Şimdi Ara

YENi Fiat EGEA (ANA KONU PAYLASIMLAR BURADAN) (232. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11.413
Cevap
173
Favori
899.104
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
20 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 230231232233234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • aabidinnakka A kullanıcısına yanıt
    Bu kadar ince düşünmeye gerek yok hocam. Siz sedan alacaksınız değil mi. Hb yi boşverin ayrıca o pahalı zaten. Adamlar iki özellik koydu 4bin lira fiyat farkını bastı.

    Forum sitelerinde yazan yakıt değerlerinin bazıları yalan zaten. Kullanıcı kendini kandırıyor, uzun yolda kullanıp şehir içi diyenmi ararsın yada eğimli yolda kullanıp uzun yolda 3 gördüm mü ararsın yada benzinli araç ile şehir içi 5 gördümcüler falan filan.

    Fabrika verileri tabiri ilginç zaten. En düşük değerlere ulaşmak için kağnı gibi giderler ama 0-100 için basabildikleri kadar basarlar. Tabir-i caizse az yakar çok kaçar demek istiyorlar. Bu aracı katalogdan incelerken yakıt değerlerine hiç bakmadim bile motor seçeneklerini inceledim ve aldım. Sizde çok takilmayin hb sedan farkına falan. Kimileri hb nin daha ağır olmasını ncape gireceğine falan yordu, daha sağlam olduğuna falan ama bakalım beklemedeyiz girermi girmezmi.
    Siz sedan kırmızı lounge alın aracın keyfini çıkarın

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • sen öncelikle neden bu konuda vw ile fiatı karşılaştırma gayesine büründen onu açıkla.
    ardından ise ense traşın olmamış, düzelt öyle gel.
  • Kardeşim biz sana müşterilerini bilerek isteyerek kandıran asıl güvenilmez olan firmanın aracını niye kullanıyorsun diyor muyuz? Neymiş Fiat'a güvenilmezmiş. Git sen hilekar VW'ye güven. Fiat vaat ettikleriyle sundukları örtüşen buna göre de fiyat belirleyen bir firmadır. Evet alım gücümüze göre fiyatlar yüksektir ama diğer firmalar çok mu ucuz? Emsal araçların hepsi Fiat'tan 15-20 bin daha pahalı. Sen gitmiş almışsın diye, sırf g.t.müz VW'ye değsin diye 20 bin fazla mı verelim. Sen hiç aracınla servise girmedin herhalde. Maliyet ve hizmet kalitesini de yazsana bize. Aracı kimse keş almadı birçoğumuz sıfır faiz kredi kullandık. Birçok hesap yaptık. Bir arabaya 60-70 bin verebilen kimse senin aklına muhtaç değil.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: erka1907

    sen öncelikle neden bu konuda vw ile fiatı karşılaştırma gayesine büründen onu açıkla.
    ardından ise ense traşın olmamış, düzelt öyle gel.
    Sana bundan sonra cevap yok.

    Sana cevap vermek seni adam yerine koymak demek, ki bu benim hiç de istediğim birşey değil.

    Tüm sevimsizliğin,küstahlığınla başbaşa kal.

    Elveda aslan parçası



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Caesar_ -- 26 Ağustos 2016; 11:33:00 >
  • hala daha burda mısın sen?
    uza da ağzının payını alanlara +1 daha yazalım.
  • Bu usluplara gerek yok.Medenice tartışalım.
    Sanayi Devrimini İng. Başlattı ve Dünyayı sömürdü.
    Su an Otomobilde İng. Nerdeyse yok.
    Alman Otomobiller kaliteli eyvallah lafımız yok.Emisyon önemli değil benim için VW muhteşem araba lafım yok.
    Yalniz objektif olmakta fayda var.Dünya değişiyor,konsorsiyumlar markaları alıyor.Devamlı el değiştiriyor.Bugün TR birçok kişi Opel dışında muhtemelen Gm almaz.Opeli de Alman diye alıyor American olsa almaz.

    Dünya da az motor üreticisi var.Fiat,Reno,Psa,VW gibi
    Fiat in opel ile geliştirdiği ve dünyada kabul görmüş 1.3mjet motoru var.Efsane motor oldu.700,800 bin km gidebiliyor,az yakıyor,sorun çıkartmıyor.Çoğu firma ya direkt Psa motor kullanıyor ya da geliştirip kullanıyor.

