Şimdi Ara

Yeni Kia Sportage Alanlar ve Alacaklar (1304. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27.257
Cevap
186
Favori
2.713.271
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 13021303130413051306
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba ben Kia Sportage 2015 model araba almayı düşünüyorum. İlk tercihim otomatikti ama gördüğüm kadarıyla otomatiğin yakıt tüketimi bir hayli fazla.

    Belki saçma bir soru olacak ama 2. el piyasasında hemen hemen aynı fiyata hem Manuel hem Otomatik araba buldum. Otomatik alıp yeri geldiğinde Manuel olarak kullansam yakıt tüketiminde düşme olur mu? Yani manuel kadar mı yakıt tüketir? Bilgilendirebilirseniz sevinirim.
  • Yılmaz bey nerede yaşıyorsunuz bilemiyorum ama bu kulvardaki araçlar yakıyorda neye göre benzin pahalı araçlar yakmıyo kokluyo.İstanbul içi 2.5 saatlik trafikte araç 45 50 kuruş yakıyor çok normal Tucson kia bu işi çözmüş bence.Arkadaşımda 1.4 audi var onunkidd 50 kuruş yakıyor ve binek

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yılmaz kullanıcısına yanıt
    Polo gibi küçük araçların 30-35 kuruş yaktığı yerde 1,5 tonluk bu dev gibi araçların hemde otomatik olanının 50 kuruş yakması bence çok normal. Dediğiniz gibi yapsanız yani otomatiği manuel kullanırsanız tabikide yakıtta fark olur ama bunu her zaman düz vites gibi rahat yapamazsınız yada en azından bir alışma dönemi gerekli.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Yılmaz

    Arkadaşlar merhaba ben Kia Sportage 2015 model araba almayı düşünüyorum. İlk tercihim otomatikti ama gördüğüm kadarıyla otomatiğin yakıt tüketimi bir hayli fazla.

    Belki saçma bir soru olacak ama 2. el piyasasında hemen hemen aynı fiyata hem Manuel hem Otomatik araba buldum. Otomatik alıp yeri geldiğinde Manuel olarak kullansam yakıt tüketiminde düşme olur mu? Yani manuel kadar mı yakıt tüketir? Bilgilendirebilirseniz sevinirim.

    Hocam otomatik aracın rahatlığı varken bırak 100 km'de 5-6 lira fazla yaksın.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Yılmaz

    Arkadaşlar merhaba ben Kia Sportage 2015 model araba almayı düşünüyorum. İlk tercihim otomatikti ama gördüğüm kadarıyla otomatiğin yakıt tüketimi bir hayli fazla.

    Belki saçma bir soru olacak ama 2. el piyasasında hemen hemen aynı fiyata hem Manuel hem Otomatik araba buldum. Otomatik alıp yeri geldiğinde Manuel olarak kullansam yakıt tüketiminde düşme olur mu? Yani manuel kadar mı yakıt tüketir? Bilgilendirebilirseniz sevinirim.

    İlerde satarken, bu araçların manueli pek tercih edilmez. Tıpkı sıfırlarında tercih edilmediği gibi.

    Bu devirde araba dediğin otomatik vites olur, hele hel bir SUV asla manuel olmamalı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • http://tr.aliexpress.com/item/Wireless-LED-Car-Door-Logo-Projector-Laser-Welcome-Ghost-Shadow-Light-for-KIA-K2-K3-K4/32392492276.html

    Böyle birşey düşünenler fiyatı uygun birde araca müdahele etmeye gerek yok. Yapıştır çıkart pil değiştir

    SPORTAGE R olanı sipariş verdim
  • Yorumlarınız için teşekkür ederim, 2015 model plus otomatik için 2. elden 72 bine anlaştık. (Araç 10 bin kilometrede tamponda hafif çizikler hariç hatasız)

