Şimdi Ara

YENİ KURDUĞUM PC SİYAH EKRANDA (NO SIGNAL) KALIYOR

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
1
Favori
185
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba,


    Öncelikle pc parçaları:


    ANAKART: GIGABYTE B660M GAMING X DDR4 v1.1

    GPU: GIGABYTE 3070Ti

    CPU: INTEL 12700K

    PSU: CORSAIR 750W RGB

    RAM: KINGSTON 16GB / 3600 MHZ / CL18


    Tüm parçalar bugün elime ulaştı sıfır ürünlerdir. Hemen parçaları birleştirdim ve HDMI kablosunu GPU'ya bağlayarak sistemi başlattım ama monitör siyah ekranda takılı kaldı no signal yazıyordu. Bende ekran kartını söküp CPU üzerinden HDMI'a bağladım ama yine siyah ekranda (no signal) kaldı. Biraz araştırdım ve GIGABYTE anakartlarda bios güncellemesi yapın diyordu. Ekran olmadığı için QFLASH ile USB üzerinden, pc'nin tüm pc parçalarını söküp sadece anakart ve psu kalacak şekilde QFLASH butonuna basarak işlem yaptırdım ve sarı ışık yanıp sönerek (işleme başladığını düşünüyorum) ilerledi ve 5 dk sonra pc tamamen kapandı. Parçaları tekrar birleştirip farklı kombinasyonlarla denememe rağmen sürekli siyah ekranda (no signal) kalmaya devam etti.


    Bu arada ilk olarak en güncel olan sürüm olan F21'i denemiştim ama sistem siyah ekranda kalmaya devam etti. Daha sonra desteklenen işlemcilerde 12700K için F3 yazıyordu ben de onu indirip tekrar QFLASH'tan yükleme yaptım ama yine işe yaramadı. LGA1700 bu anakarta çalışan elimde işlemci olmadığı için BIOS'a girip (tabi parçalarda problem yoksa) elle yükleyemiyorum.


    Ek: Siyah ekrandan sonra sistem 1 dk çalışmaya devam edip reset atıyordu ve o döngüde devam ediyordu. Ram'i 1. slottaydı, bir yerde 2. slota tak önerisi uyguladıktan sonra reset atma sorunu çözüldü ama siyah ekran problemi devam ediyor.


    Benzer sorun yaşayanlar ya da deneyimi olanlar yardımcı olabilirse çok sevinirim.








  • bu 3070 kötü bir şöhrete sahip görünüyor. bence farklı bir ekran kartı ile windows'un çalışırlığını kontrol etmelisin. daha sonra da aynı işletim sistemi üzerinde, mevcut ekran kartı ve sürücülerini kaldırıp, 3070 ile pc'yi açılışa zorlamaya çalış. örneğin açılmaz ise ekran kartını çıkart ve tekrar tak. slot değiştirmen mümkün ise slot değiştir. yani bazen çözümlere en zordan başlanır kazayla. hdmi kablonu kontrol et diyeceğim ama bu kart sanki sorunlu gibi. çok merak ettim bu kartı almak için özel bir çaba sarf ettin mi? yani black screen sorunui 3070 t'nin künyesinde zaten var görünüyor.

  • The souls migration kullanıcısına yanıt

    Ekran kartı olmadan da açılmıyor CPU'nun dahili ekran kartını da algılamadı, sorunlu bir kart olduğunu bilmiyordum internette aratınca kartla ilgili sorun yaşayanlara denk geldim ama henüz o test aşamasına dahi gelemedim o yüzden bir problemi var mı bilmiyorum. Önce BIOS ekranına ulaşmayı, sonra da Windows yükleyip ve test etmeyi hedefliyorum, bir problem varsa kartı iade ederim.

  • Güncelleme!

    Sorunun RAM kaynaklı olduğu tespit edildi. Başka RAM'ler ile sorunsuz açıldı. İade edip yenisiyle değiştireceğim.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.