Şimdi Ara

TRNİN EN BÜYÜK ASUS MODEM REHBERİ | N16, AC750, AC51, AC55U, AC68U, AC88U[ANA KONU] (402. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
10.338
Cevap
206
Favori
522.871
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
44 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 400401402403404
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: archangelic

    Hiz arttikca SNR'in dusmesi normal. 8mbps'te 8.5dB SNR iyi. Yalniz bu stabil alabileceginiz max hiz 8Mbps demek. Ankastre kutusundan evinize gelen kablonun yenilenmesini isteyebilirsiniz, onardilar demissiniz, kabloya ek yapmak Line Attenuation'i yani hat zayiflamasini arttirir. Eger ek yapilan yer iyi izole edilmezse yagmurlu havalarda hatta nemin yuksek oldugu gunlerde bile hat degerlerinde dususe neden olur. Line Attenuation degeriniz ne gozukuyor?

    Kablo degisimi ile de duzelmezse binadaki diger kullanicilarin hat degerlerine bakin veya ayni ankastre kutusunda baglantisi olanlarin hat degerlerine. Eger benzer degerler varsa bolgedeki altyapi kapasitesi dusuk oldugu icin 8mbps baglantidan yukarisini alamazsiniz ama diger dairelerde daha yuksek hat degerleri varsa portunuzda bir sorun olabilir port degisimi isteyin Telekom'dan.

    Mevcut durumda sorunun modemden mi kaynaklandigini anlamak icin ise hattinizi baska bir modemle deneyin.
    Kablomda ek var ama evin içinde o da.

    Şu anki durumda;

    SNR 11.5 dB
    Line Attenuation 29.5 dB
    Data Rate 6720 kbps
    Max Rate 7584 kbps

    Sizin dediklerinizi yaptığımda ise;

    SNR 8.5 dB
    Line Attenuation 30.0 dB
    Data Rate 8160 kbps
    Max Rate 8960 kbps

    Telekomdan gelen arkadaş 12000 küsür kbps aldı kendi test cihazında, modemin hızı düşürdüğünü söylüyor. Başka modem bulabilirsem deneyeceğim, gerçekten öyleyse çok garip bir sıkıntı. Çünkü ben de ara ara o hızları görüyordum, artık hiç görmemeye başladım.




  • asus dsl n16 modemimi 5 ghz nasıl açabilirim ? Modem firmware güncellemeden önce kurulum ekranında 5ghz vardı ancak güncelledikten sonra 2.4 ghz gözüküyor sadece.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mcgoktug

    Eğer tüm ayarları doğru yaptıysanız bağlanıyor. Ben kullanıyordum. Servis sağlayıcım maalesef yine beni NAT CGN havuzuna dahil etti. Böyle bir durumda uzaktan hiç br cihazınıza erişemiyorsunuz. Öncelikle Dinamik ip aldığınızdan ve NAT CGN içinde olmadığınıza emin misiniz?

    Modem-Yönetim-Sistem sekmesinde en aşağıda;

    Local Access Config
    Kimlik Doğrulama Yöntemi HTTPS (ben both olarak kullanıyordum)
    HTTPS Lan port 8443
    Ayar sayfasına girişhttps://192.168.1.1:8443

    Remote Access Config
    WAN'dan Web Erişimi Etkinleştirilsin mi Evet (Only HTTPS is supported when accessing web from WAN.
    HTTPS WAN'dan Web Erişimi Bağlantı Noktası: 8443
    Yalnızca belirtilen IP adresine izin ver Hayır


    Bunlar yeterli oluyor.
    https://xxx.asuscomm.com:8443

    port numarasını ekleyınce oldu tesekkurler.




  • -Chimaera kullanıcısına yanıt
    Modemler arasi kullanilan chipset'ten dolayi ufak tefek farkliliklar olur, mesela Asus modemlerde genelde MediaTek diger modemlerde genelde Broadcom goruruz, Broadcom daha uyumludur ancak Mbps seviyesinde bir farktan soz edilemez. Bununla ilgili bu baslikta yazmistim bir aralar.

    Deneyecek bir modem bulamazsaniz siz modemi alip bir arkadasiniza veya komsunuza gidin, once gittiginiz evdeki modemden hat degerlerine bakin, sonra kendi modeminizi takip hat degerlerine bakin, buyuk bir fark varsa da modemi servise gonderin.

    Telekomdan gelenlerin cihazlari da bir garip, bizim yazlikta 11Mbps maksimum dediler, modeme taktik hatti 14Mbps aldik.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: orsimsek

    Merhaba arkadaslar



    Ben taşınabilir 4g mobil router kullanmaktayim.

