Şimdi Ara

Yeni Fiesta 1.25 Lpg Dönüşüm (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
40
Cevap
1
Favori
41.803
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • up
  • Konu baya eskilerden hortlamış:)Arkadaşlar ben de fiesta 2011 1.25i trend benzinli almayı düşünüyorum.Öneriniz nedir?Alsak mı acaba?Çok yakar performasn alınmaz gibime geliyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iambilisimci -- 15 Kasım 2013; 13:11:32 >
  • güncell

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşlar sizinde muhakkak sorularınıza cevap bulacak 2011 model 1,25 fiestamın tüp macerasını anlatmak istiyorum.

    aracımı gecen ay 30 bin km aldım.2011 model 1,25 my fiesta.aracım benzınde ortalama 6.7 lt yakıt tüketimi vardı.aynı aracın trend modeline arkadaşım atiker taktırdı ve yakıtı 19 20 kuruş civarına düştü ve bende taktırmak istedim.nitekim araştırmalarım sonucunda fiyat olarak 1200 tl ye bi atiker takan yer ile anlaştım.tüp bir günde takılacağı söylendı.arabamı akşam üstü 5 gibi almaya gittiğimde aracımın gizli gaz yaptığını ve gazı alamadıklarını söylediler.bende çok fazla anlamadığım için ertesi günü almamda sakınca olmadığını söyledim.ertesi günü aracı aldım.yaklaşık 50 km gittikten sonra aracımın ön tarafından hafif bir duman yukseldıgını farkettım.hemen aracı stop edip kaputu actıgımda suyun hıc olmadıgını farkettım.tekrar suyu doldurup devam ettim.10 km sonra tekrar durup suyunu kontrol ettim ve fulledıgım suyun yarıya dustugunu gordum.alttan suyu damla damla akıtıyordu.vaktım olmadıgı ıcın ertesi günü aracı tup taktırdıgım yere goturdum.onlarda işin içinden cıkamadı.arabayı o gün içinde ford servisine götürdük.ve yaklaaşık aracım 8 gündür ford servisinde.su kaynatmış.conta yakmıs gıbı seyler soyledıler.sılındır ın ıcıne gırmedıler sanırım termostat değişmiş.sıfır termostat yurt dısından gelıyormuş.yarın aracımı teslım alacagım ford bayınden.

    atiker taktırmayın demıyorum çünkü;

    babamda 2001 hyundaı accent modelınde sorunsuz
    arkadasımın 1.25 2011 fiestasında sorunsuz çalışıyor.

    problemın tam olarak nerden kaynakladıgını benden anlamadım ama atikerle ilgisinin olmadıgını dusunuyorum.belki takan ustalar bıkac seyı eksık yapmıs olabılırler.

    yorumlarınızı bekliyorum teşekkürler

    izmirde yaşanmıştır bu arada arkadaşlar bunlar.




  • Bence bunları yaşamanıza sebeb olan montajı yapan firma



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ajf39 -- 10 Ağustos 2015; 8:13:00 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • UP
  • Bugun aracimi Atiker bayisine teslim ettim. Obd li sistem atiker lpg donusumu yapilacak. Aksamina surecegim bakalim yorumlarimi bir iki gun icinde buradan aktaririm.
    Ayda 2000km den fazla yapmaya baslayinca lpg benim icin kacinilmaz oldu. Umarim pisman olmam.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İlk izlenimlerim gercekten cok iyi. Performans kaybini hissetmedim belki cok cok az vardir ama psikolojik de olabilir :) takan usta belki 200 tane fiestaya takmisimdir dedi. Uzun donem tecrubelerimi yine aktaracagim. 1000 km bakimina girdikten sonra tekrar yazarim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • dbakici D kullanıcısına yanıt
    Hangi kiti na kadara taktırdınız ? Atiker obd li gold sistem su an baya popüler sanki..
  • Atiker' in 4 silindirli motorlar için olan OBD' li kitini taktırdım. 1400 TL fiyat üzerinden bir miktar indirim ile montaj yaptırdım.
    OBD olduğu için yol bilgisayarındaki anlık ve ortalama yakıt tüketimi LPG' de tükettiğim miktarı gösteriyor bu da daha otogaz almadan tüketim değerleri hakkında fikir veriyor (Yüzde 3 gibi bir sapma ile doğru çıktı)
    Yaklaşık 400km yol yaptım. Fakat bu 400 içinde yine yaklaşık 50 kilometresi çok kısa mesafe (ortalamayı epey arttırdı) olduğu için biraz yüksek çıktı.
    6.7 lt LPG tüketimi olmuş aracımın. Bu da 2.22TL/lt fiyattan hesaplarsak 14,87TL/100km gibi bir rakam çıkıyor ki bu bile benim için benzine oranla neredeyse yarı yarıya bir tasarruf demek.
    Rutin işime gidip gelmeye başladığım zaman ortalamayı sıfırlamıştım. Şimdi ise 5.8 gösteriyor, fixlenmiş gibi oldu. Bakalım henüz yeniden lpg almadım ancak bu da görünen o ki (sapması ile birlikte 5,97lt yaksa)13.26TL/100km gibi bir rakam çıkacak.

