Şimdi Ara

Yeni jenerasyon işlemciler vs eski jenerasyonlar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
1.153
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar, sahibinden.com'da beğendiğim laptoplara bakarken, bunların CPU performansları hakkında biraz kafam karıştı. Örnek vermek gerekirse i7-2620m, 2.7ghz, 2.nesil bir işlemcihttps://www.cpubenchmark.net/ sitesindeki değerlendirmelere göre 3825 skor alırken, i5-3340m, 2.7, 3.nesil bir işlemci 4221 skor alabiliyor.

    Gene, i5-5200u, 2.2ghz, 5.nesil bir işlemci, 3504 puan alırken,
    i5-4210m, 2.6ghz, 4.nesil bir işlemci, 4203 puan alabiliyor.

    Her bir yeni jenerasyon daha az güç kullanımı sağlarken aynı zamanda daha iyi bir performans sağladığı iddia edilmekte. Ancak yukarıdaki benchmark sitesinin verdiği rakamlara göre hareket edilecekse:

    i5 i7'ye göre daha iyi bir performans ve
    i5 4.nesil bir işlemci i5 5.nesil bir işlemciye göre daha iyi bir performans sağlamakta. Tamam arada bir parça ghz farkları var ama düz mantıktan düşünürsek sırf bir üst nesil diye 5200u'ya daha fazla para vereceğime 4210m'e daha az para veririm daha iyi. Acaba kaçırdığım bir şeymi var? Bilgisayar teknolojilerine aşina arkadaşların bu konuda yorumları ne olurdu?







  • Bu mevzuyu ben de merak ediyorum ama hiç bi yerde açıklayıcı bir şey bulamıyorum umarım biri burada bi yönlendirme yapar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Olay nesil ile bitmiyor, nesil yükseldikçe doğru orantılı olarak o nesildeki tüm işlemciler bir önceki nesile göre güçlü olmaz. İşlemci modellerindeki harflere dikkat edin bunlar işlemcinin kullanım amacı ve performans sınıfı hakkında fikir verir.

    Kıyasladığınız işlemcilerden i5-5200u ultrabook işlemcisidir, i5-4210m ise notebook işlemcisidir. Haliyle eski nesilde olsa m takısı nedeniyle daha iyi performans verir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi donanımcı123 -- 21 Haziran 2017; 1:40:51 >
  • işte bu yüzden intel bilinçsiz kitleye acayip kazıklar atabiliyor.
    adam laptop alırken bakıyor i5 işlemci mi bir de ekran kartını 4gb falan görünce hemen alıyor bir sürü para verip çok süper performans alacağını sanıyor müşteri ama işin rengini 1-2 ay sonra anca anlayabiliyor.
    intel dizüstü bilgisayarlarında işlemci sonraına u,m ve HQ kısaltmalarını koyuyor bunlara dikkat etmek gerek.
  • 2620m i7 dediğine bakma iki çekirdek 4 izlek ve 32nm bir işlemci.. i5 3340m ise yine 2 çekirdek 4 izlek ama 22nm bir işlemci yani üretim teknolojisi geliştiği için ve çekirdek izlek sayılarıda aynı olduğundan o sonuç normal birde hafiften mimari geliştirme var tabi..



    i5 5200u ise daha düşük güç tüketimli daha az performanslı U serisi bir işlemci M serisi değil yani ..





    Zaten oyun veya iş istasyonu için alınıyorsa laptop M serisi falan alınmazm.monun için yüksek performanslı HQ serisi var

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Genel olarak M serisi işlemciler U serisi işlemcilerden, HQ serisi işlemciler de M serisi işlemcilerden daha performanslı olur.


    U serisi enerji verimliliği ön planda oluyor. Gücü daha kısıtlı. M serisi genelde U'dan daha iyi olabiliyor.
  • U= Düşük performans ama mükemmel pil süreleri

    M= Yüksek Performans ama eski ve pil kullanımı yüksek

    HQ= En Yüksek Performans pil kullanımı yüksek



    Düşünülenin aksine kötü bir şey değil bu. Herkes ihtiyacına göre seçsin diye bu modeller var. Pil performansına çok önem veren ama ben internetde dolanırım oyunla fazla işim olmaz diyen gidip U alır. Bana saf performans lazım, pil süresi önemli değil diyen HQ alır.



    Sadece bilinçsiz tüketiciler aaa bu i5'miş diyerek hareket eder...

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • U serisi verimliliğe yönelik olduğu için daha düşük skorlar alması kaçınılmaz. Yüksek performans için MQ veya HQ serileri göz atabilirsiniz.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu konu hakkında açıklayıcı bi sayfa video varsa paylaşsak nasıl olur veya pmden yardimci olmak isteyen var mıdır?

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Performans olarak:

    HK>HQ>M>U

    Bu arada HQ nun bir açılımı var mı?

    M mobile u ultrabook

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar cevaplar için çok teşekkürler. Intel'in sayfası başta olmak üzere birçok web sayfasını kontrol ettim. Sırf yeni nesil diye işlemciye bir dünya para bağlamaktansa amaca yönelik bir işlemciye sahip dizüstü almak daha mantıklı. Benchmark siteleride, karşılaştırmalı testlerinde bu konuda yararlı ipuçları veriyor. Kafamda ne alacağım konusu az çok şekillenmiş oldu.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.