Şimdi Ara

Yeni Gelecek Eşleştirme Sistemi (Team Builder) Hakkında Bilgiler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
2.112
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Forumda konusu açıldı ama hala akıllarda bir çok soru işareti vardı ve yabancı açıklamalar vardı. Buradaki de Türkçe açıklama (alıntıdır) :



    Merhaba Sihirdarlar!

    Uzun zamandır konuşulan bir sistem olan Team Builder yakın zamanda PBE'ye geliyor!. Herkesin hemfikir olduğu, dengeli bir takım oluşturmayı amaçlayan bu yeni sistem, sizin gibi önceden rol ve karakter seçimini yapmış olan 4 sihirdarı bir araya getiriyor.

    Hiç League of Legends'a girdiğinizde, "Bugün sadece Renekton oynamak istiyorum" dediniz mi?. Ya da yeni bir taktik denemek istediniz ve beraber oynayacağınız 4 sihirdar daha bulamadınız mı? . Biz herzaman League of Legends oynarken geçirdiğiniz zamandan zevk almanızı istedik. Oynayan kişinin zevk alması deyince akla ilk gelen şey oyun öncesi lobi sürecinde sahip olduğunuz kontrol oluyor.

    Takım olduğunuzu minyonlar harekete geçtiğinde ya da ilk takım savaşı olduğunda değil, karakter seçim ekranında hissetmelisiniz. Karakter seçim ekranı oyununuzun rengini belirler ve oyunun gidişatını etkileyerek aldığınız zevki doğrudan arttırır. Bu yüzden kendimize sorduk: Acaba en uygun karakter seçim evresi nasıl olmalıdır? Mevcut olanı geliştirmek için neler yapmalıyız?

    İdeal bir karakter seçim ekranı, takımı oluşturan 5 sihirdarında tercih ettiği rollerde oynadığı ve aynı amaç uğruna savaştıklarını hissettirmeli. Şuan kullanılan sistem aynı seviyelerde oynayan sihirdarları birleştirmekte güzel bir iş çıkarıyor. Fakat bir araya gelen oyuncuların ne istedikleri hakkında bilgi edinmesi mümkün değil. Bazen muhteşem bir uyum içinde herkes istediği rolleri alıyor, bazen ise aynı rolü oynamak umuduyla bir araya gelen oyuncular kısa bir süreç içerisinde yeni bir takım oluşturmak zorunda kalabiliyorlar.

    Team Builder, birbirlerini tamamlayan 5 oyuncunun bir araya getirmeyi amaçlayan bir sistem. Lobiye girdikleri andan iğtibaren kimin hangi karakteri, nerede ve nasıl oynamak istediği masanın üstünde planlanmış durumda karşınıza çıkıyor. Geriye tek kalan şey ise karşı takımı yenmek için bir plan oluşturmak.

    Team Builder ile birlikte daha zeki bir eşleştirme sistemi üzerinde çalışıyoruz. Sizin hesap geçmişinizdeki bilgilere dayanan veri tabanı üzerinden eleştirme yapıcak üst düzey bir sistem. İlk defa mı Ahri oynuyorsunuz? Saldırı gücü rolünde gelişmeye mi başladınız? Ormanın gizemlerine patikalarına ilk defa mı girdiniz? Team Builder'ın eşleştirme sistemi bütün bu bilgileri hesabınıza kaydedicek.

    Team Builder ile birlikte hedefimiz oyuncuları bir araya getirip takımlar oluşturmak. Çünkü iyi takımlar daha fazla kazanır, daha güzel oyunlar sergiler, ve en önelisi oynadıkları oyundan zevk alırlar.

    PBE'ye sürüldükten sonra bize geri dönen bilgileri dört gözle bekliyoruz.




    Forumlarda sorulan bazı sorulara Topluluk kordinatörü olan Ymir cevap verdi:


    Soru: Riot çıkarıcakları bu yeni sistem ile Meta'nın bozulmamasına destek mi çıkmaya çalışıyor?

    Ymir: Bu sistem hiçbirşeyi desteklemiyor. Oluşturmakta olduğunuz takımı istediğiniz şekle sokmak sizin elinizde. İstersiniz Saldırı gücü taşıyıcısı ve destek ile iki kişi ormana girin ve diğer koridorlara solo gidin veya Trio-lane yapın.