    Hiç hesapta yokken fikrimi otomatikten yana kullandım. Sizce fiyat iyi mi?
  • Yılmaz kullanıcısına yanıt
    Fiyat 2015 göre bana göre 2 lira fazla. Sizin yerinizde olsam 2014 modelden yana kullanır,benim yerime araba park ederdi :) Hayırlı olsun. otomatik almak ile doğru karar vermişsiniz çünkü çok konforlu oluyor. Yakıtına şimdiden alışın haberiniz olsun
  • Yılmaz kullanıcısına yanıt
    Hocam aslında mantığınız anladım yani otomatik viteste triptronik moda alıp yani manuele istediğiniz zaman vites değiştirip ekonomi yapmayı düşünüyorsunuz.Aslında dediğiniz şeyi yapmak zevkli olur :D
    Yani şöyle eco moda alırsanız zaten araba 2500 devire gelmeden vites atıyor eco mod kapalı istediğiniz kadar devir çeviriyor.Fakat ani hızlanmalarda motor +2500 deviri istediği için manuelle vites düşürüp ara hızlanmayı bitirdikten sonra tekrar vites yükseltebilirsiniz.
    Yani aslında şehir içi sürekli manuelde kullanırsınız en yüksek vitesde yakıt ekonomisi olur aslında mantıksız bir şey değil yani denemek lazım :D Ama zaten şehir içinde de istediğiniz kadar yüksek viteste süremezseniz yani şöyle diyeyim şehir içi 25-30la giderkende manuel konumda olsa bile hiçbir otomatik vites direk 6.vitese almaz en fazla 4.vitese kadar çıkma imkanı sunar size o civar hızlarda dediğiniz şeyi eco mod yapıyor ama siz dahada eco istiyorsanız olabilir yaparkende zevkli olur diye düşünüyorum denemek lazım.




  • Merhaba
    İkisi de 64.000 tl son fiyata bırakan 13.000 km'de 2012 Manuel Tiguan ile 27.000 km 2014 trafiğe çıkışlı otomatik, cam tavanlı vs.Sportage arasında kararımı Sportage'den yana kullanmaya karar verdim. Sizce kararım doğru mudur, yoksa vw almadığıma pişman olurmuyum?

    Açıkcası sportage'nin 2 yıl daha garantisinin olması, otm vites ve cam tavan özellikleri ile yakıt tüketiminin Tiguan'a göre fazla olacağını bilmeme rağmen beni cezbetti. Ve tabi yukarıda yazıldığı üzere eşimin de Sportage'yi beğenmesinin etkisi yok diyemeyiz😈

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Herkese selamlar.
    2 hafta önce yeni kasa Sportage 1.6 GDI Concept Plus A/T aldık. Araçtan memnunum. Dış görünümü de internetteki resimlerde göründüğünden daha güzel bence. Aracı sadece 400km kullandık ve isteyen olursa genel izlenimlerimi de paylaşırım ancak şu yakıt tüketimi konusuna değinmek isterim. Şu anda ortalama yakıt tüketimi 8.2 görünüyor ve tamamı İstanbul şehiriçi. Gerçi bizim buralarda pek sıkışık trafik olmaz ancak gene de dur kalk yapıyoruz ayrıca ben genel olarak sakin kullanırım, kalkışlarda gaza fazla yüklenmem. Tahminimce ilerleyen zamanlarda motor alıştıkça bu yakıt tüketimi 8.0'lara rahatlıkla inecektir. Forumlarda 12-13 litre ortalamalardan bahseden arkadaşlar nasıl kullanıyor merak ediyorum. Aracı almadan önce forumları okuyunca yakıt tüketiminden korkmuştum ancak şimdi anladım ki korkum gereksizmiş. Bu boyuttaki benzinli otomatik bir araç için bence çok başarılı. Bu araçla aşırı performanslı bir kullanım yapmaya çalışanlar neden gidip dizel almazlar bunu da anlamak aslında zor değil çünkü Sportage'ın kalitesi ve donanımı rakiplerinde yok. Özellikle yeni kasanın iç mekan kalitesi D segmentindeki araçlara bile parmak ısırtacak düzeyde diyebilirim. Gene de bence bu aracı esas olarak konfor için almak gerekir ve fazla zorlamadan konforlu sürüşler ile keyfinize bakıp yakıt tüketimini de fazla artırmadan aracın tadını çıkarmak gerekir.




