Şimdi Ara

Yeni Havalimanı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
298
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar,

    Ben bu 18 Mart 2019 tarihinde Kuala Lumpur'a uçak bileti aldım. Uçak bileti aldığım şirketin sitesinde uçuşlarının 3 Mart 2019 tarihinden itibaren yeni İstanbul Havalimanından devam ettirileceği yazılı.

    Denizli'de oturuyorum. Uçakla İstanbul'a gitmeyi düşünüyorum (malum yolculuk çok uzun), THY'nin (Türk Hava Yolları) sitesinde Denizli Çardak Havalimanından yeni İstanbul Havalimanına bilet aradım ancak şu an için mevcut değildir mesajı aldım. Ki baktığım tarihler 17-18 Mart 2019. Uçuşlar sadece Atatürk Havalimanı ile Sabiha Gökçen Havalimanına yapılıyor olarak gözüküyor.

    THY'ye ulaşmaya çalıştım (Denizli ili ofisine yönlendirdiler, ben de onlara e-posta gönderdim). 4 gündür cevap gelmedi. Belki bilgileri olur diye düşünerek ETSTUR'un Ucuzabilet şirketi ve pek tanımadığım Aerobilet ile irtibata geçtim. Aerobilet beni tekrar ilgili arama yapmam gerektiğini söyledi (yaptım ama yine yok), Ucuzabilet ise benim THY ile irtibata geçmem gerektiğini ve onların bilgi sahibi olmadıklarını, THY tarafından henüz bir anons yapılmadığını söyledi.

    Şu ana kadar hala Denizli-İstanbul uçak biletini almadım. Bazı duyuntularıma göre 3. havalimanına büyük taşınma da tekrar erteleneceği şeklinde.

    Ne düşünüyorsunuz? Bilgi sahibi olan var mı? Ne yapmam gerekir?

    Yanıtınızı bekliyor olacağım. Teşekkürler.







  • Yanlış yönlendirme olmasın ama çok büyük ihtimalle Yeni Havaalanına taşınamaz. Nerden biliyorum şöyle açıklayayım;

    7-10 Mart tarihlerinde Ukrayna Havayollarından İstanbul Kiev - Kiev İstanbul biletlerimi aldım. Aldığım tarihte Atatürk Havaalanından yapılıyordu seferler ancak aldıktan sonra biletlendirme yaptığım tarihte Yeni Havalanına taşınacağı söylenmişti. Ancak daha sonra yaptığım araştırmalarda bunun gerçekleşmeyeceğini böylesine büyük bir taşınmanın bu tarihte gerçekleşemeyeceğini öğrendim. Ancak uçuş iptal oldu ve biletimin ücretinin iadesini aldım.

    Ocak 16 da yaptığım Tayland gezimin biletini de 2018 Kasımda almıştım. Etihad firmasıyla yaptığım biletlendirme sonrası tekrar aynı sorun ortaya çıktı. Hangi Havaalanı. Etşhadla görüştüğümde firmanın Nisandan önce taşınmayı tamamlamasının imkansız olduğunu öğrendim.

    Yani sizin uçuşunuzda çok büyük bir ihtimalle Atatürk'ten olacak. Şuan yurtdışı uçuş yapan firmaların hiçbiri taşınmadı diye biliyorum.
    Yapacağınız en mantıklı şey Mart aynının başında ve 10nda Atatürk Havaalanı santrali arayıp taşınan firmaları öğrenmeniz olur.Ona göre Denizli-İStanbul biletinizi alırsınız.

    İyi tatiller.




  • C_many kullanıcısına yanıt
    Yani kuşkularım haklı. Erken bilet almak istememin sebebi ucuz fiyat, daha yakın tarihler daha pahalıya patlıyor. Ama düşünceniz ve deneyimlerinize güveniyorum.