    Simdi burada Fiat in efsane mjet motoru varken ve egeada mjet2 v e 120bg 320nm tork varken İtalya na güvenmem demek somut veriye dayanmıyor.
    Egea ncap girmez başka girip tek yıldız alır baska, eksiği vardır özellikle aksesuar vs

    Honda,Toyota yerli olmasına rağmen servis,yedek parca,fiyat,2. El değeri gibi Fiat,Reno olamadıysa onların eksikliğidir.Hyundai bilmiyorum.

    Ben 70 binmek varken 90 a benzer arabaya bineceksem,daha çok yakacaksam,yedek parca 3 kati olacaksa,2. El sıkıntı olacaksa çok da an lamı yok.

    Egea Hb 1.6 mjet 2 120bg varken gidip Polo mu alayim.Benim param yok.Olsa Egea da alırım,Vw alırım,Talisman da alırım.
    O para bandında bence en iyi araç Egea dir.Üstelik çoğu indirimli vs aldı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Merhaba arkadaslar
    2015 model 2016 subat cikisli 9350 km deki egea 1.6 multijet lounge hatasiz boyasiz gumus gri aracimi satiyorum. Ilgilenen olursa pm den yazabilir foto gonderebilirim ankara cankayadayim. Henuz malum siteye ilan koyamadim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi doktorx10 -- 26 Ağustos 2016; 19:25:12 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Üslup diyene bak, gözlerim yaşardı. Gel buraya milleti aşağıla, cevabını alınca da hadsizlik yap. Benim adamlığımı sorgulamak sana düşmez. Seni adam yerine koyup cevap yazdığımız için hata bizde kusura bakma. Evet senin gibileri yetiştirirken arada defolu çıkıyor böyle bu da bizim eksikliğimiz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu egea forumunda neden olumsuz eleştirilere bir saldırı var,
    İlk günden beri takip ediyorum ve sürekli aynı kişiler arasında ağız dalaşı var,
    Ben gecen hafta 2 günlük kullanımım oldu
    Hic memnun kalmadım, şuan 2000 model alman arabam var egea ile kıyaslamak saçma gelebilir ama, benim arabam kadar içeri ses alıyor, uzun yol tüketimi 5 litrenin altına inmedi klima kesinlikle yetersiz yada izolasyon da sıkıntı var, biz önde donarken arkada camları açalım piştik diyorlardı sürekli, tek beğendiğim yönü yola tutunuşu oldu, durum bu olunca aracımı değiştirmenin masraftan başka birşey olmadığını anladım (en azında egea ile)
    Herkese iyi geceler iyi forumlar,

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • PiSYaKiSiKLi34 kullanıcısına yanıt
    Kardeşim kimse eleştiriye bir şey demiyor. Biz de yeri gelince eleştiriyoruz. Hiçbirimizin iddiası "Bu araba mükemmeldir, daha iyisi yoktur." falan değil. Bu araç parasına göre iyidir diyoruz. Araç piyasasında yüzlerce tercih seçeneği var. Herkesin tercihi de kendine özeldir ve saygıyı hak eder. Burada bizim kızdığımız genel nokta arabayı denemeyi bırak bayide bile görmeden, bu araba beş para etmez, çöptür, alan enayidir vb. yaklaşımlarıdır. Burada ders vermeye,akıl vermeye, aşağılamaya kalkışanlara da iki satır yanıt yazmayalım mı? Sen denemişsin, tecrübelerini paylaşmışsın. Buna ne denebilir? Yalnız klima ile ilgili yazdıklarını ben hiç yaşamadım. Oldukça kuvvetli, araca yeten ve bayağı da serin üfleyen bir kliması var.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar Merhaba ;

    2016 Model bir Egea var firmamıza alınan. Araç daha yeni 1.3 Mjet olanı alacak veya almayı düşünenler varsa sormak istediği merak ettiği şeyleri inceler bakar yazarım. Konuda alan arkadaşlarda vardır yardımcı oluyordur gerçi ama herkesin test imkanı olamıyor veya aklına takılan ince sorular olabiliyor. Elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım.

    Kazasız belasız sürüşler. İyi forumlar
  • Egea da tam otomatik vites var mı arkadaşlar?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yargicc kullanıcısına yanıt
    Bilgi için çok teşekkürler ben aracı 2 ci el aldım 6 binde ondan dolayı sordum hatta noter sasırdı kasko bedeli bile çıkmamış filan dedi niye satıyorsunuz. Tanıdıktı sıkışmıştı neyse. Tekrar bilgi için saolun

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yargicc kullanıcısına yanıt
    Evet hocam ben sedan düşünüyorum, detaylara takılmadım ama neden böyle farklar var anlamsız geliyor, aynı araba nihayetinde. Farklılık üretim maliyeti demek çünkü.

