Şimdi Ara

Yeni Kasa Jazz BİLMECESİ!!!

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
0
Favori
2.680
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • arkadaslar merhaba

    uzun zamandır takip ettiğim jazzı su sıralar almak istiyorum honda bayine gittigimde sport otomatik vites paketi için 28.000 gibi makul bir fiyat çıkardılar yalnız kafamı karıstırın bir iki şey var sizinle paylasmak ve bu konuda deneyimli arkadasların yorumlarını almak istedim:

    1)yeni kasa jazzın ne zaman türkiyeye gelecegini bayiide calısanlar dahil kimse tam olarak bilmiyorum kimi ekim kimi aralık kimiside 2009un başında gelir diyor sizce yeni kasayı beklemelimiyim yeni kasa geldiğinde eski kasanın fiyatı düşermi çok zarar edermiyim?

    2) bir arkadaşım arabayı almak için agustos 15 i beklememi söyledi agustos 15 ten sonra alınan arabalar 2009 model olarak işleniyormus ruhsata bunun doğruluğu nedir birde jazza özel bir durum yeni kasa gelmeden eski kasa 2009 model olarak satılabilirmi?

    3) ilk arabam olacağı için arabanın fiyatı dısındaki masraflardan bi haberim (üstüne alma, kasko v.b.) bu konuda bilgi verebilirmisiniz.

    cevap yazacak arkadaslara şimdiden teşekkürler.







  • Yılın 2. yarısında üretilen araçlar 1 Ağustos'dan sonra trafiğe çıkmak şartı ile; bir sonraki sene modeli ile tescil edilebilir. Acil araç ihtiyacı yoksa yeni Jazz beklenmeli. Resimdeki Lcd PFL 5322.
  • 1. yeni jazz kesinlikle kasım ayında satılacak dendi, 4-5 tane honda bayi bu bilgiyi teyit etti..ama yeni resimleri dahi onlarda yokmuşş.
    2. 01 ağustostan sonraki tüm araçlar 2009 olur Hondada..bazı markalarda ekim-kasımdan sonraki araçlar 2009 olur..
    3. sıfır araç alacaksanız bütün bahsettiğiniz masraflar bayi tarafından karşılanır.ki zaten fiyatın içindedir bu masraflar :)

    4. eğer araç almak için aceleniz yoksa ve illa Jazz alıcam diyorsanız bekleyin bence..
  • quote:

    Orjinalden alıntı: cevikism

    Yılın 2. yarısında üretilen araçlar 1 Ağustos'dan sonra trafiğe çıkmak şartı ile; bir sonraki sene modeli ile tescil edilebilir. Acil araç ihtiyacı yoksa yeni Jazz beklenmeli. Resimdeki Lcd PFL 5322.

    verdiğim bilgi sanayi ve ticaret bakanlığı yönetmelik maddesi.
  • bir de şu var yeni kasa jazz şu anki fiyatların üstünde olursa? ki olacaktır muhtemelen. bu durumda eski kasanın fiyatı düşecektir. ben illaki honda jazz alacağım yenisi eskisi önemli değil derseniz alabilirsiniz tabi. ben nisan ayında 0 km elit jazz aldım yenisi hele bi gelsin düşünürüz dedim. kasko 1300ytl idi sanırım. he 2500ytl'ye bile fiyat aldım. araştırmakta fayda var.
  • bence mutlaka bekle ozellikle arka tasarimi super olmus bence gosterge panelide cok guzel acelen yoksa bekle sonra yenileri gorup moralini bozma
  • 120 hp lik bir jazz istiyosan bekle !!!
  • öncelikle yorumlar için teşekkürler arkadaşlar,yararlı oldu..aslında bende beklemekten yanayım sonuçta yeni kasa almasam bile o çıkınca eski kasanın fiyatı düşeceği için her türlü avantaj olur ama tek sorun agustosta tatile arabayla çıkmak isteğim:) onda çok önemli bir sorun değil sanırım

    birde yeni kasa jazzın (daha doğrusu fitin) resimlerini gördüm, gerçekten çok güzel gözüküyor yalnız kafamda bazı soru işaretleri var her gelen yeni kasa yeni sorunlar demektir, genelde arabalar imaj değiştirdiğinde o aracın sorunlarını tam anlamıyla gidermesi 1-2 seneyi bulur... sonuçta piyasada kendini kanıtlamış hatalarıyla sevaplarıyla oturmuş kendine bir yer etmiş bir eski kasa jazz varken yeni kasanın pazarda etkisi nasıl olur??? doğrusu bazı kuşkularım var.

    eski jazz daki birçok sorunun giderildiği söyleniyor, umarım dogrudur ve umarım resimdeki ler kadar güzeldir neyse sanırım KASIMı bekliyeceğiz

    tesekkürler.




  • Japon bebeler pek hasta doğmuyor...
  • quote:

    Orjinalden alıntı: cevikism

    Japon bebeler pek hasta doğmuyor...




    Evet bence de bekle 15 ağustos'a kadar
  • quote:

    Orjinalden alıntı: cevikism

    Japon bebeler pek hasta doğmuyor...





    dağ fare doğurmasında
  • Abim geçen faraziye bi soru sordu! "Yeni Jazz şu an piyasaya çıksa civic mi, Jazz mı; tercihin olur" Jazz dedim biraz buruk vaziyette... Yeni-yenidir, iyidir Müsterih ol Acil araç ihtiyacı yoksa bekle, illa bekle.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: ~ Féano[R]


    quote:

    Orjinalden alıntı: cevikism

    Japon bebeler pek hasta doğmuyor...




