Şimdi Ara

yenı lastik takıldı yakıt tüketi mi arttı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
7.800
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • merhaba arkadaşlar, aracımın sol tarafında hankook sağ ön de bridgestone sağ arkada ise michelin lastiği takılı şekilde ikinci el almıştım. yaklaşık bir ay bu şekilde kullanıp çok eskidikleri için dün Goodyear Eagle F1 Asymmetric3 94Y XL sıfıt lastik taktırdım. önceki lastikler de şimdi taktığım lastiklerin ebatı 225/45R17 yani aynı ebatta taktirdim.fakat bu süreç içerisinde yakıt tüketimi yaklaşık 1 lt arttı. ben yeni lastik olduğundan yakıt tüketiminin düşmesini beklerken aksine artınca canım sıkılmadı değil. acaba lastikler yeni olduğundan ilk başlarda bu şekilde artış olması normal mi yoksa gerçektende bir sıkıntı mı var?



  • Orijinal ebatlarda aldın degilmi lastiği?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • evet, arac kıa ceed c.p aracın uzerinde bu ebatlarda geliyo.
  • Mesajda zaten aynı ebat olduğu belirtilmiş. Kış lastiği yakıt tüketimini artırır. Eğer böyle bir farklılık varsa artması normaldir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yazlık lastik takıldı, öncekilerde yazlıktı ama farklı markalarda lastiklerdi. tüm lastiklere 34 hava basıldı. herhangi bi balansızlıkta yok lastik sensörleride uyarı vermiyor. yani her şey normal gözüküyor ama artan bir yakıt miktarı var. ilerde düşer mi acaba bu konuda çok bilgi sahibi değilim.
  • Ben eski contilerin yerine sıfır petlas almıştım. Tüketim 1 lt azalmıştı.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • o sizin kullanımınızdandır ikiside yazlık ve aynı ölçüdeki bir lastik 1 lt yakıt arttırmaz hiçbir zaman.
  • Sıfır yazlik lastik öyle bir yakıt artışı yapmaz. Kışlık lastiği geçiş ve aynı dönemde havaların soğuması artıran unsurlar, araçta başka bir problem olabilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • benimde garibime giden o zaten kullanım şeklim aynı 1 lt artıcak şekilde bir agresif kullanımım olmadı. farklı olan tek şey sabah bp den yakıt almamdı önceki depoyu opetten almıştım. araçta gözle görülen yada hissedilen bir sıkıntı da görmedim. bir kaç gün daha gözlemleyeceğim artık, umarım normal değerlerine düşer.
  • Bende de durum aynı. Şirket aracı citroen celysee kullanıyorum. Agresif kullanımda zar zor 5 ltyi görebilirken, şimdi sakin kullanımda 5.5 gibi bir yakıt tuketimi var. Normalde tersi olması gerekirken benide şaşırttı. Açıkcası ben aracın baska bir sebepten fazla yaktığını düşünmeye başlamıştım. Sizin konuyu görünce aklıma lastiklerden olabileceği fikri geldi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sizin lastikler takılalı ne kadar oldu peki ?
  • Her mi eki ayrı yazılmaz diyerek söze gireyim.Önceki lastikleriniz takılı iken yakıt aldığınız yerden yakıt alıp test etme şansınız varsa denemenizi öneririm.Gerçekten mazotların kalitesi ve tüketimi büyük farklılıklar gösterebiliyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sun Wukong -- 26 Nisan 2017; 21:7:1 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aynı ebatlarda aynı lastikleri kullanıyorum. Benim de tüketimimi 0.3L civarında attırdılar. Etiketten yakıt tüketimine bakarsanız C sınıfında, yani arttırması normal. Hamuru da biraz yumuşak bir lastiktir, diğer lastiklerden 10.000km daha önce bitecek. Bu lastiğin amacı ıslak ve kuru zeminde yol tutuşunu maksimize etmek. Ben aldığım sırada 225/45R17 ebatlarında tirerack sonuçlarına göre en iyi yol tutuşuna sahip lastikler bunlardı. Ben tüketimin artacağını ve erken biteceklerini bilerek aldım, fazlasıyla memnunum aracı ıslak zeminde bile çizgisinden çıkarmak için çok çok zorlamak gerekiyor. Düşük tüketim amacında normal bir kullanım yapıyorsanız biraz yanlış bir tercih olmuş; Efficient Grip serisini tercih etseydiniz keşke.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Orjinal ebatlardaki lastik nasıl yakıt tüketimini arttırır?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yazım kuralları konusunda iyi değilimdir o konudaki eleştiriye saygım var :)aynı yerden yakıt alma imkanım yok malesef yol üzerinde alınan bir yerdi. bp den de zorunlu aldım artık sonraki tercihim shell olur büyük ihtimal.

    yol tutuşu hakkındaki yorumlara güvenerek ve lastiklerin c sınıfı yakıt değerini bilerek aldım bende aslında. Fakat eski iki lastik ve aracın sıfırın üzerinde gelen hankooklar yanlış bilmiyosam ya aynı yada daha aşağıda bir sınıftaydı yakıt değeri olarak. araçta 3 farklı markanın lastiği olduğunuda düşünürsek en azından eski lastikler daha az yakar diye düşünmedim değil açıkcası. sizdeki yakıt artışı ne kadar oldu peki?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emrahercc -- 26 Nisan 2017; 22:19:18 >
  • Rot syarinizi kontrol ettirin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Avrupa Birliği Lastik Etiketlwmesi'ne göre A ile G yakıt etiketi arasında %7,5 yakıt tüketimi farkı bulunur.



    Belki eskiyen lastik sertleşerek daha az tüketim sergileyebilir. Yeni lastik yumuşak hamurla daha fazla yakabilir. Bundan emin değilim, sadece bir düşünce.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bunlar spor lastik anladığım kadarıyla. Spor lastiklerde yola tutunma ön plandadır, yakıt tüketimi ikinci planda, düşük yakıt tüketimi için touring grubu lastiklere bakmalısınız, Continental ecocontact premiumcontact , Pirelli P1 Verde, Pirelli P7, Nokian line, good year efficient grip, Lassa greenways vs

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aldığınız lastiğin yuvarlanma direnci yüksek yani yakıt düşmanı diyebiliriz.Bende aynı marka ve ölçüdeki lastiği (91 Y) Mart ayında aldım. Yaklaşık 0.8 lt artış oldu ki aldığım gün bakımıda yapılmıştı yağ ,tüm filtreler bujiler değişmişti. Tutunma performansı için en azından ben bilerek aldım ancak beklediğim gibi bir performansta bulamdım :)Bundan sonrasında lastik alcakken tüketim değerlerini gözlemlersiniz. Bu arada kış lastiği çok yakar deyimidr buradan geliyor yuvarlanma direnci yüksek olduğu için, ki artık bazı kış lastiklerinde bu değer daha düşük olabiliyor (bakınız nokian D4)
  • Malesef okuduğum yorumlarda lastiğin yakıt değerini artırdığıyla ilgili yorumlar görmedim. Yapacak bir şey yok 1200 tl para verdim lastiklere. Dediğiniz gibi kısmetse sonraki lastik değişimini görürsek güvenliğin yanında yakıt durumunu göze alarakta tercih yapacağız. bu etiket dğerleri çok bir şey ifade etmiyor o zaman hankookların A sınıfı yakıt değerine sahip olması gerekki bu lastikler ile aralarında bu kadar yakıt farkı olsun. Hankookların da A sınıfı yakıt değeri olduğunuda sanmıyorum.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.