    Bu değerleri lpg almaya devam ettikçe kontrol edeceğim. Bir farklılık olursa buradan yazmaya devam ederim.

    Bu arada 1000km dolduktan sonra ilk bakım için çağırdılar. Bakımda ne yapacaklar onu da yorumlarıma eklerim.

    Sonuç olarak aracım ile yaptığım onca km'yi benzin ile yaptığım için şimdilik pişmanım, keşke daha önce taktırsaymışım diyorum( hele ki son benzin zamlarından sonra fiyatları düşünecek olursak).

    Not: Araçta şimdiye kadar en ufak bir gaz kokusu almadım, ne içinde ne de dışında. Sanıyorum bunu OBD' ye borçluyum. Anladığım kadarıyla OBD yakıt karışımını sürekli optimize ederek en iyi şekilde yanmasını sağlıyor (ne zengin ne de fakir karışım olmuyor).

    Ekleme : Sanıyorum yol bilgisayarındaki %3 lük sapma da motor çalıştığı zaman benzinden lpg'ye geçene kadar aradaki sürede daha az yakıt tüketiyor olması. Emin değilim ama.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dbakici -- 13 Ekim 2016; 11:13:44 >




  • Hocam merhabalar, öncelikle paylaştığınız bilgiler için minnettarım. Son yaptığınız ölçümlere göre benzin ve lpg tl/100km şeklinde bilgi verebilir misiniz? Biz de LPG'siz bir 1.25 fiesta almayı düşünüyoruz ancak şu lpg'den çok çektim ben, sıcak da bakmıyorum açıkçası ama yılda 15000km yapıyorum, ne kadar sürede kendini amorti eder lpg bütün dönüşüm işlemleriyle beraber, onu hesap etmek istedim. Tekrar teşekkürler



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erdi_arikan -- 21 Ekim 2016; 8:59:04 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: erdi_arikan

    Hocam merhabalar, öncelikle paylaştığınız bilgiler için minnettarım. Son yaptığınız ölçümlere göre benzin ve lpg tl/100km şeklinde bilgi verebilir misiniz? Biz de LPG'siz bir 1.25 fiesta almayı düşünüyoruz ancak şu lpg'den çok çektim ben, sıcak da bakmıyorum açıkçası ama yılda 15000km yapıyorum, ne kadar sürede kendini amorti eder lpg bütün dönüşüm işlemleriyle beraber, onu hesap etmek istedim. Tekrar teşekkürler

    Selamlar,

    Yarın itibariyle 1 ayı doldurmuş olacağım. Bu dönemde toplamda 2000 km den fazla yol yaptım.
    Öncelikle yukarıda verdiğim bazı bilgileri düzeltmek istiyorum çünkü bir kısmında yanılmışım :)

    OBD' li olmasına rağmen yol bilgisayarımın anlık tüketimi hala benzini gösteriyormuş :) (Sanırım ilk depo ile ortalama çok az yaktığım için değerler birbirine yakın çıktı.)
    Şimdiki çarpan ise 1.13 diyebiliriz. Yani yol bilgisayarım 6.5 lt/100km gösteriyorken gerçekte tükettiğim lpg miktarı 7,3 lt/100km diyebiliriz. Bu da 2,25TL/lt den 16-17 TL gibi bir rakam yapıyor. Gerçekte yaktığım ise bu kullanım ile kabaca 18 TL/100km civarı.

    Daha kaba bir hesap ile depo 62 TL civarına doluyor, 400 km ye yakın yol gidiyorum. (min 380 km gitmişliğim var.)

    Benzinde kullanımda min. 25 TL/100 km yakıyordu. Burada tutunmak mümkün değil tabi, 28-29 TL gibi bir ortalama düşünebilirsin benzin için de.

