Şimdi Ara

Yeni Ekran kartı sorunsalı ve garanti

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
629
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar selamlar,

    Bir web sitesi üzerinden GTX 1080 modeli bir ekran kartı aldım, kartı kutudan çıkartıp ana kart üzerine takarken yan çevirince bir kapasitörün düştüğünü gördüm, düştüğü yere bakıncada 1 tane daha kapasitörün yamuk olduğunu farkettim. Ürünü paketleyip firmaya geri yolladım, firmada yetkili servisine devretti. Yetkili servisinden direk öğrendiğim kadarıylada parça düştüğü için direk garanti kapsmı dışı raporu tutmuşlar. Düşen parçalar kırık değil, resmen lehim tutmamış gibi yerinden çıkmış ve görünüşe göre iade/değişim alamayacağım. Takdir edersinizki 1080'lerin hiç öyle yabana atılır bir fiyatıda yok.

    Bu durumun benimle alakası olmadığını (kapasitörler ekran kartı üzerinde açıkta bile değil orta katmanda bir yerde, plakalar arasında kalıyor çıkarmak için bir obje sokup bayağıda uğraşmak gerekir, bu nasıl mantıksa artık) nasıl kanıtlarım.

    Benim elimdeki tek opsiyon tüketici mahkemesi gibi mi duruyor? Başka yapılabilecek neler vardır? Bu parçalar kırık değil bu arada, lehimlenirse büyük ihtimal sorunsuz çalışır fakat ben ne bunu kendim yapmak/yaptırmak nede bu ayıplı ürünü kullanmak istiyorum.

    Bu memlekette kaale alınmak için illa bağırıp çağırmak kırık dökmek mi gerekiyor, buda bonus sorum :p







  • Geçmiş olsun. Bu hangi firmadır ? Bizde ona göre bilelim kimin ne olduğunu
  • alınan firma Hepsiburada (bu kara cuma etkinliğinden almıştım) 1 aydır sürünüyorum.
    Markasıda MSI, garantiye yetkili firma servispoint bakıyor. Kendileri içinde iyi şeyler söyleyemeyeceğim. Ayrı başlığı hakediyorda umarım kimsenin başına gelmez.
    Kendilerine bizzat götürüp gösterdiğim karta orada muhtemelen değişimi sağlanacak böyle birşey ilk defa görüyorum diyen arkadaşlar, satıcıdan gelince direk garanti kapsamı harici moduna girdi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Darksun80 -- 23 Aralık 2016; 22:22:39 >
  • İnternet üzerinden satın aldığın için sorgusuz-sualsiz, her hangi bir açıklama yapmadan 14 gün içinde iade edebilme hakkın vardı, ekran kartı neden servise gitti ?

    Konuyu biraz daha detaylı anlatabilir misin ?
  • Ekran kartı geldi 1-2 gün sonra takarken baktım parça dökükdü resmen. Bende hemen yazıp iade/değişim istedim, hepsiburada bir kargo kodu veriyor onunla geri yolluyorsunuz. Ama adamlar herhangi bir aksiyon almadan evvel servise göndermemiz lazım diyor. Servise gitti bunların sitesinde ne zaman servise verildiği kısmı görünmüyor, ama bugün anakart için servise kendim gittim orada bunun durumunu sordum bana hepsiburadaya geri gidecek garanti dışı dediler. Bu hafta muhtemelen yine çok yavaş bir biçimde hepsi buradaya gidecek oradanda saçma bir cevap gelecek. Benim kartı geri gönderdiğim tarih ise 1 aralık düşün yani.

    Birde bilgisayarları yıllardır kendim toplar takarım, işin acemisi değilim yani. Böyle saçma birşey ilk defa gördüm tamda pahalı üründe başıma geldi :(



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Darksun80 -- 24 Aralık 2016; 0:49:11 >
  • Darksun80 D kullanıcısına yanıt
    Geçmiş olsun, inan ki diyecek bir şey bulamadım ?
  • Hepsiburada tamir edildi diye ürünü yolladı, bana ulaştı bilin bakalım nasıl :) hiç dokunulmamış.

    Yanında yolladığım 2 kapasitörde yok ayrıca, onlarada birileri el koymuş yani.

    1 aylık süreç, sonuç 0.