    Lounge mantıklı ama beyazla kırmızı arasında kaldım, parayı toparlayınca renk kararını vereceğim.

    Huso hocam da doğru demiş. İş araba almakla bitmiyor. Servis yedek parça yürütme maliyeti de çok önemli. Bu konularda Fiat, renault ve hyundai ülkemizde ilk 3 sırada bence. Çok tercih edilmelerinin en büyük nedeni de bu.

    VW de çok satılıyor doğru hakkını yememek lazım. Ama doğuş otomotiv Türkiyedeki en büyük kiralama yöneticisi ve doğal olarak kendi otomobilini kiralatıyor, 3 yıl sonra da 2. el piyasasına sunuyor. Polo ve passatların çok satmasında bu gerçeklik de göz ardı edilmemeli. Fluance ve linea da kiralıkta çok gitti ama onların gerekçeleri yürütme maliyetlerinin düşüklüğü, yani gerekçe vw den farklı.

    Ww renodan iyi diyebilirsiniz ama bmw de vw den iyi, bentley de bmw den iyi. Yani bunun sonu yok. Önemli olan cebimdeki parayla alabileceğim en iyi araba. Bu da fiyat performans dengesi demek. Egea çok ucuz olmasa da bu dengeye sahip. Güzel donanımları var. Vw baz donanımda, astra sedanın en alttaki 2 donanımda usb okuyucu bile yok, bu da ayrı bir çelişki.

    Kısacası bütçe dışında kişisel tercihler ön plana çıkıyor, bu durumda da zevkler ve renkler tartışılmaz.

    Bence 2017 de egea ve megane sedan rekabeti yaşanacak. Yeni civic piyasaya hareket getirecek ama çok satılmayacak, mesea toyota corolla satışlarına ulaşmaz. Egea sw de sw severlere hitap edecek.

    Son olarak piyasadaki 1.6 dizeller arasında ufak bir araştıma yaptım. fiat 1.6 multijet, opel 1.6 cdi, renault 1.6 dci en iyileri gibi geliyor bana. Torkları aynı beygirlerde ufak faklılıklar var. Hepsi de süratli. Renonın motoru triger zincirli dğerleri kayışlı bu arada.

    Biraz ortaya karışık tarzında bir yazı oldu, kafa karıştırdıysam kusura bakmayın.

    Selamlar...




  • quote:

    Orijinalden alıntı: aabidinnakka

    Evet hocam ben sedan düşünüyorum, detaylara takılmadım ama neden böyle farklar var anlamsız geliyor, aynı araba nihayetinde. Farklılık üretim maliyeti demek çünkü.

    Lounge mantıklı ama beyazla kırmızı arasında kaldım, parayı toparlayınca renk kararını vereceğim.

    Huso hocam da doğru demiş. İş araba almakla bitmiyor. Servis yedek parça yürütme maliyeti de çok önemli. Bu konularda Fiat, renault ve hyundai ülkemizde ilk 3 sırada bence. Çok tercih edilmelerinin en büyük nedeni de bu.

    VW de çok satılıyor doğru hakkını yememek lazım. Ama doğuş otomotiv Türkiyedeki en büyük kiralama yöneticisi ve doğal olarak kendi otomobilini kiralatıyor, 3 yıl sonra da 2. el piyasasına sunuyor. Polo ve passatların çok satmasında bu gerçeklik de göz ardı edilmemeli. Fluance ve linea da kiralıkta çok gitti ama onların gerekçeleri yürütme maliyetlerinin düşüklüğü, yani gerekçe vw den farklı.

    Ww renodan iyi diyebilirsiniz ama bmw de vw den iyi, bentley de bmw den iyi. Yani bunun sonu yok. Önemli olan cebimdeki parayla alabileceğim en iyi araba. Bu da fiyat performans dengesi demek. Egea çok ucuz olmasa da bu dengeye sahip. Güzel donanımları var. Vw baz donanımda, astra sedanın en alttaki 2 donanımda usb okuyucu bile yok, bu da ayrı bir çelişki.

    Kısacası bütçe dışında kişisel tercihler ön plana çıkıyor, bu durumda da zevkler ve renkler tartışılmaz.

    Bence 2017 de egea ve megane sedan rekabeti yaşanacak. Yeni civic piyasaya hareket getirecek ama çok satılmayacak, mesea toyota corolla satışlarına ulaşmaz. Egea sw de sw severlere hitap edecek.

