Şimdi Ara

Yeni Kasa Jeep Compass

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
1
Favori
18.349
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Herkese iyi aksamlar. Uzun süredir araştırdıgımız suv piyasasında yeni bir model daha baktık iki gün önce.Yeni kasa jeep compass limited paketi. Bu aracı kullanan ve yorumu-fikri -tavsiyesi olan var mıdır? Nasil bir araç sizce ,almaya deger mi ? Şimdiden teşekkürler.



  • Saçmalıyorsunuz . Fiatmış bilmem neymiş vs .

    Motor şanzıman donanım çekiş sistemi donanım hepsi dünyanın en iddialı teknolojileri ne konuşuyonuz ya macera aramakmış da bilmem neymiş de iyice düştü forumun seviyesi . Size verseler o compassı gece uyuyamazsınız , gelmiş burada ahkam kesiyonuz.
    Merhaba Dostum. Ben aracı Aralık 2018'de aldım. Açıkcası fiyat olarak uygun fırsat aracı yakaladığım için bir yerlerden buluşturup aldım bu aracı.

    Deneyimlerime göre:

    Renegade ile kıyaslanması doğru olmaz. Renagade'in içi gerçekten sert yorumları hakediyor, zaten ben de renegade için gitmiştim galericiye ancak içine biner binmez gerek plastik aksamları gerek içinin boşluğu 20 saniyede karar vermeme sebep oldu, kesinlikle alınacak bir araç değilmiş.

    Gel gelelim Compass 1.4e. Bir kere Tucsonlar, 3008ler, hele hele vitaralar ile bu aracın klasmanının yanından bile geçemez. Lütfen bu araçlarla kıyaslamayınız. Benim eşit tutabildiğim, aldıktan sonra keşke şuna da bir baksaydım dediğim araçlar Volvo suvler ve Bmw x1. Hatta ileride BMW x1i de eledim kafamdan, aldığın fiyat ile karşılaştırdığımda.

    Uzun yolda 1900 km yapıp da 100km/ 10 litre yakan arkadaş bence biraz too fas too furious kullanmış aracı. Adaptive cruise ile kullandığımda şehir dışı 7,0ı rahat gördüm ki motor daha yeni, 2000 kmyi bile bulmadı daha düşürebileceğime inanıyorum. Şrhir içi ise (İstanbul) kendim kullandığımda gerçekten de 10.4ün altına düşüremedim. Ancak adaptive cruise açarsanız (ki gerçekten bu sistemi açtığınzda sadece kırmızı ışıklarda müdahele ediyorsunuz, araç gerisini hallediyor. Direksiyoınu da o kadar para verdin kullanıyormuş hissi versin diye koymuşlar. Tabii ki yönü direksiyonla veriyorsunuz.

    Neden mi Compass?

    ŞANZIMAN ZED F 9 TAM İLERİ OTOMATİK. Diğer bahsedilen araçların %90 DCCT şanzıman. dcct şanzımanları bir google layın küfürün 1000i bir para. ZF şanzıman da tabii PREMIUM kalitesinde. Yani tucsonda falan boşuna aramayın. Bu şanzıman işi otomatiklerde çok önemli ve bu aracı seçmemde en önemli kriter bu oldu...

    Bu arada, araç otomatik sürüş stilinde 2. vitesten kalkıyor ve 9ncu vitese hiç geçmiyor. Manuel otoya alırsanız 1 ile kalkabilirsiniz ya da kum sürüş stiline alırsanız. Araç her ne kadar 2. ve 3. viteste hantal kalıyor hissi versede motor aracı 4 den sonra uçuruyor. Ayrıca 1600 küsür kilo olduğunu düşünürsek kalkışda da gayet performanslı.

