Şimdi Ara

YENİ HP ENVY 15-j050st (HASWELL i7 İşlemcili)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
1
Favori
2.874
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba
    Hp nin sitesinde şöyle bir model gördüm:
    http://www8.hp.com/tr/tr/products/laptops/product-detail.html?oid=5390141

     YENİ HP ENVY 15-j050st (HASWELL i7 İşlemcili)

    Intel® Core™ i7-4700MQ (2,4 GHz, 6 MB önbellek, 4 çekirdekli)
    16 GB DDR3
    NVIDIA GeForce GT 740M (2 GB DDR3 ayrılmış)
    39,6 cm (15,6") Tam HD BrightView LED Arkadan Aydınlatmalı IPS (1920 x 1080)

    Donanımı çok iyi görünüyor.

    Bu model hakkında bilgisi olan var mı?







  • Oyun için çok fazla kullanan olmaz (http://www.notebookcheck.net/NVIDIA-GeForce-GT-740M.89900.0.html) hele ki 1920 x 1080 çözünürlükte komik fps lere neden olur.

    1TB 5400rpm HDD, ultrabook performansıda alınmaz bunla (http://www8.hp.com/tr/tr/products/laptops/product-detail.html?oid=5390141)

    $ 1,126 + KDV lik bir fiyat etiketinden satılacağı yazıyor. Bana göre bu fiyata çok daha kaliteli notebooklar mevcut.
  • Evet oyun amaçlı alınmaz ama incelik ve taşınabilirlik te önemli bana göre. Ayrıca bu modelin GT 750m li versiyonunun da çıkacağı söyleniyor. Orta ayarlarda da olsa bu incelikte oyun oynatabilen laptop kolay bulunmuyor. Bence donanımları yeni nesil olduğu için fiyatı fazla değil.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi stability63 -- 29 Haziran 2013; 10:54:11 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: stability63

    Evet oyun amaçlı alınmaz ama incelik ve taşınabilirlik te önemli bana göre. Ayrıca bu modelin GT 750m li versiyonunun da çıkacağı söyleniyor. Orta ayarlarda da olsa bu incelikte oyun oynatabilen laptop kolay bulunmuyor. Bence donanımları yeni nesil olduğu için fiyatı fazla değil.

    fiyat ne kadarmış, ayrıca disk ssd ye dönüştürülürse oyun oynanabilir.
  • Oyunda ssd performansının ne alakası var? Ekran kartına bakmalısınız envy serileri pahalıdır dolayısıyla oyun için pek alan olmaz.
  • Cengaver53 C kullanıcısına yanıt
    Oyunda ssd performansının nasıl arttığından haberiniz yok sanırım?

    Herzaman söylemişim sadece oyun için notebook alanların beyninden şüphe ederim ( günde 3 saat üstü oyun oynayanları kastediyorum, arada bir 1-*2 saat oynayanları değil ).

