Şimdi Ara

Yeni evliyim ve 350.000 TL borcum var.. Psikolojim alt üst oldu.. Eşimin haberi bile yok..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
45
Cevap
4
Favori
4.080
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar yaklaşık 4-5 ay önce yeni evlendim. Düğün borçları, geçmişten kalan borçlar derken toplamda 350.000 TL borcum var.. Kredi kartları, Esnek hesaplar, Krediler hepsi patlamış vaziyette. Kimya sektöründe çalışıyorum, ama yok döndüremiyorum.. Eşimin borçlarımdan haberi yok.. Bu zamana kadar söylemedim, bu saatten sonrada söyleyemem.


    Lütfen bana bir akıl verin ne yapayım nasıl kapatacağım bu borçları.. Bir akıl verin yok gösterin.




  • 350 bin TL borç nasıl oldu? Çok lüks bir düğün mü yaptınız , lüks tüketim alışkanlıklarınız mı var nasıl oldu yani . Düğünden hiç altın gelmedi mi , gelen altınlar nereye gitti ?
    Eşine neden söylemiyorsun sonradan öğrense , evinize haciz kağıdı falan gelse ve öyle ogrense daha mı iyi . Bu işin sonu boşanmaya kadar gider çünkü eşine gercekleri söylemiyorsun . Eşin calışmıyorsa bir yerde çalışmaya başlasın . İki maaş ile bu borcu kapatirsiniz.
  • Mayış kaç? eşiniz çalışıyo mu
  • 350.000 liralık borç anca 350.000 lira ile kapatılır…
  • eşine söyle o da çalışsın, hatta aileler ortaklaşa bu borcu ödesin. sonuçta o borçlar onların saçma istekleri ile oldu. haa bu arada sakın çocuk yapayım falan demeyin. sakın sakın.

  • rtuzz kullanıcısına yanıt

    Maksimum cebime ayda 25-30.000 TL giriyor. Oda elektrik su ev kirası mutfak derken bitiyor. Kartlara zar zor takla attırıyorum ama bu ay attiramadim malesef. Kredileri bile ödeyemedim.

  • power-pc P kullanıcısına yanıt

    Hocam ailelere söyleyemem çok katılar. Verilecek tepkilerden dolayı rezil olmaktan korkuyorum. Düğün zamanı erkeklik yaptık aldım herşeyi ama 5.ayda patladım artık.

  • Glasscannon G kullanıcısına yanıt

    Hocam ben çok ciddiyim ve gerçek anlamda bunalımdayım. Dalga geçmezseniz sevinirim. Anlayışınız için teşekkür ederim

  • Eşin çalışıyor mu
  • HektorCupes H kullanıcısına yanıt
    Artık o her şeyi erkeğin aldığı devir bitti. Bence eskiden de saçmaydı ama ekonominin rezil durumda olduğu zamanda böyle yapan kimse yok.
    Düğünde takılan altın, para vb. ile bu borç kapanabilir.
  • HektorCupes H kullanıcısına yanıt

    katı falan bunlar boş işler, aileler bir zahmet ellerini cebine atsın.ne yapacaklar parayı mezara mı götürecekler?