    Örneğin, şu meşhur yeni tucsonda donanım olarak ancak ve ancak en üst paket yani 'elite plus' compass limitedın standart donanımına erişiyor, biraz da geçiyor. Elite donanım dahi çok geride kalıyor, ki fiyat olarak çok ötesinde bir fiyat. Veya vitara, 3008 gibi markalarla karşılaştıracak olursan en kestirme en ucuz 4x4 en standar paketine bak, yine fiyat olarak compass öne çıkıyor. Donanımdan bahsetmiyorum bile. Ayrıca şunu da fark ettim, diğer insanların düşündüğü alternatifler (rakip diyemicem kmse kusura bakmasın) 4x4 plus plus paketlerine baktığınızda motor gücü olarak çok aşağıda kalıyor. 0-100 değeri ve hp değerinden bakın anlarsınız. Kesinlikle tatmin edici bir araç ve şuanda galerileri aradığınızda 200lerde fiyat alabilirsiniz diye tahmin ediyorum.

    Aracın sizi düşündürecek tek yanı opsiyon paketler ve sunroof. Bunlar işin içine girince (tekrarlayayım, dandik plus xxl plus plus diye sundukları diğer marka modellerinde bu araçda zaten standartında mevcut) fiyat artıyor. Ben şahsen tucson, 3008 vb almaktansa sunroofsuz premium bir compass almayı tercih ettim. Hele ki 3008 iç konsol olarak inovasyon harikası olarak gözükse de 1 sene kullandıktan sonra sizi çok yoracak o görünüş ve bebeğinizin oyuncağı daha çekici gelecek.

    İç mekandan bahsetmişken:
    Kapılar, ön konsol, orta konsol yumuşak ve kaliteli malzemeden oluşuyor. Koltuklar standartda yarı deri yarı kumaş zaten. Bence pişmeye gerek yok yazları bu yeterli.
    Navigasyon standart değil, ancak anrdoid ve carplay uyumlu ve bmwnin 'hayalet ekran' gibi süslediği özellikleri mevcut ve dokunmatiği ultra premium. Bunun dışında kataloglarda göremeyeceğiniz, bagajda ekstra 12v elektrik ve arka konsolda 220v giriş + ekstra usb giriş mnevcut. Bunları hep 3008lerde falan 'biz bunu da yaptık, en iyiyiz şeklinde okursunuz ama Jeepde karalogda bile yer almıyor. Bu da fiat platformunda olamsından kaynaklı değil premium araç olmasından kaynaklı. Yani şimdi bi esceladeyi 'benim yemek yeme tabletim standart' diye reklam yaptığını gördünüz mü?

    Kataloglarda yer almayan diğer özellikler de mevcut, mesela far yükseklik ayarı, otomatik viraj far sistemi (ne deniyor bilmiyorum) vb. Bunları aracı kullandıkca fark edip ufak mutluluklar yaşıyorsunuz.


    İç mekan kalitesi çok iyi ve sert plastik neredeyse hiç kullanılmamış. Kapıların ayak seviyesinde var sadece. biraz.

    Hoşuma gitmeyen yerleri var mı var:
    Emniyet kemerinin takıldığı soket hiç hoş durmuyor.
    Vites biraz daha şık durabilirdi.
    Ön konsolda (vitesin olduğu yerde) aksesuar koyacak yer yok ancak kol dayama müthiş ayarlanmış.
    Eleştirilmesi gereken başka bir şey ise, her ne kadar ışıklı ve sağlam da olsa daha şık ve donanımlı olabilirdi.
    Son olarak da premium premium diyorum ama arka konsoldaki (ortada olabilir) dijital klimada ayarlama yapamıyorsunuz. Yani sadece ön konsolda klima açılıp kapatılabiliyor ki aracı süren olarak kontrolün bende olması daha iyi =) Ama olması gerekirdi dediğim şeylerden biri.

    Bunun dışında aklıma gelenler:
    Yüksek sürüş pozisyonu çok zevkli ve aracı çok iyi kontrol edebiliyorsunuz, gerek parklarda gerek keskin ve dar virajlarda hiç bir sorun yaşamadım, 1 ayda alıştım. H abu arada otomatik park sistemi var, etkinleştirdiğinizde sadece gaza ve frene basıyorsunuz, araç kendi boş yer bulup park ediyor kendini. Ama fazla güvenmeyin, özellikle kapalı avm park yerlerinde zemin ve kolonlar aynı renk ise kolonu da zemin olarak algılayabiliyor. Bu da yazılım eksikliği diye düşünüyorum.