  • metinorhan34 M kullanıcısına yanıt
    Ankara'ya geldiğinizde buyrun size uygulamalı göstereyim.
  • metinorhan34 M kullanıcısına yanıt
    Aracınız Hayırlı olsun, Allah kazasız belasız kullanmak nasip etsin. Yani maşallah diyelim, otomatik araçta 8 Lt gibi bir yakıt tüketimi cidden kıskanılası bir tüketim. Benim aracım şu anda 12,5 lt yakıyor ancak full çakılı trafik ( Ataşehir - KAdıköy Tepe natulis arası ortalama gidiş geliş 30 KM ). Sizin yaktığınızı ben Polo ile yakıyordum ve manuel araçta. Maşallah nazar değmesin tekrardan. O zaman bunlar motoru baya iyileştirmişler ben bunu anlıyorum. Eğer Yeni Kia Sportage için özellikle otomatiği için başka arkadaşlarda yakıtla ilgili tüketim miktarlarını yazarlarsa çok memnun olurum.
  • Mesajımda özellikle belirttiğim konu aracı çok da sıkışık trafiği olmayan bir muhitte (Pendik'te) kullanıyorum, eski aracım olan Clio ST 1.2 75 bg aynı yerlerde ortalama 6,5 litre yakıyordu, Clio'ya göre 1,5 litre fazla yakması bence çok makul.
    Daha sıkışık trafikte tabi ki daha fazla yakacaktır ancak bence bu aracı ilk hızlanma ve ara hızlanmalarda gereksiz yere zorlamamak ortalama yakıt tüketimini en az 1,5-2 litre düşürecektir. Dizellerde yada daha küçük hacimli benzinli araçlarda aradaki fark bu kadar fazla olmaz benim tecrübelerime göre. Tercih sizin; biraz daha az yakmak mı yoksa gideceğiniz yere 5 dakika erken varmak mı? Benim bir arkadaşımın Dizel Fluence'ı var ve başkaları ortalama 5,5 - 6 litre yakarken o ortalama 8,5 litre ile geziyor, nasıl kullandığını siz düşünün.
    Ben bu aracı sakin kullanıcılara ve keyif için kullanacak olup da yılda en fazla 15.000 km yapacak olanlara şiddetle tavsiye ederim.




  • @metinorhan34 Mersine gelin misafirim olun. Aracıda hatta siz kullanının 11 LT altını asla göremezsin. Ben dün 26 bin kmde 2014 otomatik baktım 13.1 LT gösteriyordu. Sportage 1.6 GDI otomatik 8.0 LT hemde istanbul şehir içinde arabaya tecavüz etsen gene yakamaz en az oda dedem gibi sürerseniz 11 LT. Benim araba manuel 11.2 gösteriyor,10 LT altına düşürmedik için yapmadığım cambazlık kalmadı gene düşmedi. Büyük ihtimalle millet aracın fazla yaktığı kanısı azalsın diye 90 la şehirler arası dümdüz yolda ortalama yakıtı söylüyorsunuz. Sportage Otomatik yoğun trafikte 13-15 LT aşağıdan yakmaz. en iyi değer 11.5 lt olur bunun içinde tork konvektörlü şanzımanın ileri gitmesi isteği ile araç hareket edecek gaza basmak haram olucak...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YozgatLee0666 -- 30 Mayıs 2016; 14:19:46 >
  • Tucson da ben şehir içi 10.5 gördüm hemde sahil ve köprü trafiğinde nasıl 12-13 kia la anlamadım.sıkışık trafikte pedala oturmuyorum kendi ivmesiyle bırakıyorum.Yanlız birgun 15 lt gördüm o da başbakan ofisine gelmişti 2.5 saate eve gittim beşiktaşta yolları kapamışlardı ha şimdi açılır diye bekleye bekleye boşuna benzin yaktık halbuki bas düğmeye kapa arkadaş aracı akıl edemedik.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