    Soru: Bu sistemin özel bir sırasımı olucak? yoksa kapalı seçimin yerine mi geçicek?

    Ymir: Önce ayrı olarak bir lobi'de toplanıcaksınız, sonrasında şu anda açık olan bütün sıralara girebileceksiniz.

    Soru: Yaptığınız Şampiyon seçimi ve Sihirdar büyüleri lobiye girdiğimizde değiştirilebilir mi?

    Ymir: Sıraya girerken seçtiğiniz seçimler, Lobi'ye girdiğinizde takım arkadaşlarınıza bir "Öneri" olarak gözükecektir. Değişim yapmak sizin elinizde, tabii ki takımınızdan da onay almanız gerekiyor.

    Soru: Diyelim ki Soraka orta koridor olarak sıraya girdim, fakat takımın Soraka'yı orta koridorda oynamamı istemedi ve beni dışarı attılar. Sistem genel olarak böyle mi işleyecek?

    Ymir: Team Builder sistemi sizi ilk seçtiğiniz Karakter ve Rolünüzü çoktan kabul etmiş oyuncular ile eşleştirecek, fakat tabii ki insiyatif kullanıp takımınızın iyiliği için karakter değiştirmek sizin elinizde.

    Soru: Benim en büyük korkum, aldığın Şampiyon ve rol yüzünden şutlanmak değil, Benim seçtiğim Şampiyon ve rol'ü beğenmeyip 30 dakika boyunca trolleyip maç sonunda beni reportlamaları. Bunu nasıl çözüceksiniz?

    Ymir: Yaşanan bu olayın çok can sıkıcı olduğunu bizde biliyoruz. O yüzden sistem 1 host ve 4 kişinin katılımıyla gerçekleşen bir sistem. Biri sizi Şampiyonunuz ve rolünüz ile birlikte kabul edene kadar sırada bekleyeceksiniz.

    Soru: Bu sisteme 2 veya 3 kişi ile birlikte sıraya girebilecek miyiz? Eğer böyle birşey yoksa lütfen yapın.

    Ymir: Doğruyu söylemek gerekirse bu olayı daha tam olarak oturtmadık. Şu anda PBE'ye geldiğinde Host/Kaptan olan kişi en azından 1 arkadaşını davet etmek zorunda olucak. Zamanla sizdende gelen raporlarla bunun üzerinde çalışmalar yapılacaktır.





    Açıklama budur. Mesela bir çok kişi sup rolüne fizz alıp mide giderlerse ne olacak? nasıl önüne geçilecek? diyordu .1 host ve 4 kişinin katılımı var ortada ve eğer siz trollük yaparsanız 4 kişi tarafından yandaki çarpı kutucuğuna basarak şutlanırsınız. Örneğin sup rolüne darius almış adamı istemiyorsanız takımca herkes darius ' un yanında ki X'e tıklayıp takımdan atabilir(Büyük ihtimal sistem böyle gelecek).

    Yeni bilgiler geldikçe güncellenecektir...




     Yeni Gelecek Eşleştirme Sistemi (Team Builder) Hakkında Bilgiler



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lalala25 -- 16 Ekim 2013; 16:39:49 >







  • her türlü trollük olacaktır her sistemde ama bu sistem daha yararlı olacaktır.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Konigsrasse

    her türlü trollük olacaktır her sistemde ama bu sistem daha yararlı olacaktır.

    ''Team Builder ile birlikte daha zeki bir eşleştirme sistemi üzerinde çalışıyoruz. Sizin hesap geçmişinizdeki bilgilere dayanan veri tabanı üzerinden eleştirme yapıcak üst düzey bir sistem. İlk defa mı Ahri oynuyorsunuz? Saldırı gücü rolünde gelişmeye mi başladınız? Ormanın gizemlerine patikalarına ilk defa mı girdiniz? Team Builder'ın eşleştirme sistemi bütün bu bilgileri hesabınıza kaydedicek. ''


    Eğer dedikleri gibi olursa ''Beyler ilk kez dari oynuom xd'' diyenlerle karşılaşma ihtimalimiz bile azalacaktır.
  • UP(neden konum iplenmiyor?)UP!
  • Ailecek bekliyoruz
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.