Şimdi Ara

YENİ FİAT FİORİNO COMBİ (5. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
231
Cevap
2
Favori
176.756
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bencede bekleyelim ve görelim en iyi testi vatandaş yapacaktır....
  • Fiorino'nun beklenen tüm camlı ve arka bagaj kapağı yukarı açılır versiyonu piyasaya düştü..Sadece Dynamic donanımıyla satışa sunulan modelde bu tip bir araç için azımsanamayacak kadar özellik bir arada bulunuyor..Stil paketin(Park sensörü,önsis farları,15alaşım jant,mp3'lü cd çalar) dahil olduğu donanım seviyesi için 27.450 ytl fiyat istediler..Araçta şimdiye kadar yorum yapan arkadaşların belirttiklerinin aksine bir çok özellik mevcut..Öncelikle makas kullanımaması büyük bir avantaj..Abs,Ebd,4 hava yastığı,Klima sürücü tarafı sürgülü kapı,elektrikli ayna gibi çağımız otomobillerinin nacizane özellekleri bir arada sunulmuş..Fiyat üzerinde sıkı bir pazarlıkla az da olsa oynama yapmak mümkün diye düşünüyorum..Haftaya Cumartesi test sürüşüne gideceğim bakalım benden A+ alabilecek mi??
  • bununda fiyatı doblo gibi çıktıkça çıkıyor.
  • arkadaşlar sanırım van modelinde olan çoğu özellik combi'de de var ama opsiyonel olarak
    bunun nedenini ben de anlamış değilim
    belki bazı arkadaşalrın da dediği gibi araç otomobil olarak sunulacağı için ekstradan camalr ve koltuklar monte edilmiş ve bu da maliyetleri artırmış oalbilir.
    dolayısıyla sis lambası;cd-mp3 çalar gibi ekstralar stil paketiyle alınabiliyor.
    fakat anlamadığım bir husus da şu;az önce fiat.com.tr'den baktığımda 4 havayastığının combi dynamic modelinde standart olduğunu yazıyordu ama donanım tablosunu açtığımda havayastıklarının da havayastığı paketi ile alınabildiğini gördüm;ve bi anlama veremedim
    abs+ebd,klima standart;havayastığı opsiyonel...


     YENİ FİAT FİORİNO COMBİ




  • ayrıca van modelinde yer alan "Fiorino Turuncusu"rengi kombide yok.
    gerçekten Tofaş'ı anlamak güç !
  • Fiorino Combi' yle ilgili yaptığım uzun süreli bir araştırma vardı. Aracı gidip göremediğim halde internet üzerinden yabancı ve türkçe kaynaklardan bilgiler topladım. Sizlerle paylaşmak isterim.

    Fiorino Combi Dynamic versiyonla, 28.300 YTL fiyatla piyasaya sürüldü. 75 Hp güce sahip 1.3 Multijet Common Rail, sıralı 4 silindirli dizel motor kullanılıyor. Aracın boş ağırlığı 1190 kg. Aracın boyutlarına gelince, uzunluğu 3.86m, genişliği 1.71m, yüksekliği 1.72m ve aks mesafesi de 2.51m.
    Fiorino'ya az önce bahsettiğim 1.3 Multijet motor açıkçası cuk diye oturmuş. Fabrika verilerine göre şehirlerarası yolda 100km'de 3.9l, şehiriçinde 100km'de 5.9 ve ortalama 100km'de 4.6l eurodiesel yakıt tüketiyor. Gerçekten etkileyici. Bu demek oluyor ki Fiorino Combi ortalama süratte 45 litrelik deposuyla 980 kilometreye yakın yol alabiliyor. Tabi bu tutumlu motor aracın performansını gölgeleyebiliyor, aracın maksimum hızı fabrika değerlerine göre 155 km/s. Multijet motor maksimum 190Nm torka ulaşırken Fiorino'nun frenleri bir Fiat klasiği olarak önde hava kanallı disk ve arkada kampana olarak yerleştirilmiş. Fiorino'da sağda ve solda olmak üzere iki sürgülü yan kapı standart olarak sunuluyor. Bagaj arka kapısı Fiorino Combi modeli olduğundan tabi ki yukarı açılıyor.

