Şimdi Ara

Yeni Hyundai Tucson'un Yok Satması !!!??? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
79
Cevap
2
Favori
7.617
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
30 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Zenginlerin bu fakirler nasıl geçiniyor demesi gibi bir konu olmuş. Ülkemizde maksimum satılan yıllık satılan araç sayısı ortalama 800 bin desek. Bunun yarısını şirketler ( araç şirket üzerine olmayabilir) ve filolar alır diğer yarısını da standart kullanıcı. Bu da 400 bin adet eder. Bu 400 bin adet aracın da en fazla 100 bin tanesini sıfırdan satılır yani 300 bin adet aracı alan kişilerin bir aracı vardır onu satıp model yükseltiyordur.


    Ülke nüfusu 90 milyon. Hepsini aile olarak düşünsek ve iki çocuğu olduğunu düşünsek bile ortalama 25 milyon kişi yapar. Koca ülkede 25 milyon kişinin alabildiği araç sayısı ister 800 bin kabul edin, ister 400 bin, ister 100 bin ben oranlamak bile istemiyorum.

  • Bu ne anlam karmaşası olan bir konu...

    Adam Tuscon'un en full paketinin 560 bin tl olduğunu ve kalmadığını belirtmiş, en alta da gidişat kötü demiş

    Demek ki gidişat iyi ki alıyor millet ayrıca durum kötü olsa sizde Tuscon almaya gitmezdiniz de mi :)

    Ülke neye göre kime göre iyi ya da kötü anlamak güçleşiyor....

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bana sıfır tucson verseler satar 2. el c180 alır üstüne kalan parayıda farklı bir şekilde değerlendirirdim  

  • quote:

    Orijinalden alıntı: khanstern

    Bu ne anlam karmaşası olan bir konu...

    Adam Tuscon'un en full paketinin 560 bin tl olduğunu ve kalmadığını belirtmiş, en alta da gidişat kötü demiş

    Demek ki gidişat iyi ki alıyor millet ayrıca durum kötü olsa sizde Tuscon almaya gitmezdiniz de mi :)

    Ülke neye göre kime göre iyi ya da kötü anlamak güçleşiyor....

    Aslında anlatmak istediğim basit en üst paketlerin hepsi satılmış ama alt paketler şovrumda duruyor. yani diğer bir deyişle halkın bir kısmı zırt diye 560 bin tl çıkarıp arabayı alıyor bir kısmı ise 390 bin tl lik alt paketi alamıyor. Haneler arasında gelir farkı açılıyor.


    Gidişat iyi olsa bu fiyatlar banada makul gelirdi belki bende bir tane alır çıkardım ama alamıyorum en azından gidişat benim için iyi değil. Üstelik şuan ki aracımı ve gelir durumumu üstteki mesajlarda yazdım. Doğrudur belki başkaları hayatından ve gidişattan memnun olabilir.





  • Yalandır o. Yola çıkıyorum hep döküntü araba. Millet eski doğan, şahinlerle geziyor. Millet açlıktan asfalt kemiriyor.

  • 140 a arabayı sattım, araba alayım idareli dedim, şimdi 400 bin civarı sıfır araç bakıyorum, kusura bakmayın da 2010 model arabaya 150-200 bin verecek kadar geri zekâlı değilim hadi geçtim her yerini b*k götürüyor arabaların, 100 bin km üzerinde, bir de abiler 500 tl falan indiriyorlar iyice uyuz oldum. Parama geçer sözüm.

  • hepi topu kaç tane üst paket Tucson gelmişte hepsi bitmiş acaba? yani zaten çok az sayıda gelen bişeyin hemen bitmesi çok normal bişey. öyle eskisi gibi çok adetler getirmiyorlar artık, talebe göre sıraya göre sipariş oluyor. bunda şaşılacak bişey yok.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi suatcagdas -- 21 Haziran 2021; 12:46:34 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • suatcagdas S kullanıcısına yanıt

    Aynisini ben sorucaktim.  


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ülkemizde çok fazla zengin kitlesi yok...


    Çok zengin olan toplam nüfusumuzun %5 civarı ve bu kişilerinde kullanığı otomobiller bellidir.Ancak marka ve model fanatikliği varsa orta segment otomobil tercih ederler.


    Neredeyse nüfusumuzun % 10 civarı ise 10.000 - 100.000 TL arası değişen geliri olan bir kitle var ve bu kişiler ancak o dediğiniz 400.000 ve üstü otomobilleri alabilirler.


    Geriye kalan nüfusumuz ise 1000 ile 10.000 TL arası geliri olan insanlar.Ellerinde satabilecekleri mal vs. yoksa en fazla iyimser tahminle 300.000 TL ye kadar otomobil (Kredi ve akraba yardımı vs.ile ) alabilirler.