  • 350 bin TL borç nasıl oldu? Çok lüks bir düğün mü yaptınız , lüks tüketim alışkanlıklarınız mı var nasıl oldu yani . Düğünden hiç altın gelmedi mi , gelen altınlar nereye gitti ?
    Eşine neden söylemiyorsun sonradan öğrense , evinize haciz kağıdı falan gelse ve öyle ogrense daha mı iyi . Bu işin sonu boşanmaya kadar gider çünkü eşine gercekleri söylemiyorsun . Eşin calışmıyorsa bir yerde çalışmaya başlasın . İki maaş ile bu borcu kapatirsiniz.
  • Kredi kartı bir yandan faydalı bir yandan da çok tehlikeli bir ödeme aracıdır. Harcarken cebinizden para çıkmıyormuş gibi gelir ama ayın sonunda ödeme yapmak gerekir ve ödeyebileceğiniz kadar harcamanız gerekirdi. Düğün masraflarınız çok olmuş anlıyorum ama düğün yaparken az da olsa ailenizin de size destek olması gerekirdi. Umarım her şey yoluna girer. Borçlar bitene kadar temel ihtiyaçlar dışında alışveriş yapmamaya çalışın yoksa her şey daha kötü olur. En kötüsü borcu borçla kapatmak. Kısır döngüye giriyorsunuz ve borçlar bitmek bilmiyor.
  • Ven de bunun olmasından korktuğum için kıstıkça kıstım kıstıkça kıstım ama ona rağmen yine de eksideyim, takılarla kapatırız diye konuştuk.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sing_a_song -- 17 Kasım 2023; 17:53:20 >
  • Yani öncellikle durumu eşinize açmanızı tavsiye ederim. Sonuçta kumar borcu değil düğün masrafı bu borç. En azından bu süreçte yalnız hissetmezsiniz. Kendisi de çalışıyorsa bir şekilde kapatmaya çalışırsınız. Sonuçta sağlığınızdan önemli değil. Ödenmeyecek bir borç da değil.

  • Bence eşinize söyleyin harcamalarınızı gözden geçirin. Ailelerden de borç alın yoksa zor bu devirde ödeyemezsin kartları takla attırmakla borç bitmez
  • HektorCupes H kullanıcısına yanıt
    1. kesinlikle eşine söylemelisin
    nasil bir evlilik bu ? insan eşinden bunu gizler mi çok saçma geliyor bana, o borç düğünle istekler ile oldu yani anlamıyorum kadın da mi hic sormadı para var mi yok mu diye aranızda hic maddiyati konusmuyormusunuz?
    2. Şimdiden erkeklik yaptim herseyi aldım diyorsun geçmiş olsun keske yapmasaydın ben eşime bir tane altın takmadim çünkü durumum yoktu, erkek degilmiyim ben simdi? Bu kafalardan çıkıp eşine de bunu söylemelisin ha yok falan derse zaten seni sevmiyordur
    3. aylik giderini cok iyi detaylica hesaplayıp herseyden kısman gerekiyor, gercekten her anlamda herseyi minimuma indirmek zorundasın.
    4. kullanmadığın lüks eşyaların varsa kurtul sat borcun bir kısmını öde
    5. tek kişinin çalışması yetmez eşin de çalışsın bir maaşı komple borca yatırın ozaman ödenir rahatça

    borç yükü çok ağır kardeşim kaç yaşındasın bilmiyorum ama elalem ne der eşim ne der ailem ne der diye kendi akıl sağlığını deli etme, tek başına bu stresin altında kalmak çok ağır birsey, evlilik dediğin zor zamanda işte kendisini gösterir keşke en başından yok deseydin bazı şeyler için ama şimdi olmuş olan geriye iki kişi çalışıp borcu ödemek kaliyor




  • Sigara içiyor musun, günde kaç litre su tüketiyorsun?

  • Nafaka loading…
  • Ulpro kullanıcısına yanıt

    Hayır.

  • benim de o kadar borcum var. takmayın kafaya ödenir. hayat bu, öncelikle kabullenin. yalnız olmadığınızı Türk topraklarında yaşamın ağır bir bedeli olduğunu ve suçlunun bizler olmadığını idrak edin. hayatı inkar etmeyin. bir gün borçlarınız bitecek. bizzat kendinizin ve sahip olduğunuz yaşamın bir imkan olduğu aklınızdan çıkarmayın. sorunlarla yaşamayı öğrenmelisiniz ve bunun yolu dediğim gibi hayatı inkar etmekten vazgeçmekten geçiyor. borçlarınız, zor günleriniz, bunalımlarınız ve güzel günleriniz olacak. bu hayatın kendisi. kendinizi suçlamayın elinizden geleni yapıyorsunuz.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.