Şimdi Ara

Yeni Gözlük Kullanımı ve Gözde Problem ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
1.063
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba Arkadaşlar,
    Ben çocukluğumdan beri bilgisayar başında yaşıyorum. İşim yazılım üzerine olduğundan, 13 yıldır günlük ortalama 4 ila 13 saat arasında bilgisayar kullandığım zamanlar olmakta. Yaş 28. Bu güne kadar gözlerimden hiçbir şikayetim olmadı ancak 4 gün önce, inanılmaz derecede gözlerde yorgunluk, batma hissi, gözü sürekli kapatma isteği gibi rahatsızlıklar çekmeye başladım. Fazla uzatmadan, bir göz doktoruna gittim ve tedavi sonrası, sağ gözümün 0.25 sol gözümün ise 0.50 oranında bozuk olduğu, astigmat olduğunu belirtti doktor ve bu rahatsızlığım ile ilgili, her iki camıda 0.25 olmak üzere bir gözlük tamamı istedi. Reçete ile beraber gidip en kaliteli gözlüğü 0.25 dereceli olarak satın aldım.

    Doktor gözlüğü sadece bilgisayar kullanırken ve okuma yaparken kullanmam gerektiğini, dışarıda takmaya gerek olmadığını söyledi. Akşam eve geldim ve gözlüğümü takıp bilgisayar başına geçtim, 3-4 saatlik kullanım sonrasında aynaya baktığımda şoka girdim, özellikle sol gözümde belirgin kızarıklar, yani kılcal damarlar kırmızı kırmızı görünüyordu, bu güne kadar hiç olmayan bir durum. Doktora tekrar gittim, göz kapaklarında da bir problem olduğunu damla kullanmam gerektiğini söyledi ama damlayı kullansamda göz kızarıklığı devam ediyor bu nedenle gözlüğümüde takmaya korkuyor ve takmıyorumda.

    Benim sorum şu, ilk defa gözlük takan arkadaşlar bu tür sorunlar yaşadılarmı ? Bu kızarıklıkların sebebi gözlükmüdür ? Bir türlü kendimi gözlerimin bozuk olduğuna inandıramıyorum, yıllarca ortaya çıkmayıp bir günde ortaya çıkarmı göz bozukluğu ? Doktorun kullandığı inanılmaz teknolojik cihazların şaşmasının imkanı yoktur sanırım ?







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.