    Karmaşık oldu ama hem senin soruna hem de yorum yapan arkadaşlara hitaben yazdım.
    arslanut kullanıcısına yanıt
    arslanut demiş ki;
    Mesajı Yerinde Gör
    quote:

    Orijinalden alıntı: arslanut

    Bu aracın 4*4 1.4 170 hp olanını kullanan var mı acaba ?
    Geçtiğimiz haftalarda bu 1.4 170 bglik versiyon ile toplamda 1900 kmlik bir yolculuğum oldu ve sonucunda 1200 lira yaktı.



    İstanbuldan Ankaraya, otobanda minimum 120 maksimum 150-155 olmak üzere 10.6 litre yaktı.



    Öncelikle araç otoyolda gayet konforlu, kesinlikle yolcuları yormuyor. Donanım olarak en dolusuydu benim bindiğim araç soğutmalı elektrikli hafızalı koltuklara kadar vardı.



    Bu araç hakkında söylemem gereken en önemli şey yakıt tüketimi. Araç o kadar çok yakıyor ki, benzin yetiştirmek bu fiyatlarda epey zor.



    120-130 sabit klima açık 2 yetişkin ve dolu bagaj ile 9 - 9.5 litre yakıt tüketimi var. Ara ara 140-150 sabit gidince 10.5 - 11 litrelere çıkıyor tüketim.



    Eğer tek kişi klima kapalı 80-90 giderseniz anca 7 litrelere düşer.



    Yani demek istediğim bu araç ile yazın tatil yolculuklarında şehirdışı 10 litre altı yaktırmak çok zor.



    Bir hususta şanzıman ile ilgili söylemek istiyorum, 9 ileri fakat araç 2. Viteste kalkıyor siz manuel moda çekip 1e küçültmediğiniz sürece.



    Otoyolda da hiçbir zaman 9. Vitese kendisi atmıyor isterseniz 180le gidin. Manuel moda alıp kendiniz atmanız gerekiyor, 160 km/h altında 9a alırsanız vites küçültmeniz gerektiğine dair sürekli uyarı veriyor.



    Araç AWD olduğu için Mud, Snow, Sand gibi modları var ve bu modlar kum ve çamur gibi zeminlerde gerçekten işe yarıyor.



    Navigasyonlu olarak alınan opsiyonel Multimedya sistemi gayet kullanışlı ve pratik, ekranın dokunma tepkileri gayet güzel asla takılma yapmıyor arayüzü.



    Genel olarak konfor seviyesi yüksek, malzeme kalitesi premium sınıftaki diğer rakipleri X1 veya GLA kadar yüksek değil, trim kalitesi Peugeot 3008den bile kötü denebilir.



    Performans olarakta şunu söyleyeyim, 136 HPlik F20 makyajsız 116i’yi geçemiyor, 170 hplik 320i’yi fazlasıyla aratır.



    1.6 dizeli otomatik olarak görünmüyor henüz, ne zaman getirirler bilmem, fakat bu motorda rakip dizel motorlardan 1 lt fazla yakıta sahip.



    Şahsi fikrim ise 250 bin tl gibi bir rakam bu araca verilmemeli. Hele hele 2014 F30dan sonra bu araca geçmek bence hayal kırıklığına uğratır.

    Mis gibi aracınız varken ben maceraya gerek yok derim. Yerden yüksek olması dışında sizin şuanki aracınızdan hiçbir artısı yok.



    İlla yerden yüksek bir crossover düşünüyorsanız BMW X1 tavsiye ederim.

    Yeni X1 iç hacim olarak F30u aratmıyor, performansı biraz düşük sadece.



    Ya da ikinci el takıntınız yoksa X3 1.6 170 hplik versiyona bakın derim.



     Yeni Kasa Jeep  Compass

     Yeni Kasa Jeep  Compass
  • Bu aracı kullanan bilen var mı acaba ?
  • Jeep compass ölü doğmuş bir otomobil fiyaskosudur. Bu kadim aracı almak macera aramak, riske girmektir. İkinci eli olmayan, dizel otomatiği sunamayan, doblodan hallice dashboard görüntüsüyle hüsrana kulaç atmaktır...
  • Aynı paraya dizel otm varken ben almam ama tipi ve donanımı müthiş
  • Biz de kararsız kaldık. Araç Tip olarak güzel. Donanım iyi fakat hakkında çok fazla şey bulamıyorum. Hele dizeli hakkında hiçbirşey yok gibi. Sonuçta marka jeep biliniyor ama gerçekte nasıl pek fikir yok.
  • Hiç macera aramayın derim. Adı jeep kalite fiat.
  • Cevaplar için teşekkürler. Biraz daha araştırmaya devam edelim o vakit.
  • Saçmalıyorsunuz . Fiatmış bilmem neymiş vs .

