Şimdi Ara

Yeni iPad incelemelerinde Retina Ekran ve LTE vurgusu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
82
Cevap
0
Favori
7.161
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj


  • Yeni iPad incelemelerinde Retina Ekran ve LTE vurgusu


    3.Nesil iPad, 16 Mart günü Avustralya'dan başlayarak dünyanın birçok ülkesinde satışa sunulacak ve birçok şanslı kullanıcı, yeni iPad'i saatler sonra deneyimleyecek. Fakat, Amerika teknoloji basının önemli isimleri, yeni iPad'i herkesten önce "ayrıntılı" olarak deneme fırsatı yakaladılar ve izlenimlerini hazırladıkları ayrıntılı incelemelerinde paylaştılar. Uygun şartlar oluştuğunda ayrıntılı incelemesine sitemizden de ulaşabileceğiniz yeni iPad için yazarların ortak görüşü şu; "Retina Ekran muazzam, harika... LTE desteği ise etkileyici."


    Apple dünyasının önemli yayın organlarından Macworld'ün hem video hem de yazılı olarak hazırladığı incelemede Retina Ekran'ın avantajını Kindle App, iBook gibi mevcut yazılımların çok iyi kullandığını (özellikle vektör bazlı formatları destekleyen yazılımlar) ve yeni iPad'de çok iyi iş çıkardığını belirtiliyor. Tasarım açısından ele alındığında iPad 2 ile arasında neredeyse fark olmadığını; hatta 3.Nesil iPad'in iPad 2'nin kılıflarına tam olarak uyduğunu belirten Macworld, yeni modelin kamerasının ise bir önceki nesile göre daha iyi olduğunu ve 1080p'lik video kayıt yeteneğinin düşük ışıklı ortamlarda başarılı iş çıkardığını ifade ediyor. Diğer taraftan bağlantı hızı konusunda ise San Francisco'da yapılan testlerde yeni iPad, 14,5 Mbps yükleme ve 20,6Mbps indirme hızına ulaşmayı başarmış.



    Yeni iPad incelemelerinde Retina Ekran ve LTE vurgusu


    LoopInsight'ın incelemesine ise özellikle Retina Ekran'ın başarısı damgasını vuruyor. Yeni iPad'in 2048x1536 piksellik ekranı ve verdiği hissi, tıpkı standart çözünürlüklü TV'lerden HDTV'lere geçişine benzeten LoopInsight, ekranın iPad 2'ye göre çok büyük farklılık olduğunu belirtirken; film ve fotoğrafların çok net ve canlı gözüktüğüne vurgu yapıyor.


    Retina Ekran için "Şimdiye kadar gördüğüm en güzel bilgisayar ekranı desem abartmış olmam." diyen The Verge ekibi, Manhattan'da yaptığı testlerde yeni iPad'in 22Mbps indirme ve 21Mbps yükleme hızıyla veri transferi yapabildiklerini söylerken; batarya performansının ise Apple'ın iddia ettiği seviyelerde olduğunu belirtiyor.


    "Onu gördüğünüz an, geri dönüş diye birşey olmayacak" ifadelerini kullanan TechCrunch ise LTE desteğiyle yeni iPad'in hareket halinde kendi Wi-Fi ağına göre daha hızlı veri transferi sunduğunu belirtiyor. TechCrunch, ayrıca, yeni iPad'de kullanılan daha büyük pil nedeniyle uzun süreli kullanımda; cihazın sol alt köşesinde farkedilebilir sıcaklık artışı olduğunu da söylüyor.