  • @ YozgatLee0666
    8,5 lt'yi uzun yolda yapsam ortalama hızım 33 km/h olmazdı herhalde,değil mi? Zaten bir forum için neden yalan söyleyeyim. KIA çalışanı da değilim.
    Mersin'i iyi bilirim, bizim Pendik'in trafiği Mersin'le hemen hemen aynıdır, yani dur kalk biraz var ancak İstanbul içi köprü trafiği gibi kilitlenme olmaz burada. Ekli resimdeki ekran görüntüsünden ortalama hız ve tüketim değerlerini görebilirsiniz.
    Ayrıca üstüne basarak tekrar belirteyim ki ben bu değeri elde etmek için fazla çaba sarfetmedim ancak ilk kalkış ve ara hızlanmalarda gazı köklemem hiçbir zaman, trafiğin akışına göre normal ve sakin bir şekilde hızlanırım.
    Benim burada yazmaktaki amacım insanların çok basit bir kaç önlem ile biraz daha az yakıt tüketmeleri için bir fikir verebilmek ancak tabi ki herkes nasıl isterse öyle kullanır. Gideceğim yere 2-3 dakika daha geç gitmeyi fazla yakıt tüketmeye tercih ederim ben.
    Bir ara Susanoğlu'na gittiğimde belki Mersin içine gidecek olursam haberleşir, düşük yakıt tüketimi yarışması yaparız :)
    Saygılar.




  • gozden84 kullanıcısına yanıt
    Hocam merhaba.Ben eski bir tiguan sahibiyim şu anda sportage kullanıyorum.Hiç düşünme al geç sportageyi derim sana tiguandan kesinlikle daha iyi bir araba bence her yönüyle.Ama alabiliyosan makyajlı sportage al derim daha iyi.
  • Sportage ile 8.5 gerçekten çok çok iyi bir tüketim.Sportageyi iki kere alıp sattım 2.sportagem öncekide otomatikti.En düşük şehir içinde 9.3 gördüm ortalama hızım 37 idi görülmeyecek bir şey değil.
    Zaten 33 km/h yani tam anlamıyla şehir içi trafiği değil herşey karışık sakince aracın keyfini çıkararak olan ortalamalar.Gaza yüklenilerek trafiğe girerek 10 ıt aşağısı yakmaz 11in üstünü görür.
    Mesela bu hafta benimde aracım ekranda 11.2 ıt gösteriyor 1.6 gdı otomatik ortalama hızım 27 km/h.100 liralık doldurdum 230 km yaptım yaklaşık olarak 45-46 kuruş yaktım yani olmayacak bir şey değil ama tabi güzergah çok önemli gaza basma durunuz çok önemli yakıt tüketimi o yüzden değişkenlik gösterebilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Forumdaş10 -- 30 Mayıs 2016; 22:11:48 >
  • Hocam ful çakılı trafik 12.5 ıt olası bir tüketim.Motor olarak zaten aynı motor ve aynı şanzıman.Ağırlık olarakta eski kasa ile aynı gibi zaten 1450 kg civarı otomatik şanzımanda tork konvertörlü.Ama tabi güzergah çok değişiklikler gösterebiliyor.B
    Birde bence sportagenin yakıt tüketimi ortalaması yanlış.Şöyle söyliyim önceki depomda 13.7 gösteriyordu fakat 205 km gittim 13.7 doğru olsa 150 km civarı anca gidebilirdim fakat 55 km daha fazla gittim.Diğer 2 depomda da bu oldu.
    100 liralık alımlarımda hesaplarıma göre 46-50 kuruş yakıyorsa yol bilgisayarına göre 57-58 kuruş yakıyor.Mesela anlık tüketim göstergesinde bile hata var azıcık gaza basıyosunuz hemen ful oluyor veya durduğunuz rölantide ful gösteriyor tüketim.
    Önceki sportagede de böyleydi servise söyledim gerçek hesap ile yol bilgisayarı farklı onlar şamandıra ile ölçüldüğü için yanlış çıkabilir demişlerdi bana yani kaç liralık yakıt aldınız onla kaç km gittiniz ve yakıtın litre fiyatı ile hesapladığınızda gerçek tüketimi görebilirsiniz yol bilgisayarı sapıtıyor çünkü.Heleki kısa mesafelerde çok daha fazla gösteriyor :D




  • 
Sayfa: önceki 13021303130413051306
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.