    Motor şanzıman donanım çekiş sistemi donanım hepsi dünyanın en iddialı teknolojileri ne konuşuyonuz ya macera aramakmış da bilmem neymiş de iyice düştü forumun seviyesi . Size verseler o compassı gece uyuyamazsınız , gelmiş burada ahkam kesiyonuz.
  • kkvan kullanıcısına yanıt
    Hocam bu aracın dizeli ile ilgili (1.6 Manual) söyleyebileceğiniz birşey var mı ?
  • arslanut kullanıcısına yanıt
    Manuel ve 4x2 , bu nedenle “ben olsam” tercih etmem. Ama tabi öncelik durumu herkesin farklı olabilir . Motor güzel , çok sağlam ve uzun ömürlü .
  • Yorumunuz için teşekkürler. Biz 2014 model 320 ied satip bu araca geçmeyi düşünüyoruz. Tavsiye edebileceginiz ya da önerebileceginiz şeyler var mı bu araç ile ilgili ? Dizel olmasi avantaj bizim için. Ve tabiki uzun ömürlü olması.
  • Bu aracın 4*4 1.4 170 hp olanını kullanan var mı acaba ?
  • SertyAdams kullanıcısına yanıt
    Hocam eski jeep modelleri zaten eski nesil geri kalmış teknoloji ve kötü işçilik sunuyordu bundan dolayı batmadımı zaten , bunu mu savunuyorsunuz acaba diye düşünüyorum Fiat derken size linea doblomu veriyorlar aynı firma maserati ferraride üretiyor burdaki fark avrupa markaların Amerika kıtasından daha iyi araç üretmeleri
  • arslanut kullanıcısına yanıt
    Sırf benzinliden dizele geçmek için satıyorsanız yazık edersiniz. Üstüne bir de en az 40-50 bin ₺ koyacaksınız 🙄
  • Aslında benzin dizel geçişinden ziyade yüksek şehir içi bir suv arayışındayız. Jeep compass özellik ve donanim itibariyle hoşumuza gitti. Fakat bilgi Yok çok fazla Araç ile ilgili. Saniyorum Fiat grubu jeep markasını premium sınıfına sokmak istiyor. Ama başarılı olurmu tartışılır.
  • Bence tasarım ve kalite olarak fiyatına göre çok güzel bir araç. SUV sevmem ama bu klasmanda bir araç düşünsem kesinlikle listemin ilk iki sırasında olurdu.
  • Bu aracın 2011 kasasını düşünüyorum 2.0 benzinli olanları bende fazla bilgi bulamadım kullananlar varsa aydınlatırlarsa sevinirim.
  • ec.dmn kullanıcısına yanıt
    Evet araç albenili duruyor. Yurtdışı forumlarında da fena puan vermemişler. Beni düşündüren fiyatı. 1.4 170 hp 4*4 benzinli ve nispeten dolu bir araç için 250 bin civarlarına çıkıyor fiyat. Yüksek bir rakam. O bantlarda düşünülebilecek Nissan x trail, bmwX1 , tiguan, q3 ve gla da işin içine giriyor. Aracın boyutları sayısal olarak çok büyük gözükmese de ( q3 vb ile
    Çok az farklı ) tasarımı sebebiyle daha kaslı duruyor.
  • Yaklaşık 4.5 senedir kullaniyor olduğum 320 aracimi Satip almayı düşünüyorum. O yüzden de iyi ve yeterli bilgi toplamaya çalışıyorum.
  • Tasarımı leş. Dandik bir Crossover araba gibi olmuş. Önceki modelinden ilerlemeleri lazımdı.



    Alacaksanız Füme alın. Tek bu renk kötü durmuyor.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.