    Sana gelecek olursak motordan performans beklemiyorsan, az yaksın çok kaçsın istiyorsan, hala fiesta kasayı değiştirmemiş olduğu için tercih edebilirsin.
    Atiker ile şimdilik herhangi bir problem yaşamadım. Tekleme, gaz yememe, stop etme vs. gibi sıkıntılara şimdilik hiç rastlamadım. Uzun dönemde yine yorumlarımı yazacağım.




  • 2014 fiesta trend 1.25 icin istanbulda anadolu yakasinda lpg taktirmak icin iyi bir usta tavsiyesi olan var midir

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba arkadaşlar bende 2001 1.25 fiesta ghia var ve ben de benzinin 5 tlyi gecmesinden dolayi lpg taktirmayi dusunuyorum.yalniz aklima takilan bisey var acaba performansta bir sorun yasarmiyim cunku su an arac 5 kisi iken bile ciddi bir yokusta sorunsuz cikiyor yavas ama sorunsuz cikiyor. Hangi marka onerileriniz vardir yarsimci olursaniz sevinirim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • jorci35 kullanıcısına yanıt
    hayırlı günler
    ford fisetaya sorunsuz kullanabileceginiz
    Her araca uygun fiatlarda kit PRİNS Technomax & PRİNS Silverline
  • Konuyu hortlatmak gibi olmasın ama bende bugün Fiesta 1.25 trend x 2017 alarak aranıza katıldım eğer 1.25 motora lpg taktıran varsa performans filan nasıl oluyor hangi marka taktırdı aracın normal taktırmadanki performansı nasıl bilgi verebilir mi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba Arkadaşlar :) 2015 model trend x Fiesta m oldu 5 ay kadar önce aracı almadan bi çok forumda yorumlyarı okudum araştırdım motor performans olayı tamamen kişisel ve kalıplaşmış cümlelerden ibaret o yüzden eğr imkanınız varsa bizzat binip deneyebilirsiniz
    şahsen ben 190 KM hız yaptım belk daha zorlasam az daha giderdi :) gelelil LPG oluyına aracı aldıktan hemen sonra araştırmalara başladım Atiker Grand ODBII kit taktırdım aslında aracın motoru eski versiyon Kitlerede uyumlu ama az fiyat farkı oluşu Grand modeline yöneltti ve şuan oldukça memnunum Km de LPG litre fiyatına göre değişiklik göstersede 15 -19 kuruş uzun yolda Max 23 kuruş şehir içi tüketim yakalıyorum AYrıca Araç İkinci elde Fiyatları çok düşük yazanlar var anlamıyorum piyasa sürekli yükselirken kaldıkı 2000 model arabalar 20-25 Bin ederken sıfıra yakın Fiestaların piyasa fiyatlırnı yükseltmek lazım :) Çünkü araba gayet kullanışlı konforlu kaliteli alacak arkadaşlara tavsiye ediyorum




  • iyi günler
    lpg size %45 net bir tasarruf sağlayacaktır iyi bir marka isterseniz oem markanız olan landirenzo sizi memnun edecektir tabi iyi bir montajda çok önemlidir memnun kalırsınız



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OPEL OPAN LANDİRENZO -- 22 Ağustos 2017; 15:45:23 >
  • 2021 Türkiye'sinde 2017 Fiesta 1.25 Fiesta'ya hangi marka ve kit tercih edebiliriz? Kullanıcı deneyimleriniz ne doğrultuda? Her ne kadar benzin-lpg fiyatları yakınlaşmış olsa da, yıllık ortalama 20 bin km yol yapınca, illa ki LPG daha uyguna geliyor.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Vanosfer

    2021 Türkiye'sinde 2017 Fiesta 1.25 Fiesta'ya hangi marka ve kit tercih edebiliriz? Kullanıcı deneyimleriniz ne doğrultuda? Her ne kadar benzin-lpg fiyatları yakınlaşmış olsa da, yıllık ortalama 20 bin km yol yapınca, illa ki LPG daha uyguna geliyor.

    Baldızın 2011 1.25 fiestasına 2016da 80bin km'deyken atiker gold sistemi taktırdık. Araç şu anda 146bin km'de. Peryodik bakım dışında hiç bir masrafı olmadı bize. Arada kullanıyorum aracı gaz-benzin arasında fark var mı diye özellikle deniyorum, benzinde nasıl gidiyorsa aynı şekilde de gazda gidiyor.

    Yol bilgisayarında 6.5 lt benzin tüketimi gösterirken lpg pompa hesabına göre 7.8~8lt civarında gaz tüketimi oluyor 100km'de.

    Şu anki fiyatlarla hesaplandıgında

    benzin:50.7krş

    lpg:36krş


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.