    Evet bence de bekle 15 ağustos'a kadar

    5322 fotosuna 7962 ibaresine devam?




  • quote:

    Orjinalden alıntı: okyaypay

    120 hp lik bir jazz istiyosan bekle !!!


    8.9 da 100 oy oy
    1.4 pancar motorlu passat alıp kendini alemin kralı sananlar için büyük bir şok olur
  • sorun falan olmaz eski veya yeni ben hiç görmedim sorunlu honda. biraz bekleyin bence yeni kasa gelince alın, çünkü ilk başlarda gözüne görünmeyen eksiklikler veya teknolojik yenilikler kısa süre sonra daha doğrusu arabaya alıştıktan sonra gözüne batmaya başlar ve keşke bekleseydim dersiniz. sn funkmaster passat kullanmadım ama jettayı test aracıyla kullanma fırsatım oldu, performansı çok iyi geldi bana, pancar motoru derken sesiyle alakalımı dediniz anlamadım
  • hayır kasayla alakalı
    d segmenti 122 hp araba olmaz.
  • Bencede bekle.İlla tatile araba ile gideceğim dersen
    araç kiralayan firmalardan kirala 1 haftalığına araba olsun bitsin.
    Yeni kasa gelince eski kasayı çok daha ucuza alırsın.Zira
    2009lar çıkınca bile galerinin elindeki 2008leri bile 1-2 milyar daha ucuza alırsın.Araç aynı araç biri 2008 biri 2009
    ama arada birkaç milyar fark olur. Heleki kasa değişirse galerinin elinde kalan eski kasalar 3 milyar daha ucuza alınır rahat.Dediğin arabayı 28 yerine 25e çok rahat alırsın.
  • Geçen yıl büyük bir avm içinde stand açan honda bayii civic'in camlarına 2009 model yazıp stand'a koyduğu araç 2008 model yılı üretimiydi.
    Temsilciye bu araç 2008 neden 2009 gibi lanse ediyorsunuz dediğimizde eleman bize böyle geldi ben bilmiyorum dedi.
    Halbuki fabrika üretim model yılı neyse onu camdaki kod'a yazıyor zaten.
    Model yılını sadece camdaki kodları bilen anlaya bilir o yüzden kodu çözeceğim diye şaşı olmayın :)
    Bu önümüzdeki 2ay içinde araç alacaklar bayinin abi bu 2009 model demesine pek inanmayın 2008 üretimi size 2009 diye yedirebilirler.
    Her çıkan yeni model ve üretilen modeller sürekli revizyondan geçer yani üretim bandına ilk indiği günden son indiği güne kadar aracın dışında görsel anlamda bir değişiklik olmasada kullanıcıların anlayamayacağı ufak makyajlar sürekli yapılır.(üretimde kullanılan vidaların,kabloların,ek yerlerinin değişmesi gibi vb..)
    Araç alırken ilk ve son dönem'de araç almak mantıklı değildir pek.
    illa üretimi otursun diye son üretimden kalkacağı dönemide beklemeyin çünki o dönemdede artık ( faceout ) dönemi başladığı için tedarikçiler ufak tefek hataları göz ardı ederek parçaları yollaya bilmektedirler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cemates -- 25 Temmuz 2008; 10:49:28 >




  • quote:

    Geçen yıl büyük bir avm içinde stand açan honda bayii civic'in camlarına 2009 model yazıp stand'a koyduğu araç 2008 model yılı üretimiydi.
    Temsilciye bu araç 2008 neden 2009 gibi lanse ediyorsunuz dediğimizde eleman bize böyle geldi ben bilmiyorum dedi.
    Halbuki fabrika üretim model yılı neyse onu camdaki kod'a yazıyor zaten.


    evet maalesef bu sadece honda da değil birçok modelde var, onlara sorarsan pazarlama modeli ama bence tam bir uyanık satıcı taktiği ama maalesef bizide bu oyuna alet ediyorlar;

    mesela agustosta yeni kasa yani 2009 model honda jazzın çıkmayacağı aşikar ama agustosun ortalarında honda jazzların camlarına 2009 etiketleri yapıştırılacak ve ruhsatlara da 2009 model olarak işlenecek...şimdi ben honda jazz alsam ruhsatta 2008 model olarak işlenecek ama aynı aracı 1 ay sonra 2009 olarak alıcam tabiki bu bir kandırmaca ama fiyatta en az 2-3 bin ytl oynayacak satarken bu yüzden mecburen bende birçok kullanıcı gibi agustosun ortalarını bekliyeceğim...

    ama en iyi çözüm sanırım yeni kasayı beklemek.

    quote:

    5322 fotosuna 7962 ibaresine devam?


    ee oldumu şimdi???

    quote:

    sorun falan olmaz eski veya yeni ben hiç görmedim sorunlu honda. biraz bekleyin bence yeni kasa gelince alın, çünkü ilk başlarda gözüne görünmeyen eksiklikler veya teknolojik yenilikler kısa süre sonra daha doğrusu arabaya alıştıktan sonra gözüne batmaya başlar ve keşke bekleseydim dersiniz


    haklısınız bende yeni kasayı bekleyeceğim.




  • nefis
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.