    Son olarak piyasadaki 1.6 dizeller arasında ufak bir araştıma yaptım. fiat 1.6 multijet, opel 1.6 cdi, renault 1.6 dci en iyileri gibi geliyor bana. Torkları aynı beygirlerde ufak faklılıklar var. Hepsi de süratli. Renonın motoru triger zincirli dğerleri kayışlı bu arada.

    Biraz ortaya karışık tarzında bir yazı oldu, kafa karıştırdıysam kusura bakmayın.

    Selamlar...

    Neyin rekabetınden bahsediyorsunuz arkadaşlar megane guvenlıgı oldukca yuksek yeterlı puanlar almıs ncapte. Egea ise teste giremedi korkudan. Zaten yurt dısında satamadıkları için bizde 70 lik araba filo indirimiyle 62.500 tlye galericilere dusmus durumda Egea bazında. Zaten yurt dısı satış rakamlarına bakınca avrupada hiç satmıyor adamlar elde kaldı egealar artk sizlere kakalıyorlar hayırlı ugurlu olsun... 70 lira veripte ncape girmemiş araba almaya ne gerek var? Hİç mi kendınızın ailenizin sağlığını dusunmuyorsunuz? Yolda uyuklasan araba yana kaysa yol dısına cıkıp bi agaca vursan aynı parayı verdıgın bi arabadan burnu kanamadan cıkarsın diğerinden omur boyu tekerlekli sandalyeye mahkum cıkarsın olayın ozu bu ama nedense anlamak istemiyor kimse. Sonra burda dogru laf ettik diye egea dusmanı diyorlar. Ben egea ile ilgili konusmuyorum guvenlıkle ilgili konusuyorum biraz anlamaya calısın beyın varsa tabiki ha yoksa zaten tartışmayalım benı yormasın bu konuda bazı msj kasma meraklısı arkadaşlar. (Lafım alıntı yaptıgım arkadasa değil)




  • bu arada alıntı yaptıgımız arkadasta fake hesap galıba egea satış temsilcisi cıktı buda ıyımı? Turkcelle anlaşmalı hat actırıp burda fake hesapta kasmaya basladılar ya sabır
  • Bi arkkadas avrupada satışları yazmıs eline saglık
    https://forum.donanimhaber.com/m_119738629//tm.htm

    Tiponun kac tane sattıgı bellı oda italyada ucuz oldugu için satılmış 15. sırada masallah.. DAndık arabaları Turkıyeye kakaladılar yıne. Eskı kasa arabalar bile egeadan daha cok satmış ilk 6 ayda avrupada. Yenı arabalar 2-3 ay içerisinde cıkacak o zaman tipo yanı egea nın sıralamada kacınca olacagından haberiniz var mı? Avrupalı almıyor bu aracı anca sizler alıyorsunuz :D
  • shifisitert S kullanıcısına yanıt
    Sayın Hocam,

    Ben düşüncelerimi yazdım. Sen de kendi düşüncelerini yaz. Yok satış temsilcisi falan böyle sözlere gerek yok. Benim gibi düşünüyorsan doğrusun, değilse satış temsilcisisin demek ne kadar akılcı?

    Fluance de avrupada satılmadı ama ülkemizde çok da güzel satış rakamları elde etti. Bu arada, çok satılması ayrı birşey çok iyi araba olması ayrı, eğer çok satılmak bir arabayı iyi yapsa en iyi 4x4 ün duster olması gerekirdi. Avrupada tiponun satmaması ne onu kötü yapar nede Türkiyede egeanın çok satması onu süper araba yapar. Herkesin alış nedenleri farklı. Symbol hep ilk sıralarda ona bakarsan, kimse en iyi araba sembol demez ama pratik ucuz tamiri ve parcası uygun araba der. Benim arabam egea değil zaten ama almayı düşünüyorum. Megane sedan çıksın ona da bakacağım. Fiyatı uygun olursa o da radarıma girebilir. Takım tutar gibi marka tutmayalım lütfen. Bildiğimizi gördüğümüzü yazalım. Ben deneme sürüşünü yapmadığım araba hakkında hatta uzun süre kullanmadığım araba hakkında kesin konuşmaktan çekinirim çünkü hepsi emek ürünü, emeğe saygısızlık etmekten korkarım.

    Bir firmadaki mühendis ya da tarasırımcısı ayrılıyor öbüründe çalışmaya başlıyor. Yani bir firmanın çalışanları akıllı diğerlieri kötü gibi bir düşünce doğru olamaz. Biz neyin daha iyi ya da kötü olmasından bahsediyorz, hepsinin prensibi aynı, hedef kitle. Mercedes fakire araba satmayı planlamıyor, fiat da çok zengine. Çok zengin için lanciası ferrarisi maseratisi var zaten. Wv de daha ucuzu seat , renault dacia olarak satıyor.

