Şimdi Ara

Yeni Haber GTA 5 Los Santosta Kaç kişi Yaşıyor Açıklandı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
881
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • GTA 5, en küçük ayrıntısına kadar incelenmeye devam ediyor. Dünya'yı kasıp kavuran bir fırtına haline gelen oyun için bugün oldukça ilginç bir soru ortaya atıldı: Los Santos'ta kaç kişi yaşıyor? Bir reddit kullanıcısı ise aklımıza oldukça yatan bir cevap vermiş bu soruya.

    Matematik Denklemi

    Aslında hesaplaması oldukça zor bir soru sorulmuş durumda. Ancak oyunun Los Angeles haritasından kopyalandığını düşünürsek, o şehre ait bilgileri kullanmak yanlış olmayacaktır. Aenemyrums rumuzlu arkadaşımızda aynı yoldan giderek oldukça ilginç bir kanıya varmış durumda.

    " Los Santos, 54.3 kilometre kare. Los Angeles ise 1308 kilometre kare alana yayılmış durumda ve 3.8 milyon nüfusa sahip. Wikipedia verilerine göre bir kilometre kareye 8,282 kişi düşüyor. Bu bilgilere dayanarak yapılacak bir hesapla ise Los Santos'un nüfusu 174,000 olarak çıkıyor.

    Los Santos'u da kapsayan San Andreas'ta irili ufaklı kasabalarda bulunuyor. Buralarda ne kadar kişi yaşadığını tahmin etmek zor ancak kasaba başına 2,000 kişi denebilir. Böylece Grapeseed, Sandy Shores, Chumash, Paleto Bay ve Harmony nufüslarının toplamına 10,000 diyebiliriz.

    Tüm bunları topladığımızda şehrin nüfusu 184,000 olarak çıkıyor. Kısaca GTA 5 'te 184,000 kişi yaşıyor"

    Oldukça ilginç olan bu hesaplamanın ardından ise gözümüze devasa görünen Los Santos'un aslında Niğde kadar nüfusu olduğunu öğreniyoruz. Birde elma yetişse tamamdır


    kaynak turunculevye.com



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FoReVers. -- 28 Şubat 2015; 16:00:57 >







  • Ne işsizlik ama !

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Geçen Dayım sormuştu ben Gta oynarken cevap verememiştim . Şimdi arayıp söyleyeyim . Teşekkür ederim bilgi için .

    Bu arada hesaplama yapan arkadaş birimi yanlış kullanmış . 8100 olan Birim bizim ölçü sistemimize göre değil yani Km2 leri oranlayacaksa yoğunluğu 3100 almalıydı .

    Vikipedi den bakınca - Yoğunluk 3.124,5/km² (8.092,4/sq mi) . Haberi yazan kişi yanlış yazmış hesaplamayı km2 ye göre yapmış ama haberi mile göre yazmış .

    İşsizliğe yardım edeyim dedim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheCaliph_ -- 28 Şubat 2015; 16:38:35 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.