Şimdi Ara

Yeni Ford Mondeo (MK4) Kulübü (55. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.108
Cevap
47
Favori
167.245
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5253545556
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  •  Merhaba, ben de 2009 model Mondeo 2.0 TDCI titanium paket alarak aranıza katıldım. Aracım hakkında video çektim ve belki arabayı alacaklar için faydalı olabileceğini düşünerek burada paylaşmak istiyorum.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhabalar herkese,


    yeni kayıt oldum. 2008 2.0 tdci trend otomatik aldım 3 ay önce . araç 240 bin civarlarında. Önceki sahiplerine ulaşarak arabada nelerin bakımının yaptırıldığını öğrenme gibi bir şansım olmadığından dolayı alır almaz,


    ----------triger set vs işlerini hallettirip enjektör bakımını vs yaptırdım.

    ----------turbo bakımı yada şanzıman yağı kontrolü vs yaptırmadım. exper raporunda da turbo için sorun çıkmamıştı , ustada görünen bir sıkıntı yok, kullanımda da hissedilebilir sorun yok dediği için.

    ----------şanzımadaysa araç soğukken (ki malum bu aralar hava baya sert) ilk çalışmada harket haline geçildiğinde 1'den 2ye geçerken araç bi kendini öne doğru atıyor. bir daha yapmıyor. (sizlerde de oluyor mu?)


    sormak ve sizlere danışmak istediğim DPF yani dizel partikül temizliği yada egr temizliği yaptıran var mı aranızda? çekişi arttırıp yakıtı düşürdüğü doğru mudur? öğrenmek istedim.

    Araçta şükür herhangi bir sorun yok şuan bir kaç iç dış kozmetik dışında.


    şimdiden teşekkürler ve tekrar merhaba





  • ecoboost termostat.Üretim tarihi 2015 mi yoksa ?

  • Merhaba teledon tutucu olarak hangi modelleri kullanıyorsunuz havalandırmalar yuvarlak olunca tam uyduramadım ben hiçbir şey

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba. Telefon tutucu ben de bir ara araştırdım fakat bir şey alamadım. Havalandırma kanatçıkları piyasada yan sanayi yok, serviste de fiyatları çok uçuktur. Çıkma da bulunmuyor.
    Alternatif olarak çok hoş olmasa da ön cama takılan bir cihaz daha makul olabilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ön cama yapıştırılan modelleri hiç sevemedim bir türlü aliexpresste çok değişik modeller var ama onlarada güvenemedim bir türlü

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba arkadaşlar.

    Bir süre önce 2012 model 1.6 TDCi motorlu aracımda P2598: Turboşarj yükseltici kontrol konumu sensörü A, performans sorunu - sinyal düşük hatası aldım. Bu hatayı aldığımda araç çekişten düşüyordu. OBD II cihazımla hatayı silince araç normale dönüyordu.

    Geçen hafta uzun yolda da araç motor arızası verdi ve çekişten düştü. Zor devirleniyordu. Uygun bir yerde yine cihazla baktım ve P00BD: Kütle hava akışı (MAF) sensör A, devre aralığı - performans hatası aldım. Bu hatayı sildiğimde kısa bir süre araç devirleniyordu fakat 2500 deviri geçince yine bayılmaya başladı.

    Çok uzatmayacağım; gittiğim şehirde internetten bulduğum bir ustaya gittim. Plastik motor kapağının altına sıçrayan yağı gösterince turbo hortumunun alttan yırtıldığını tespit etti.

    Ford parçası satan yerlerde yoktu, serviste de yoktu. Orijinal hortum metal boru ile takım olarak satılıyor ve fiyatı 4000₺ dediler. Volvo S60 1.6D ile birebir aynı motor olduğu için Volvo parçası satan bir yere gittim ve 300 liraya aldım.

    Hortum değişince tüm hata kodları kendiliğinden silindi. Yalnızca hava kaçağı sebebiyle zengin karışım oluşması ve uzun yol gelmem DPF'yi doldurdu. Yol bilgisayarı motor arızası vermeden motor ışığını yakıyor. Cihaza başlayınca da P2463 kodunu görüyorum. Onu da yarın şehirlerarası yolda halledeceğim inşallah.

    Benzer durumu yaşayan olabileceğini düşünerek tecrübemi paylaşmak istedim.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Motor psa nın motoeu peugeut citroen ve volvo aynı motoru kullandı o dönem volvo parçası ile çözülmesine sevindim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aslında Focus da aynı motor fakat Focus-Peugeot-Citroen grubundaki turbo hortumu daha kısa. Volvo 1.6 D birebir aynı. HDi motor parçası da uymayacaktı muhtemelen.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Selamlar herkese, Ankarada mondeo mk4 convers+ ekrana akü voltaji, dijital hiz gostergesi guncellemesi yapan yer biliyormusunuz?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cümleten selamlar herkese ben 2011 1.6tdci titanium araca sahibim sorularım şunlar

    - Ben arabama aux kablosuyla bağlanamıyorum sebebi ne olabilir?