    Güvenliğe gelince, mercedes bmw volvo en güenliler zaten. Kimse aksini demiyor. O zaman vw alan da hata ediyor çünkü bu markaları alması daha mantıklı güvenlik açısındam. Yani bunun sonu yok. Fiat korktu ncap a teste sokmadı dersek hata ederiz cünkü ncap kendi teste sokacağı arabayı seciyor. Girse kaç yıldız alır bilmem ama bunu girince konuşalım. Ncap test yapacam derse fiat aman yapma demez. Bunu vw de demez reno da demez.

    Burda arabaları ve özelliklerini saygı ve sevgi çercevesinde incitici olmadan yazalım lütfen, germeyelim gerilmeyelim. Bilgimizi arttıralım.

    Saygı ve selamlar




  • quote:

    Orijinalden alıntı: aabidinnakka

    Sayın Hocam,

    Ben düşüncelerimi yazdım. Sen de kendi düşüncelerini yaz. Yok satış temsilcisi falan böyle sözlere gerek yok. Benim gibi düşünüyorsan doğrusun, değilse satış temsilcisisin demek ne kadar akılcı?

    Fluance de avrupada satılmadı ama ülkemizde çok da güzel satış rakamları elde etti. Bu arada, çok satılması ayrı birşey çok iyi araba olması ayrı, eğer çok satılmak bir arabayı iyi yapsa en iyi 4x4 ün duster olması gerekirdi. Avrupada tiponun satmaması ne onu kötü yapar nede Türkiyede egeanın çok satması onu süper araba yapar. Herkesin alış nedenleri farklı. Symbol hep ilk sıralarda ona bakarsan, kimse en iyi araba sembol demez ama pratik ucuz tamiri ve parcası uygun araba der. Benim arabam egea değil zaten ama almayı düşünüyorum. Megane sedan çıksın ona da bakacağım. Fiyatı uygun olursa o da radarıma girebilir. Takım tutar gibi marka tutmayalım lütfen. Bildiğimizi gördüğümüzü yazalım. Ben deneme sürüşünü yapmadığım araba hakkında hatta uzun süre kullanmadığım araba hakkında kesin konuşmaktan çekinirim çünkü hepsi emek ürünü, emeğe saygısızlık etmekten korkarım.

    Bir firmadaki mühendis ya da tarasırımcısı ayrılıyor öbüründe çalışmaya başlıyor. Yani bir firmanın çalışanları akıllı diğerlieri kötü gibi bir düşünce doğru olamaz. Biz neyin daha iyi ya da kötü olmasından bahsediyorz, hepsinin prensibi aynı, hedef kitle. Mercedes fakire araba satmayı planlamıyor, fiat da çok zengine. Çok zengin için lanciası ferrarisi maseratisi var zaten. Wv de daha ucuzu seat , renault dacia olarak satıyor.

    Güvenliğe gelince, mercedes bmw volvo en güenliler zaten. Kimse aksini demiyor. O zaman vw alan da hata ediyor çünkü bu markaları alması daha mantıklı güvenlik açısındam. Yani bunun sonu yok. Fiat korktu ncap a teste sokmadı dersek hata ederiz cünkü ncap kendi teste sokacağı arabayı seciyor. Girse kaç yıldız alır bilmem ama bunu girince konuşalım. Ncap test yapacam derse fiat aman yapma demez. Bunu vw de demez reno da demez.

    Burda arabaları ve özelliklerini saygı ve sevgi çercevesinde incitici olmadan yazalım lütfen, germeyelim gerilmeyelim. Bilgimizi arttıralım.

    Saygı ve selamlar



    hayır 13 mesajınız oldugunuzu gorunce oyle zannetttigimi demek ıstedım. Cunku konuyu takıp edersenız burda komedyen bıcok satış temsılcısı mevcut. Millete kufredıp uzakalastırma alıp sonra da sureklı yenı nıckelrle hesap acıyorlar o nedenle..
    Diğer konuya gelelim siz tercıhınızde parcası bol ucuz arac mı tercih eeceksınız? Yoksa guvenli bir arac olup sakat kalmak yarıne burnu kanamadan arabadan cıkan kişi olmayı mı tercih edersınız?




  • cLk kullanıcısına yanıt
    1.6 Benzinli versiyonunda tam otomatik vites var evet.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 230231232233234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.