Şimdi Ara

TRNİN EN BÜYÜK ASUS MODEM REHBERİ | N16, AC750, AC51, AC55U, AC68U, AC88U[ANA KONU] (384. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
10.338
Cevap
206
Favori
522.826
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
44 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 382383384385386
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Fatic kullanıcısına yanıt
    Merhaba telefonunuzun internetini modeme baglayip modemi guncellemeniz gerekiyor. Asuswrt ye sonradan guncelleme ile turknet destegi geldi. Belki o yuzden olabilir veya bir internet erisimi olan bir bilgisayardan https://www.asus.com/tr/Networking/DSL-AC750/HelpDesk_Download/ sitesine girip en guncel yazilimi indirip modem arayuzundende guncelleyebilirsiniz. Asuswrt ye adsl ve vdsl turknet destegi 2018/04/03 tarihli 1.1.2.3_473 numarali yazilim versiyonu ile geldi. Suanda ac750 icin en guncel yazilim versiyonu tarihi 2018/05/11 ve yazilim surumu 1.1.2.3_502 buyuk ihtimalle modemi guncellediginizde sorun kalmayacaktir.
  • Hocam turk telekom seçince oldu şuan ne diyorsunuz güncelleme yapıp tekrar baştan kurayım mı turknet diye?Birde eski tp link modemimde telefonda 10mbps upload hızı alıyordum bunda pcdeki gibi 4mbps hız alıyorum neden acaba?
  • Fatic kullanıcısına yanıt
    Guncelleyip turknet diye kursaniz daha iyi olur belki turknetin ayarlari farkliysa sorun olusabilir ben fiber kullandigim icin kesin bir bilgi veremeyecegim birde wifi ayarlarini degistirin wifi kanalini kanal bant genisligini eger bulundugunuz bolgede ayni kanalda cok fazla wifi sinyali varsa hiz duser. Wps yi kapatin profesyonel ayarlardan rts esigini 100 dtim araligini 1 ve isaret araligini 20 yapin. Bu arada guncelleme yaptiktan sonra modemin arkasindan modeme res atin arayuzden fabrika ayarlarini dondurmeyin modem arkasindan res atin bu onemli.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dediklerinizi yaptım umarım sorun çıkmaz ilerde.Bir önceki modemimle arasında pek bir fark göremedim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: serji

    Arkadaşlar selamlar,

    DSL N16 modeli var. TurkNet ile VDSL kullanmaya çalışıyorum fakat VDSL sinyali almıyor. DSL ışığı sabitlenmiyor. Yönetimden DSL ayarını ADSL ya da Otomatiğe çekince ADSL'de sinyal sabitlenip düzgün bir şekilde çalışıyor. Farklı bir VDSL modem takınca ise tak diye VDSL'den bağlanıyor. Böyle bir sorun yaşayan oldu mu?

    Ayarlar düzgün yapılı. WAN ayarlarından da hepsini denedim. Sadece şunu farkettim hızlı kurulum yaparken aktarım modunu otomatik olarak ADSL WAN olarak tanımlıyor. Neden orada ADSL tanımlıyor anlamış değilim. Manuel yapınca da zaten VDSL'de bağlantı kurulmuyor. Modemin arızalı olabileceğini düşünüyorum. Pazartesi Asus'u arayacağım fakat belki bilgisi ve tecrübesi olan birisi vardır.
    Bu konuda tecrübesi olan yok sanırım.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: serji

    Bu konuda tecrübesi olan yok sanırım.

    Paketin vdsl değildir.
  • Arkadaşlar 300 tl bandında modem arıyorum. Vdsl fiber paket kullanıyorım. Wifisi kaliteli ne önerirsiniz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Paketim VDSL olmasa Huawei modem takınca nasıl VDSL sinyali alıp yüksek hızlar alacağım hocam?
  • Beyler modemi işe giderken kapatıyorum,gelince açıyorum fakat bütün ışıklar yanmasına rağmen nete bağlanamıyorum 2. veya 3. sefer kapatıp açtığımda düzeliyor sizce modemi geri iade edeyim mi?
  • serji kullanıcısına yanıt
    Altyapı yapa mı yoksa telekom vae mı?

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • AC51 modemde hat değerlerini nasıl görebilirim beyler?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • YAPA.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: serji

    YAPA.