    - Aracın ilk sahibi sonradan Pioneer Avic F9220 BT taktırmış ve biz hiçbir şekilde bluetooth ile bağlanamıyoruz

    sadece usb flash ile müzik dinleyebiliyoruz ses sistemi satan yerlere gittiğimizde bize hemen yeni cihaz satmaya çalışıyorlar acaba bu sorunu başka yaşayan varmı yeni cihaz almadan yapabilirmmiyiz ?

  • Merhabalar,


    2008 mondeo trend modele üst kasanın ön tamponu uyumlu mu? Bazen piyasada görüyorum yoksa sadece ön panjuru mu değiştiriyorlar.

    Konu hakkında bilgisi olan var mı?

  • Üst kasa dediğiniz makyajlı kasa ise uymaz muhtemelen. Çeki demiri kapağı alırken tamponda ufak tefek farklar olduğunu gördüm. Ayrıca gündüz LED'i var fazladan.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhabalar arkadaşlar, foruma yeni katıldım. Geçen ay 2012 model mk4 sahibi oldum daha önce hiç mondeo kullanmamıştım, aracı yaklaşık 3 bin kmdir kullanıyorum. Bir aylık kullanım demeyiminden sonra araçta bir kaç sorunumuz olduğunu farkettim. İlk olarak şanzıman ısındıktan sonra özellikle şehir içinde ışıklara fazla takılınca daha hızlı oluyor, fren yaparken şanzımandan sürtünme, parçaların birbirine takılması sesi gibi bir ses geliyor, vites zor geçiyor ve vites kutusu servis gerekli uyarı yazısı çıkıyor ekranda. Aracı durdurup bir süre bekledikten araç soğuduktan sonra uyarı lambası sönüyor. Aracı dikkatli kullandığımda aracı fazla zorlamayınca sorun olmuyor. Örneğin şehirlerarası 400 km yol yaptım geceydi hava serindi fazla vites geçişi olmadı sabit hızla gittim, herhangi bir sorun olmadı. Bu sorunla karşılaşan arkadaşlar oldu mu acaba. İkinci olarak da direksiyonda boşluk hissi varmış gibi geliyor, araç yoldaki küçük eğimlere göre direksiyon hafif hafif oraya yöneliyor yolu hissettiriyor. Çok bariz bir yolda gezme yapmıyor ama bu durum mondeolar için normal midir bilmiyorum. Daha önce uzun süre insignia kullanmıştım o araçta yolda giderken tok bir hissiyat vardı. Herkese selamlar...

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • Şanzıman sorunu için Powershift arızalarını araştırın. Benzer sorunları yaşayanlar var.
    Direksiyon düşük hızda mı bunu yapıyor? Ayrıca ön lastikler birebir aynı ve rot ayarı düzgün kabul ederek, tüm araçlar çukura girince, kaldırımdan inince, yanal eğimli yollarda direksiyonu çevirir. Zeminden gelen baskıyı direksiyona iletmiyorsa bir sorun vardır. Insignia ile aynı şartlarda deneyerek kıyaslama yapın. 2-3 cm boşluk normaldir. Direksiyon boşluğunu araç durmuş vaziyette, tekerler düz iken kontrol edin.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Araç 2.0 tdci otomatik 140 beygir olan model hocam şanzıman aisin olanı dediler şanzıman yağından şüpheleniyorum önceki sahibi hiç değişmemiş, değişilip değişilmediğini bilmiyordu daha önce, yağdan kaynaklanıyor olabilir mi yağ değişimiyle çözülür mü acaba.

    Lastiklerin dördü de dunlop fm800 hepsi aynı bu sorunu hissedince ilk olarak rot balansa baktırdım, rot balans ayarını yeni yaptılar başka bir sorun yok dedi usta ama ben sanki hala çok hafif hissediyorum. Lastikler 245 45 R18, lastik basıncı kaç olmalı acaba havasını yanlış basmış olabilir miyiz, şu an 34 hepsi.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Şanzıman yağının ömrü dolmuş olabilir araç kaç kmdeydi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bilygehan kullanıcısına yanıt
    225 binde hocam, ustaların bazıları yağ değişmiyor ömürlük falan diyor. Böyle bir şey var mıdır

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • ömürlük yağ diye birşey yoktur hocam eğer işini yapıyorsa değiştirilmez ancak sizin şanzıman yağı sanki ömrünü doldurmuş gibi geldi anlattıklarınızdan tabi iyi bir ustaya gösterip doğru teşhisi yaptırmakta fayda var

  • Mondeo 'nun dönüş çapından memnun musunuz?
    Arabayı daha çok uzun yolda kullandığım için pek önemsememiştim fakat son zamanlarda biraz dar sokaklarda kullanıyorum. Aldığım günden bu yana dar alandarda birkaç manevra yaparak döndüğüm olmuştu. Dönüş çapını tam ölçmedim, tahminen 15-16 metredir.
    Rot ayarı ile bu düzelir mi? Sizlerin dönüş çapı ne kadar? Birkaç gün içinde dönüş çapını ölçmeye çalışacağım.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 5253545556
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.