Şimdi Ara

Yeni ev bir örümcek yuvası çıktı. Fobim var. Bu nedir? Kurtulmak için kime başvurmam lazım?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4
Cevap
0
Favori
545
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Üniversite nedeniyle Urla Gülbahçe köyünden ev kiralayıp yerleştim. Böcek korkum var. Geçmişteki evlerimde senelerce karınca dışında hiçbir şey görmeme rağmen yatmadan önce neredeyse her gece yatağın altına, kenarlara köşelere kalorifer peteklerinin içine bakan (hatta bazen fenerle) bir insanım.

    Yeni taşındığım evde 2 hafta kadar önce gelip çok ciddi bir temizlik yaptık.Sonrasında dün eve geldiğimde 2 tane örümcek gördüm ve öldürdüm. Bugün gene 2 tane aynı tür olduğunu düşündüğüm (yani çok emin değilim hepsi aynı mı?) örümcekten gördüm. Belli ki bir yerde yuvaları var. Ev kapalı. Cam açmadım daha. Banyodan girdiklerinden şüpheleniyorum. 2 sini banyoda öldürdüm. Bir havalandırma ızgarası ve tuvaletin yanında bir su gideri var.Bunun dışında bildiğim açıklıklar normal duş ve lavabo su giderleri.Ama bilmediğim bir yerden giriyor olabilirler yanlış yönlendirme yapmak istemem.

    Sorularım şunlar

    1- Bunun türü ne? Sanmıyorum ama tehlikeli birşey mi? Yuvasını bulmak,kökünü kazımak için ne yapmak lazım? Boyu bir parmak boğumu kadar ayaklarıyla.
    Yeni ev bir örümcek yuvası çıktı. Fobim var. Bu nedir? Kurtulmak için kime başvurmam lazım?
    https://i.hizliresim.com/0z3d7Z.png

    2- Bu tip durumlarda hangi meslekte insana danışmak lazım? Ziraat mühendisi mi ? Veteriner mi? Biz düşündük aklımıza bunlar geldi bir tek ama saçma gibi. Böcek ilaçlamacı bulabilir miyim bilmiyorum ama öğrenciyim. Çok ciddi bir operasyon için param yok. Ne kadar tutar ilaçlama bilmiyorum ama 100-200 lira bişeyse olada bilir ama bi 0 eksiğim vardır en az diye düşünüyorum.

    3-Böcek ilacını/zehrini kim satar? Nereye sormak lazım? İzmir içinde ilaç için gidebilirim. Ona ulaşmam ilaçlamacı kadar zor olmaz. Köyde yoktur zaten ama urla merkezde ilaçlamacı yada ilaççı olabilir.

    4-Neredeyse tüm sorular aynı kapıya çıkıyor ama 2 tanesinin ölüsü vurduğum yerde duruyor.Kağıt gibi olmadı. Götürebilirim kesin sonuç için.Kim tanır böceği ?

    (Hatalarım için özür diliyorum.Şuan boş seramik bir alanda sandalye tepesindeyim.)

    Şimdiden cevaplarınız için çok teşekkürler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Undicesimo -- 27 Eylül 2018; 22:15:42 >







  • Lise yurdunda sinek oluyordu bazı aylarında yılın.Bir gün içinde deodorant ve çakmakla yakarak tahmini 50-60 tane öldürdüm. Bazıları ölmüyordu kanadı yanıyordu düşünce öldürüyordum. Haşerede olsa işkence etme hakkım yok. 50-60 taneden sonra kendime gelip işkenceyle haşere öldürmeye tövbe ettim.Hala öldürüyorum tabi neticesinde haşere ama net çözüm arıyorum.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.