Şimdi Ara

Yeni iPad 9.7” 2018 Kullanıcı Klübü ve Aksesuar Tavsiyeleri (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
525
Cevap
25
Favori
50.802
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • alimmm78 kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler, ben bluetooth bağlantısı kesilince bir tür düşük güç tüketim seviyesinde kalır ve çalışmaya devam eder diye düşünmüştüm dediğiniz gibiymiş.

    Bu durumda şarj cihazı yanımızdaysa ona taktığımızda da cihaz açılıyor ve o esnada ipadin blutoothu açık ise bağlanıyor olmalı diye düşündüm ve öyle olduğunu gördüm. Şarj aleti yanımızda ise kalemi ipade takmak zorunda değiliz şarj aletine de takabiliriz.
  • Hocam merhaba,

    iPad 2018 aşağıdaki kullanım amaçlarına sizce ne kadar uygun?

    Akademik araştırmalar (online web taramaları, PDF/e-Kitap okumak ve üzerinde işlemler yapmak, Word-Powerpoint vb. belgeleri oluşturmak üzerinde çalışmak)
    Eğitim çalışmaları (Kalem ile düzenli not tutmak, fiziksel haldeki belgelerin fotoğrafını çekerek taramak, video içerikleri izlemek)

    iPad 2018 ile iPad Pro 2017 arasında kağıt üstünde çok büyük bir fark var. Aklıma takılan birkaç soruyu sizlere iletecek olursam;
    1- Lamine edilmemiş ekran kalemli veya kalemsiz kullanımlarda göze batan bir durum mu?
    2- Ekran yenileme hızının düşüklüğü ve kalem ile yazarken gecikme durumu ciddi bir sorun oluşturuyor mu?
    3- Kalemle normal bir hızda yazı yazarken gecikme durumu ne kadar belirgin?
    4- Kamera performansı tatmin eden bir seviyede mi?
    5- Multi-tasking yaparken kasma donma fazla ısınma gibi problemler oluyor mu?
    6- Kampüs, kütüphane ve ev ortamında çoğunlukla kullanılacak bir cihaz için 4G özelliği gerekli mi?

    iPad 2018 128 GB Wifi modelini düşünüyorum bunun yerine başka tavsiyeniz olur mu? Hatta aklımda Eylül ayını bekleyip yeni İpad'in tanıtılmasını beklemek ardından duruma göre Pro versiyonunun 2017 veya 2018 sürümünü almak geliyor ama şu an boşlukta olduğum için karar verebilmiş değilim.


    Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.




  • cloudcomp C kullanıcısına yanıt
    1- Lamine edilmemiş ekran kalemli kullanımda apple pencil da plastik olduğu için kağıda yazma hissinden uzaklaştırıyor plastiğin cama değme sesi oluyor ve ekran kaygan olup herhangi bir sürtünme sağlamayınca yazmak bir nebze zorlaşıyor ancak yine de çok küçük boyutlu yazılar bile rahatlıkla hızlıca yazılabiliyor. Bahsettiğim problemleri gidermek için basit bir mat ekran koruyucu ya da para mevcutsa Paperlike adlı kağıt hissi vermeyi hedefleyen ekran koruyucuyu alabilirsiniz.
    2- Temel amacı eğitim olan sizin için oluşturmaz. Aslında pek çok insan için oluşturmaz.
    3- Gecikme yok denecek kadar az, pro modellerle arasında belirgin bir fark yok. Gidin bir mağazada teşhirdeki ürünlerden deneyip görün isterseniz.
    4- Kamera performansı göreceli bir konu ancak tarama vb amaçlı kullanım için gayet tatmin edici.
    5- Multi tasking de kasma donma yaşamadım.
    6- Bence değil. Wifi'nin olduğu ortamlardan bahsediyorsunuz zaten. Wifi olmasa bile cep telefonundan hotspot açarsın öyle bağlanırsın ben artık 4g desteğine elzem gözüyle bakmıyorum.

