Şimdi Ara

Yeni İmar Barışı 2021

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
542
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Haber Link : https://www.emlak365.com/2021-yilinda-yeni-imar-barisi-olacak-mi-yapi-kayit-belgesi-affi-gelecek-mi



    2018 yılından önce yapılan kaçak yapılara af sağlayan imar barışı için son başvuru tarihini kaçıran ya da yapı kayıt belgesi son ödeme tarihi içerisinde işlemlerini yapamayan kişiler için 2021 yılı yeni imar barışı umudunu da beraberinde getirdi. Peki, yeni imar barışı çıkar mı, yapı kayıt belgesi affı olacak mı?

    Emlak365.com / İmar barışı müjdesi bekleyen kişilerin sayıları her gün artarken ne yazık ki 2020 yılında beklenen müjdeli haber gelmemişti. 



    BÜTÇE AÇIĞINI KAPATMAK İÇİN 2021 YILINDA İMAR BARIŞI ÇIKAR MI, YAPI KAYIT BELGESİ AFFI GELİR Mİ?




    2020 yılında yaşanan pandemi nedeni ile büyük bir bütçe açığı oluşurken gerek sağlık harcamalarının artması gerekse de pandemi destekleri ile sosyal yardım tutarının artması üzerine imar barışı umudu bir kere daha gündeme geldi. 



    Özellikle de süreçte başvuru yapamayan ya da başvuru yapmasına rağmen yapı kayıt belgesi ücreti son ödeme tarihi dolmasına rağmen ödeme yapamadığı için hakkını kaybeden kişiler af müjdesi bekliyordu. Verilecek olan müjde ile yapı kayıt belgesi ödemesi yapamayan ya da süre bitmesine rağmen başvuru yapamayan kişiler için yeni bir barış imkanı doğarken aynı zamanda devlet içinde büyük bir gelir kapısı açılmış olacak. 



    Yani hem vatandaş hem de devlet kazanmış olacak. Konu hakkında daha önce açıklama yapan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum kesinlikle yeni bir imar barışı planlamaları olmadığını dile getirmiş, hatta bazı bölgelerde kaçak yapıların yıkımına da başlanmıştı. Vatandaş ise sosyal medya da örgütlenerek yeni bir imar barışı müjdesi almak için yoğun şekilde çabalıyor. 








  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.