Şimdi Ara

<<<< YENİ KIA CEED >>>> (6. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
11.415
Cevap
64
Favori
549.535
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • http://www.youtube.com/watch?v=SXGGPEa7vEY&feature=related
    videoda yeni ceedin park asistanı test edilmiş...aracın iç dizaynı bence i30dan daha başarılı olmuş ayrıca
  • Türkiyeye konsoldaki büyük ekran gelirmi? Yoksa i30 gibi kücük ekranmi getirirler?
  • Burada hiç bir arkadaş değinmemiş ama yeni Ceed benzinli versiyonda çift kavramalı otomatik vitesle gelecekmiş. Bu vites ilk olarak Avrupa'da şu an satışta olan Hyundai Veloster'de kullanılmış. Konforu ve geçişlerdeki sarsıntısızlığını bilmiyorum ama daha iyi bir yakıt tüketimiyle geleceği aşikar. Veloster'le yeni Ceed'in ağrılıkları ve motorları aynı. 135 beygirde DCT şehiriçinde 8 litre yakıyor benzinde.

    Çift kavramalı şanzımanla geleceğini öğrendikten sonra Ceed'i beklemeye karar verdim, oysa ki yeni i30'u alacaktım. Dış tasarım olarak bence yeni i30 daha güzel, iç tasarım da ise Ceed. Kia'nın avrupa sitesinde 12 Mayıs'ta tüm Avrupa ülkelerinde satışa çıkacağı belirtilmiş.

    Çelik Motor'dan aldığım bilgiye göre Mayıs ortası ya da Haziran başında araçlar gelecekmiş.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yakarenke -- 29 Mart 2012; 11:17:08 >
  • yeni kasada da süspansiyonlar çok sertmiş.
    hayal kırıklığına uğradım.
    sert süspansiyonda neden bu kadar ısrar ediyorlar anlamıyorum.
    sırf bu yüzden bu araçtan vazgeçeceğim sanırım.
  • Yeni Ceed'in SWsi süper. O da gelse keşke yıl sonuna...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ffate

    yeni kasada da süspansiyonlar çok sertmiş.
    hayal kırıklığına uğradım.
    sert süspansiyonda neden bu kadar ısrar ediyorlar anlamıyorum.
    sırf bu yüzden bu araçtan vazgeçeceğim sanırım.


    Yeni ceed'de de süspansiyonların sert oldugu bilgisini nereden aldınız, eğer öyleyse ben de vazgeçerim. 50 lira verip o rezalet süspansiyonlu aracı kullanamam
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Yakarenke

    quote:

    Orijinalden alıntı: ffate

    yeni kasada da süspansiyonlar çok sertmiş.
    hayal kırıklığına uğradım.
    sert süspansiyonda neden bu kadar ısrar ediyorlar anlamıyorum.
    sırf bu yüzden bu araçtan vazgeçeceğim sanırım.


    Yeni ceed'de de süspansiyonların sert oldugu bilgisini nereden aldınız, eğer öyleyse ben de vazgeçerim. 50 lira verip o rezalet süspansiyonlu aracı kullanamam

    autocar'ın sitesinde görmüştüm.
    avrupa yolları için bile çok sert olduğundan bahsedilmiş.
    başka bir yazıda da iyileştirme yapıldığı yazıyordu
    umarım süspansiyonlar iyi olur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ffate -- 30 Mart 2012; 13:35:12 >




  • Yeni Ceed de iddalı geliyor C sınıfı Hb yarışı kızışacak...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mehmetyilmaz77


    b sinif arac icin 45 lira bence çok. full donanım olsa da her taraf sert plastik.



    ne yazıkki ceed c sınıfı



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Klise Adam -- 30 Mart 2012; 21:04:02 >
  •  <<<< YENİ KIA CEED >>>>


     <<<< YENİ KIA CEED >>>>


     <<<< YENİ KIA CEED >>>>


     <<<< YENİ KIA CEED >>>>




  • quote:

    Orijinalden alıntı: arjen553

    quote:

    Orijinalden alıntı: mehmetyilmaz77


    b sinif arac icin 45 lira bence çok. full donanım olsa da her taraf sert plastik.



    ne yazıkki ceed c sınıfı


    rio dan bahsediyorum zaten. rio b sinif.
  • Nedir bu kia ön yargısı yahu 1 senedir 2011 ceed kullanıyorum dizel otomatik şeytan kulağına kurşun babamın 5,20 sinden inmeme rağmen o arabaya bindiğimde eksiklik olarak sadece konsolda fazladan tuş hissediyorum. Motor performansına girmek anlamsız olur tabii ki ama sonuçta Allah da dağına göre kar verirmiş. Ben acayip şekilde memnunum Allah izin verirse onu satıp model yükseltmek isterim.
  •  <<<< YENİ KIA CEED >>>>


     <<<< YENİ KIA CEED >>>>


     <<<< YENİ KIA CEED >>>>


     <<<< YENİ KIA CEED >>>>


     <<<< YENİ KIA CEED >>>>




  • Gelsede bir incelesek.




