Şimdi Ara

Yeni Klima Performans Değerlendirmesi (Destek) Bu klima sorunlu mu? Windsor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
222
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese merhabalar,


    Muğla'da yaşıyorum ve uzun süredir klima ile ilgili çok sorun yaşadım. En son zamlar gelmeden önce ben en iyisi yeni bir klima alayım diye düşündüm ve bütçeme en uygun olan Windsor 18.000BTU klimayı aldım. (daha önceki bozuk klima için gelen servis bu ortam için en idealin 18.000 olduğunu söylemişti. 30m2 amerikan mutfak bir salon burası)


    Klima geldi ilk montaja gelenler parçası eksik vs dedi bıraktı gitti. 1 hafta daha bekledik bugün montajı yapıldı. Allah var montajı yapan ekip temiz çalıştı güzel bilgi verdi. 23 derecede çalıştırdılar klimayı ve gittiler.


    Ben 3 saat kadar performansını bekledim ancak hiç bir serinlik hissetmiyoruz. Tabii ki dışarıdaki kavurucu sıcaktan gelince bu ortam biraz daha serin geliyor ama kesinlikle bir klima serinliği yok. 18 derece de çalıştırsam hiç fark etmiyor.


    Hemen Vestel'i aradım cihazın kendi içinde bir performans ölçme özelliğinden bahsetti bana bir klavuz gönderdi. O klavuza göre performans testini çalıştırdım ve performans testi sonucunda ekranda GD belirdi yani bu performansında sorun yok demekmiş.


    Şimdi sonucunda ben yeni alınan hemde öneri üzerine güçlü olarak düşündüğümüz 18.000 BTU bir klimadan aldığım performansı nasıl ölçebilir ve markaya kendimi nasıl anlatabilirim. Fikirlerinize çok ihtiyacım var. Bu sıcak havalarda pek çok insanın "klimam soğutmuyor" şikayetinde bulunduğunu biliyorum. Pek çok faktöre göre bu performansın dalgalı olabileceğini de biliyorum. Birazcık serinlik hissetsem zaten şikayet etmeyeceğim. Ancak çok sık ziyaret ettiğimiz bir arkadaşımızda benzer bir metrekare alanda yine 18.000'lik bir klimayı açtığımızda 3-5 dakika içinde içerisini buzdolabı gibi yapıyor. Yeni bir klimadan bunun çeyreği kadar verim alamamız normal mi?


    Nasıl değerlendirmeliyim?

    Hangi yolları izlemeliyim?


    Yol gösterirseniz çok memnun olurum.








  • Bende de arçelik var keşke samsung alsaydım klima soğutmuyor bende anlatamıyorum millet yok klima çarpar eder öcü diyorlar allah allah diyorum ben gene terliyorum evimde
  • Bu takılan da vestelin alt markası. Şimdi arkadaşımın evinden geldim mesela. Orada 12.000'lik bosh klima var ve alan bizden daha büyük. 24 derecede açtıkları zaman klimanın yakınına oturmak istemiyorsun soğuk çarpmasın diye. Bugün takılan 18.000'lik vesteli 18 derecede bile çalıştırsan kafanı içine soksan yine üşümezsin

  • klima iç ünitesinin ağzından çıkan hava en dip noktasında yaklaşık olarak 10 derece ve altında olmalı. Onu ölçebilirsiniz.

  • ilker_1907 kullanıcısına yanıt
    Hocam montajda vakum yapıldı mı? Hangi akışkan gaz ile çalışıyor klima? Montaj ile alakalı bir problem gibi duruyor. Vakum yapılmadıysa THH başvurun yeni dış ünite vermek zorundalar.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.