    Amacım router daki bağlantıyı modem ile dağıtmak, kablolu olarak kullanmak, ve hdd bağlayıp diğer cihazlar üzerinden film oynatmak icin Dsl-n55u modelini aldım. Resetleyerek bağlantı ayarlarini yapmak istediğimde " Start to detect your connection type.....

    Phone line is not connected.

    Please ensure that the phone cable is connected to the DSL port."



    mesajını aliyorum. Bulunduğum yerde dsl bağlantı imkanı olmayabilir, bu adımı geçerek ayarlar ekranına gelmenin bir yolu yokmu?
    Bunun bir yolu varmidir, bir bilen varsa yardımcı olursa memnun olurum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba arkadaşlar,bu sorunu yaşayan Turk.netlilere önerim öncelikle modemi arkasındaki reset tuşuna 10 sn basarak sıfırlamaları olacak.Sonradan tekrar kuracağız.Normal her işlemi yapın daha önce kurulumu yaparken.Bende şöyle bir seçeneği seçmediğim için oluşmuştu bu sorun.Arayüzde ülke ve servis seçin derken ben türk net kullanıcısı olduğum için listede gözükmeyene tıklamıştım.Fakat benim bölgemde türk.netin altyapısı olmadığı için bu erroru vermiş.Türknet kullancısı olup da 35 mpbslik kampanyadan yararlanan arkadaşlar (eğer türknet altyapıları yoksa) türk telekom 35 yazan seçeneğe tıklamalı.Ben bunu yapınca sorun çözüldü.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: akrtl1903

    Merhaba arkadaşlar,bu sorunu yaşayan Turk.netlilere önerim öncelikle modemi arkasındaki reset tuşuna 10 sn basarak sıfırlamaları olacak.Sonradan tekrar kuracağız.Normal her işlemi yapın daha önce kurulumu yaparken.Bende şöyle bir seçeneği seçmediğim için oluşmuştu bu sorun.Arayüzde ülke ve servis seçin derken ben türk net kullanıcısı olduğum için listede gözükmeyene tıklamıştım.Fakat benim bölgemde türk.netin altyapısı olmadığı için bu erroru vermiş.Türknet kullancısı olup da 35 mpbslik kampanyadan yararlanan arkadaşlar (eğer türknet altyapıları yoksa) türk telekom 35 yazan seçeneğe tıklamalı.Ben bunu yapınca sorun çözüldü.
    ne sorunu vardı?
    ayrıca yenı firmware de turknet cıkıyor
  • ertuk123 E kullanıcısına yanıt
    n16 2.4ghz desteği var 5 ghz yok
  • Arkadaslar selam
    Duzgun bir routera ihtiyacim var. Turksat NetMaster i bridge yapip onune koyacagim.
    AC86U AC2900 router alicam ama bu paraya deger mi? Kullanicisi var midir bu routerin pek yorum da bulamiyorum.
  • bLooP B kullanıcısına yanıt
    Güzel cihaz ben kullanıyorum.Kanal ayarıda yapınca 2.4 ghz 3. Kattan bile çekiyor.Sorunsuz kullanıyorsun.5ghzde çekiyor ancak çok o mesafede stabil çalışmıyor.Ancak evdeki cihazlar samsung marka ise telefon tadından yenmez.Nitekim iphonede mumimo desteği yok.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • luzumsuzdur L kullanıcısına yanıt
    archer c9 ile bunun arasinda kaldim acikcasi. Fiyat farki da epey var. Asus AC86U fiyat farkina deger mi acaba?
  • modemin bağlı olduğu yada aldığı hızı nereden görebiliriz??
  • Selamın aleykum Arkadaşlar,



    Asus n17u modeli modem kullanıyorum. Internet saglayicim milenicom. Şuanda 75mb hız veriyorlar. Kablo ile bağlandığımda bu değerlere yakın hız alabiliyorum fakat wifi ile bağlandığımda hizim 20mb ı geçmemekte. Speed test üzerinde kontrol ettiğimde ilk baş 35mb civarı başlıyor daha sonra 20mb e kadar düşüyor bazı zamanlar 16 civarı oluyor. Modemi kiracam artık. Bu hızı artırmanın bir çaresi yokmu yani ben bu modem ile wifi üzerinden 40/50mb gorme şansım nedir.

