzun zamandır hayalimde olan motosiklet konusunda kararsız kaldım.


    Ortalama olarak motosiklet için 200.000 TL' ye kadar bütçe ayırabilirim. Boyum 180, 80 kg birisiyim.


    Sizce güzel bir eğitim ile ayrıca şehir içinde ve dışında bu uzun 90km yola çıkmadan önce aylarca motosiklet konusunda kendimce sürüşler yaparak tecrübe kazanmaya çalışacağım. Ama sizce her gün olmasada haftada min. 3 kez 100 km'ye yakın yol gidilip gelinir mi ?


    ve tekrardan söylemek isterim ki daha önceden tecrübem yok elbette ufak tefek kullanmışlarımız var ama tecrübem yok maalesef. Gerekirse bu uzun yola çıkmadan 1-2 ay öncesinde sürekli her gün motosiklet ile tecrübe kazanmak isterim.


    Sizlerin düşüncesini almak isterim, bir de 200.000 TL' ye kadar böyle bir yolda beni yormayacak, 0 olur, 2.el olur motor tavsiyeleriniz var ise dinlemek isterim.


    Teşekkürler, iyi forumlar.








  • Seni motordan soğutmak asla istemem ama bunun kışı var yağmuru var sıcağı var.

    Uzun km için araba almanı öneririm. Motor daha çok keyif için veya trafiğe takılmamak için sürülür.

  • o paraya tüplü bi brodway rni al bak keyfine

  • İyi bir eğitimle çok rahat yapılır o km ler.


    Ben yeni başladığım dönemlerde sadece İstanbul içinde işe git gel ile (Avrupa-Asya gidiş dönüş) 100 kmye yakın yol yapıyordum. Sıcak-soğuk farkıda gözetmiyordum. Sadece karlı havalarda mecburen toplu taşıma kullandım. Bunun haricinde soğuk yada yağışlı ayırt etmeksizin günlük kullanımlarım oldu.


    Normalde İstanbulda günlük Avrupa-Asya arası kullanımlarda 60-70 km yol yapmak bir şey değildir.


    Burada 3 önemli faktörü planlamanız ve gösden kaçırmamanız gerekli;


    1-Eğitim

    2-Ekipman (Kask-mont-yağmurluk vs)

    3-Motosiklet lastiği



    Eğitim konusunda İstanbulda tavsiye edebilceğim tek kurum Kemerburgazda bulunan motto akademidir. Burada sadece motosiklet eğitimi verilir ve ehliyet sınavları içinde çalıştırılır. Uluslararası Rospa serfikası ile verilerek eğitim verilir, titiz çalşırlar.


    Ekipman konusunda ise bu göreceli bir konu olmakla beraber olmassa olmaz bazı nitelikleri belirlemek gereklidir. Öncelikle "full face" model kasklardan almanız lazım. Marka-model tercihi size kalmış. Aynı şekilde korumalı bir mont almanız soğuk ve kış şartlarında ihtiyacınız olacak. O noktadada marka ve model tercihi yine size kalmış bir konu.


    Motosiklet lastiği konusu ise ülkemizde hep kulak arkası edilen, dikkat edilmeyen en hassas konu. Ülkemiz şartlarında yolda hemen ısınınan ve yapışan, esnekliği tam olan, ıslak zeminde yol tutuşu sağlam olan marka tercih edilmeli. Sonuçta motosiklet kullanmak bir elin avuç içi kadar olan bir alanda giden lastiklerin kalitesinde sürüş yapmak demektir. Bu noktada benim tavsiyem michlein lastik almanızdır. Zaten bu marka lastiklerin kalitesinden ötürü piyasadaki en pahalı lastiktir. Motosiklet lastik tercihi direkt olarak motor kullanımı etkileyen bir faktördür. Bir motorda paraya acınmayacak tek kısımda lastiklerdir ne yazıkki.


    Bunun haricinde motosiklet kullanmak konusu sadece rahat havalarda kullanmak anlamı taşımaz. Yol yaptıkça ve motorunuza alıştıkça 4 mevsim kullanmak özellikle İstanbul içinde hayatı çok kolaylaştıran bir duruma getirir insanı. Riskler elbette var ancak bilinçli,eğitimli motor kullanmak riskleri en asgariye indirdiği gibi 2 saatte gideceğiniz yere duraklama yapmadan 80-100 km hızlarda maksimum 30 dakikada ulaşacağınız büyük avantajları beraberinde getirir. Toplu taşımada yaşanan beklemeler, itiş kakış yolculuklar etmeler ve en önemli hayatı olumsuz şekilde etkileyen trafikte eziyet çekmeleri motorsiklet kullanmak hatırlanmak istenmeyen hatıralara dönüştürür. Bu noktada bilinçli olmak önemlidir. Soğuk ve yağışlı havada motor kullanılmaz diyede bir şey yoktur.


    Birde psikolojik rahatlama adına günde 150-200 km yol yapmak cidden keyif verecek ve kafayı boşaltacak bir aktivitedir. Otoyolda uzun yol motor kullanmak zaten en keyifli sürüş şeklidir ve normal araçla gideceğiniz notaya sizi asgari %75 daha hızlı yol yapmanızı sağlar. Ama dediğim faktörleri mutlaka planlamanız gereklidir. Özellikle lastik konusu hayati bir konudur.





  • Kardeşim tecrübe çok önemli bende yeni başladım geçen aracın biri sola sinyal verip saga döniverdi beni direk yere serdi çok dikkatli olnani tavsiye ederim Türkiye şartlarında motor kullanmak tabutla gezmek gibi birşey

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bence bu riske girme sürülebilir tabi ki ama risk %30 bile olsa yine büyük risktir.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.