    [Fiorino'da birçok konfor ekipmanı bir araya getirilmiş.Yükseklik ve bel ayarlı sürücü koltuğu standart donanımda. Bir dizüstü bilgisayarın sığabileceği devasa bir torpidosu var. Sürücü koltuğu kol dayanağı, kapı panellerinde fonksiyonel bardak tutucular gibi donanımlar esirgenmemiş. Arka koltuklar tek parça halinde katlanabiliyorlar. Uzaktan kumandalı merkezi kilit, elektrikli camlar, yükseklik ve derinlik ayarlı direksiyon simidi, elektrikli buğu çözücülü dış dikiz aynaları, klima, yol bilgisayarı, ön far yükseklik ayarı, immobilizer ve 12V ilave elektrik çıkışı standart donanımın içerisinde. Burada dikkati direksiyon simidinin yükseklik ve derinlik ayarlı ve dış dikiz aynalarının elektrikli ve buğu çözücülü olması hemen dikkat çekiyor. Anlaşılan Fiat Fiorino Combi kullanıcısına donanım açısından pek sorun yaratmayacak. Ses sistemi hakkında pek bilgimiz yok yalnızca Radyo-CD çaların standart olduğunu biliyoruz.
    Güvenlik konusunda da Fiorino Combi piyasaya iddialı girenlerden. EBD destekli dört sensörlü ABS fren sistemine sahip olan Fiorino Combi'de dört hava yastığı da standart donanımda(Sürücü, yolcu ve yan hava yastıkları). Yine bir Fiat klasiği FPS yangın önleme sistemi de standart.

    Fiat bazı opsiyonel paketler de sunuyor kullanıcılara:
    Stil Paketi: Tavan rayları, alaşımlı jantlar, ön sis farları, arka tamponda sesli park yardım sistemi, MP3'lü radyo-CD.

    Linea'dan bildiğimiz Blue&Me, USB çıkışı, deri direksiyon ve direksiyon üzerinde çalıştırma kumandası opsiyonel olarak sunuluyor.

    Ve bir sürpriz daha, Fiat Comfort Matic vitesi de opsiyonel donanıma eklemiş. Manuel ve ototmatik modlarda kullanılabilen bu vites kullanışlı olacak mı merak ediyorum doğrusu.

     YENİ FİAT FİORİNO COMBİ


     YENİ FİAT FİORİNO COMBİ


     YENİ FİAT FİORİNO COMBİ


     YENİ FİAT FİORİNO COMBİ



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cemturkozz -- 30 Haziran 2008; 11:56:28 >




  • Evet, Fiorino Combi renk skalasında Fiorino Turuncusu rengi yok. Bu gerçekten anlaşılmaz. Renkleri veriyorum:

    Pastel Renkler

    249 Beyaz
    199 Karmen Kırmızısı
    479 Boğaziçi Mavisi
    228 Fildişi


    Metalik Renkler

    632 Metalik Siyah
    487 Gece Mavisi
    612 Mistik Gri
    163 Bolero Kırmızısı
    261 Çöl Gri
    355 Fiorino Yeşili
  • arkadaşlar bunun ocak temmuz pul ücreti ne kadardır. 2004 doblo vip kullanıyorum sadece vergiden dolayı dobloyu değiştirmek istiyorum....
  • Merhaba arkadaşlar Fiorino camli olarak 2 hafta önce falan aldım 1,3 75 hp klima,6 hava yastiği,park sensoru,mp3 çalar,Blue&me(Bluetoot olan telefonlarda araç kiti),Usb direk bağlanti,elektirikli aynalar,deri direksiyon ve vites,direksiyondan kumanda Vs özellikleri mevcut 1 tanede resim koymak istedim arabadan memnunum tek kötü yani daha önceki arabam dobloydu ve 1.9 motordu yanin bununla arasında cok fark var ama Biraz kullaninnca aratmıyor dobloyu.


