Şimdi Ara

yeni Irak stratejisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
706
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • ABD Başkanı George Bush, yeni Irak stratejisini açıkladı. Hatalar yaptığını kabul eden ancak Amerikan halkının beklentilerini ve Irak Çalışma Grubu'nun önerilerini dikkate almayan Bush, Irak'a 21 bin 500 Amerikan askeri daha gönderileceğini açıkladı.

    Mezhep çatışmalarını sona erdirmesi için Irak hükümetini sert şekildi uyaran, İran ve Suriye'ye karşı da tehditkar bir dil kullanan Bush, Amerikan halkını "daha fazla kayba hazırlıklı olmaya" çağırdı.

    PKK ile mücadele

    Bush konuşmasında, Türkiye - Irak sınırındaki sorunların çözümü için de çabalarına devam edeceklerini altını çizdi fakat ayrıntı vermedi.

    Ancak PKK ile mücadelenin yoğunlaştırılması ve Kerkük konusunda Türkiye'nin hassasiyetlerinin dikkate alınmasının da ABD'nin yeni stratejisinin bir parçası olduğu belirtiliyor.

    İran temsilciliğine baskın

    ABD Başkanı Bush'un yeni Irak planını açıklamasının hemen ardından, ABD birlikleri, Irak'taki İran hükümet temsilciliğinin bürosunu bastı.

    Irak'ın kuzeyindeki Erbil'de İran hükümet temsilciliği bürosuna ABD birliklerince düzenlenen baskında 5 İranlı çalışan gözaltına alındı.

    Adlarının açıklanmasını istemeyen Iraklı Kürt yetkililer, birliklerin yerel saatle 03.00'de düzenlediği baskında bürodaki bilgisayarlara ve belgelere de el konulduğunu belirtti.

    cnntürk

    2007 de ortalık baya karışıcak gibi Amerika bi taraftan İran temsilciliklerini basarak Şii grupları karşısına alıyor aynı zamanda sunnileride şiilerle bastırma düşüncesinde. Bu nebiçim bi politikadır ki ?
    Bizim PKK sorununu da Irak içişlerine bırakıyor devamlı.
    Seçimlerde yaklaşıyor Kuzey Iraka müdahale gündeme gelirse oy kaygısıyla bu cehenneme girebilirmiyiz acaba ?







  • niye bu dünya barış içinde olmuyor
  • Petrol...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.