    Başka modemde şu an VDSL bağlanıyor dedin o zaman elle manuel VDSL2 yi seçip profili de 17a olarak seçerek bakmak lazım. Yine olmazsa modemde sorun vardır.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam söylediğim gibi onları da denedim. Manuel olarak VDSL2 seçip 17a denedim, 30a denedim, hemen hemen herşeyi yapmışımdır. Modemde böyle bir sorun daha önce hiç duymadım açıkçası ama öyle gözüküyor. Bir seçenek de YAPA'da TurkNet'in kullandığı çift modülasyondan kaynaklı olabilir diye düşünüyorum çünkü facebook sayfasında da aynı sorunu yaşayan 3-4 TurkNet kullanıcısı daha gördüm. ADSL takınca ADSL, VDSL takınca VDSL sinyali alıyorsunuz normalde. Belki de tabi modemlerde sorun vardır. Bakalım servise göndereceğim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serji -- 13 Temmuz 2018; 11:29:5 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: serji

    Hocam söylediğim gibi onları da denedim. Manuel olarak VDSL2 seçip 17a denedim, 30a denedim, hemen hemen herşeyi yapmışımdır. Modemde böyle bir sorun daha önce hiç duymadım açıkçası ama öyle gözüküyor. Bir seçenek de YAPA'da TurkNet'in kullandığı çift modülasyondan kaynaklı olabilir diye düşünüyorum çünkü facebook sayfasında da aynı sorunu yaşayan 3-4 TurkNet kullanıcısı daha gördüm. ADSL takınca ADSL, VDSL takınca VDSL sinyali alıyorsunuz normalde. Belki de tabi modemlerde sorun vardır. Bakalım servise göndereceğim.
    Aynı sorun bendede var. Çözemedim bir türlü.Denemediğim ayar kombinasyonu kalmadı. Mayıs 28e kadar sorunsuz YAPA altyapısından dan VDSL2 sinyali alabiliyordum.Ne olduysa bu tarihten sonra oldu ASUS N17U ile VDSL bağlanamıyorum. TurkNET le görüştüm hatta ADSL sinyalide kestiler sadece VDSL geliyor ama yok bağlanmıyor , farklı bi modem 30sn de bağlantı kuruyor ama denediğim 2 farklı N17U da DSL sabitlenmiyor.. Sanırım yazılımsal , umarım bi sonraki FW Update ile çözülür




  • Rhythmix R kullanıcısına yanıt
    Hocam umarım öyledir fakat ben şimdiye kadar olan tüm firmwareleri denedim hepsinde aynı sorun oldu. Dün servise gönderdim bakalım en azından sorunun kayıt altına alınması bir fayda sağlayabilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Upload sınırını kaldırırken dslam da bir programlama hatası yapılmış olabilir, sonuçta hepinizin modemi bozulacak değil. Bu sorun Türknet altyapısı ile alakalı gibi görünüyor.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende öyle tahmin ediyorum.Ne zaman bu Upload sınırı kalktı o zaman oldu bu olay zaten.Dediğim gibi bundan şüphelenip teknik destek ekibinede ADSL sinyali kapattırdım ,yoksa 5 10 dk arası bi süre bekleyince modem ADSL olarak bağlanıyordu ancak şuan ADSL olmadığından onada bağlanmıyor hiç sabitlenmiyor DSL...Asus la ortak iş yapıyor TurkNet umarım en kısa sürede çözerler. Diğer modemler sorunsuz bağlanırken ASUS'un bağlanmaması ilginç. Manuel olarak VDSL seçsen bile banamısın demiyor.
  • Asus AC52/56/68U modellerinden birisini almayı düşünüyordum. Okuduğum mesajlarda DSL sinyalinin sabitlenmemesi, elektrik kesintisi sonrası sinyal gelmemesi vs gibi şikayetler gördüm. Açıkçası benim için önemli olan sadece modemin ve bağlantının stabil bir şekilde çalışması. Yıllardır Kablonet kullanıyorum ama taşınacağım ve yeni evimde muhtemelen Netspeed VDSL hizmeti kullanacağım. Asus modem haricinde bakmamıştım bile. acaba tp-Link VR600 vs. nasıldır?
  • Arkadaşlarelimde asus55u modem var baglantim 11 mbps civarinda belli bi süre sonra hatt 3 mbps civarina düşüyor modemi kapatip scincs düzelir sinir bozucu bi durum hep başima geliyo son sürüm yüklü ama sıkılmaya başladim sorun nerde..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 382383384385386
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.