     YENİ FİAT FİORİNO COMBİ


    Not: arkadaşlar arabayi aldiğim gibi film Çektirdim ve arka sürgülü kapi ve ön kapı arasindaki boşluğa Şerit bant çektirdim tipki arka kelebek camin orada oldugu gibi ve böylece güzel bir araba ortaya cıktı :d



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gunayaydin -- 9 Temmuz 2008; 1:10:36 >




  • Bu donanımla fiyat ne oldu.
  • Fiyat Konusunda akla gelen gibi fazla bir fiyat değil 26Bin YTlden başliyor ev istediğiniz opsiyonlara göre değişiyor.
  • Ben sizin aracınızın bu donanımla kaça geldiğini merak ettim.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: gunayaydin

    Merhaba arkadaşlar Fiorino camli olarak 2 hafta önce falan aldım 1,3 75 hp klima,6 hava yastiği,park sensoru,mp3 çalar,Blue&me(Bluetoot olan telefonlarda araç kiti),Usb direk bağlanti,elektirikli aynalar,deri direksiyon ve vites,direksiyondan kumanda Vs özellikleri mevcut 1 tanede resim koymak istedim arabadan memnunum tek kötü yani daha önceki arabam dobloydu ve 1.9 motordu yanin bununla arasında cok fark var ama Biraz kullaninnca aratmıyor dobloyu.


     YENİ FİAT FİORİNO COMBİ


    Not: arkadaşlar arabayi aldiğim gibi film Çektirdim ve arka sürgülü kapi ve ön kapı arasindaki boşluğa Şerit bant çektirdim tipki arka kelebek camin orada oldugu gibi ve böylece güzel bir araba ortaya cıktı :d


    HAYIRLI OLSUN ARKADAŞIM,GÜLE GÜLE KULLAN.DOBLO JTD KULLANMAK AYRICALIK .BU MOTORU EĞER FİYAT KOYSAYDI FİORİNOYU KİMSE ZAPTEDEMEZDİ.




  • szn foto cıkmıyor onu düzeltebilir misiniz?
  • Bugün ayırttık gerçekten güzel araba
  • Arkadaşlar hız denemesi yapan var mı arabayla ?
  •  YENİ FİAT FİORİNO COMBİ


    Resmin görünmesi için yardımcı oldum.

    Bende gidip inceledim arabayı fakat yukarda resimde görülen araba ruhsatta 4 kişilik olarak geçiyor.

    Yani biraz küçük.

    Arka koltuklar rahat değil arka koltuklarda yolculuk etmek tam bir eziyet.

    4 kişilik aileler için ideal olabilir ama kalabalık aileler için pek uygun değil.

    Aracın yeni olması nedeni ile kronik sorunu varmı buda belli değil.

    Motor herkesin tanıdığı bildiği ve bir çok ödül almış multijet motor.

    Keşke bunun 90 Bg olan seçeneğinide getirseler.

    Uzmanların yaptığı yorumlarda virajlara kontrollü girilmesini tavsiye ediyorlar.




  • ebu computer' a cevap

    1-Tüm binek 5 kişilik arabaların ruhsatında 4 kişilik yazar!!!

    mesela benimkinde öyle c-max sürüyorum

    2- "Arka koltuklar rahat değil arka koltuklarda yolculuk etmek tam bir eziyet.

    4 kişilik aileler için ideal olabilir ama kalabalık aileler için pek uygun değil."

    Burada da bir çelişki var hem rahat değil diyorsunuz (muhtemelen kastetiğiniz konfor -koltuk ve süspansiyon-) hem de 4 kişlik aileler için uygun kalabalık

    aileler için değil diyorsunuz, ne yani 4 kişi olunca rahatsız olan koltuklar rahat mı oluyor? konfor düzeyimi artıyor?, yada 4 kişillik aileler için eziyet ideal

    mi oluyor?
  • günayaydın dostum öncelikle Fiorinon hayırlı olsun.Sana iki sorum olacak.

    Ben Fiorinonun Cargo versiyonunu test ettim fakat çok zıplıyordu hoşuma gitmedi.Ancak bana denen Combi ve Combimix versiyonlarında süspansiyonların Cargo versiyonuna göre daha yumuşatılmış olduğu söylendi.

    Bundan önce Doblo kullanıyormuşsun peki doblodan dahamı konforlu Fiorino.

    Senin bu konuda fikrin nedir senin Fiorinoda rahatsız edici bi zıplama varmı.Teşekkürler.

    İnşallah süspansiyon yumuşatılması konusunda bayii işkembeden sallamamıştır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hakan Gürsu -- 18 Temmuz 2008; 16:01:45 >
  • arkadaşlar combimixlerde mp3 çalar var mı ?
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.