Şimdi Ara

Yeni fizik induksiyon sorularm

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
304
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj




  • Up

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Forlan7

    Up

    1.soru:Çubuk hep hızlanıyor,B.V.L formülüne göre v artıyorsa emk da artar yani kond. yükü artar.Yön bulma kuralına göre avuç içi + yı dışı - yi gösterir ki bu durumda K ucu + l ucu - olur.K x ile L de y ile bağlantılı olduğundan X=+ Y=- oldu.Kondansatör enercisi 1/2.C.V.V idi yük artarsa V artar(C sabit) bu sayede de enerji artar

    2.soru:Cismin üstü w hızıyla dönerken aşağısında bir hız yok yani ortalama hızı alman gerekir o da (w+0)/2 den w/2 geliyor. normal formül bvl idi ama v=w.l yazabilirsin.w=w/2 yaptık. böylece formül 1/2.B.w.l.l oldu(bu kalıptır) w da 2.pi.frekans olduğu için 2 ile 1/2 gider ve A şıkkı olur.

    3.soru:Y yönünde haretket ind. akımını etkilemez çünkü x eksenindeki uzaklık alınır manyetik alan vb. için. +x yönüne gidersen telin etki ettiği manyetik alan azalır çünkü uzaklık artar,tel bunu arttırmak için 2 yönünde oluşturur.(Manyetik alanı aşağı yapmaya çalışıyor çünkü telin etkisi aşağı doğru,bir nevi destekliyor.) 3. öncülün de doğruluğunu zaten ilk cümlede açıkladım.

    4.soru:1.öncülün. 3.soruda açıklaması var.I1 ve I2 çerçevede aşağı yönde manyetik alan oluşturuyo(bildiğimiz sağ el kuralı).I1 i azaltırsan ind. bunu desteklemek ister yani o da aşağı oluşturmak için 1 yönünde döner(çemberden geçen akımın yönü gibi düşün).I2 yi arttırırsan ind. buna karşı koymak ister bu yüzden yukarı manyetik alan oluşturmak için çerçeveden 2 yönünde akım geçer.

    5.soru:Bunda bildiğimiz F=B.i.l formülü kullanılıyor.Onu da sağ ele uygularsan(sağ elimin resmini atmak isterdim de çok zamanım yok) F in yönü -x olur.F varsa zaten ivme de var bu yüzden hızlanan.

    6.soru:Parçaları ayrı ayrı inceleyeceksin.OK bölümünde B.v.l formülünden çıkan sonuç -1 olsun(many. alan aşağı olduğu için negatif diyelim.)OL bölümü ise 3B.V.2L den +6 olsun.Bu sayede tüm çubuktaki emk +6-1 den +5 olur.OK arasını da -1 bulduk.Oranlarsan 1/5 çıkar.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.