    Yardımlarınız icin simdiden teşekkür ederim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bLooP B kullanıcısına yanıt
    Yorumları testler iyi bir cihaz c9.Fiyat farkına değer mi?Kullanılacak yere göre değişir.3 katlı müstakil bir ev bir sürü duvar varsa değicektir.Ama bunun dışında fiyat farkına değmeyecektir.Üstelik yanlış hatırlamıyorsam tomato desteği olması lazım,c9’a tomato yazılım kurarsınız oldu bitti.Aradaki fiyat farkıda cebinize kalır.Isınırsada küçük usb fanlardan takarsınız arkasına.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • luzumsuzdur L kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler hocam. C9 siparişi verdim bende.

    Kapsam çok önemli değil benim için. Sadece bağlı cihaz sayısı çok fazla bende.

    Kalan parayla da NAS a yatırım yapacağım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • emre.karakaya E kullanıcısına yanıt
    Merhaba ilk once modeminizin guncel olup olmadigini kontrol edin eger modeminiz guncel degilse guncelleyin ve guncelledikten sonra modemin arkasindan reset atin bu onemli modemin arkasindan reset atilmazsa sorun olabiliyor. Eger modeminiz guncelse modem arayuzune girin, trafik yonetici sayfasini acin akilli qos’u etkinlestirin deyin sonra geleneksel qos a tiklayin ve alt tarafta bulunan indirme ve yuklemem bant genisligini satin almis oldugunuz hiz paketine gore doldurun ve kaydet deyin burada yazdiginiz degerler onemli cunku modem buradaki hiz degerlerine gore kendisine bagli cihazlarin hizlarini ayarliyor modeme baglanan her cihaz en stabil sekilde internete cikabilsin diye. Daha sonra kablosuz sayfasini acin bant genisligini 40mhz yapin ve kablosuz modunu n only yapin kanal numarasini bulundugunuz konumdaki aglarin kanal numarasina gore ayarlayin bunun icin ios ve androidde uygulama var sonra profesyonel sekmesine girin, igmp gozetlemesi etkinlestir, coga gonderim hizi otomatik, rts esigi 100, dtim araligi 1, isaret araligi 20, tx patlamasi etkinlestir, paket yigini etkinlestir, wmm apsd etkinlestir, wmm dls etkinlestir ve iletim gucunu %100 yapin. Sonra yerel ag sayfasina girin ve switch kontrol sekmesine girin, jumbo frame etkinlestir ve nat hizlandirma otomatik yapin. Bendeki ayarlar bu ve ben lan ici 300 mbps (802.11n standartinin siniri) ve internette superonline turbo butonuna bastigimda wifi ile 100 mbps gorebiliyorum. Wifi ye baglandiginiz cihazin en azindan 802.11n standartina sahip bir wifisi oldugundan emin olun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Öncelikle bu kadar ayrıtılı bilgi verdiğin icin içten teşekkür ederim. Allah razı olsun. Fakat dediğin tüm islemleri yapmama rağmen halen aynı değerleri alıyorum. Samsung s8 telefon ile speed test yapıyorum. 20mb ı geçmiş değil. Daha önce turknet 35 mb paketinde bile 28mb hız alabilirken şuan ondan daha düşük hız alıyorum aklım almış değil. Acaba benim icin başka bir onerin varmıdır? Istersen modem ekran görüntüsü atabilirim.

    Şimdiden teşekkür ederim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ac68u modem var ozellikleri arasinda belirli saatlerde modem oto kapatma ve acma özelligi varmi ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • !!-Origin-!! kullanıcısına yanıt
    Butun asus modemlerde bu ozellik mevcut wifi icin wifi ayarlarinda ayri yapabileceginiz gibi butun modem icin yonetici ayarlarindan da yapabilirsiniz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • emre.karakaya E kullanıcısına yanıt
    Soyle bir deneme yapabilirseniz daha emin oluruz. Modeme harici disk baglayin ve trafik yoneticisindeki upload ve download i 1000 mbps yapin sonra wifi kullanarak modeme bagladiginiz diskten ftp ile upload ve download yapin ve hiza bakin bu islemi yaparken modemin internet baglantisini sokun eger gene dusuk hiz goruyorsaniz lan icinde upload ve download hizinizda dusuk oluyor demektir (dikkat edin n17u modem icin wifiden maksimum alabileceginiz hiz 300mbps dir yani saniyede 30 mb indirme ve yuklemedir) buda modemin veya kullandiginiz cihazin wifisinde sorun vardir demektir. Eger kullandiginiz cihaz baska wifilere baglayip test yaptiginizda yuksek sonuclar aliyorsaniz modemin wifisinde sorun vardir. Eger harici diskiniz yoksa yuksek bellekli ve hizli bir usb taksanizda olur ancak dikkat edin usb hizi dusukse goreceginiz download ve upload hizlarida dusuk olur

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 400401402403404
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.