  • Amerıka pıyasasına oynuyor dıyorsunuz ya, KIA nın su an satılan CEED ı ve bu cıkacak olanı ozellıkle Slovakya fabrıkasında AVRUPA PAZARI ICIN urettıgını bılıyor musunuz acaba? ABD pazarında ve hatta uzakdogu pazarında Cee'd satılmıyor. Avrupa ya ozel bır model bu Cee'd. TAm oalrak da Avrupalı tuketıcı ıhtıyaclarına gore paketlenıp satılıyor. i30 tum dunya pazarını hedeflıyor.

    Cee'd ın ne anlama geldıgını bılıyor musunuz pekı? Yapmayın etmeyın.

    (Cee'd = Community of Europe and European Design)

    Ben şahsen daha "oturaklı ve agırbaslı" bır tasarım beklerdım. Hele ki yandan yururken kı fotolarını gordum begenmedım. Ic tasarımı dıreksıyon harıc cok hosuma gıttı, dıreksıyonu da cıngene pazarı gıbı ne varsa butonunu koymuslar gıbı geldı bana. Arka gorunusu Rio ıle aynı cızgıde olması da bence dezavantaj. Rio nun sınıfı bellı Ceed ın sınıfı bellı. Burnu benzet (tiger nose design) tamam ama kıcını benzetme be arkadas. Arkadakı kelebeklerı su ankı modelde de begenmıyorum, adamlar gıtmıs one de kelebek koymus. sag sol akan cızgıyı bombelı yapmıslar VW şirokko gıbı ama arabanın kıcıyla baglayamamıslar akışkanlıgı. Genel oalrak tamamen kısısel gorusumdur ki begenmedım ben bu tasarımı. i30 un tasarımı cok daha "zıpkın" vari. Ama i30 un da sınıfına gore farları cok kucuk. Sınıfının agırlıgı onda da yok. Ha benım begenmedıgım tasarımla top class a gırmıs araba ruzgar dırencı sınıflandırmasında. Bu sayede de hem kabın ıcı ses azalmıs hem de yakıt sarfıyatına olan olumsuz etkı azalmıs. (oyle dıyor promo vıdeosundakı hatun)

    Ic hacım de genıslemıs, araba dıs hacımde de genıslemıs, 5,5cm uzamıs 2cm genıslemıs 1,7cm alcalmıs (yanlıs hatırlamıyorsam). Selefınden daha genıs ıc hacım varmıs. i30 dakı Eco-Comfot-Sport surus modlarının yanında paralel park sıstemı gelmıs (asıstan mı kendı kendıne park mı anlamadım ama). Yenı bagaj 380lt imiş. dizelde 115 degıl de 110hp lık ve 125 (yada 128 unuttum) hp lık versıyonları var imiş. ha bı de 7 ya da 8 ınchlık dokunmatık elektronık sıstem var. Audıo/Video/Arac Yonetımı ve GPS (tum avrupa harıtaları yuklu-avrupa dedım dımı bak şu işe) tamamen dokunamtık olarak bu 7-8 ınchlık ekrandan yapılıyor. Ama dıreksıyona cok takıldım ben ya, cok cırkın bence. oldu oalcak dıreksıyonu kaldır klavye koy onumuze. HA bır de farlardan bahsedelım; gunduz farı kabılınden ledlı bı sıstem var ama asıl efektıfı AUTO modu var kısa huzmelı farların. Hanı tunele gırınce otomatık yanan, hava kararınca otomatık yanan sıstem (ledlı gunduz farlarından bagımsız)


    i30 u golf le, Ceed i A3 le tokusturuyor Hyundaı yonetımı marka konumlandırma planında. Bu Ceed su an yolalrdakı versıyonunun donanım ve kalıtesıyle bu hedefı tutturuyor zaten. Yenı Ceed anormal yukselttı cıtayı. Ozellıkle yıl sonunda gelecek olan cıft kavramalı otomatık 6 ılerı sanzıman ıle Audı den hıc bır eksıgı kalmamıs oluyor. Ama ıste ben begenemedım yahu tıpını. sankı Rio ya hortum sokup sısırmısler gıbı.

    ProCeed kalıbı nasıl oalcak merak edıyorum. Hyundai Genesis Coupe a muadıllestırıler mı acaba?