    Fiyatı pahallı olacaktır ama çok değil, öngördüğüm rakam 2100tl falan ki bu pc için son derece iyi bir fiyat. Yeni hasvell sonuçta.
  • Oyunda ssd performansı artsa ne olacak diyorum oyunun performansı artmadıktan sonra ne artısı var onda,ssd sistemin seri çalışmasına veri alış verişi seri olmasına yüklemeler hızlı olmasına v.s katkıda bulunur ama oyunun normalinden daha çok performans alınmasına ekran kartı önceliktir ekran kartı gücü bellidir yettiği yere kadar sistemi hep ssd'yle donatsanız ne olur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cengaver53 -- 5 Temmuz 2013; 0:28:52 >
  • Ssd ; veri aktarma, dosya-oyun yükleme, açılma-kapanma gibi işlemlerde işe yarar , daha çok. Oyunlardaki fps değerlerine herhangi bir katkısı olmaz. Hdd den daha hızlı çalıştığı için sistemi hızlandırması için kullanılır yani.
  • Evet doğru FPS ye etkisi yoktur, o iş tamamiyle ekran kartının " işlemci " oranıyla alakalıdır. Windowsun bir tenp dosyası vardır, bu anlıktır, oyunlar da bu dosyaları yoğun olarak kullanılır, bu temp ne kadar hızlı olursa o kadar stabil çalışır, bu yüzden ekran kartı nın kendi belleği vardır.
    Donanımsal olarak %100 bellek kullanımı engellenmiştir ( virüs falan olmadığı sürece )
    Ne ekran kartı, ne PC rami kendini %100 kullandırtmaz. Windowsun işleyisi bu şekildedir. Bunu şart koşan OS değil işlemcidir, bu ram diagramları arasında geçiş yapamazsa kitlenir. PC dondu mause bile oynamıyo lafları tam da bu anın resmedilmesidir.
    O yuzden ssd disk sadece windowsa değil oyunlara da etkisi büyüktür.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-7D66DD504 -- 3 Eylül 2013; 15:38:00 >
  • Laptop gpu'larında ahım şahım kartlar çıkmıyor. Önceki sene çıkmış kartların biraz daha hızı artırılıp veriliyor (gt serisinden bahsediyorum) Hoş gtx serilerinde de gözle görülür bir değişim yaşamıyoruz. Ama yeni çıkan oyunlara bakıyoruz, orta ayarda dökülüyor en üst gt serisi. Buna amd kartları da dahil. Gpu üretilcileri mobil gpu'ları savsaklıyor. Önem vermiyor. Oyunlar çok gelişti. Mobil gpu'lar hala yerinde sayıyor. Eskiden orta sınıf bir mobil kartla yüksek ayarlarda çoğu oyunu yağ gibi oynardık. Oyun oynamak isteyenin parası varsa gitsin 4000-5000 lira verip üst sınıf laptop alsın. Parası olmayan gitsin 2000'e kral bir pc toplasın. Laptoplarda artık oyun oynamak zor.
  • Biz oyunlardan bahsediyoruz sen işin hangi tarafına bakıyorsun kaldıki ekran kartı belleğinden ziyade harici ekran kartında oynaşanda oyunu ağır oyunlarda sistemden ram kullnımı ciddi derecede artmış durumda son çıkar kartlarda dahili belleği ekran kartlarında şişirmlerinin nedeni bu mesela bazı ekran kartlarında düşük olmasına rağmen bellek şişik amacı sistemden kullnımı azaltmak 4gb sisteme sahip makineler oyuncu kişilerin ihtiyacına cevap vermemekte ram artırımına yönelmekteler herkes en az 8gb'ye gözünü dikti.Okadar gereksiz detaya girmen gerekmezdi biz neyden bahsediyoruz siz nereden bahsediyorsunuz



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cengaver53 -- 5 Temmuz 2013; 14:21:04 >
  • Cengaver53 C kullanıcısına yanıt
    BEN SSDNİN NEDEN ÖNEMLİ OLDUĞUNU AÇIKLAMIŞTIM SADECE
    AYRICA ÜST MESAJIMDA YAZDIĞIM GİBİ OYUN İÇİN NOTEBOOK ALANIN AKLINA ACIRIM.
  • Büyük harfleri fala kullanma yanlış anlaşılır biliyorsun sanal dilde ne anlama geliyor forum kurallarına da aykırı.
  • Cengaver53 C kullanıcısına yanıt
    Bi yandan da exell çalışınca klavye ise o oluyor, alışkanlık çoğu zaman cümle küçük harfle başlıyor büyük devam ediyor.
  • Çözünürlük düşürülürse çok rahat oyun oynanır. İlla her şey ultra ayarda olmak zorunda değil ya sonuçta. Örneğin ben Starcraft II'yi medium ayarlarda çok daha düşük bir kartla (GT 630m) ile oynuyorum ve çok da keyif alıyorum.
  • oyun için alınır harika da oynatır. saçmasapan konuşmayın pc nerdi dolmuş burası. msi mi alıcaz servise ver 2 ay gelmesin.
  • gt 750m olsun hemen aliyim gt740 bit işleme değeri 64bit ve mhz olarak da çok yetersiz amazon.com da 750m gtx780 olanları var isteyen yurtdışından getittirebilir ben öyle düşünüyorum
  • Türkiye'ye gelmedi sanırım hiçbir yerde görmedim bu modelleri satışta ne zaman gelecek bilgisi olan var mı ?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.