    Diyelim ki Atatürk Havalimanına bilet aldım, ve aksilik sonucu Singapur Havayolları yeni İstanbul Havalimanından uçuş yapmak istiyor. Atatürk Havalimanından İstanbul Havalimanına nasıl giderim? Okuduğuma göre oraya metro, 2019 sonu açılacağı belirtiliyor. Taksi seçeneği dışında; bir transit otobüs söz konusu mudur? Demek istediğim iki havalimanı arası otobüsle transit yapılıyor mu?

    Çok pardon, ben e-postadan ileti gelecek diye bekledim gelmedi, meğerse siz 2 gün önce yazdınız ama forum bana e-posta göndermedi. Ondan dolayı geç cevap yazdım.
  • Hocam hiç önemli değil ben de geç girebildim. Transit yazmışsınız henüz bir shuttle servisi yok. Valla tek vesait otobüs olduğunu da hiç sanmıyorum baya uzak mesafeler.. Otobüs olsa bile bence girmeyin o topa trafik falan sıkıntı yaşarsınız.

    Uçuşun Yeni Havaalnından yapılması durumunda size mutlaka bilgi gelir. Hem de önceden yollarlar siz sürekli kayıtlı e-postanızı kontrol edin. Tekrar söylüyorum çok büyük ihtimalle Atatürkten uçacaksınız ancak kendi kontrollerinizi yapın ben yerinizde olsam bileti aldığım acente ile iletişimi koparmazdım mutlaka arayın muhattabınız onlar izleyeceğiniz yolu söylerler ulaşamazsanız veya bileti aldığınız acentede muhattap bulamıyorsanız atatürk havalanı santrale bağlanın yakın tarihte taşınacak olan firmalar ve taşınması muhtemel olan firmaları sorun.

    Bizi de bu konuda bilgilendirirseniz sevinirim.
  • Merhaba. Atatürk Havalimanı çalışanıyım. Taşınma ile ilgili hiçbir üst düzey yönetici kesin bir şey söyleyemiyor. 3 mart derken bile herkes kem küm ediyor. Böyle saçma sapan bir durumda işe gidip geliyoruz. Önce 29 ekim dediler, olmadı yılbaşı dediler, o da olmadı 3 mart deniyor. Bu da olmazsa kimsenin bir şeye inancı kalmaz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • JaCKiE_BrOwN kullanıcısına yanıt
    C_many kullanıcısına yanıt
    JaCKiE_BrOwN, yani ben de bunlara şahitlik ediyorum. Açılacak deniliyor, Google'da en son haberlere ulaşmaya çalıştığımda Aralık'tan kala haberler gözlerimin önüne seriliyor. En azından bir bilgilendirme yapsınlar, seyahate çıkacak var, binlerce değil milyonlarca kişi. THY'ye soruyorum yanıt gelmiyor. 1 hafta oldu, koskoca şirket e-postasına bakmamış olamaz, bilerek cevap vermiyorlar.

    C_many, doğrudur, acente ile iletişimi koparmamak lazım. Bilet aldığım siteye sürekli girip orada yeni bir açıklama var mı diye bakıyorum. Anlık olarak uçuşlarını yeni havalimanında devam ettireceklerini söylüyorlar da ben de bunun olmayacağına inanıyorum.

    Bence İnşallah Atatürk Havalimanından uçuşlar devam eder. Transit zaten ayrı bir dert.
  • Siz atatürk havalimanı’na geldiğinizde yurtdışı uçuşunuz eğer yeni havalimanı’ndan yapılacaksa, atatürk havalimanı’ndan yeni havalimanı’na iett otobüs seferleri var

    https://www.iett.istanbul/tr/main/hatlar/H-4/ATATÜRK%20HAVALİMANI%20-%20İSTANBUL%20HAVALİMANI-İETT-Otobüs-Sefer-Saatleri-ve-Durakları

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yeni haber; yeni İstanbul Havalimanı'nın açılışı tekrar ertelendi. Büyük taşınma tarihi 3 Mart 2019'dan 5 Nisan 2019'a taşındı.
    http://www.cumhuriyet.com.tr/haber/turkiye/1265750/istanbul_Havalimani_na_tasinma_programinda_degisiklik.html
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.