    Yeni iPad incelemelerinde Retina Ekran ve LTE vurgusu








  • iPad 2 nin reklamlarını hatırlıyorum da yeni bir icat gibi tanıttılar. Ama ilk resimdeki Gmail ikonuna bakınca insanda kandırıldık mı hissi uyandırıyor.
  • kandırıldınız tabiki.
  • arada baya fark var
  • Ekrandaki fark elbette fark edilecektir ama güncel hayatta kimse o ikonu gözünün içine öyle sokmuyor. LTE teknolojisi güzelmiş ama o teknolojiyi kullanan kaç ülke var ve o hızlarda download upload nereden yapacaksın.
  • ne innovasyon ve ne bişey aban donanıma aban donanıma
  • ekrana diyecek laf yok. 10 numara olmuş.

    fakat düşük çözünürlüklü oyunlarda veya videolarda gösterimi kareli olarak yapmazmı acaba?
  • yuksek cozunurluk benim icin su anlamda onemli; teamviewer ile uzak masaustu baglantilarinda ekrani saga sola hareket ettirmek zorunda kalmayacagim, bu da goreceli olarak cok daha rahat bir kullanim sunacak. Bunun disinda safarideki AA yuzunden yazilarda rahatsizlik vardi, bu ortadan kalkaca, ancak bunun cozumu daha yuksek cozunurluk yerine AA yi kapatabilme secenegi idi (benim icin tabii) . Ustte, atlantice in belirttigi gibi, normal kullanimda insanlar cok da umursamiyordu bu durumu. tabiiki farkli birsey gormedikleri icin, ancak sundan eminim, 3. nesil ipad in ekranini gordukten sonra digeri oyuncak gibi gorunecektir.Bu ekran en cok webde dolasanlar, kitap okuyanlarin hosuna gidecek.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: murdocklawless

    kandırıldınız tabiki.

    Ben apple cı değil kandırılmadım ama o zamanlarda ki reklamlar şaşırtıcıyıdı. Gerçi sadece apple yapmıyor bunu teknoloji şirketlerinin tamamı o zamanın en iyi ürünleri olduğu için ballandıra ballandıra anlatıyor ürünlerini.
  • herkes burnunun ucuna kadar sokup kullanıyorya evet haklılar .... ortalama kullanım mesafesi 50cm olan üründe bu farkı nasıl hissedecekler merak ediyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: spaydix

    ne innovasyon ve ne bişey aban donanıma aban donanıma


    Çok haklısın. Tam bir hayal kırıklığı benim adıma da. Apple Samsung ve HTC yi mi takip etmeye başladı ne?
  • iPhone ile Apple retina ekran konusunda gercekten fark yarattı. iPad'in ekranindada fark olacaktır ama iPhonedaki gibi kolay anlaşılır bir fark olmayacaktır. Sonuçta cep telefonları ve tabletlerin kullanım mesafeleri farklı ama yinede etkileyici bir çözünürlük sunuyor. Ama yinede kullanımda fark olacaktır.
  • Web sitelerinde müthiş fark eder.
  • tam anlamıyla "Tablet"

    bence gerçek anlamda tablet olmuş.
  • hayirlisi
  • Biraz saturation artirilmis mi ?? sanki SAMOLED e yaklastirmaya calismislar..Eski soluk renginden eser yok..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Güzel görünüyor gerçekten. Adamlar retina'ya taktı. Harika.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: engurlu

    Biraz saturation artirilmis mi ?? sanki SAMOLED e yaklastirmaya calismislar..Eski soluk renginden eser yok..

    İps teknolojisinden dolayi daha canli gozukuyor ekran zaten retina ekrani biraz acarsak yuksek cozunurluk dusuk inch + ips (apple ips teknolojisini macbook lardada kullaniyor )

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: WoXeD

    herkes burnunun ucuna kadar sokup kullanıyorya evet haklılar .... ortalama kullanım mesafesi 50cm olan üründe bu farkı nasıl hissedecekler merak ediyorum.

    1 saat iphone 4-4s kullanin sonrasinda ipad 2 yi kullanin farki anlayacaksiniz .... Burnunuzu sokmaniza gerek kalmiyacak .

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tamam güzel gözüküyor ama ben yinede full hd nin üzerine çıkılmasını sadece pazarlama oyunundan öte görmüyorum. gereksiz. çünkü full hd de bile çok güzel gözükecektir yinede. ve aynı zamanda standart bi çözünürlüğü desteklemiş olucakdı. neyse sağlık olsun :D
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.