    Otomobil bayilerinin elimizde vardı ama kalmadı palavralarına inanmayınız.Zaten en üst versiyonununu alacak müşteri bulamayacaklarını düşünerek getirmiyorlar.Sadece baz versiyonu getirtiyorlar yada çok tutan modeli.Üst donanımı isteyen müşteri çıkarsa sipariş açıp 1kaç ay içerisinde getirtiyorlar.



    Maalesef ülkemizin ekonomik durumu budur...!





  • Milli gelirin %80ini nüfusun %20si,
    gelirin geri kalan %20sini ise nüfusun %80i paylaşıyor.

    Bu istatistik gerektiği kadar açık bence...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • birileri alıyor hocam. o birileri trafikte dolaşıyor zaten. kim diye sormanın manası yok.

    aslında iş yapmak için,para kazanmak için çok fırsatlar var ama bu fırsatları görüp değerlendirebilen çok az insan var.


    bir de kaçak göçek iş yapan,hırsızlık,uyuşturucu işleri vs yapan çok insan var maalesef.haberlerde her gün izliyoruz ülkecek.bunlar görünenleri..


    sizin konumunuzda aileler için bence 500-600 bin tl lik araba şuan lüks. gönül isterdi ki lüks olmasın ama gelirler belli giderler belli.


    illa sıfır alıcam diyorsanız daha ucuz arabalara bakmanızı haddim olmayarak nacizane tavsiye ederim.


    hayırlısı olsun.bol şans.

  • zengin-fakir karışımından değil. sadece hyundai yeni tuscon ve elantra modelleri gibi bu yıl çıkan yeni kasalarda elite plus paketi çok az sundu. muhtemelen zor satarız diye düşündü.

  • Bu konunun amacı Tucson tutuldu algısı yaratmak.

    Ancak ne yazık ki gerçekler er yada geç günyüzüne çıktığında, Tucsonun tıpkı Ford Kuga gibi yerlerde süründüğünü göreceksiniz.

    Boş yere manipülasyon yapmayın bizim gibi bilgili insanlarının zamanına yazık.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mitokondri Kristası -- 21 Haziran 2021; 16:21:36 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Senin o otobüste yaşadığın şeyi senden daha büyük olup da hâlen yaşayanlar var. Senin görmüş olduğun bu örnek ülkenin genelini kapsamıyor. AVM'lerdeki kalabalığı görüp ülke ekonomisi mükemmel diyen ilkokul mezunu dayılar gibi çıkarımlar yapmayı bırakın artık.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kartal Göz -- 21 Haziran 2021; 17:2:52 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Millette, altın, dolar, araba ve ev yatırım olarak görüldüğü ve sürekli yükselen bir şey görsünler hemen alırlar.

    bir de araba fiyatları her gün artıyor, her gün yükselince kendini ıspatladı. Nereden alsam kar diyorlar, sizin gibi iki çalışansa, birisinin maaşını arabaya gömüyor, nasılsa bugün alsam iki ay sonra 20-30 K zam gelecek, krediyi öder cebim de de para kalır diyor.

    mesela gecen sene Aralık 2019 da 323 bine 508 almıştım, suanda ikinci el de aynı model 450-480 bin TL olmuş. Satsa aynı modelden alamayacak falan ama adamlar zaten bunu anlasa olay farklı olurdu.



    he elbet bir gün patlar ama patlayana kadar bam bam diyorlar.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Carsever kullanıcısına yanıt

    O genel işleyiş dünyada geçerli. Bizde 95/5 oranında varsayabilirsin 🤒


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Daha dur iq 2 sene sonra 1m a alacaksın. Her ay fakirleşmek milletimize mutluluk veriyor. Aksini iddia eden beyin nakli yaptırsın

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşım arz talep dengesi oturmuş zaten. Araç sayısı az, sıra yazıcam derken zaten araç az geliyor onları da varlıklı aileler alıyor. Alta linki bırakıyorum 3. dünya ülkeleri ile aynı araç sayısına sahip türk insanı.


    https://pchocasi.com.tr/dunyada-ulkelerin-kisi-basina-dusen-arac-sayisi-ne-kadar-83067//

  • karı koca eve 20-25k arası para giriyor. 2 çocuk + bizim masrafımız+ birazda kredimiz var. Ben bu şartlarda 2012 jettaya biniyorum ve bu fiyatlarla sıfır bir araba hayali bile kuramıyorum, insanların hayatlarındaki öncelikleri çok farklı bunuda anlayabiliyorum.

    4 yaşındaki oğlumun bebek arabasını sarı siteden sattım.Az kullanılmış ve gerçekten çok temizdi. Alanlar ise karı-koca doktor ve diş hekimi. Merak edip sordum yeni bir bebek arabasını rahatlıkla alabilecekken neden 2nci el alıyorsunuz diye. Adam neden 2 yıl kullanacağımızı bir eşyaya bi dünya para verelim paramızın olması bizim tasarruf yapmamımızı engellememeli sonuçta bu mal %100 ithal dedi

  • sen bile ağlanıyosan biz ölelim.

  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.