    Servispoint direk parça sökük demiş garanti dışı diyip yollamış zaten, adamlara elden götürüp gösterdiğimde bunun muhtemelen değişimi olacak böyle birşey ilk defa görüyorum diyenler site üzerinden gönderince hemen garanti dışı diyip bırakmışlar. 1 aydırda boşu boşuna bekliyorum, bu adamlarada ürün gönderecek olan varsa dikkat etsin.

    Bu sürece başlamadan ben zaten sorunun ne olduğunu söylemiştim , servisin 'aha parça düşmüş o zaman garanti dışı' demesi fazla komik kaçmış.

    Yeni yılın ilk haftası bize tüketici mahkemesi yolu gözüktü anlayacağınız, hepsiburadadan ilgi beklemiyorum açıkcası.

    Müşteri hizmeleri yönünden bizim sitelerin ne büyük sıkıntıları olduğu görünüyor sanırım, amazon tarzı bir site aynı anlayışla buralarda faaliyet göstersede şunların pabucu dama atılsa artık.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Darksun80 -- 31 Aralık 2016; 13:48:9 >




  • Darksun80 D kullanıcısına yanıt
    Geçmiş olsun, Hepsiburada'dan uzun süredir alış veriş yaparım, değişim her zaman sıkıntılı iade etseydin muhtemelen sorun çıkmazdı.
    Alış veriş yapacak arkadaşların aklında olsun bu tür bir olayda direkt iade edip para hesaba geçtikten sonra yenisini almak en kolayı, tabi o gün aldığın indirim olmuyor, aldığın günkü fiyat geçerli oluyor.
  • İade içinde hasarsız olması lazım :/ Ben direk hasar var bunda diye yollayınca zaten öyle bir opsiyon kalmıyor.
  • Buda aldığım cevap,

    ürününüz hakkında detaylı araştırma yapılmış olup, üründe problem görülmediği ve tarafınıza gönderimi konusunda işlem başlatıldığı görünmektedir.

    Eheh servis parça düşmüş diye garanti dışı yazmış, bunlarda üründe sorun yok diyorlar :D bana geri gelen üründe düşen 2 kapasitör bile yok, 1 ay önceki durumumdan bile daha kötüdeyim şuan :p

    şuda resim!

     Yeni Ekran kartı sorunsalı ve garanti




  • biri kırmayı başarmış, çaktırmadan iade etmiş. size patlamış. belirtmeden iade etseydiniz fark etmezlerdi bile. geçmiş olsun
  • Evet bizde biraz mallık var sanırım :) Banada derdi tasası düştü.

    Düşen parçalara bile el koduklarından en kötü bir yere tamire versem o tarzda altı plakalı kapasitörde çıkar mı bilemedim :(



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Darksun80 -- 2 Ocak 2017; 19:16:3 >
  • Darksun80 D kullanıcısına yanıt
    Bence biraz uğraşırsın ama ekran kartı ile ilgili yazışmaların fotokipleri ile tüketici hakem heyetine git, her iki firmayı da şikayet ederek şansını dene.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cmldrs -- 2 Ocak 2017; 19:37:21 >
  • Evet zaten yazışmaların çıktısını alıp götüreceğim, tamir edildiğini iddia ediyorlar ya, servisinde parça kırık garanti dışı raporu var. Bare şu plastik plakalı kapasitörleri hacılamasalardı cidden 2 lehim yapılsa çalışacak alet de tutum rezalet. Birde diğer parçaların sağlamlığı ile alakalı şüphe uyandırıyor doğal olarak :).
    Hakem heyetine gideceğimde sonuçlanana kadar bu kart çöp gibi kenarda kalacak resmen, bende tabi yeni bilgisayar toplarken kartsız kaldım.
  • Tamir edildi diye ısrarı bıraktılar :) şimdi servis fiziksel hasarlı ürünleri garanti kapsamına almıyormuş ama gelen yanıta göre garanti kapsamı dışında parasıyla tamiri deneyebilirlermişmiş ama fiziksel bir hasar olduğundan %100 calışır garantiside veremiyorlarmış (parayı ver riskide sende oh ne güzel vallahi). Servis zaten parçayı görünce 2dk da hemen garanti dışı diye kenara koymuş 1 ay boşu boşuna bekletmiş.

    Hepsiburada ve Servispoint ile çalışırken tekrar tekrar düşünün derim. Hakem heyetine gideceğim bir gelişme olursa burayada yazarım insanlar bu tarz firmalara umarım dersini verir. Bu ülkeyede bir amazon lazım, direk siler piyasayı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Darksun80 -- 4 Ocak 2017; 17:33:36 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.