    Bence bu ipad sizin amaçlarınıza çok uygun. Ben pro modelini daha çok grafik tasarım dijital sanat işleriyle uğraşan bu işten para kazanan insanlara uygun görüyorum. Eğitim amaçlı kullanımda bence ipad 2018 şu anda bir numara tam bir fiyat performans ürünü. Ben de size benzer amaçlarla kullanıyorum , programlama kitaplarımı taşıyor notlar alıyor öğrenme kendimi geliştirme amaçlı kullanıyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dortcahar -- 20 Temmuz 2018; 1:48:16 >




  • kartal0001903 kullanıcısına yanıt
    Bu arada araştıran olursa yazıyım. İpad i ve logitech k380 klavyeyi aldım. F e ayarlar menüsünden çevrilebiliyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kartal0001903 -- 21 Temmuz 2018; 11:31:51 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tableti alalı 2 haftadan fazla oldu hala düzgün bi kılıf bulamadım. 70-80₺’ye kadar kılıf önerilerini bekliyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Scorpioleo -- 21 Temmuz 2018; 11:38:51 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben de geçen hafta 2018 gold alarak aranıza katıldım. Ancak kapaklı ve sert plastik olmayan (yumuşak ve tam çevreleyen silikon arıyorum) bir kılıf bulamadım. Olanlar da aşırı pahalı. Aynı şey ekran koruyucu için de geçerli mat arıyorum önerileriniz nelerdir?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Fiyatları yakın olduğundan iPad 2018 32 GB ile iPad 2017 128 GB arasında kaldım karar veremiyorum. Daha hızlı olduğu için 2018 alasım var ama 32 GB alan yetmeyecek diye düşünüyorum o yüzden de 2017 128 GB mı alsam diyorum. Kısacası 2018'i alırsam yer sorunum olacak, 2017'yi alırsam ise aklım daha hızlı olan 2018'de kalacak. Çıkamıyorum bu işin içinden.

    Daha evvelki cihazım iPad Mini 2 64 GB'tı, e-kitap, uygulama, oyun, film ve dizi derken alanı dolu dolu kullanıyordum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ordinary Story -- 22 Temmuz 2018; 0:26:48 >
  • Günlerce 6. Nesil 32 GB ile 5. Nesil 128 GB arasında gidip gidip geldim ve sonunda hangisini alırsam alayım içimin rahat etmeyeceğine karar verdim. O yüzden az daha verip 6. Nesil 128 GB siparişi geçtim.
    Umarım Jailbreak yapabileceğim bir 11 sürümüyle gelir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Scorpioleo

    Tableti alalı 2 haftadan fazla oldu hala düzgün bi kılıf bulamadım. 70-80₺’ye kadar kılıf önerilerini bekliyorum.
    Aşağıdaki iki ürünü satın aldım, gayet memnunum. F/P olarak işinizi başlangıçta görecektir, ileriki yıllarda farklı kılıflarıda deneyebiliriz. Önce taksitleri bitsin

    Kılıf:https://urun.gittigidiyor.com/bilgisayar-tablet/apple-ipad-5-nesil-kilif-smart-cover-uyku-modlu-10-renk-komple-koruma-smart-case-9-7-inc-3-asamali-361699772

    Ekran: parmak izi bırakıyor, koruma olarak on numara ama parmak izi olarak 10 üzerinden 1.https://urun.gittigidiyor.com/bilgisayar-tablet/apple-ipad-2018-yeni-nesil-kirilmaz-ekran-koruyucu-cam-tempered-glass-9-7-inc-a1893-a1954-357454349

    Yeni iPad 9.7” 2018 Kullanıcı Klübü ve Aksesuar TavsiyeleriYeni iPad 9.7” 2018 Kullanıcı Klübü ve Aksesuar TavsiyeleriYeni iPad 9.7” 2018 Kullanıcı Klübü ve Aksesuar Tavsiyeleri




  • Ordinary Story kullanıcısına yanıt
    Hayırlı olsun, bende 128GB kullanıyorum. İşlemcisi gayet yeterli ve yüklediğim videoları iMovie ile işleyip internete atıyorum, saklama alanı ileride çok lazım olacak.@Ordinary Story



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hie -- 24 Temmuz 2018; 14:14:43 >
  • Teşekkürler. Ben de ekitap, Film/dizi, uygulama vs. ile doldururum kesin. Fiyat olarak 128'lik pahalı ama alan olarak elimiz mahkum. Umarım JB için uygun bir sürüm çıkar yüklü olan.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: HandK

    [Bu mesaj üye isteğiyle silinmiştir.]
    her türlü pro bence
  • Merhaba arkadaşlar. Matematik ya da başka bir sayısal ders notları alan varsa ekran görüntüsü paylaşabilir misiniz? Ağırlıklı matematik notu almak için iPad alacağım. Aklımda iPad Pro vardı ama malum fiyatlar arttı. Bu modelle sorun yaşar mıyım?
  • hie kullanıcısına yanıt
    Ben de aynısından aldım siyaha çok yakışıyor.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cihazımı az evvel kargodan teslim aldım. 11.3 ile gelir de Jailbreak yaparım diye ümitliydim fakat 11.4 ile geldi. 11.4'e JB çıkacağını pek sanmıyorum ama yine de 11.4.1'e güncellemeden bekleyeyim diyorum.
  • Merhaba herkese.