    Sonuc: Ben bu versıyonunu pas gecıcem sanırım Ceed ın.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Yako2k3

    Ama ıste ben begenemedım yahu tıpını. sankı Rio ya hortum sokup sısırmısler gıbı.



    Rio'ya benzeme konusunda haklısınız. Ancak Kia son modellerinin tüm sınıflarında aynı tasarım dilini yakalamaya çalışıyor. Tasarım dili bütünlüğü aslında. Bu kimileri için iyi kimileri için iyi değil. Ben ise mark için olumlu buluyorum.

    Tüketici olarak ise şu an güncel kasa sahibi kullanıcısı olarak Ceed SW'nin işlevsellik olarak fanatiği olabilirim :)
    Şaka şaka asla bir markanın fanatikliğini yapmam. Ancak marka olarak Kia'yı Hyundai'den daha çok severim.
  • cunku marka olarak hyundaı nın rakıbı VW, Kia nın rakibi Audi. Bunu bend emıyorum. Hyundai Headquarters dıyor. Dolayısıyla donanımı 1e1 aynı olan i30 ve Ceed arasında mutlaka en az malzeme kalıtesınde ve/veya ıscılık acısından (belkı yazılım farkı dahı olabılır) fark koyuyorlar ve Ceed ı "burun farkıyla one cıkarıyorlar.

    Hali hazırda imzamdaki arabaya sahıp olmaktan gayet mutluyum. Rio yu merakla bekledım ama koltukkalıtesını gorunce (penım eski arabam 2001 palıo ıdı, rıonun koltukları ondan da kotu geldı bana) vazgecmıstım kı fıyatı da cok sacma gelmıstı bana. Ceed bu kadar ken Rio nıye bu kadar demıstım. Yenı Ceed ın ortalama modelı de 55 lıradan asagı olmayacak %90. Bugunku Motion CRDi M/T ye denk gelecek "gırısın ustu donanım modelı"nden bahsedıyourm.

    O kadar parayı sımdı vermektense varolan arabamı bı 4 yıl daha kullanıp bır sonrakı Ceed jenerasyonunu beklemekten yanayım. Bu paraya gidip VW alırım dıyen arkadaslar, mumkunse bı golf u kullansınlar bı de gelıp Ceed kullansınlar, malzeme kalıtesı işçilik donanım gıbı farkları gorsunler. VW nın eskı standartlarını terkettıgı gercegıyle bır yuzlessınler. Bize hak verırler...

    Bu arada Suspansıyonların sertlıgınden sıkayet eden arkadaslar, suspansıyon yumusadıkca yol tutusun azaldıgı gercegınden uzaklasıyorlar galıba. 1400 kıloluk bır kutleden bahsedıyoruz. Yeni Ceed de kı surus modu secımı belkı suspansıyonları (secıme gore) degısık sertlıkte degıstırıyorsa tadından yenmez ama. Varolan Ceed ın suspansıyon sorunu sert olması degıl. Arka suspansıyonların tam bagımsız olmaması. On suspansıyonlarımız tam bagımsız mcpherson ama arka suspansıyon sıstmeı cok nokta baglantılı. (Paliodakıne benzer bı sıstem, nıye palıo dıyorum sureklı? 10 yıl kullandım o arabayı sıfır almıstım. 10 yıl bobreklerıne kadar bılıyorum :)) )

    Yanı sızın sert dedıgınız sey amortısor yay secımıyle gıderılecek bırsey degıl. Komple kasanın rıjıtlıgını etkıleyecek bır restorasyon gerekıyor. Yuruyenı komple degıstırmek ıcın yapılan butun yatırımı alt ust etmek uretım bandını komple degıstırmek lazım kı MB bıle bu rıske gırmez :)) O işi model tasarımındakı ılk muhendıslık zamanında uygulamaya gecırmek lazımdı. O tren kactı. (yumusak ısteyenler ıcın dıyorum. ben bu sertlıgınden gayet cok memnunum. Bana gore kafı yumusak ve ıyı yol tutuyor. Yoksa yay takıp alcaltıp yol tutturmaya ugrasacaktık.)




  • http://thekoreancarblog.com/2012/04/spain-2012-allnew-kia-ceed-starting-13790

    Yeni Ceed'in ispanya fiyatları açıklanmış....en dolu otomatik vitesi 24bin euro olarak gözüküyo...hyundai i30 elite otomatik dizel in çıkış fiyatının 26bin euro olduğu düşünülürse fiyatının i30a göre biraz daha uygun olacağını düşünüyorum...tabi en dolu versiyonunun donanımlarını da görmek gerekir karar vermeden..
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.