Şimdi Ara

Yeni kaspersky sürümünü kuranların dikkatine...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
2.784
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bununla birlikte Windows 10 son sürümü ile Kaspersky internet bağlantınızda sorun yaratıyor. Bu konu hakkında bir kaç kişi Kaspersky forumda konu açmış. Eğer ki benim gibi "internetim neden takılıyor, donuyor" gibi triplere girenler varsa bu iki hususa dikkat etsin. Anti-virüs programını duraklatıp, ya da kapatsam bile internetim düzelmiyor. Sonuç olarak bilgisayardan tam anlamı ile kaldırdıktan sonra internetimi sağlıklı bir şekilde kullanmaya devam ettim...



  • Sebebi SSL taramasi yapmasi. Ayarlardan SSL taramasini kaldirirsaniz normale donuyor. Bir de Kaspersky Secure Connection'u da kaldirin. Kapali dursa bile sorun yaratiyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-C0609E675

    Sebebi SSL taramasi yapmasi. Ayarlardan SSL taramasini kaldirirsaniz normale donuyor. Bir de Kaspersky Secure Connection'u da kaldirin. Kapali dursa bile sorun yaratiyor.
    Dostum SSL taraması dediğin ayay "kripto bağlantı tarama" seçeneği mi ? Tam olarak hangi kısımda ? Hem ayrıca sadece google chrome'da sıkıntı yaratmıyor. Online oyun oynuyorum, cs go. Oyundaki adamlar kesik kesik koşuyor genel olarak teleport oluyorum. Lanet ettim. 2 haftadır internet sağlayıcım ile tartışıyorum. Adamlar diyor sorun yok, ben kendimi yırtıyorum, 30 tane destek kaydı oluşturdum falan, sonunda kaspersky'ın sorun yarattığını anladım. Bu SSL taraması tam olarak nedir, açılımı ? Yani online oyun oynadığım cs go'da düzelme olur mu ?
  • maldoror2 kullanıcısına yanıt
    Settings > Advanced > Network

    Burada asagidaki gibi ekran olmasi lazim.

    Yeni kaspersky sürümünü kuranların dikkatine...
  • Dostum biliyorum yaptım onu...Bir önceki mesajımda yazdığım gibi, sadece google chrome iyileşme oluyor. Cs go online oyunda yine takılmalar devam ediyor. Şu an anti virüs olarak AVG kurdum. Ve cs go'da zerre takılma yok. Ne zaman kaspersky yükleyip güncelleme yapsam oyun oynanmaz hale geliyor.
  • Kaspersky Secure Connection u uninstall ettin mi?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Aynen onuda yaptım. Ne yapmadım ki dostum. Oyun uygulamasını guvenilire ekledim, oyun açılırken anti virus koruma kapat otomatik yaptım. Yani yetkililere ikl hafta once log yollayıp yazı yazdım. İlgilenen hic kimse yok :) ayrıca kaspersky turkiye forum yoneticiside abuk subuk çözümler söyledi. Yok anakartın chipset ile ses driverını kur :)))) chipset kuruluydu ztn bir de temiz format atıp dediklerini yaptım sonuc yine değişmedi. Ve cok ukala bir arkadasa benziyor

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Dostum durum boyle. Bi onceki mesajı yanıtlamadım belki görmezsin diye buna yanıt verryimde oku

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Kaspersky Turkiye destegi cop zaten. Benim Polonya'dan actigim kayitlara bile Cihan diye birisi cevap veriyor, ukala ukala da cevaplari var.

    Kaspersky Global e yaz derim. Destek alamadigini da belirt.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Global beni Türkiye yetkililerine yöneltti :) sanırım gönderdiğim log içeriği türkçe olduğu icin. Kaspersky Türkiye moderatör u bana ses drpver ını kur dedi ya haha saka gibi. Hayır, bir de üşenmeyip bastan format atıp dediklerini yaptım. Sonuc değişmedi. Ve simdi bana cevap vermiyor. Forum zaten 2015 ten sonra çöp olmus.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Kaspersky coptur. Bitdefender da ayni sekilde. Destek vermiyor adamlar dogru durust. Ikisinde de aktif lisanslarim var ama yok arkadas av-comparatives de sen git yuksek not al ama sistemin resmen icine et.

    Evime firewall dusunuyordum ama fiyatlarda anlasamadik bir turlu. Epey bir program denedim ama istedigim gibisini bulamadim.

    En son Norton Security aldim, simdilik iyi gibi. Hic olmazsa native 64 bit destegi var. Canli destegi de uzaktan baglanti yapip bakiyor hemen.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C0609E675 -- 26 Ağustos 2018; 23:33:36 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-C0609E675

    Kaspersky coptur. Bitdefender da ayni sekilde. Destek vermiyor adamlar dogru durust. Ikisinde de aktif lisanslarim var ama yok arkadas av-comparatives de sen git yuksek not al ama sistemin resmen icine et.

    Evime firewall dusunuyordum ama fiyatlarda anlasamadik bir turlu. Epey bir program denedim ama istedigim gibisini bulamadim.

    En son Norton Security aldim, simdilik iyi gibi. Hic olmazsa native 64 bit destegi var. Canli destegi de uzaktan baglanti yapip bakiyor hemen.
    Mykasper ekiplerine sorunun ne olduğunu açık açık yazdım, üzerine systemlog dosyasını gönderdim. Bunun üzerine bana yanıt olarak atılan cevap şu oldu;

    "Merhaba,
    Adım Cihan, Kaspersky Türkiye'de destek mühendisi olarak çalışmaktayım. Yaşamış olduğunuz sorun ile ilgili size ben yardımcı olacağım. Bu problem her sitede oluşuyor mu? Farklı bir bağlantı ile denediniz mi? Kaspersky dan çıkış yapınca problem düzeliyor mu? İyi çalışmalar."