    Temelde akademik araştırmalar, makale okuma, not alma, ara sıra yazı yazma, okulda kullanma ve derslerde kitap takip etme amaçlarıyla Ipad almayı düşünüyorum.

    Yüksek lisans yapıyorum ve öğretmenim; tez yazmada, okulda birkaç uygulamayı kullanmada, pdf açıp dersi takip etmede, word de aktivite hazırlamada işe yarar diye düşünerek araştırmaya başladım. Aynı zamanda film izlerim, zaman zaman da internet kullanımı olur diye düşünüyorum.

    Bu amaçlar doğrultusunda Ipad wifi 128 GB n11'de 2230 TL fiyatıyla alınır mı? Önerir misiniz? Uzun bir süre kullanılır mı takılma, yavaşlama olmadan?

    Ya da Ipad 2017 128 GB 1800 tl'ye almak daha mı mantıklı olur?

    Yoksa önerebileceğiniz başka bir seçenek var mıdır?

    Kafam çok karıştı araştırmaktan, tecrübelerinizi ve tavsiyelerinizi paylaşabilirseniz çok mutlu olurum. Şimdiden teşekkürler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nesligun -- 29 Temmuz 2018; 17:8:2 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Nesligun N kullanıcısına yanıt
    İhtiyaçlarınız için çok doğru bir tercih olur iPad.

    Ben de benzer amaçlarla kullanıyorum; not almak, araştırma yapmak, makale/dergi/kitap okumak için çok ideal bir cihaz. Bilgisayarımı mecbur durumlar hariç hiç açmıyorum artık. iPad’im hep yanımda her işimi görüyor.

    Ancak tez yazmak için iPad kullanmanızı pek tavsiye etmem. iPad’de taslak halini yazarsınız ama tez düzenlemesi için milimetrik ayarları vs yaptırmıyor.

    Tez yazımı için bilgisayar ortamında LaTeX kullanmanızı tavsiye ederim.

    Fiyatlar konusunda bir yorum yapmak istemem. İmkanlar elverdiği ölçüde yeni ve yüksek hafızalı modeli almak faydalı olur.

    Saygılar.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 0ldskool kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim fikirleriniz için.

    Tez konusunda amacım ara ara notlar almak, aklıma geldikçe ufak tefek şeyler yazmak, geri kalanını laptop üzerinde halledeceğim. Bunun için klavye bağlamak ve bu ara sıra bu şekilde kullanmak zor olur mu önerebileceğiniz bir şey var mı? Bahsettiğiniz programı duymamıştım, onu da araştıracağım teşekkürler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nesligun N kullanıcısına yanıt
    "Zor olur mu?" diye sormuşsunuz; hayır aksine işlerinizi kolaylaştıracak. Emin olun. Zaten bu yıl tanıtılan iPad eğitim odaklı geliştirildiği biliniyor. Apple hep eğitim üzerinde durdu cihazın tanıtımını yaparken. iPad 2018 ve kalem, size defter kitap taşımayı bıraktırır. Tecrübe ile sabit :)

    Klavye konusunda birçok bluetooth ürün var. Genelde insanlar logitech ürünlerini alıp kullanıyorlar. Memnun olmayan yok gibi.

    Klavye, kılıf, ekran koruyucu vs konusunda şöyle bir trick vereyim size; iPad 2017(5th gen), iPad 2018(6th gen) için yeni çıkan klavyeler biraz pahalı. Ama iPad Air 2013(yani düz Air, Air 2 değil) klavyeleri çok daha ucuz. Neredeyse yarı parası. Ayrıca sorunsuz uyumlu. Klavye, kılıf vs almayı düşünürseniz aklınızda bulunsun. Boş yere çarpılmayın.

    Örnek iki ürün:
    https://urun.gittigidiyor.com/bilgisayar-tablet/logitech-slim-folio-2018-ve-2017-yeni-ipad-klavyeli-kilif-tr-920-008653-357190057
    https://urun.gittigidiyor.com/bilgisayar-tablet/logitech-type-9-7-2018-2017-yeni-ipad-ve-air-1-klavye-kilif-tr-365628739

    Satıcılarla bir bağım yoktur. Ürünleri göstermek için link verdim.

    Saygılar.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • Apple Pencil için kullandığınız aksesuarlar var mı arkadaşlar ?
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.