    Anlamıyorum. Bazı sitelere girmek 10-15 saniye sürüyor diye yazdım, ayrıca programı silmeden sorunun her türlü devam ettiğinide belirttim bana atılan bu mesajdan önce...Bunlarda acaba robot sistemi mi kullanıyor ? Yani yolladığım systemlog'u ne işe yarıyor ? Ne biçim teknik ekipleri var. Garip ve şaşırtıcı.




  • Cihan'dan uzak durun. Adami Global'e sikayet ettim hala kovulmamis demek.
  • Bak Cihan kardeş ne yazmış bana, artık umutları tükenmiş;

    "Bu tip ve başka problemlerin 2019 sürümü çok yeni olduğu için olabiliyor fakat ilerleyen güncellemeler ile sorunlardan arınacaktır. Satın aldığınızda dilerseniz 2018 sürümümüzü şimdilik yüklemek isterseniz;"


    Üzerine bana v18 sürümünün setup link'ini vermiş. Yani adam sorun bulamadı Systemlog dosyasında :D Demek ki yazılımları henüz tam olarak oturmamış. Öyleyse niçin milletten para alıyorlar, önce sağlıklı konuma getirsinler, ne bilim deneme sürümlerini yayınlayıp test edip sonuçlara görede satışa sunsunlar...Garip ya.
  • maldoror2 kullanıcısına yanıt
    Imkanin varsa baska bir vendor'a yonelmeni tavsiye ederim. Kaspersky cidden vasat hale geldi. Maddi imkanin yoksa benim Bitdefender Total Security haklarindan birini verebilirim.
  • Telemetri konusunda 25 Mayis 2018 tarihinden itibaren GDPR yururluge kondu, bu yuzden firmalar kafalarina gore artik sistemlere mudahale edemiyorlar. En azinda EU uyesi ulkelerde durum bu sekilde.

    Diger bir konumda bende yazmistim, cok fazla gereksiz sey koyuyorlar. AV yazilimi bence basit olmalidir. Kurumsal olanlarinda bunu yapiyorlar ama ev kullanicisina yonelik yazilimlarda ne kadar gereksiz ozellik varsa koyup hem sistemi yormaya hem de fiyatlari zorla artirmaya calisiyorlar.

    Su an koskoca IBM tum yeni bilgisayarlarda ve Windows 10'a gecis yapan kullanicilarinda sadece ve sadece Windows Defender zorunlu tutuyor. Symantec Endpoint Security kullanmayi birakti.

    Cozum olarak UTM cihazlari var, guvenlik olsun ama para cok onemli degil diyenler icin. Ben Norton Security aldim, arkasinda iki tane router duruyor. ISP'nin baglantisini Ubiquiti EdgeRouter-X'e bagladim, firewall ayarlarini kendime gore ayarladim, sonra bunun onune de Netgear XR500 koydum. Evdeki tum cihazlar buna baglaniyor. Paraya kiyarsam belki bir tane VPS alip buna kendi VPN servisimi kurarim.




  • Norton'da Community Watch kapali, Norton Family yuklenmedi, Parental Controls yuklenmedi, Password Manager yuklenmedi, Special Offer Notification kapali, Report Card kapali. Firewall tarafinda programlara ve klasorlere ozel yetkiler var.


    Router tarafinda su urune bakmanizi tavsiye ederim.

    https://unifi-hd.ubnt.com/

    Netgear yerine bunu alsaydim cok daha iyi olacakti. DumaOS bekledigim gibi cikmadi.

    Windows 10 tarafinda default gelen tum programlari kaldirdim. MS Store gerekli bana, aldigim programlar var (Dolby Atmos) ama metro arayuzunu kullanmiyorum. VPN tarafinda VPS olarak genelde bos sunucu aliyorum, CentOS veya Ubuntu tercihim. Sonra uzerine OpenVPN kuruyorum. Kullandigim iki hosting firmasi var. Birisi Amazon AWS digeri Digital Ocean. Cok ucuz paketleri var ama evdeki internet hizina ucuz paketler yetisemiyor. 700mbit simetrik baglanti olunca sorun oluyor :)




  • Ben Norton Security kullandığım zamanlarda Firewall ayarlarında bir modülü Normal'den Aggressive'e alıyordum. Ayarlarda fark edersiniz. Antivirus ayarlarından Boot time Protection'ı da Aggressive'e almanızı öneririm. Ransomware türevleri için önemli. False Positives sorun olmayacaksa, SONAR ve Heuristics'i de Aggressive'e alabilirsiniz. Norton'un Exclusions bölümünde kayıt defteri gibi şeyler varsayılan olarak ekli oluyor, onları da silmeniz iyi olur.

    O Router için önerdiğiniz şirketi daha önce fark etmemiştim. İstediğim özelliklerde ve kalitede Router/UTM buluyorum, onlarında fiyatları pahalı geliyor. Bir de şu an kullandığım Router zaten kaliteli. Hiç macera aramasam daha iyi olacak.

    VPS konusunda iyi düşünmüşsünüz. Dediğiniz gibi 700mbit bağlantıyı beslemek pahalı olacaktır. 350 veya 400mbit olsa yine iyi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Der Meister. -- 3 Eylül 2018; 5:30:34 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.